» »

3G router Zalip CDG561WE

3G router Zalip CDG561WE

vmalhar ::

Če ima kdo tak ali podoben Zalipov router, bi prosil za pomoč, saj že nekaj časa rešujem vse mogoče, pa ne rata.

Imam omenjeni router in na njega priključen dataloger, do katerega bi rad dostopal iz oddaljene lokacije. Dataloger tudi pošilja podatke na določeni spletni portal, kar deluje nemoteno, torej komunikacija navzven deluje. V routerju imam Simobilov SIM, ip je seveda dinamični.
Datalogerju sem nastavil ip izven območja, kjer ip-je dodeljuje router, za komunikacijo nastavil port 856, gateway je ip routerja, pravtako DNS server ip.

Problem imam, ker nikakor na routerju ne uspem nastaviti preusmeritve porta 856 na ip od datalogerja. Nastavil sem po dveh načinih, poskusil dostopiti iz mašine, ki ni v lokalni mreži, in na noben način nisem prišel do GUI-ja od datalogerja. Enako sem uspel nastaviti datalogerj že na več lokacijah, ampak prvič delam na 3G routerju, prvič na Zalipu.

1. način: DynDNS registriral domeno, nastavil DynDNS parametre na routerju, poskusil dostopiti z naslovom "domena":856, pa ne dela. Router sicer pošilja osveženi ip na DynDNS, ampak do datalogerja ne pridem.

2. način: V ADVANCED -> FORWARDING RULES -> VIRTUAL SERVER sem nastavil "service ports" na 856, "server ip" na ip datalogerja in dal kljukico "enable". Dostopal sem z naslovom "trenutni WAN ip routerja":856, pa spet ne pridem do datalogerja.

Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za pomoč,
Miha

amigo_no1 ::

Pcji, ki so v Simobil omrežju, so že itak v njihovem nat-u, ne vem če boš lahko tako dostopal do pcja.

Zgodovina sprememb…

vmalhar ::

Ker sem na to pomislil že pred odločitvijo za nadzor delovanja prek 3G routerja, sem eksplicitno vprašal Simobil ali bo moč do te naprave dostopati s strani spleta. Statičnih ip-jev ne dodeljujejo, so pa zatrdili, da bom prek DynDNS storitve lahko dostopal do routerja in naprav priključenih nanj.

Kako torej v takem primeru dostopaš do pcja? Iz odgovora sodeč upam, da je nekako možno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dostopati do IP kamere preko web-a

Oddelek: Omrežja in internet
1812325 (9088) urosh
»

IP po e-posti

Oddelek: Pomoč in nasveti
262413 (1921) detroit
»

LAN - čudna povezava... je sploh mogoče?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141382 (1054) David1994
»

Postavitev lastne www strani

Oddelek: Izdelava spletišč
432816 (2097) flipflop
»

Postavitev FTP streznika

Oddelek: Omrežja in internet
132990 (2817) feliche

Več podobnih tem