» »

Na katero srednjo šolo?

Na katero srednjo šolo?

b1381507 ::

Lepo pozdravljeni. Sem fant star 20 let in letos bi se ponovno rad vpisal v srednjo šolo ampak nisem prepričan kam. Naj za začetek povem da sem iz Gorenjske, tako da naj bo šola tu nekje.

Naj povem nekaj o sebi, kaj rad počnem in kaj se mi zdi super.

1.
Zelo rad se ukvarjam z računalniki (servisiranje, sestavljanje), izdelal sem že tudi nekaj spletnih strani in podobno.

2.
Super se mi zdi administracija (nisem še nikoli tega delal, vendar sklepam iz tega kar sem do sedaj videl, prebral in slišal). Tiskanje, skeniranje, faxiranje, vnašanje podatkov in podobna dela.

3.
Rad imam tudi poslovni svet, marketing, oglaševanje in podobno, imam kar nekaj idej na tem področju, tako da mi je tudi to všeč.

4.
Zelo rad tudi opravljam druga dela, ki se nahajajo v pisarnah.

No to je nekako to, sedaj če poznate še kakšen soroden poklic lepo prosim povejte, prosil pa bi tudi za pomoč pri izbiri šole glede na zgoraj napisano :)

Za odgovore se zahvaljujem v naprej in želim vam lep dan.

Berserker ::

Mogoče je malce neprimerno, ampak kaj pa faks ? Drugače druga kot kakšna srednja ekonomska šola ni. Sicer je ekonomistov že itak preveč.

Hvala za hiter odgovor, Berserker vendar se na faks ne moram vpisati ker nimam končane srednje šole.

Smurf ::

Ce bos star 21 v tem letu, gres lahko opravljati direktno maturo.

Mesar ::

Ja pozanimaj se, verjetno še je čas. TISTO leto ko dopolniš 21 let že lahko opravljaš splošno maturo... brez srednje šole itd. Edino prijavit se moreš na kateri šoli jo boš delal če se prav spomnim. Najboljše, da pokličeš malo na RIC ( http://www.ric.si/ ) in pa po gimnazijah oziroma šolah na katerih lahko delaš splošno maturo.

Pri izbirnih predmetih maš računalništvo in informatiko kar lahko narediš z minimalno znanja, predvidevam da angleščino kolko tolko znaš potem matura nebi smela bit problem, pri slovenščini imaš za prebrat 2 knjigi, slovnica pa še kako knjigo za književnost, pri matematiki pa odvisno kako dober si, načeloma na maturi ni zahtevano neko hudo znanje.

Pa lahko greš 1.10. na faks... 8-) (vpisat se moreš prej, da se neboš zahebal z roki)
Your turn to burn!

Ok super hvala za odgovore.

21 bom star čez 9 mesecev. Se sliši kar dobro ja ampak bom verjetno šel ponovno v šolo zaradi statusa, ker bi rad delal preko napotnice ob šolanju.

Bom pa malo premislil glede tega, kar ste mi sedaj napisalo ker se mi zdi kar zanimivo. Mi lahko samo še kdo kakšen soroden ali zanimiv poklic priporoča? Do sedaj imam v načrtih administratorja ali računalničarja.

Hvala.

maxipin ::

Kakšno konkretno administracijo imaš v mislih? Tisto kar si ti omenjal (glede administratorske izobrazbe) delajo ponavadi tajnice/tajniki. Delo računalniški administratorjev pa obsega še mnogo več.

Se opravičujem zaradi pomanjkljivosti, v mislih sem imel administratorja (vnos podatkov, obdelava podatkov, fax, telefon in podobno).

zee ::

b1381507 je izjavil:

Se opravičujem zaradi pomanjkljivosti, v mislih sem imel administratorja (vnos podatkov, obdelava podatkov, fax, telefon in podobno).

Poslovni tajnik je IMO tisto, kar isces.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Kaj pa prav administrator? (http://www.mojaizbira.si/vsebina/poklic...

Rad bi našel še kaj par sorodnih poklicev in se nato odločil za enega.

zee ::

Poslovni tajnik/-ca ali administrator se meni slisi eno in isto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ok, bom še mal pogledov glede teh dveh poklicev. Še vedno pa sprejemam mnenja, ideje in nasvete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466364860 (27052) nejc_nejc
»

Vrnitev v šolo

286429 (5425) para!
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

6310944 (7539) Janac
»

Čopki in sponke na zdarvstvenih šolah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12221544 (18738) Pithlit
»

Hud problem - kako nadaljevati šolanje?

173102 (2489) A. Smith

Več podobnih tem