» »

XP sistem si kar sam jemlje svoj prostor na C disku ?

XP sistem si kar sam jemlje svoj prostor na C disku ?

Purusha ::

To sem opazil tudi pri drugih XP sistemih na drugih računalnikih. Kljub temu da imam izklopljeno opcijo restore system, mi sistem javlja da zmankuje prostora na C disku. Ko seštejem velikost vseh map (tudi skritih) na C disku znese 1.6 Gb, ko pa pogledam properties C diska pa pravi da je več kot 2.8Gb zasedenega prostora. *%$#@$(
Particija je velika 3.5Gb. Prijatelj ima 5Gb veliko particijo na C-ju kar izgleda spet ni dovolj, saj so si windowsi pri njemu na isti način prilastili celo več kot 2.7Gb.

Mi lahko kdo razloži kaj se gredo v Microsoftu?
Kako naj se rešim tega nevidnega požeruha?>:D

Lep pozdrav,
Purusha
God is great, hmm... actually God is the greatest!
  • spremenil: V-i-p ()

Zheegec ::

Mogoče ti pa zaradi virtual memoryja to dela? Daj tools->folder options->view-> pa poglej da bo odkljukano View protected operating system files pa boš že več vedel (Sedaj poglej na partciji koliko ti zasedejo vsi fajli), lahko pa samo da narobe poroča free space, za to moraš pa zagnati scan disk.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

andrej ::

system Restore. Start | Programs | Accessories | System Tools | System Restore in potem System Restore Settings. Tam dolocis kolko ti lahko zere diska...

Purusha ::

Odkljukal sem "View protected operating system files" in našel vraga, en kup skritih sistemskih fajlov, ki so veliki za prav tisto razliko.

Je kakšna opcija da se zmanjša ta požrešnost XP-jev, poleg system restore?8-O

Purusha

Cokolesnik ::

prostor se da prihraniti s tem, da izklopis virtual memory (pogoj je da imas dovolj, npr. 512 mb fizicnega rama v racunalu) in da izklopis hibernate opcijo (shranjevanje trenutnega pomnilnika v datoteko na disku). o hibernate in virtual memory si preberi na netu, priporocam pa tweakxp.com

Khey ::

Pri men je blo isto, pa sm pol izpraznil direktorija:
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp
in
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files

Ni ravn nujno administrator, pac tist user, k ga uporabljas na compu.
Men je pomagal, ker sem mel v teh dveh dirih prblizn 2.7 GB podatkov.

boštjan ::

pri meni je podobno.lastnosti particije kažejo 2,99GB,lastnosti vseh fajlov,tudi skritih pa 2,5GB.system restore je naštiman na MIN 200MB,virtual memory na 512-512,hibernacija pa je off.torej kam gre tistih 400MB

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zasedenost diska

Oddelek: Strojna oprema
91328 (1175) waineck
»

Napačen prostor na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
71289 (1118) Crimson_Shadow
»

Proxy trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
142537 (2256) jan01
»

Kako v Win2k premakniti mapo Documents and Settings?

Oddelek: Operacijski sistemi
61875 (1841) Mercier
»

Windows XP ali kako mi papajo disk?!?

Oddelek: Programska oprema
111109 (848) Amon Raa

Več podobnih tem