Forum » Šola » Seminarska: Izpušni sistemi MASS
Seminarska: Izpušni sistemi MASS
Toxic ::
Lp!
Na faksu smo kot skupina dobili seminarsko nalogo o izpušnih sistemih MASS, in ker je kar težko dobiti konkretne informacije bi vas prosil za pomoč, če zna kdo kaj bolj podrobno o tem. Moja tema pri seminarski nalogi je:
Katere vrste obremenitev mora sklop prenašati? Katere obremenitve prenaša posamezen del sklopa?
Pregledal sem že celotno njihovo stran in forum ampak nič konkretnega nisem našel na to temo. Vsaka informacija ali gradivo bi mi prišlo prav in bi bil za njo zelo hvaležen.
Hvala!
Na faksu smo kot skupina dobili seminarsko nalogo o izpušnih sistemih MASS, in ker je kar težko dobiti konkretne informacije bi vas prosil za pomoč, če zna kdo kaj bolj podrobno o tem. Moja tema pri seminarski nalogi je:
Katere vrste obremenitev mora sklop prenašati? Katere obremenitve prenaša posamezen del sklopa?
Pregledal sem že celotno njihovo stran in forum ampak nič konkretnega nisem našel na to temo. Vsaka informacija ali gradivo bi mi prišlo prav in bi bil za njo zelo hvaležen.
Hvala!
mailer ::
Čudno temo imate. Napisati morate seminarsko nalogo o zadevi, ki jo podjetje imenuje "poslovna skrivnost". Nikjer ne boste dobili testiranja ali celo računalniške simulacije posameznih obremenitev. Prav tako tudi Akrapovič nebi na vpogled dal načrtov in testiranja svojih izdelkov. Na koncu koncev so stvari tudi patentirane.
Ja vem... :/ Sošolec je pisal mail, sam ni dobil kakših koristnih informacij, rekli so da se lahko na forumu kaj najde samo niti tam ni nič pametnega za seminarsko.
Blinder ::
čudež da so mu sploh na mejl odpisali
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
PaX_MaN ::
amigo_no1 ::
Pač zberi doslej razpoložljive informacije. Za to se očitno gre, zbiranje gradiva.
gradiva = materiali (v strojništvu).
Da ne gre tu za kako trik vprašanje, mass izpuh pač ni nekaj tako novega in drugačnega od ostalih ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
sajko ::
Kak to misliš?
Če pogledaš MASS izpuh in njihovo konkurenco, ali prihaja do bistvenih razlik (vsaj kar morate predelat v seminarski)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sajko ()
Vse skup mamo teh 7 vprašanj:
1) Iz katerih gradiv je zgrajen sklop?
2) Katere vrste obremenitev mora sklop prenašati? Katere obremenitve prenaša posamezen del sklopa?
3) Za posamezne dele sklopa ugotovite, katere vrste kemijskih vezi delujejo med atomi posameznega dela! (Rok)
4) Ugotovite, ali so posamezni deli kristalni ali amorfni. Podajte komentar, zakaj je to pomembno za uporabne lastnosti dela.
5) Ali lahko posamezni deli prehajajo pri segrevanju v tekoče stanje? Razložite, zakaj je to pri določenih gradivih, iz katerega so deli sklopa, možno, pri drugih pa ne?
6) Ali se lahko posamezni deli elastično in/ali plastično deformirajo pred lomom?
7) Ali lahko posamezen del sklopa izdelamo zgolj z litjem? Pojasnite, če to morda ni mogoče!
1) Iz katerih gradiv je zgrajen sklop?
2) Katere vrste obremenitev mora sklop prenašati? Katere obremenitve prenaša posamezen del sklopa?
3) Za posamezne dele sklopa ugotovite, katere vrste kemijskih vezi delujejo med atomi posameznega dela! (Rok)
4) Ugotovite, ali so posamezni deli kristalni ali amorfni. Podajte komentar, zakaj je to pomembno za uporabne lastnosti dela.
5) Ali lahko posamezni deli prehajajo pri segrevanju v tekoče stanje? Razložite, zakaj je to pri določenih gradivih, iz katerega so deli sklopa, možno, pri drugih pa ne?
6) Ali se lahko posamezni deli elastično in/ali plastično deformirajo pred lomom?
7) Ali lahko posamezen del sklopa izdelamo zgolj z litjem? Pojasnite, če to morda ni mogoče!
amigo_no1 ::
http://www.massmoto.si/products
Tvoja vprašanja so preveč splošna, ne veš na katero vrsto izpuhov se nanaša; mass izpuhi so 3 vrste (standard, racing in epoca), dvomim da boš sploh dobil kakšen info o tehničnih podrobnostih brez NDA, kot je že napisal mailer.
Na navadnem netu (razen mogoče na freenet ali onion) ne boš našel nič pametnega, ostane patentni urad.
1 inox, karbon, titan.
2 upogib, tlak, nateg + toplotne obremenitve, kjer mora ohraniti željene mehanske lastnosti.
6 inox da, druga 2 ne.
Tvoja vprašanja so preveč splošna, ne veš na katero vrsto izpuhov se nanaša; mass izpuhi so 3 vrste (standard, racing in epoca), dvomim da boš sploh dobil kakšen info o tehničnih podrobnostih brez NDA, kot je že napisal mailer.
Na navadnem netu (razen mogoče na freenet ali onion) ne boš našel nič pametnega, ostane patentni urad.
1 inox, karbon, titan.
2 upogib, tlak, nateg + toplotne obremenitve, kjer mora ohraniti željene mehanske lastnosti.
6 inox da, druga 2 ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
To njihovo stran sem že pregledal in res nič koristnega za mene =) bom še malo prebrskal na freenet pa na onion kak si rekel in mogoče se najde kaj.
Hvala!
Hvala!
Nasploh o izpušnem sistemu pa se že najbrž lažje najde kaj o obremenitvah... tak da bom poskusil še o tistem nekaj najt pa pol nekak skombinirat gradivo.
Vikking ::
mogoče ena razlaga: http://www.epi-eng.com/piston_engine_te...
pa analiza: http://www.altairhtc.com/india/papers-2...
material: http://www.dieselnet.com/tech/diesel_ex...
Tega imaš dovolj na spletu
pa analiza: http://www.altairhtc.com/india/papers-2...
material: http://www.dieselnet.com/tech/diesel_ex...
Tega imaš dovolj na spletu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 21299 (4433) | guestalison9 |
» | [izziv] volilna območjaOddelek: Programiranje | 2372 (1441) | technolog |
» | Wikileaks obubožal?Oddelek: Novice / NWO | 5267 (4430) | Bistri007 |
» | Brezžično letalo: Fly-by-wirelessOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 3710 (3030) | Stepni Volk |
» | seminarska naloga iz računalništvaOddelek: Šola | 4207 (3770) | gzibret |