Forum » Na cesti » Antifriz koncentrat in vprašanje?
Antifriz koncentrat in vprašanje?
menjalnik ::
Čer, jest mam pa eno vprašanje, danes sem moral menjat termostat in zraven sem kupil tudi nov antifriz, in ta antifriz je koncentrat jest ga pa nisem mešal z vodo in sem nalil čistaka, je to hudo narobe?
Avto se normalno segreje, tudi gretje dela odlično skratka vse perfektno po menjavi termostata samo za antifriz me skrbi
L.p
Avto se normalno segreje, tudi gretje dela odlično skratka vse perfektno po menjavi termostata samo za antifriz me skrbi
L.p
balocom ::
Drago bo, ko ti bo vsa tesnila pojedlo zaradi preagresivnega antifriza.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
M-XXXX ::
first_line ::
100% antifriz naj bi zmrznil prej kot 50/50 mešanica. Sem po nekih tujih forumih zasledil da jim je zmrznila nova kante z antifrizom v garaži in so zganjali paniko. Ampak to je bilo v Ameriki, kjer je antifriz zelo drugačen in ne vem če je isto za naše. A vseeno je brezveze 100% dajati notri: temperatura všelišča, prenos toplote (antifriz slabše hladi)... .
So tudi razne fore katere kovine v hladilnem sistemu so v stiku z hladilno tekočino in pri enih avtih kao ne smeš dati destilirane vode.
Poglej v navodila od avta kater antifriz (rdeč, plav, rumen, zelen...) in kakšno mešanico s čim smeš uporabljati!
So tudi razne fore katere kovine v hladilnem sistemu so v stiku z hladilno tekočino in pri enih avtih kao ne smeš dati destilirane vode.
Poglej v navodila od avta kater antifriz (rdeč, plav, rumen, zelen...) in kakšno mešanico s čim smeš uporabljati!
Hayabusa ::
Zadnji post o barvah:
http://www.strojnistvo.com/forum/viewto...
Problem je mešanje različnih barv antifrizov.
Par tehnikalij:
http://www.kemikal.si/images/stories/Va...
http://www.strojnistvo.com/forum/viewto...
Problem je mešanje različnih barv antifrizov.
Par tehnikalij:
http://www.kemikal.si/images/stories/Va...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Anney ::
Čisti antifriz je bolje da se redči, sam je zelo gost in trpi tudi vodna črpalka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
RejZoR ::
Da bi čisti zmrznil hiteje kot mešan pa ne verjamem. Čisti je ponavad do -30°C, čim pa mešaš pa drastično pade meja...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
dzinks63 ::
Koncentrat antifriz je do -70°C, (ponekod piše celo -80°C).
Potem imaš pa tabelo za mešanje, koliko vode dodaš za določeno temperaturo.
Potem imaš pa tabelo za mešanje, koliko vode dodaš za določeno temperaturo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
šernk ::
Vprašaj na za to specializiranem forumu, tu boš dobil kvečjemu odgovor zakaj ima procesor temperaturo 38°C in ne 36°C
torej antifriz je odvisen od motorja in sistema hlajenja. če uliješ v kakšnega yugota ne bo nič narobe, v novejših zna pa glava začet bolet čez 4 leta
enako je z vsemi tekočinami v avtu, na kratki rok so lahko odlične ampak na 300-400k km pa niso več.
torej antifriz je odvisen od motorja in sistema hlajenja. če uliješ v kakšnega yugota ne bo nič narobe, v novejših zna pa glava začet bolet čez 4 leta
enako je z vsemi tekočinami v avtu, na kratki rok so lahko odlične ampak na 300-400k km pa niso več.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
RejZoR ::
Ja, zamešal z onimi čistili za šipe, ki so ponavadi do -30...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
menjalnik ::
Sem spraznil posodo za vodo, ne čisto do dna in nalil manj kot 1 liter destilirane vode, ~1cm čez maxmalo sem tudi spraševal naokoli in so mi vsi rekli da ni panike in da naj bi čistak opravljal isto nalogo kot 50:50 voda in antifriz, sam da je čistak bolj gost in kot ste že rekli dražji
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodno hlajenje in tekočinaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2386 (2086) | MyName |
» | Voda + ??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1912 (1477) | Gajba |
» | VODA in HLAJENJEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1940 (1557) | WamPIRe- |
» | Hladilna tekočina (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7626 (6783) | VASkO |
» | Tekočina za hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2140 (1904) | ABX |