» »

na servisu zamenjali pokvarjen trdi disk z starim, zaračunali novega

na servisu zamenjali pokvarjen trdi disk z starim, zaračunali novega

chux ::

Pozdravljeni

Ker imam na prenosnem računalniku garancijo ˝se zgodi˝ sem ga na popravilo dal Big Bangu, oni so go poslali na servis. Sedaj sem dobil stvari nazaj in v opisu servisnih del piše zamenjva osnovne plošče, trdega diska in dvd enote. Ko sem zagnal HD sentinel sem videl, da disk, ki so mi ga vstavili ima power on čas že 342dni (slika v prilogi). Sicer je popravilo krila garancija se zgodi in je bil strošek popravila preko 400€ a me zanima ali to lahko delajo, da vstavijo stare diske? ker počasi se moja garancija izteka in kaj naj potem?
Hvala za odgovore!
lp

slika

slika

Zheegec ::

Nope. Servis je vstavil rabljen disk in bigbangu računal novega...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Misliš? Ker sem se malo pozanimal in baje, da sedaj servisi dobijo rabljene popravljene diske z garancijo, ker naj bi kao bil problem z diski odkar je bil tsunami tam na Japonskem. Mislim nevem kaj naj ker na laptopu je bil razbit ekran + težave z izklopi in počasnim delovanjem. Prvič, ko sem ga nesel so zamenjali zaslon (280€, moj delež je bil 90€) po nekaj urah delovanja pa se je laptop popolnoma sesul in ni več prižgal, naslednji dan sem ga nesel nazaj in sedaj so potem ugotovili še te stvari kar je bilo tudi 440€ torej skupno že 720€, nov laptop pa je bil 799€.
Sprašujem zato ker imam dosti tega in bi zahteval nov računalnik.
Ker če to tako delajo potem bomo lahko kupili nove računalnike jih plačali kot nove notri bodo pa rabljene stvari z garancijo?

Hja, to je pa malo drugače, pač ne prenosnika metati na tla :) 2.5" diskov se kolikor vem ne prodaja refurbished... Pač malo povprašaj na Sistem ena (najbrž so tam reklamirali zadevo, saj ti piše na zapisniku).
Janez Janša, 29.04.2014

blackbfm ::

400e za menjavo diska..ta je pa močna

toj tko k da bi reku, menjava bremz na avtu 10.000e

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

amigo_no1 ::

Tudi če bi bil refurbished bi bili števci nastavljeno na 0...

ne 400€ je bla menjava diska, matične in dvd enote. Samo mene zanima ali je to normalno da ima disk toliko delovnih ur.
No tako kot je omenil amigo_no1 tudi če je obnovljen števci morajo biti 0.

#000000 ::

Ma ne to je verjetno tvoj disk, so ga pa zaračunali trgovini, oz. tistemu ki krije garancijo :)

axee ::

Pa si dobil novo instalacijo windowsev? Ker če bi menjal disk se zih nebi zajebaval z obnovitvijo podatkov, kar se tiče crknjenih diskov so vsi servisi enaki: boli jih k***c, zamenjajo za novega in je to to..

Ja vse so mi dal nazaj, kot da sploh nebi menjal diska vse isto particije podatke vse vse...

#000000 ::

Če imaš druge znamke in kapacitete disk kot je bil prej, potem so ti zamenjali staro za staro ter računali novega, če imaš enak disk kot si imel, potem niso naredli nič in samo računali. Ni pa noben problem prenest kompletne particije na drug disk, pač kloniraš in zadeva končana, vse ostane isto kot je bilo.

mat xxl ::

Točno to ta power on podatek je lahko clon iz starega diska in v tem pri meru ni verodostojen.

Sicer je pa ta disk naj manj pri takem popravilu.....

krho ::

power on hours so zapisani v eepromu na disku in t ose ne klonira.. ko se klonira disk se klonira vsebina na ploščah
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

fosil ::

Kaj pa je sploh blo s prenosnikom?
Čudno se mi zdi da bi crknile 3 stvari naenkrat.
Tako je!

Kot je napisano na začetku mu je padel na tla.
Janez Janša, 29.04.2014

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622189 (14898) MrStein
»

Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Diski
10629926 (22861) Miha 333
»

disk umira, kako v windows

Oddelek: Operacijski sistemi
101245 (976) MooM
»

Stvarna napaka na rabljenem avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6316992 (15904) amigo_no1
»

Garancija izdelka dobljenega iz garancije

Oddelek: Strojna oprema
472756 (1588) amigo_no1

Več podobnih tem