» »

Slab napajalnik?

Slab napajalnik?

Karaya 52 ::

Komp se redno ugasa ob vecjih obremenitvah, kot da bi potegnil kabel iz vticnice. Problemi so se zaceli pojavljati, ko sem dodal 3×1GB rama. Ob ugasanju je piskalo, pa sem za vsak slucaj flashal bios, tako da zdaj sploh vec ne piska, ugasa se pa ravnotako.

Napajalnik LC6550gp2 - 550W
Procesor i7 920
Graficna Nvidia GTS250
6×1GB DDR
en disk
en dodatni ventilator
wifi kartica
webcam

Je napajalnik, ta bi moral biti dovolj mocen, ane? Kaj drugega?

Hayabusa ::

Daj one 3 GB rama ven.
Če dela, potem testiraj samo nove rame.

Ene parkrat se je na isti nacin sesul tudi pred nabavo novih ramov. Sem mislil da je ze maticna defektna.

pivo ::

najbolj precenjen (in verjetno tudi prodajan) psu na svetu
problem je v tem, ker je ne da realnih 550w ven.
Tudi sam sem imel enake probleme...moj nasvet? kupi nov napajalnik...corsair ali thermaltake
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Napajalnik sem menjal, zdaj imam 650W corsaira in tezave so ponovno tu. Iste. Največ problemov imam s flashem, ce dam na fullscreen se skoraj gotovo "ugasne". WTF?

Assass1n ::

Pregrevanje nečesa, dljaj si hwmonitor in malo spremljaj temperature ob obremenitvah. Pri meni je bilo tako par let nazaj, ko so bili defektni gonilniki od grafične pa se ni ventilator prilagajal temperaturi in se je pregrela, računalnik se je varnostno resetiral.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zanimivo, skoraj vsa stiri jedra procesorja na 100 stopinjah, 90 na idle in mlacen cooler. 8-O Pasta!

Brias ::

nekje okrog 105 stopinj celjzij ti vezje automaticno prekine elektriko ...

ocisti prah, novo pasto, in nazaj pravilno vgradi cooler ...

se z prime-om ti ne bi smelo priti do 100 stopinj ...

Nagi Bator ::

Zna biti, da ti hladilnik ne lezi dobro na CPU-ju. Zato je le mlacen, procesor pa se pregreva.

Pred pol leta sem ga s tezavo nastavil, tiste objemke so precej cenene. Anyway, sem se narocil novega, ja pa zanimivo, da sem ves ta cas spremljal temperaturo graficne, sem mislil da se ta pregreva, ker ima pasivno hlajenje. Glede paste, jo vi razmazete po povrisini oz. jo samo iztisnete na procesor in pustite, da se sama razleze ob pritrjevanju?

nomad_soul ::

Kepico na sredino in pustit coolerju, da jo razmaže.

Problem resen. Nov hladilnik, temperatura na idle okoli 45 stopinj, resetiranja vec ni. Mogoce komu tema se prav pride zaenkrat pa over and out.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevelika poraba komponent

Oddelek: Strojna oprema
172083 (1430) D3m
»

računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcati

Oddelek: Strojna oprema
432272 (1940) solatko
»

Navijanje E8400 E0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
706489 (4315) tinlad3n
»

Rač. med igranjem igre ugasne!

Oddelek: Pomoč in nasveti
281833 (1349) teddy81
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Navijanje
33322186 (13336) DJ MartiNi

Več podobnih tem