Forum » Strojna oprema » Zaganjanje ventilatorja - prenosnik Lenovo G550
Zaganjanje ventilatorja - prenosnik Lenovo G550
zila90 ::
Pozdravljeni!
Na omenjenem prenosniku se mi kar naprej zaganja ventilator. In sicer ob zagonu je nekaj časa mirujoč, nato pa se čez čas zažene in čez kakšnih 30 sekund spet ustavi. To počne v intervalih, tudi ko na njem ničesar ne počnem. Temperature so v mejah normale tudi pri obremenitvah. Drugače vse dela normalno, vendar je ta stvar kar precej moteča. Star je 3.5 let, pred kratkim sem ga pa tudi spihal, tako da je znotraj popolnoma očiščen. Kaj bi bilo lahko narobe? Naj na novo naložim Windowse?
Na omenjenem prenosniku se mi kar naprej zaganja ventilator. In sicer ob zagonu je nekaj časa mirujoč, nato pa se čez čas zažene in čez kakšnih 30 sekund spet ustavi. To počne v intervalih, tudi ko na njem ničesar ne počnem. Temperature so v mejah normale tudi pri obremenitvah. Drugače vse dela normalno, vendar je ta stvar kar precej moteča. Star je 3.5 let, pred kratkim sem ga pa tudi spihal, tako da je znotraj popolnoma očiščen. Kaj bi bilo lahko narobe? Naj na novo naložim Windowse?
Junfr ::
Prej ti tega ni delalo? Zgleda bolj hw to me. Taksnih fatalnih ukrepov kot je format c se zaenkrat se ne posluzuj, lahk da je senzor. Ceprav vem, da pri starejsih sonyjih isto frčko dela v intervalih. Ne vem, nesi na servis, sicer pa pocakaj da se kaksen strucko javi
Prej mi tega ni delal tako pogosto (v intervalih), ampak samo ob večjih obremenitvah. Zdaj pa se, kot že rečeno, to ponavlja tudi, ko na njem ne delam čisto nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zila90 ()
#000000 ::
Poglej v bios nastavitve za ventilator, če jih ima, premekni iz sedanje vrednosti ki je verjetno auto na drugo opcijo, ter opazuj temperature. In ja ne polagaj roke v ogenj na rezultate testov raznih programov, ker večina ne pokaže točnih rezultatov. Poglej še v samem biosu kake so temperature, če imaš to opcijo. Poglej še v opise bios posodobitev katere stvari popravijo, in če najdeš da ti odpravi napako z ventilatorjem posodobiš na ta bios in naj bi bilo OK. Seveda pa bi jest vseeno razdru laptop spucal ventilatorje oz. hladilnik ter namazal novo pasto, aja še to, pasta naj bi začela polno delovat šele po nekje 200 urah od nanosa (baje)
Ko boš iskal bios moraš biti 100% da je taprav, ker drugače lahko zadevo zaflešaš, kar sicer ni nek nerešljiv problem ampak traja. LP
Ko boš iskal bios moraš biti 100% da je taprav, ker drugače lahko zadevo zaflešaš, kar sicer ni nek nerešljiv problem ampak traja. LP
šernk ::
Sej pravim, nesi na servis. Lenovo je bolj kiljava firma, žal ...
še najmanj kiljava od vseh za 500€.
G550 je že stara zadeva kakšni dve leti, če ne 3. Pomojem ni nič narobe, le več prahu ima in se ventilator pogosteje zažene, da uravnava temperaturo.
če je ventilator fuč lenovoti ponavadi niti ne dopustijo zagona prenosnika in vržejo ven fan error.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Sej pravim, nesi na servis. Lenovo je bolj kiljava firma, žal ...
še najmanj kiljava od vseh za 500EUR.
G550 je že stara zadeva kakšni dve leti, če ne 3. Pomojem ni nič narobe, le več prahu ima in se ventilator pogosteje zažene, da uravnava temperaturo.
če je ventilator fuč lenovoti ponavadi niti ne dopustijo zagona prenosnika in vržejo ven fan error.
Se strinjam. Do sedaj še z njim nisem imel niti najmanjših problemov. Star je že 3,5 let tako, da bo počasi potrebno iskati kakšno zamenjavo :)
Glede prahu... odprl sem ga in ga temeljito spihal, tako da prah ne pride v poštev. Vendar, da ne bo pomote, zaganjati se mi je začel že preden sem ga spihal, tako da ob izpihovanju sigurno nisem nič storil narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zila90 ()
Riff ::
ja pr Asusu slišiš ventilator ko se nabere prah, predlagam spihanje prenosnika z kompresorjem če ni več v garanciji
solatko ::
Zamenjaj termalno pasto na procesorju in grafiki. Ventilator se zaganja, ker se ti procesor na hitro segreje in slabo odvaja toploto. Core imaš 15 stopinj toplejši, kot jedra. Pazi, ko boš razdiral, da ne poškoduješ hladilnega telesa.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Glasen ventilator- procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 4539 (4037) | gddr85 |
» | PregrevanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 7171 (6173) | MasterTade |
» | Pregrevanje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2589 (2475) | SplitCookie |
» | pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20537 (19606) | Havq |
» | Visoka temperatura prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 7229 (6505) | Stupo |