» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
14 / 20
»»

Looooooka ::

Če tega ne vidim torej ne obstaja? Ne glede na to kaj cel svet trobi? Najlažje.

Sem sicer enkrat že dala ta primer pa sva bila oba (tako primer kot jaz) deležna le posmeha in žaljenja.

Ena taka fajn znanka je pred časom spremenila spol. Kar naenkrat se je plača znižala za tretjino.

Mimogrede. Verjetno imamo vsi kle dost brihte da uno 'enako plačilo za enako delo' extrapoliramo še na druga področja.

Looooooka je danes ob 19:40:47 izjavil:
Zakaj tocno bi bilo zaradi statisticnih dokazov OK, da se diskriminira proti moskim?

Čak mau... proti ženskam se lahko diskriminira... proti moškim pa ne?

Ne, ni OK da se na podlagi statistike diskriminira proti moškim. Bi pa bilo lepo da se tudi proti ženskam ne bi.

Torej se zmeraj ni dokaza?
To, da se o necem vec poroca ti pove samo to. Da se o necem vec poroca. To ni dokaz za dejansko stanje.
Dokaz so samo stevilke, ki jih pa jaz zaenkrat se nisem videl.
Prav tako bi rad mel spisek teh podjetij na internetu. Da se jim pac vsi izognemo na 500 metrov.

In ne...ce se diskriminira proti zenskam potem ni resitev, da se diskriminira se proti moskim.
To je nekako tako kot, da grem pretepst 100 crncev...ti bos sla pa zato pretepst 100 belcev.
Si s tem ustavila pretepanje al ga samo podvojila in ob tem dvignila svoj ego in prepricanje v to, da je svet zato bolj fer?

Zenska si je spremenila spol in so ji znizali placo.
Je bla po operaciji mogoce na bolniski...okrevanju...je morda bila na delovnem mestu, kjer je imela stike s strankami in so se ti stiki(in obenem prihodek podjetja) zmanjsali zaradi nelagodja, ki so ga stranke obcutile ob tem?(konec koncev ne mores nekoga PRISILITI v to, da se ob spremembi spola ne cuti zmedenega).

Zato bi rad konkretne podatke...ne pa en lari fari na forumu.
Clovek ponavadi podzavestno isce podatke, ki potrjujejo njegovo teorijo. Veliko manj se mu da iskati dokaze, ki jo rusijo.
Baba rekla vidla....to men nc ne pomen :)

Jaz pa čakam da se first_line izprsi. In? No, pa malo resnosti... Ne, res ne štekam fore. Fuzbal ni neka moja domena (se ga naravnost izogibam). Dajmo da probam...

Imamo nacionalne lige? Moške/Ženske? Ja. Več ali manj sicer.
Imamo svetovni pokal? Moški/Ženski? Ja.
Je olimpijska disciplina? Moška/Ženska? Ja.

Kje je problem?

Tistga, ko skacejo v kopalkah in zgledajo kot, da so prisle iz bikini tekmovanja pri nas ni!
Ne sledim fuzbalu ampak iz nekega meni nerazumljivega razloga bi me ta, ki sem ga opisal in veckrat videl na youtubu zanimal.
MOGOCE bi celo navijal s transparenti....

Ti sploh veš kaj je feminizem?

Vcasih je blo gibanje za enake pravice zensk...na vseh podrocjih.
Danes je pa sinonim za ekstremistke, ki delajo sramoto ostalim zenskam in ponavadi naredijo vec skode kot koristi.
AM I CLOSE? :D

Zgodovina sprememb…

jype ::

Looooooka> Dokaz so samo stevilke, ki jih pa jaz zaenkrat se nisem videl.

V tej temi so bile že večkrat objavljene povezave na statistike združenih narodov, svetovne banke in drugih institucij, ki zelo jasno kažejo razlike.

Poišči jih.

Looooooka> Danes je pa sinonim za ekstremistke, ki delajo sramoto ostalim zenskam in ponavadi naredijo vec skode kot koristi.

Že od nekdaj moški šovinisti vsako feministko označijo za ekstremistično. Ja, tudi danes.

first_line> Enako delo že, samo ženske naredijo manj!

To seveda ne drži, o čemer pričajo tudi statistike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Looooooka ::

Jst sm vidu statistike, da so zenske manj placane.
Nikjer nisem videl statistika, da so rezultati njihovega dela primerljivi.
Konec koncev so tud razlike v placah med moskimi. Lenobe so placane manj(razen v drzavnih podjetjih...tam moras pa prej druge probleme resit preden sploh prides do spolne diskriminacije).

Že od nekdaj moški šovinisti vsako feministko označijo za ekstremistično. Ja, tudi danes.

Seveda, ker normalna zenska zna brez tega dosezt vse to in se vec in ne rabi bit asociirana z norci.

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

Pithlit je izjavil:

Jaz pa čakam da se first_line izprsi. In? No, pa malo resnosti... Ne, res ne štekam fore. Fuzbal ni neka moja domena (se ga naravnost izogibam). Dajmo da probam...

Imamo nacionalne lige? Moške/Ženske? Ja. Več ali manj sicer.
Imamo svetovni pokal? Moški/Ženski? Ja.
Je olimpijska disciplina? Moška/Ženska? Ja.

Kje je problem?

heh....nekaj takega sem pričakoval, izmikanje na veliko ko se je treba o precej jasni zadevi opredelit( hipi to zelo dobro obvlada).
En "manjši" problem je samo v tem, da je treba povedat da je hipi dal od sebe eno lepo šovinistično izjavo, v tej temi pa nenehno obtožuje druge sodelujoče da so šovinisti....

Namreč če na tale zapis :

Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

hipi takole odgovori:
Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.

Je več kot jasno da smatra ostale smučarke za manj sposobne.

Ni kaj pokroviteljski šovinzem v najlepši obliki, katerega pa zanimivo NE vidiš in ga ne želiš pokomentirat....

Le zakaj? Morda zaradi avtorja te izjave?

p.s. zakaj se do nekje 2010 leta( no tu nekje) pod tvojim nickom "pogovorja" moški, od tedaj naprej pa ženska ?

Looooooka> Seveda, ker normalna zenska zna brez tega dosezt vse to in se vec in ne rabi bit asociirana z norci.

To je šovinistična izjava, ki vsebuje tudi konotacijo spolne objektivizacije žensk. Jasno, lahko trdiš da ni in da si mislil drugače kot misli 95% pripadnikov naše kulture, ko izjavi takšno reč, a žal je popolnoma jasno, da se od žensk pričakuje, da se podrejajo moškim, ali pa z njimi vsaj manipulirajo, da dosežejo svoj cilj, kar je seveda srž problema. Namesto treznega vrednotenja se igramo diskriminacijo.

_IKE_> Je več kot jasno da smatra ostale smučarke za manj sposobne.

Nepismen si.

_IKE_> Ni kaj pokroviteljski šovinzem v najlepši obliki, katerega pa zanimivo NE vidiš in ga ne želiš pokomentirat....

Nepismeni si.

_IKE_> Le zakaj? Morda zaradi avtorja te izjave?

Nepismen si.

Morda lahko pomagam: Izjava "Tri je manjše od pet." ni niti šovinistična niti ne diskriminira zoper nobeno število. A to lahko razumeš?

hipi njen/njegov( od Pithlit ) odgovor me zanima...

Sicer pa vem kakšen bo: kdorkoli drug bi tu gor za tako izjavo takoj bil obtožen šovinzma, ker pa si ti avtor te izjave pa se to seveda ne bo zgodilo, ......khm, khm dvojni standardi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Pithlit ::

Looooooka je izjavil:

Danes je pa sinonim za ekstremistke, ki delajo sramoto ostalim zenskam in ponavadi naredijo vec skode kot koristi.
AM I CLOSE? :D

No, you're not. To so radikalne feministke. Radfem, na kratko. Nimajo grozne veze s feminizmom. Tele dejansko sovražijo vse kar nima para jošk pa vagine in ne misli popolnoma enako kot one same. Neke vrste talibani, če hočeš. Jih imam rada približno toliko kot ti.

_IKE_ je izjavil:

Je več kot jasno da smatra ostale smučarke za manj sposobne.

Ni kaj pokroviteljski šovinzem v najlepši obliki, katerega pa zanimivo NE vidiš in ga ne želiš pokomentirat....

Le zakaj? Morda zaradi avtorja te izjave?

Ah zato? Mogoče ne rečem dosti ker vem da te, po domače, 'jebe v glavo'. Ti pa faj zagrizeš v to. In ne spustiš pa če te z macolo po glavi. Moram reči da mi je precej zabavno.

_IKE_ je izjavil:

p.s. zakaj se do nekje 2010 leta( no tu nekje) pod tvojim nickom "pogovorja" moški, od tedaj naprej pa ženska ?

*SPOILER, BIG SPOILER!*
Pithlit. Sicer opis malenkost zavaja. Lahko se sicer potrudiš pa greš brat bukve... ali pa mi verjameš.

'Sam' se je odločila prevzeti moški lik in vlogo v virtualni igri zaradi bojazni da je njeni moški (no, dečji) kolegi ne bi sprejeli kot sebi enako.
*END OF SPOILER*

Sicer enim nikoli ne bo jasno... ampak ob mojem prihodu na ta forum se nisem počutila prav dosti drugače. Saj se še vedno ne. Ampak vmes so mi 'zrasla jajca' pa ne skrbi več kaj boš ti rekel. Leta nardijo svoje, pa gibanje v 'moškem okolju' tudi (se pač navadiš izogibat tistim polenom ki ti jih mečejo pod noge...).

_IKE_ je izjavil:

Zadovoljen? Žališ me pa lahko komot še naprej. Ne zamerim. Nekako sem pogruntala da s takimi forami mečete slabo luč predvsem nase.

*edit* spoiler tags + bad typo...
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Aha,da si bomo na jasnem; torej je uporaba šovinističnih izrazov oproščena, če se jih uporablja pri tem ko nekoga jebemo v glavo.

Ko smo že pri tem, do tiste izjave hipija se še vedno nisi opredelila in se tudi ne boš ( kako ga opravičuješ je videti zgoraj ),hkrati pa se ti vse skupaj zdi zabavno.

Na hitro sem preletel tvoje prispevke in videl da je pogovor prešel iz moške oblike v žensko in potem pač napisal njegov/njen.

In zaradi tega te žalim?

Zakaj bi te še naprej žalil ?

Ni razloga, da bi kaj takega počel čeprav nimam ravno najlepšega mnenja o tebi. Vidiš tu pa hipi nima zavor, in bo človeka o katerem ima slabo mnenje brez problema žalil ali pa jebal v glavo ( jp "veliko" je ta njegova "inteligenca" katero tako rad poudarja tu gor )....

Zgodovina sprememb…

Očitno se ti niti sanja ne, kaj beseda šovinizem pomeni.

Oglasi se spet, ko se boš naučil. Do tedaj tvoje pisanje ne more imeti smisla.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: _IKE_ ()

_IKE_ je izjavil:

Ko smo že pri tem, do tiste izjave hipija se še vedno nisi opredelila in se tudi ne boš ( kako ga opravičuješ je videti zgoraj ),hkrati pa se ti vse skupaj zdi zabavno.

Sem se že. Ampak je kost presočna za jo spustit. Se zgodi.

Rdečko razloži!

Pa ko boš že razlagal, razloži še Pithlit dvojne standarde...

Adios !

Šovinizem je neracionalno zagovarjanje in preferiranje katerekoli skupine, ki ji pripadaš. Moški šovinizem je torej značilnost moških, da ženske smatrajo, označujejo in določajo za manj vredne. Razlogi, ki jih navajajo za to so vedno nepomembni in pogosto žaljivi do žensk v različnih družbenih kontekstih (kdo več dvigne, kdo poje več makaronov, kdo je višji in kdo je hitrejši, kdo mora samo nastavit, pa vse dobi, kdo je zmeden, kdo je preveč čustven in podobne izmišljene lastnosti).

Moški šovinizem na primer popolnoma spregleda dejstvo, da je statistična varianca vseh teh nepomembnih rezultatov znotraj moške populacije in znotraj ženske populacije bistveno večja kot razlika varianc moške in ženske populacije. Tisti, ki so statistično pismeni, se zelo dobro zavedajo, kaj to v resnici pomeni, so pa tudi med temi takšni, ki se ne želijo soočiti z dejstvi, ki tako surovo uničujejo našo kulturo, v kateri ženske veljajo za vse tisto, kar sem opisal zgoraj.

Moški šovinizem omalovažuje razlike, ki so posledica diskriminacije med spoloma (in ne posledica bioloških predispozicij, čemur razlike radi pripisujejo moški šovinisti), ali jih celo popolnoma zavrača in kljub jasnim in merljivim družbenim kazalcem vztraja, da diskriminacije ni, ali da je celo obrnjena (to je značilno tudi za šovinizem na splošno).

Pri tem je treba poudariti, da ni nič šovinističnega v navajanju kakršnihkoli preverljivih dejstev. Dejstvo je, da so mnoge ženske v naši družbi manj sposobne od moških, nikakor pa ni dejstvo, da je vzrok za to njihov spol - včasih je, praviloma pa ne.

Upam da je zdaj kost tudi evidentna.

vostok_1 ::

Če se ne upošteva točno iste pogoje in normative, nima smisla primerjat plače obeh spolov. Upam, da je statistika dovolj verodostojna.
Nazadnje kar sem slišal glede primerjave plač je, da ženske so pogosto manj plačane ker tudi prostovoljno izbirajo manj plačane poklice. Če so te študije potegnile kar grobo povprečje potem kaj več kot za v rumeni tisk niso.

dstr17_ ::

Nazadnje kar sem slišal glede primerjave plač je, da ženske so pogosto manj plačane ker tudi prostovoljno izbirajo manj plačane poklice.
Saj to v ničemer ne zmanjšuje zmotnost takšnega šovinističnega (če lahko tako rečem) načina razmišljanja.

dstr17_ je izjavil:

Nazadnje kar sem slišal glede primerjave plač je, da ženske so pogosto manj plačane ker tudi prostovoljno izbirajo manj plačane poklice.
Saj to v ničemer ne zmanjšuje zmotnost takšnega šovinističnega (če lahko tako rečem) načina razmišljanja.

Že. Ampak, če je to recimo dejstvo, potem študije, ki delajo na povprečju so hudo, hudo zgrešene.

Preverit dejansko stanje je kar enostavno.

Moje osebno mnenje je, da v zahodni evropi ženske že dolgo časa niso več diskriminirane pri plači za isto delo in isti učinek.

vostok_1> Moje osebno mnenje je, da v zahodni evropi ženske že dolgo časa niso več diskriminirane pri plači za isto delo in isti učinek.

Vemo.

Vemo tudi, da je tvoje osebno mnenje še vedno napačno, upamo pa, da ne bo več dolgo.

Zlate ::

http://cyrille.godonou.free.fr/Question...

Evo že tretjič isti link (prevod iz francoščine, zato bo treba malo interpretirat) - jype ti stalno govoriš o neki statistiki, ki naj bi govorila v prid tvojim argumentom...

Tudi za pithlit bo poučno.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

jype je izjavil:

vostok_1> Moje osebno mnenje je, da v zahodni evropi ženske že dolgo časa niso več diskriminirane pri plači za isto delo in isti učinek.

Vemo.

Vemo tudi, da je tvoje osebno mnenje še vedno napačno, upamo pa, da ne bo več dolgo.

Fanj bi bilo, če bi vidu statistiko, ki pravi da je čistilka pri isti normi, istem podjetju in pod istimi pogoji plačana manj od čistilca...recimo v Nemčiji.

Zlate ::

Pithlit je izjavil:

Zlate je izjavil:

Seveda ne, vendar če nekdo dvigne pet kil in ti dve, potem je to zelo merljivo, kot tudi to, ko ti npr. naštrikaš tri puloverje, jaz pa ostanem pri eni nogavici...

Sej jaz nimam nobenega problema s tem da se bolj nagradi tistega ki dvigne 5 kil kot tiste ki dvigne 2 kili.

Problem imam s tem da se ne nagradi enako tistega ki dvigne 2 kili pa tiste ki dvigne 2 kili.

Pa ne se omejevat s fizičnimi omejitvami tega posta.

Ko sem gledal nazaj za prejšnji link mi je v oči padel ta tvoj post. Zato bi te vprašal tole: če nekdo nečesa ne zna, ker se tega ni naučil in zato npr. dobi manjšo plačo, je seveda sam kriv. Vendar če ženska, ki se jo ne "ujčka" in dviguje žaklje skupaj z moškimi, a jih prenosi le npr. 2/3, dobi manjšo plačo zaradi prirojene lastnosti, ki ni njena krivica, je to pošteno, ali pa je diskriminatorno - vendar do koga in kako?

Razlike med spoloma so evidentne, kar pa (nujno) ne pomeni, da se gremo diskriminacijo. Seveda ne zanikam obstoj le-te, vendar je večina tu naštetih primerov za lase privlečena. Razlike so tako v razmišljanju, občutkih, dojemanju itd. in tudi večina služb, športov, stvari, pripomočkov, losijonov, krem in milijon drugih zadev je temu prilagojeno. Včasih sicer bolj drugič manj diskriminatorno (tudi zaradi mnogih drugih razlogov), vendar se zaradi tega ni treba metati na trepalnice.

Žensk, ki razmišljajo podobno kot ti Pithlit (in moških kot je jype) ni prav veliko oz. so mikro manjšina. Se vama potem ne zdi, da za večino razlik, pri katerih vidva trdita, da gre za diskriminacijo, v bistvu leži običajna ekonomska računica?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

vostok_1> Fanj bi bilo, če bi vidu statistiko, ki pravi da je čistilka pri isti normi, istem podjetju in pod istimi pogoji plačana manj od čistilca...recimo v Nemčiji.

Za to ne potrebuješ statistike, temveč le plačilne liste, do katerih ne moreš, ker niso javni... So pa javni sodni primeri, ko so ženske dosegle pravico z vložitvijo tožbe zoper delodajalca, ki jih je za enako delo plačeval manj kot moške:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-bi...

Zlate> Vendar če ženska, ki se jo ne "ujčka" in dviguje žaklje skupaj z moškimi, a jih prenosi le npr. 2/3, dobi manjšo plačo zaradi prirojene lastnosti, ki ni njena krivica, je to pošteno, ali pa je diskriminatorno - vendar do koga in kako?

A je pošteno, da moški, ki dvigne le 2/3, dobi manjšo plačo zaradi prirojene lastnosti? Če je to pošteno in ni diskriminatorno (meni se ne zdi - nismo vsi enako dobri za vse), potem tudi v primeru, ko gre za žensko ne more biti.

Zlate> Žensk, ki razmišljajo podobno kot ti Pithlit (in moških kot je jype) ni prav veliko oz. so mikro manjšina. Se vama potem ne zdi, da za večino razlik, pri katerih vidva trdita, da gre za diskriminacijo, v bistvu leži običajna ekonomska računica?

Tudi za vsakim genocidom leži običajna ekonomska računica.

Zgodovina sprememb…

[D]emon ::

Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Saj ti si prebral napisano, ane?

first_line ::

V Nemčiji je cestar več plačan kot pa tu v Sloveniji! Zi Žermans are šovinists! OMG!!

jype pač jypa po slotechu, dejansko naredil pa itak ne bo nič, kot zmeraj. Ali je jype šovinističen do realnega življenja? Ali je res tako pameten kot sam trdi? Kje so dokazi? Ali si samo neznosno želi vagine zaradi šovinistične starševske vzgoje?

Odgovori na zgoraj zastavljena vprašanja sledijo po oglasih (za šovinističen pralni prašek).

NissanGTR ::

zadnjič je bilo na rtv, da EU namerava prisilno uvesti kvote za uprave podjetij, da bi moralo biti najmanj 40% žensk... Super, podpiram to, vendar šele, ko bodo kvote čisto v vseh poklicih. Če so kvote, potem naj se jih uvede v vseh poklicih, ali pa v nobenem.

NissanGTR ::

Ste pa tudi razgljabljali o Vonnovi in njeni želji, da nastopa v moškem smuku. Jaz bi takoj izpolnil njeno željo, saj sem prepričan, da bi jo hitro postavili na realna tla in bi se ji zgodilo nekaj takega kot se je Sereni Williams, ki se je hvalila, kako bi se ona lahko kosala z moškimi tenisači, nato pa je njen izziv sprejel nemški tenisač Karsten Braasch. Njega malokdo pozna, nikoli ni osvojil nobenega turnirja med posameznikih, nikoli ni bil med top 30, bil je že tik pred penzijo, pa je Sereno zlahka odpravil s 6-1. Če bi Serena igrala z najboljpimi tenisači, bi ji pa vsi po vrsti delili kravate.

V tenisu je so si pa na grand slamih tenisačice že izposlovale, da so priviligirane pred moškimi, saj dobijo enako plačilo, kljub temu, da igrajo samo na dva dobljena niza, moški pa na tri in se morajo bistveno dlje potiti na igrišču kot ženske.

Kako pa to da, "veliki" "modrec" ni zaznal sarkazma v tistem Razloži! ? Oh, well....

Definicija

jype je izjavil:

Moški šovinizem je torej značilnost moških, da ženske smatrajo, označujejo in določajo za manj vredne.

Primer

jype je izjavil:

_IKE_> Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.

Saj, tule noter pa ni čisto ničesar tistega kar piše v definiciji. Yeah right, saj je samo podjebaval.

Emm, koga je on podjebaval z dotično tem komentarjem (odebeljeni del) ?

V temi hipi namreč na veliko obtožuje ostale sodelujoče v tej debati zavednega ali pa nezavednega šovinizma, zraven pa trdi da on tega nikakor ne počne.

A ko pa hipi izjavi nekaj takega, za kar na veliko obtožuje druge, pa itak "samo podjebava" a ne Pithlit?

Zgodovina sprememb…

first_line ::

NissanGTR je izjavil:

zadnjič je bilo na rtv, da EU namerava prisilno uvesti kvote za uprave podjetij, da bi moralo biti najmanj 40% žensk... Super, podpiram to, vendar šele, ko bodo kvote čisto v vseh poklicih. Če so kvote, potem naj se jih uvede v vseh poklicih, ali pa v nobenem.

A ne bo super, ko bojo popravljale ceste v najhujši avgustovski vročini? Kar naenkrat zastoji ne bojo več tako nadležni :D Če se jim gre za enakopravnost se takega dela ne bi smele braniti, saj ja niso seksistične pi*de, borijo se za poštenost!

Gregor P ::

jype je izjavil:

Za to ne potrebuješ statistike, temveč le plačilne liste, do katerih ne moreš, ker niso javni...
Javne niso iz več razlogov tudi zaradi zaščite osebnih podatkov ipd. so pa zato ponekod v EU v delovnopravni zakonodaji pravila, da ima obratni svet (torej zastopstvo delavcev in delavk v nekem obratu) vpogled v plačilne sezname ipd. kjer lahko med drugim preverijo, če so nepravilnosti med plačami moških in žensk.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Aston_11 ::

Ideja - mogoče bi pa začeli provocirati s šovinističnimi komentarji, če je že yope uničil temo. J8pe je znan po tem, da zdrsne na vsakem bananinem olupku - sumim, da zato, ker ima neko bolezen, ki mu preprečuje fokusiranje na rdečo nit. Nekaj v rangu dis(f)leksije in se zato vozi z biciklom (njegovi posnetki, ker ustavi zadnjo sekundo ali pa je ves čas tik pred tem, da ga kdo povozi, so legendarni, krivi pa so vedno vsi ostali), ker se z avtom ne sme.

Zlate je izjavil:

Tudi za pithlit bo poučno.

Lej. Sej če bi kdo celo prebral kaj jaz in jype piševa (in se ne obašal na to da sva neke zlobne feministke (intended))... bi tudi videl da se v celoti strinjava da je v 'zahodni' družbi enakopravnost skoraj že dosežena in manjkajo le še malenkosti. Preskok v mentaliteti (kar priznavajo tudi tisti najbolj zapriseženi nasprotniki najinega pisanja).

Nadalje, vedno in povsod vam govorim da razširite tisto o enakih plačah še na druga področja. Enake možnosti, recimo.

Tvoj link? Hja preletela sem... kaj več se pa ne spuščam vanj, vem kakšne rezultate daje google translate (mal težko se je nanje zanašat). Kar sem iz njega odnesla je da razlike sicer so (majhne) pa da se jih verjetno že da z nečim razložiti.

Drugače pa se tako jype kot jaz bolj osredotočava na globalni presek problemov, večina sogovornikov pa ne vidi dlje od sosedove Micke. Da ne govorimo o tem da vedno ko zmanjka argumentov debata preskoči na fizične omejitve (in se spet gladko spregleda da se tako jype, kot jaz in statistike in znanost, strinjamo da smo ženske... pod črto za enih 10% 'švohotnejše').

Zlate je izjavil:

Vendar če ženska, ki se jo ne "ujčka" in dviguje žaklje skupaj z moškimi, a jih prenosi le npr. 2/3, dobi manjšo plačo zaradi prirojene lastnosti, ki ni njena krivica, je to pošteno, ali pa je diskriminatorno - vendar do koga in kako?

Sicer smo spet padli na nivo fizičnih omejitev ampak... A je kaj narobe s plačilom na učinek? Verjetno si spregledal 'enako plačilo za enako delo' ali pa stvari ne razumeš ravno dobro. Ne vem. Plača naj bo 1€ na žakelj, ne glede na to ali ga nosi ženska ali moški. Če pa me sprašuješ ali je to pravično ker ženska zaradi fizičnih omejitev ne zmore več... Ja, povsem fer se mi zdi. Prej ali slej se bo navadila da se je pametno mal bolj potrudit al pa najt kaj drugega za delat. Tako kot bo to isto zgruntal vsak moški.

NissanGTR je izjavil:

zadnjič je bilo na rtv, da EU namerava prisilno uvesti kvote za uprave podjetij, da bi moralo biti najmanj 40% žensk...

To me je mene šokiralo. Kar je priletelo iz mojih ust je bilo: "glupost...". Zdravljenje simptomov se mi ne zdi prava pot.

Je pa to 'glupost' malenkost omililo dejstvo da naj bi bil to začasen ukrep. Po mojem sicer še vedno zgrešen eksperiment, ampak mogoče bo pa komu odprl oči. V glavnem, meni se to zdi neumnost.

NissanGTR je izjavil:

Ste pa tudi razgljabljali o Vonnovi in njeni želji, da nastopa v moškem smuku. Jaz bi takoj izpolnil njeno željo, saj sem prepričan, da bi jo hitro postavili na realna tla

To je to o čemer razglabljamo. Rezultat niti ni važen... pomembno je da se pusti probat ne pa da se je apriori proti zako per pač ne gre za enak spol. Naj se 'baba' osmeši če tako hoče. Važno je da ji tega nihče ne brani.

Aston_11 je izjavil:

če je že yope uničil temo.

No, jype ni uničil teme. On zna prav lepo diskutirat z vsemi ki jim je do diskurza. Saj veš, pametni argumenti, upoštevanje dejstev, etc. Z nekom ki ki pa se z vsemi štirimi otepa dejstev pa poleg tega še žaljivke stresa (čisto mogoče da nezavedno, privzgojeno...) pa on nima neke potrpežljivosti. Na provokacije bo pa vedno odgovoril s provokacijo.

It takes two to tango.

amigo_no1 ::

_IKE_ je izjavil:

Sicer pa vem kakšen bo: kdorkoli drug bi tu gor za tako izjavo takoj bil obtožen šovinzma, ker pa si ti avtor te izjave pa se to seveda ne bo zgodilo, ......khm, khm dvojni standardi?

Šovinizem pri ženskah je v isti kategoriji kot če imaš kaj proti židom, te takoj obtožijo antisemizma ;((.
Ali če problematične pripadnike etnične manjšine iz Dolenjske z 24/7 dežurnim bakermobilom imenuješ s cigani.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 je izjavil:

Šovinizem pri ženskah je v isti kategoriji kot če imaš kaj proti židom, te takoj obtožijo antisemizma ;((.
Ali če problematične pripadnike etnične manjšine iz Dolenjske z 24/7 dežurnim bakermobilom imenuješ s cigani.

Lepo strnjeno. Čisto resno mislim.

Ni pa lepo da se mnogim to zdi sprejemljivo.

WarpedGone ::

Rezultat niti ni važen... pomembno je da se pusti probat ne pa da se je apriori proti zako per pač ne gre za enak spol. Naj se 'baba' osmeši če tako hoče. Važno je da ji tega nihče ne brani.

Problem je, da ne smeš diskriminitar po spolu. Če ženski dovoliš nastop v "Moški ligi" morš tut moškemu dovolit nastop v "ženski ligi".
Ker so splošne telesne lastnosti kakršne pač so, je precejšnja verjetnost da se "baba osmeši" in bo le velik nasmeškov in trapljanja po hrbtu. Hkrati je pa precejšnja verjetnost da "dec zmaga" in bo kup kričanja in kokodakanja o nepravičnosti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mipe ::

No, jype ni uničil teme. On zna prav lepo diskutirat z vsemi ki jim je do diskurza. Saj veš, pametni argumenti, upoštevanje dejstev, etc. Z nekom ki ki pa se z vsemi štirimi otepa dejstev pa poleg tega še žaljivke stresa (čisto mogoče da nezavedno, privzgojeno...) pa on nima neke potrpežljivosti. Na provokacije bo pa vedno odgovoril s provokacijo.

Pa ja de. Nespoštljiv je do VSEH, ki imajo drugačno mnenje od njega. Največkrat z žalitvami začne on, kdor pa reagira nanje, takoj faše naziv. Morda sem res abraziven, večkrat se postavim v vlogo hudičevega advokata, tudi pushover nisem. Z mano se da normalno debatirati. Samo jypetu se ne da, kadarkoli mu zmanjka argumentov, začne z baterijo ad hominemov.

Zamerim ti, da ga postavljaš v lepšo luč, čeprav si tega z ničimer ne zasluži. S čim se ti je tako prikupil, da širiš takšne neresnice?

WarpedGone ::

Gliha skup štriha.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:

Če ženski dovoliš nastop v "Moški ligi" morš tut moškemu dovolit nastop v "ženski ligi".

Edino pravilno. Sinhrono plavanje je en tak primer. Vsaj v USofA. Drugje pa bomo tudi počasi prišli do tega. Meni se ne mudi.

WarpedGone je izjavil:

Gliha skup štriha.

Odlično povedano.

Sicer še vedno trdim da se da z jyip-om lepo normalno pogovarjat (tud kadar se ne strinjaš z njim)... ampak ko ga antagonizraš bo pa nazaj usekal z vesem kar ima na razpolago.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

WarpedOne> Če ženski dovoliš nastop v "Moški ligi" morš tut moškemu dovolit nastop v "ženski ligi".

Saj mu. Če se hoče osmešit, kdo mu brani? Andy Kaufman se je pretepal v ženski rokoborbi. Nihče mu ni prepovedal tega. Zakaj se je ravno v ženski? Mislim, da bom prepustil vam, da to ugotovite.

_IKE_> Saj, tule noter pa ni čisto ničesar tistega kar piše v definiciji. Yeah right, saj je samo podjebaval.

Ne, nisem podjebaval, resno sem mislil - in v tem ni nobenega šovinizma, ampak preprosta dejstva. Indijski nogometaši ne predstavljajo konkurence v svetovnem pokalu - se pa lahko indijski kriketaši merijo z najboljšimi. Če se tako navajanje dejstev tebi zdi šovinizem, si pač, kot že mnogokrat ugotovljeno, nepismen.

Mipe> Nespoštljiv je do VSEH, ki imajo drugačno mnenje od njega.

Ne, to ne drži. Ne drži niti to, da sem nespoštljiv do vseh, ki imajo napačno mnenje. Nespoštljiv sem do vseh, ki so nespoštljivi.

Mipe> Samo jypetu se ne da, kadarkoli mu zmanjka argumentov, začne z baterijo ad hominemov.

Argumentov mi zmanjka takoj, ker sem že na začetku teme zapisal praktično vse, potem pa še ene petkrat. Nadaljevati seveda nima smisla, ker argumentov nihče od tistih, ki jih noče razumeti, najverjetneje niti prebral ni. Brez slabe vesti torej zapišem trditev, ki vas zaboli na točno enakem mestu, kot ženske zaboli, kadar komentirate, da "elektrika ni za babe", ko dekle sprašuje, kakšne vrste kabel mora kupit za premaknit električno vtičnico na steni.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Indijski nogometaši ne predstavljajo konkurence v svetovnem pokalu

Njega je zmedlo nekaj drugega.

@jype, zdaj pa še lažeš, da bi sebe prikazal v pozitivnejši luči. Ali pa se sploh ne zavedaš svojih eksecov. Si morda shizofrenik? V redu, ti bom pomagal, da se zavedeš, kako zablojena osebnost si; od sedaj naprej bom pokazal na vsak tvoj eksec. Z velikimi črkami ali slikami, da bo boleče jasno tebi in vsem, kakšen hinavec si.

To je obljuba.

Porabi cajt za kaj bolj koristnega.

Brez skrbi, imam dovolj prostega časa.

@jype

V linku ne pove vso zgodbo. Težko bi to jemal kot...ultimate proof. Potrebna je pravilno izvedena študija, vse ostalo je bolj...meh.

Pithlit je izjavil:

Jaz imam edini prav, jaz edini vse vem, ti pa : se motiš / ne veš / si površen / si nepismen ....na kratko SI BUTAST,......: tako bo pri njemu zgledala "diskusija", od momenta naprej ko se ne boš strinjal z njegovim mnenjem ali argumenti ali pa v debato vstopil z nasprotnim mnenjem.

Resno? Temu ti praviš diskusija ?

Pithlit je izjavil:

jype je izjavil:

Indijski nogometaši ne predstavljajo konkurence v svetovnem pokalu

Njega je zmedlo nekaj drugega.

Imaš prav, zmotil me je šovinistični podcenjevalni odnos

jype je izjavil:

_IKE_> Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Vidiš jaz odebeljeni del ocenjujem za šovinistično izjavo ki ženske smučarke v smislu: "Če nisi Vonn, lahko smučaš samo v neki rekreativni ligi..."
Ti pa kot podjebavanje, čeprav je sam da ni bilo . On je "le navajal dejstva" ...

Pithlit je izjavil:

Sicer še vedno trdim da se da z jyip-om lepo normalno pogovarjat (tud kadar se ne strinjaš z njim)... ampak ko ga antagonizraš bo pa nazaj usekal z vesem kar ima na razpolago.

Še 1x, Ti tole resno?

Na tole :

Zlate je izjavil:

Celo moja punca se križa, ko bere tvoje poste; verjetno sem ji le preveč spral možgane, kajneda?

je odreagiral takole :

jype je izjavil:

Zlate> Celo moja punca se križa, ko bere tvoje poste; verjetno sem ji le preveč spral možgane, kajneda?

Ne, le slabo je prebrala ali premislila - moje pisanje ni namenjeno površnemu branju.

Za punco od zlateta je hipi "ocenil" : da slabo bere, nima pojma za kaj se gre, hkrati pa je še površna. Skratka če je že zlatetov komentar bil provokacija, je bilo za to potrebno užalit njegovo punco, namesto zlateta? Ah ja z vsem kar ima ....

Ironično pa je zlate samo prenesel mnenje od svoje punce in da le ta( punca od zlateta ) sploh ne sodeluje v debati, a ker ne strinja z hipijevimi "modrostmi" to hipiju ne predstavljalo ovire da ne bi užalil zlatetove punce.

Inteligentni ljudje se definitivno NE obnašajo tako, neki wannabe pametnjakoviči pa točno tako...

Evo rdečko, pa imaš spet nekaj materiala, da se boš lahko igračkal z velikimi besedami....

Zgodovina sprememb…

Se strinjam z zapisanim. Na srečo pa to ni tema o jupetu. Pozabil si na to, da na stvari, ki mu ne pašejo, nikoli ne dobiš odgovora. Dobiš samo očitek o bralnem nerazumevanju in ostale, ki si jih zapisal. In vsako temo zjebe, ker se lepi na to, kakšen prislov uporabiš. Jipetovščina je hudič.

[D]emon ::

j00pe ni nic drugega, kot alternativna inkarnacija digitalcka. s tem da digitalcek serje po temi X, jewpe pa po temi Y.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

_IKE_> Imaš prav, zmotil me je šovinistični podcenjevalni odnos

Res? To, da sprejemam, da imajo ženske v povprečju slabše rezultate, je torej šovinistični podcenjevalni odnos, to, da se ženskam in moškim ne dovoli tekmovat skupaj (no, tu gre predvsem za izjemne ženske, ki se jim ne dovoli tekmovat z izjemnimi moškimi, s katerimi se očitno lahko primerjajo, da se razumemo), je pa po tvoje "dejstvo, okoli katerega se ne da".

Bi bil zanimiv pogled na svet, če ne bi več kot 95% prebivalstva imelo enakega.

_IKE_> Za punco od zlateta je hipi "ocenil" : da slabo bere, nima pojma za kaj se gre, hkrati pa je še površna.

Tako je. Ker je očitno argument razumela na enak način kot ti - narobe. Ker ga še vedno ne razumeš, bi bilo s tvoje strani vljudno, da nekaj časa zgolj bereš in iz prebranega poskušaš razbrati srž problema.

Aston_11> Se strinjam z zapisanim.

Skratka še eden iz "jype uničuje debato" kluba, ki ga v resnici tema sploh ne zanima, mora se le oglasiti v njej, ker je vanjo nekaj zapisal zloglasni jype.

Pa za teboj še eden. Kmalu vas bo dovolj za referendum.

Mipe> Ali pa se sploh ne zavedaš svojih eksecov.

Moj eksec je v New Yorku.

Zgodovina sprememb…

_IKE_ je izjavil:

Resno? Temu ti praviš diskusija ?

Ne. Ampak to on počne takrat ko postane jasno da drugega ne razumete.

_IKE_ je izjavil:

Še 1x, Ti tole resno?

Ja. Ker se z njim že mnogokrat nisem strinjala. Pa nikoli nisva bila nespoštljiva eden do drugega. Očitno se z njim da povsem normalno pogovarjat.

Gregor P ::

LOL danes sem videl ta tweet in sem nemudoma pomislil na to temo:D
#StatistikaDneva: @TinaMaze ima zdaj v svetovnem pokalu tako kot Primož Peterka 15 zmag. Primož je za njih potreboval 120 tekem, Tina 313.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ampak s tem tweetom ni nič narobe. Govori o dejstvih, nič ne komentira in nič ne sodi.

(Je pa stilsko neustrezno uporabiti "za njih" - "zanje" bi bilo bolje.)

Zgodovina sprememb…

««
14 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657789 (52081) BigWhale

Več podobnih tem