Forum » Pomoč in nasveti » Polnjenje baterije samo do določenih procentov
Polnjenje baterije samo do določenih procentov
ErikSLO ::
Pred kratkim smo kupili prenosi računalnik, ki je večinoma priklopljen na elektriko. Vendar pa se računalnik veliko prenaša po hiši in se tako baterija ves čas po malo polni. Zanima me če obstaja kakšen program s katerim bi se baterija začela polniti šele pri 70%, ali pa program s katerim bi bilo mogoče nadzorovati ali se baterija polni ali ne, ko je računalnik priključen na elektriko.
To me zanima predvsem ker sem na internetu prebral, da ni dobro imeti baterijo ves čas na 100% ali velikokrat polniti po nekaj procentov.
Imam pa Asusa, serija K55VJ
Upam, da sem bil razumljiv.
To me zanima predvsem ker sem na internetu prebral, da ni dobro imeti baterijo ves čas na 100% ali velikokrat polniti po nekaj procentov.
Imam pa Asusa, serija K55VJ
Upam, da sem bil razumljiv.
- spremenil: ErikSLO ()
hojnikb ::
Kje si ti to pobral.. LiION nimajo spominskega efektra, tak da je čist vseen kak jih filaš. Sam da jih preveč ne sprazneš in da jih ne pregrevaš, pa je vse kul..
#brezpodpisa
b4d ::
Moderne baterije imajo ze vsebovan kontroler, ki skrbi da bodo delale cim dlje.
Uporabljaj prenosnik in se ne obremenjuj :)
Uporabljaj prenosnik in se ne obremenjuj :)
b4d.sablun.org
mihec87 ::
Ko ga odklopiš pač ne priklopiš nazaj dokler ni prazna..V bistvu z telim mal po mal rahlo krajšaš življensko dobo(cikli pa to čeprav ne narediš celega cikla) najbolje je spraznit ter napolnit..Lahko pa še ne vem koliko paziš po nekaj letih bo v vsakem primeru degradirala tako da uporabljaj pa čao..
matobeli ::
kakor je meni znano nekateri proizvajalci li-ion baterij priporočajo da se vsake tolko (recimo 2x mesečno) čisto izprazne in potem naenkrat napolne baterije. Tudi telefonom naj to ne bi škodilo.
Bo pa baterija itak zanič po nekaj letih, lahko tudi prej, odvisno od porekla celic (China ali Japan)
Bo pa baterija itak zanič po nekaj letih, lahko tudi prej, odvisno od porekla celic (China ali Japan)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnjenje baterijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1299 (1132) | mihec87 |
» | Litij-ionske baterije imajo spominski efektOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14648 (11548) | SplitCookie |
» | Še o težavah z novim iPadom (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 34295 (27746) | Owe- |
» | Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 14310 (12875) | Pyr0Beast |
» | Prevare pri prenosnikihOddelek: Strojna oprema | 5105 (3888) | overlord_tm |