Forum » Navijanje » Navijanje procesorja
Navijanje procesorja
pEACH ::
Lp.
imam težavo z navijanjem procesorja. Ko sem imel staro grafo sem navil procesor na 3,1 in je vse laufalo normalno, sedaj z novo grafo pa ga navijem v biosu in shranim, se zažene ponovno in ekran se sploh ne vklopi..računalnik se parkrat resetira se prižge v stock biosu (nenavitmu procesorju) pride v winsows in dela normalno...kaj je tu težava? imam pa 750 W napajalnik tak da to ni problem...ali pa res neznam navijat..:i
komponente
procesor: INTEL CORE 2 DUO E5400 LGA 775 2700 GHz 2MB
grafična: nvidia 430 GT
ram: 4 GB RAM DDR2
motherboard: http://www.gigabyte.com/products/produc...
računalnik je star 3 lete in ni PRO !
imam težavo z navijanjem procesorja. Ko sem imel staro grafo sem navil procesor na 3,1 in je vse laufalo normalno, sedaj z novo grafo pa ga navijem v biosu in shranim, se zažene ponovno in ekran se sploh ne vklopi..računalnik se parkrat resetira se prižge v stock biosu (nenavitmu procesorju) pride v winsows in dela normalno...kaj je tu težava? imam pa 750 W napajalnik tak da to ni problem...ali pa res neznam navijat..:i
komponente
procesor: INTEL CORE 2 DUO E5400 LGA 775 2700 GHz 2MB
grafična: nvidia 430 GT
ram: 4 GB RAM DDR2
motherboard: http://www.gigabyte.com/products/produc...
računalnik je star 3 lete in ni PRO !
congrats, you fucked up everything.
ABX ::
Za tvoj proc bi moral biti FSB = PCI Express frequency in BLCK = CPU Host frequency
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
blck= 200 prej sm ga dau na 230 in je delal normalno odkar druga grafična dam na 201 pa negre skozi bios..
FSB= auto
FSB= auto
FSB dej na 100, za vsak slučaj da ne bi auto nastavil kaj napačnega.
z blck ga navijaš. Prvo uredi da je stabilen in FSB fiksiran kot mora bit, potem pa pojdi gor.
Blinder ::
A ne vidite kaj se mu dogaja? za 0.5% navije, pa reč ne dela več oz. bootne na defult vrednosti. Ta bug ima veliko gigabyteovih plošč.
Meni se je na gigabyteovi tisto dogajalo. Z integrirano grafo se je super navijalo. Z eno grafo je delalo samo na default. Z drugo grafo pa spet super navijalo. Noben bios update ni pomagal.
Meni se je na gigabyteovi tisto dogajalo. Z integrirano grafo se je super navijalo. Z eno grafo je delalo samo na default. Z drugo grafo pa spet super navijalo. Noben bios update ni pomagal.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
točno to blinder..to pomen da se s to grafo nemore cpu navijat?
Blinder ::
Jaz z določeno grafo nisem mogel navit. Update biosa ni pomagal. Če te veseli se s tem ukvarjat, lahko si nabaviš drugo grafo pa poskusiš srečo. Napajalnik itak imaš dovolj zmogljiv tudi za starejše && zmogljivejše grafe. GT430 stanejo 30€ rabljene.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
daskrbinsek ::
Je kdo navijal AMD Athlon X2 2.7G na 3.0G? Mam MSI plato pa me v biosi nene spusti za navijanje frekvence kot da je zaščitena z jumperom.
Drugega jumpera nisem najšel razen za reset biosa, ampak bilo ke naredim ostane isto. Morda nemoreš navijat na toti plati cpu?
Drugega jumpera nisem najšel razen za reset biosa, ampak bilo ke naredim ostane isto. Morda nemoreš navijat na toti plati cpu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naviti i7 2600K ? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 21419 (15963) | m0LN4r |
» | AMD Driver BSOD nonstop (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7005 (5785) | Janac |
» | Navijanje i5-3550Oddelek: Navijanje | 1434 (1310) | sinalko |
⊘ | koliko bi se lahko iztisnil iz i5 661 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5388 (4120) | Zeratul ^^ |
» | Navijanje procesorjaOddelek: Navijanje | 1104 (860) | __Devil__ |