» »

zbit avto in "neraven" volan

zbit avto in "neraven" volan

Mr_Globus ::

Danes sem uspel z mojo super nadarjenostjo zbit avto - desno spredaj + zvita feltna. Pri tem mi je nabilo kolo nazaj tako, da je os drsala po plehu. Avtoličar je zamenjal en odrgan vijak in zdaj je kolo dovolj naprej da ne "ruži" več. Še vedno pa avto rahlo zanaša v desno.

Se mi splača sploh hodit na optiko podvozja? Se da sploh kaj popravit brez ravnalne mize? Ve kdo koliko bi približno prišlo eventuelno ravnanje?

Scorpia ::

Če vezno steno oz. bi se lahko rekla šasija, ni ukrivilo avto ni treba iti na ravnalno mizo, sam v večini primeru tega ne zvije na tak način kot si ti udaril (edino če imaš po plehu veliko udrtino?). Glede na to da ti je gumo precej nazaj potegnilo, bo treba končnike, tudi končnike volana/stabilizatorja in marsikej drugega zamenjat. Najboljše da greš enmu mehaniku pa da razdre in vidi kaj vse je poškodovano. Tukaj ti lahko sam napamet povemo kaj vse drži gumo in je poškodovano.
////

Zheegec ::

Še podvozje pregledati, ziher je še kaj več zvito. Pa optiko seveda. ne se voziti s poškodovanim podvozjem no.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Doman ::

Tako kot jaz, ko se mi je odvijačila roka, in zlomila polosovina!

Na plehu se ne pozna skoraj nič - rahla vdrtina pri luči. Sem bil vesel dokler nisem slišal ruženja =P

Imaste kak predlog za mehanika v LJ? Avto je corsa - l. 95. Najprej optika ali najprej generalka pri mehaniku?

edit: sem član AMZSja in popust na servis. Se da to tam zrihtat al imajo samo "lažje" servise?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr_Globus ()

alien da podvozje poškoduješ ga moreš drgač odspodaj udarit, če ti recimo sam gumo odtrga ti podvozje in vezna stena morta ostat nepoškodovana. Optika se nikoli ne dela pred posegom, če si član amzs-ja se lepo odpelji do njih ti bojo z veseljem pogledali, kaj je za zamenjati. Po moje si res samo to poškodoval in imaš srečo, drgač novi rezervni deli niso dragi. Če je sam zglob, končniki in stabilizator, te nebi smel več kot 60 evrov priti. Če pa že menjavaš ti priporočam da zamenjaš oba končnika notranji in zunanji na drugi strani, saj boš imel s tem končno naravnan volan. Drugače so še vedno odstopanja če je druga stran obrabljena.
////

DOOM_er ::

vsekakor se ti splača zadevo zrihtat kokr se zagre, če ne se guma ne bo obrabljala kokr se more, in ti bo enkrat nevedoč samo razpadla oz. se bodo usule iskrice, ker bo dratovje vun pogledalo
Robots will steal your job. But that's OK

Dobro bom klical ju3 na AMZS pa se zmenil za termin. Če tam tega ne delajo - še kakšen predlog a fer mehanika?

Za amzs se ponavadi ne čaka, prideš in počakaš da bojo imeli prosto:)
////

Pogledali na AMZSju in rekli da zgleda vredu. Popravili smo optiko, tako da avta ne odnaša več. Je pa eno kolo nabito cca 1cm nazaj, ampak mojster pravi da če me ne moti ne bi smelo bit problemov.

Še eno vprašanje - se popravlja jeklena platišča? Ima recimo 7cm navzen zavihanega roba; pomoje bi se dalo vsaj toliko naravnat, da bi blo za rezervno gumo.

ne splača se, na bolhi dobiš poceni ali pa greš na avtodpad. Tam lahko dobiš po res razumni ceni, sam moreš bit trmast da te lastnik avtodpada jeb*** ne odere.
////

Bo ta vredu Corso? http://www.bolha.com/oglas383466798/jek...

kaj treba gledat, da ne bo premajhna za 165/70/r13 gumo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr_Globus ()

Na platišču ponavadi piše za katero dimenzijo je narejena. Z zunanje strani če gledaš skoraj na sredini med luknjami za vijake je ponavadi.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rahlo tresenje avta med 70-80km/h (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6817622 (12696) Wonailabs
»

Hyundai i30 podvozje

378145 (6204) Isotropic
»

Šraufanje (strani: 1 2 )

539113 (7092) Brane22
»

Nalet v pločnik