Forum » Pomoč in nasveti » WIN XP z WIN 98 nujno
WIN XP z WIN 98 nujno
Blisk ::
Mam navadno UTP mrežo računalnike povezane u workgroup in zadeva lepo špila.
AMPAK zdej sm dal zraven še en PC, z WIN XP, probal sem že vse in svašta, pa nikakor ne morem povezat PCja z win XP, z ostalimi kjer so WIN 98.
Ko mi je končno uspelo, do so WIN 98 videlu računalnik z win XP, le ta ne pusti dostopat.
WIN XP računalnik, pa sploh ne vidi računalnikov z win 98.
Prosim za kak dober predlog.
AMPAK zdej sm dal zraven še en PC, z WIN XP, probal sem že vse in svašta, pa nikakor ne morem povezat PCja z win XP, z ostalimi kjer so WIN 98.
Ko mi je končno uspelo, do so WIN 98 videlu računalnik z win XP, le ta ne pusti dostopat.
WIN XP računalnik, pa sploh ne vidi računalnikov z win 98.
Prosim za kak dober predlog.
ToniT ::
Na win xp računalniku daj v TCP/IP enable netbios over tcp (v advanced), na win98 pa naj imajo uporabniki, ki želijo dostopadi do win xp geslo.
astras ::
ce ni to je pa sigurno tole:
vsi xpeji majo avtomatsko nastiman firewall in ga moras samo izkljucit in potem ti bo delovalo. Control Panel >> network >> pol pa samo z desno na povezavo klikni in v zadnjem jezicku mas firewall in ga samo odkljukaj, pol te se vprasa ce res zelis in valda da si zelis
vsi xpeji majo avtomatsko nastiman firewall in ga moras samo izkljucit in potem ti bo delovalo. Control Panel >> network >> pol pa samo z desno na povezavo klikni in v zadnjem jezicku mas firewall in ga samo odkljukaj, pol te se vprasa ce res zelis in valda da si zelis
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | network disovery na ipv6 / ipv4 omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1887 (1730) | Lonsarg |
» | Dve mašini en monitorOddelek: Programska oprema | 1143 (978) | veteran |
» | Win98, WinXP & LANOddelek: Operacijski sistemi | 900 (870) | destiny |
» | težave v domačem omrežjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1175) | romario |
» | POmoc pri povezavi win98 in winxp z lan-omOddelek: Pomoč in nasveti | 923 (884) | cifi |