» »

Težave z LCD zaslonom pri prenosniku HP HDX 16

Težave z LCD zaslonom pri prenosniku HP HDX 16

MiCkEyCE ::

Zdravo.

Pri prenosniku HP HDX 16 se je pojavil težava (seveda tik izven garancije), ki je glede na HP forum dokaj pogosta pri temu modelu. Ko sem prižgal prenosnik, je na zaslonu za par sekund pokazalo normalno sliko, potem pa je zginila (bila pa je vidna, če sem zaslon osvetlil). Sliko sem lahko ponovno vzpostavil s premikanjem zaslona.

Odločil sem se, da zamenjam inverter (najceneje in najenostavneje zamenjat), zato sem naročil zadevo iz kitajske in ga preizkusil, vendar se obnaša skrajno čudno. Na začetku enaki simptomi kot pri starem, potem je čez čas začel brneti in je sliko kazal malce dlje in sicer toliko časa, kot je brnel, nato pa je zginla. Nato sem probu banalno stvar, zamenjal kabla od backlightov (ima 2) na inverterju in je zadeva čudežno začela delat. Parkrat resetiram, zadeva dela, nato računalnik ugasnem... Čez 5 minut ponovno prižgem, enaki simptomi... Potem sem zaslon segreval s fenom za lase (nekje na netu zasledil to moznost) in ponovno čaral nekaj s priklapljanjem starega in novega inverterja, tako da je zacela zadeva spet normalno delati. Vmes je inverter 2x zabrnel, ampak zgolj za kaksno sekundo, takrat pa je zaslon postal temnejši oz. je 2x utripnil.

Kaj menite, sem dobil defektni inverter oz. ali so težave v backlightih, ki jih s segrevanjem nekako usposobim za čas, dokler so topli?

Lp Miha

MiCkEyCE ::

Si bom kar sam odgovoril... Verjetno sem imel to (ne)srečo, da sem dobil defekten inverter...

http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-D...

Topic se lahko zbriše al pa pusti, če bo imel kdo podobne težave

Lp Miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaslon na procesorju se zatemni!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101321 (999) krastača
»

Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitor

243736 (3323) SkyEye90
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9710959 (5570) Pyr0Beast
»

pokvarjen LCD

73211 (2969) jat2406
»

Težave laptop HP

101709 (1465) solatko

Več podobnih tem