» »

wd mybook 3TB - problem

wd mybook 3TB - problem

Aimée ::

torej, zgodba je takšna ...

rabila sem nov prenosni trdi disk, drugače imam že 2 ... 500GB wd mybook in 1,5TB wd elements ... in ta 500GB je star že slabih 7 let in je začel resno odpovedovati, rabila sem novega. torej, predvčeraj sem kupila 3TB wd mybook in na začetku je bilo vse super in prav, prenesla nekaj datotek gor (sicer ni tako dosti, da bi bil nek velik problem, če bi na koncu ostala brez njih ... pač, v najslabšem primeru), včeraj zjutraj je še delal. torej, ugasnem računalnik, gremo na kosilo, pridem nazaj domov, prižgem računalnik ... kar naenkrat ga v "my computer" več ne zazna. v device manager vse lepo in prav, v disk management mi ga ne zazna ... zazna ga, ko ga priklopim, v smislu "WD SES USB mass storage device detected" ali nekaj, pa teži za driverje ... potem ko dam, da naj naloži driverje z windows mesta, jih NE NAJDE ... potem sem šla direkt na WD stran, dobila driver od tam ... in od takrat je samo on "zvok", ko priklopim disk na računalnik, pa pod safely remove device se mi pokaže, vendar brez drive letter. (prej mu je bila assigned črka F:, tak, da kak problem s clashanjem drive letters ziher ni ...)

pa ko grem v program Everest pogledat, mi ga zazna, vendar je zraven kapaciteta 0 MB. pa ko poslušam disk je tako, kot, da se ne bi mogel popolnoma zagnati ... pač sliši se, kot da bi disk delal in potem spet neha, pa se spet zažene, pa spet neha ... pa to ne glede na to, na katero vtičnico dam (direkt stena ali razdelilec) in ne glede na to, v kateri USB priključek dam. (one spredaj na "kišti" ali one zadaj ...)

so yeah, disk je star 2 DNI, ni padel nikamor, pazim od njega od prve minute, odkar sem ga dobila. in najhuje mi je, ker s preostalima dvema diskoma nisem imela nobenih problemov whatsoever *potrka na les*, no, razen pač onega starega 6 let, ki pa ... razumljivo, da ne dela več, no.

P.S.: na tem mestu vse zahvale mojemu 500 GB disku, ki mi je glih predvčeraj popolnoma odpovedal (nekje 20x sem mogla priklopiti, da se mi je sploh zagnal, da sem par datotek od tam še spravila na pc ...). you were a good companion and will be missed. :(

sicer, s**t happens, i guess ... samo vseeno bi raje vidla, da bi te datoteke, ki so že gor na novem disku, vseeno lahko nekako ohranila.
so yep, odprta za vse ideje.

connel ::

Crknil je, nesi nazaj, ni druge. Se tudi to zgodi. Od podatkov se pa poslovi, reševanje le teh ni ravno poceni, no če imaš tolk vredne podatke, da se jih splača reševat je pa druga pesem :)

amigo_no1 ::

Mu ponovno določiš črko pogona ?

Drugače odpri ohišje in ga priklopi direktno (wd mybook disassembly / wd mybook disk change).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

johanblond ::

Aimée je izjavil:

so yeah, disk je star 2 DNI, ni padel nikamor, pazim od njega od prve minute, odkar sem ga dobila. in najhuje mi je, ker s preostalima dvema diskoma nisem imela nobenih problemov whatsoever *potrka na les*, no, razen pač onega starega 6 let, ki pa ... razumljivo, da ne dela več, no.

Meni se je zgodilo isto, kupil disk skopiral podatke z računalnika, z namenom da formatiram, na srečo sem še nekaj brskal po disku preden sem naredil format in mi je disk crknil (takorekoč pol dneva star). Sem pa vseeno skopiral na 500 GB disk približno 120 G podatkov.

Kasatrofa bi bila če bi vmes že formatiral in potem ugotovil, da mi je nov disk crknil.

Sedaj imam vse podatke, ki so kaj vredni duplicirane na dveh diskih.

Disk sem odnesel nazaj v (fizično) trgovino in zahteval kupnino.

Aimée ::

no, potem sem danes odnesla nazaj v trgovino, so mi brez problema menjali. :) je prodajalec na mestu preveril in je takoj rekel, da je nekaj direkt z diskom narobe (smo tudi prek različnih kablov preverili) ...

mam zdaj novega, čeprav mislim, da bom še kar nekaj cajta panična, ampak zaenkrat dela super. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BackBlazova statistika: letno odpove 2 % diskov

Oddelek: Novice / Diski
409247 (6085) Miha 333
»

WD My Cloud -> da ali ne ?

Oddelek: Strojna oprema
102431 (2085) dj_uro
»