» »

6 predmetov na splošni maturi

6 predmetov na splošni maturi

Flea ::

Lep pozdrav!

Obiskujem 3. letnik gimnazije in že od nekdaj me zelo zanima naravoslovje in tehnika. Kmalu se bom moral vpisati na maturitetne skupine in resno razmišljam o tem, da bi se vpisal k 6im predmetom. Za kemijo sem prepričan, oklevam pa med biologijo in fiziko. Prebral sem, da je možno vzeti šest predmetov in da se na maturi pač šteje 5 najboljših za točke, vendar moraš imeti šestega obvezno pozitivnega. Zdaj pa me zanima, ali si skozi celo šolsko leto že tako preveč natrpan, da bi lahko še delal vse za ta šesti predmet ali gre skozi? Nisem še tudi prepričan kaj bi šel študirat in si nočem zapreti kakšna vrata.
  • spremenil: Flea ()

ramiz?! ::

Če se odločaš med fiziko in biologijo ali da bi vzel oboje poleg kemije, bi ti priporočal, da vzameš samo fiziko. Prvič zaradi časovih razlogov, ker nevem kako ti gre v šoli in z kašno lahkoto izdeluješ razrede in ker lahko svoj prosti čas nameniš še čemu, ne samo šolskim obveznostim. Drugič pa zato, ker če pride do omejitve na fakultetah, je fizika zelo univerzalen predmet in je kot eden od pogojev skoraj na vseh naravoslovnih fakultetah (tudi biotehniški), medtem ko je biologija kot pogoj samo na biotehniški fakulteti pa mogoče na kemijski.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Flea ::

Hvala za odgovor. Šola mi gre dobro, sem odličen na eni izmed boljših gimnazij. Ampak vseeno je biologija predmet, ki se ga kar moraš naučiti in od višjih letnikov slišim, da požre kar nekaj časa, zato nočem, da bi mi potem to poslabšalo uspeh v četrtem letniku in morda celo na maturi.
Hočem pa iti študirat v tujino, zato bi morda s tem pridobil nekaj. Kajti v tujini pa je kar nekaj programov, pri katerih je biologija pogoj.

Upam, da je na forumu kdo, ki bi iz prve roke znal povedat kako je s tem.

JayKay ::

kot pravi miha. fizika je bolj splosna. recimo natural sciences na cambridgu (http://www.study.cam.ac.uk/undergraduat... ima pri vseh entry requirements kombinacijah fiziko zraven. seveda ce hoces met najvec moznosti vzames vse tri :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

Flea ::

Torej ni nobenega na forumu, ki bi imel 6 predmetov na maturi? Sicer sem zdaj bolj ali manj odločen, da kemijo in fiziko definitivno, za biologijo pa se še odločam, verjetno si bom v zadnjem trenutku odločil, če ne bom slišal mnenj koga, ki se je odločil za ta korak.

tx-z ::

Mislm da clo na biologiji ni bla omejitev da maš biologijo na maturi ampak sam enga izmed biologija/kemija/fizika; nism pa zihr. Men je bil četrti letnik najlažji izmed vseh (ni blo predmetov k jih nism maru) in je blo velik lažje. Da bi pa tri predmete mel pa ne vem; js bi se raj odloču za dva in ta dva tok bolš nardiš ;) Samo moje mnenje :D
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maturutetni tečaj

Oddelek: Šola
153335 (2966) trancer01
»

FMF - Pedagoška (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8814539 (9777) lebdim
»

Katera smer študija? Kateri poklic?

Oddelek: Šola
317500 (6474) puffs
»

prepisovanje na maturi NEXT GEN - how to (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8812175 (8680) Pro
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222285 (2102) NoUse4AName

Več podobnih tem