» »

Dial-up na XP-jih ne deluje več...

Dial-up na XP-jih ne deluje več...

BlackHole ::

Na WIN XP kar naenkrat več ne deluje dial-up modemska povezava. Na namizju imam bližnjico do te povezave, na tej bližnjici pa je en tak rdeč X, ki pa ne vem kaj pomeni. Ko 2x kliknem na to bližnjico, se ne zgodi nič. Tudi če grem v Network Connections in od tam poženem povezavo, je enako. Diagnostika modema je v redu, tako da nekaj mora biti na tistem rdečem X. Je kdo kaj sezanjen s tem? Ali lahko kakorkoli na novo instaliram samo dial-up, če ne bo druge rešitve. Mislim, da tudi nove povezave ne gre usvarit (ta problem ima kolega in ne morem vsega sprobat trenutno).

neki123 ::

in zakaj ne bi naredil nove povezave?

Ker enostavno ignorira ko kliknem na "ustvari novo povezavo".

Dusko ::

Mogoče bo pomagala funkcija obnovitev sistema. Vem ,da to ni nevem kaka rešitev ampak vseeno.

MilkyWay ::

Si mogoče onemogočil kakšen service, recimo Telephony? Prepričaj se, da je ta service vključen, drugače ne vem če bo šlo...

brenx ::

A imaš mogoče motorolo?:))

Modem je od Else 56k eksterni, samo mislim da nima veze z modemom, ampak je nekje v softveru problem. Kaj res nihce ne ve, kaj bi pomenil tisti rdeči x na ikoni?

nuclear ::

kokr js vem, me je to zajebaval vsakič ko sm pršu v winse... vsakič sm mogu na nov inštalirat modem in povezavo,al sam povezavo se mi zdi... vsakič ko sm prišu v winse...8-O
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

jenrej ::

Zdravo!Poznam samo eno resitev glede tega, ce ti winsi ob vsakem ponovnem
zagonu zbrisejo modem. Jordan59-->predvidevam, da imas zunaji modem.
No to ne govorim samo za tebe, ampak tudi za druge, ki imajo
zunanje modeme in se jim dogajajo podobne stvari. Modem dodaš med
strojno opremo tako, da gres v Control Panel->Printers and ohter hardware
->Phone and Modem options->pol pa tam pri modemu stisnes add/dodaj
in nastavis vse potrebno. Jepa se ena finta. Modem ne sme biti prizgan
pri zagonu racunalnika, ker ga bodo windowsi zmeraj na novo zaznali.
To je torej storija o modemu.
Glede tistega rdecega krizca, pa bi rekel tako. Mislim, da sem imel
tudi jaz podobne probleme, krizec ti naslika na povezavo, ki ni
default povezava. Tako, da moras pazit pri ustvarjanju povezava, da
odznacis default connection. Mislim, da je problem v tem!

lep pozdrav

Včeraj sem se malo lotil tega modema spet in sem ugotovil, da ko hočem ustvariti novo dial-up povezavo, se čarovnik zažene, vendar tam ko bi moral izbrati za način povezave dial-up modem, je ta možnost posivela, tako da je sploh ne morem obkljukati. Če poženem Connection wizard, imam posivel gumb "naprej", pomeni ni na voljo. zgoraj pa piše, da čarovnik ni zaznal potrebnega hardvera. Pa je modem pravilno inštaliran. Poskusil sem ga odstraniti in Xp-ji so mi ga sami na novo zaznali in nastavili gonilnike brez težav, po pritisku na gumb Zaznaj nov hardver (nekja takega).Tudi diagnostika modema ni javila kakih težav. Pred vsem tem sem tudi XP-je na novo naložil, vendar kot upgrade in ne na sformatiran disk. Ima še kdo kako idejo?

Pa še to, meni (kolegu) Xp-ji ne zbrišejo modem ob novem zagonu.

bump!

frenkiboy ::

Tole bo rešilo tvoj problem če ga še nisi.
Sem imel isto težavo:

klik

iggy0611 ::

Tudi jaz imam enake probleme z istim modemom Elsa Microlink Basic eksterni. Zanimivo je to, da modem ne dela, ce ga winsi zaznajo kot Microlink Basic PNP, kar se zgodi, ce pustim Winsom, da ga sami zaznajo. Ce pa instaliram z driverji od Else, je pesem drugacna., takrat zazna Microlink Basic 56 K (brez PNP- zdi se mi, da so eni driverji od ELSA drugi pa od ELSA Gmbh) in potem stvar deluje. Taki so bili problemi v Win 2k. Sedaj imam XP-je in so problemi enaki. Nisem se še lotil reševanja problema, ker so org. driverji arhivsko stari. Sedaj moram pri vsakem zagonu WinXp deinstalirati modem in ga potem na novo instalirati. Bom pa poskusil z nasvetom, da modem instaliram pri ugasnjenem stanju. Sem pa nekaj casa imel mir, ker sem zraven tega modema instaliral tudi serijski modem 56 k, vendar ta pravljica ni dolgo trajala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

56 K MODEM-dostop do interneta na potovanju

Oddelek: Omrežja in internet
141679 (1418) harvey
»

internet+mobitel=problemi (again)

Oddelek: Pomoč in nasveti
111795 (1676) bozicek
»

Modem se noče povezati

Oddelek: Programska oprema
131333 (1203) CWIZO
»

Zmogljivost bakrenega vodnika

Oddelek: Omrežja in internet
111242 (1075) Jeebs
»

Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121805 (1612) miranpozar

Več podobnih tem