» »

Prenosnik za cca 2000 eur

Prenosnik za cca 2000 eur

Temo vidijo: vsi
1
...
3 4
5
»

para! ::

Invictus je izjavil:

Zato ker so po 2 letih računalniki hitrejši. In hiter računalnik ti prihrani veliko časa.

Sam s SSDjev v škatli določene zadeve naredim še enkrat hitreje, ker mi ni treba čakat na navaden disk.

Hitrejši so na vsake pol leta, ni treba čakati 2 leti. Pa hitrejši je relativna zadeva, določeni delovni procesi grejo hitreje, spet pri mnogih drugih ničesar ne profitiraš.

SSD je recimo dober primer najboljše možne nadgradnje laptopa, poleg RAMa. Če bi bil prilotan na plato bi moral kupit nov laptop, ali pa čakat s počasnim HDDjem na tvoji magični dve leti, ko se baje praviloma kupuje nove laptope in takrat kupit celo novo mašino, čeprav je vse tipi topi, samo SSD ti manjka.

V glavnem, nimaš pojma. Se ti vid da si freelancer.
Death before dishonor!

zmaugy ::

Invictus je izjavil:

Zato ker so po 2 letih računalniki hitrejši. In hiter računalnik ti prihrani veliko časa.

Sam s SSDjev v škatli določene zadeve naredim še enkrat hitreje, ker mi ni treba čakat na navaden disk.

Ampak meni zaradi tega ni bilo treba kupiti novega prenosnika, v tri leta star prenosnik sem zgolj vgradil SSD in začel uživati v hitrosti, ki je niti novi prenosniki brez SSD niso nudili.
Namesto da bi plačal 2000 EUR za novi prenosnik, sem plačal 400 EUR a SSD in 200 EUR za W7. O tem govorim.

Invictus ::

para! je izjavil:

V glavnem, nimaš pojma. Se ti vid da si freelancer.

Seveda. Sam moram skrbeti za svoj zaslužek. Ne hodim v službo za to.

In vem kaj rabim da imam čim več prostega časa ... Kar je danes redkost :|.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

para! ::

Sej, tega da ti zase veš kaj rabiš, ti nikoli nisem oporekal. Samo to, da ni čisto vseeno ali je ram prilotan na plato ali ne, saj je precej cheap in efektivna nadgradnja v mnogo primerih, da ne omenjam, da je dodati ram trivialno in poceni, v štartu vzeti zadevo z dosti rama pa večkrat ripoff.

Kjer se dela v minus samo, da se proda še razumem take prijeme, MBPji majo pa svoj premium.
Death before dishonor!

Invictus ::

Sicer pa prilotan RAM ni samo Applov feature. Precej novih ultrabookov, ki se hvalijo s debelino škatle, ima prav tako prilotan RAM, ki ga ne moreš razširit. In imaš maksimalno 4 GB RAMa. Kar je danes žalitev za nove uporabnike :).

In včasih je preprosto pomembno kakšen laptop imaš. Pri stranki. Folk še vedno pada na te zadeve ... Npr. v Rusiji si z Applom, sploh kakim novejšim, car. In lahko dobiš posel. Ker je potem večina debate namenjena računalnika in se stranka hitro strinja s tvojimi pogoji posla ...

Sploh če mu daš računalnik v uporabo za kake pol ure da se malo poigra ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Malo sem pogledal tele MBP Retina - a sem prav videl da so zasloni glossy?

addy93 ::

zmaugy je izjavil:

Malo sem pogledal tele MBP Retina - a sem prav videl da so zasloni glossy?

Ja, vendar pravijo, da je odsev zmanjšan za 75%.

No, to je pa epic fail.

urbanyx ::

Delam z CAD in imam 8570w. Ce ti je primarna skrb da bo vse delovalo tako kot mora in ne bo problemov z nadgradljivostjo, supportom, gonilniki, softwerom,... lahko le priporocam.

Ko sem kupoval, mi je nas administrator toplo odsvetoval DELL in Lenovo. Glede teze ni problema, ceprav je skoraj 1 kg tezji od Lenovo in nekaj malega od Della ce se pravilno spomninjam.

Glede DELL je bilo receno da je support in prav tako komponente na dokaj nizjem nivoju kot pri HP.
Pri Lenovo je bila pa glavna pomanjkljivost slabse vgrajene komponente napram HP.

Lp

Aja, se konfiguracija:
i7-3610Q
16 Gb-Ram
256 SSD
Nvidia Quadro K2000M
Full HD + DreamColor display

Cena je bila 3200€ z MwSt.

zmaugy je izjavil:

No, to je pa epic fail.

Matt zaslon in urejanje fotografij nekako ne grem skupaj.

addy93 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

No, to je pa epic fail.

Nikjer nisem zasledil da je MBP Retina namensko narejen samo za urejanje fotografij.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

addy93 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

No, to je pa epic fail.

Nikjer nisem zasledil da je MBP Retina namensko narejen samo za urejanje fotografij.

Namenjen je predvsem obdelavi video posnetkov in urejanju fotografij. Predlagam, da si ogledaš WWDC... tam vse lepo razložijo :-)

bluefish ::

addy93 je izjavil:

Kje si pa to cvetko pobral?

bluefish je izjavil:

addy93 je izjavil:

Kje si pa to cvetko pobral?

Barve na matt zaslonu zgledajo sprane... In to ni cvetka, pač pa dejstvo.

Fant, ti pa pravega IPS ali VA monitorja še nisi gledal.

bluefish je izjavil:

Fant, ti pa pravega IPS ali VA monitorja še nisi gledal.

No, pomembno je, da si ti gledal... In da si car. -.-
Sem pristaš matt zaslonov, vendar je dejstvo, da barve niso enake na Matt in Glossy zaslonu ne ozirajoč se na matriko.

Saj, vendar to ne pomeni, da so barve na svetlečem dejansko prave. Ampak OK, če nekdo slike gleda le na zaslonu, je tak ekran zanj boljši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

addy93 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

addy93 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

No, to je pa epic fail.

Namenjen je predvsem obdelavi video posnetkov in urejanju fotografij. Predlagam, da si ogledaš WWDC... tam vse lepo razložijo :-)

Imel sem vtis da se tukaj nismo pogovarjali namensko o obdelavi video posnetkov in urejanju fotografij.

m0LN4r ::

Mene zanima, če je op že dobil svoj prenosnik in ali je z njim zadovoljen?

Sem pa bral, da majo acer ultrabooki, še nestandarden ssd vgrajen, ki ga je pravtako nemogoče menjat.
http://www.computerbase.de/news/2012-12...
oz.
http://thessdreview.com/daily-news/late...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

negot ::

Lep pozdrav vsem sodelajočim na temi, ta odgovor pišem na novem Macbook pro 15" retina, prvi vtisi so zelo pozitivni, vsem se lepo zahvaljujem za nasvete in vam želim vesele praznike in srečno novo leto, :)

negot je izjavil:

Lep pozdrav vsem sodelajočim na temi, ta odgovor pišem na novem Macbook pro 15" retina, prvi vtisi so zelo pozitivni, vsem se lepo zahvaljujem za nasvete in vam želim vesele praznike in srečno novo leto, :)

Lepo. :-) Hvala, tudi tebi naj minejo v sreči in veselju... btw. Keep us posted about your machine. :-D

springfield ::

Jaz sem si tudi omislil MacBook Pro 15 Retina, ko je imel BigBang akcijo -10%, in sem navdušen. Edino kak bom na faxu, kjer se pri določenih predmetih v C# dela, še ne vem...bo treba na Mono preklopit.

Excalibrus ::

springfield je izjavil:

Jaz sem si tudi omislil MacBook Pro 15 Retina, ko je imel BigBang akcijo -10%, in sem navdušen. Edino kak bom na faxu, kjer se pri določenih predmetih v C# dela, še ne vem...bo treba na Mono preklopit.

Za programiranje na faksu v c# ti pa res ni potrebno skrbet, da taka mašina ne bo dovolj. Sem pred časom neke stvari delo na faxu na starem pentiumu in je bilo čist vrei :)

springfield ::

Me niti približno ne skrbi za zmogljivost, ampak nisem še z Monotom delal, oz me zanima, če mi bojo aplikacije napisane v VS delale v Monotu.

darkolord ::

Saj lahko postaviš enega virtualca gor.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook Pro - iStyle (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7011385 (9018) Meizu
»

Dell XPS 15 vs. Lenovo X1 Carbon (4th gen) vs. Macbook pro 15

314212 (3529) Invictus
»

Najtišji laptop

3610283 (9002) DonMatejo
»

Novi Macbook Pro 15 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8612284 (10251) JayKay
»

Apple MacBook Pro, vaše mnenje in nasveti glede na kupa (strani: 1 2 )

6817755 (16293) algo

Več podobnih tem