» »

Radiator za vodno hlajenje v hladilni skrinji ?

Radiator za vodno hlajenje v hladilni skrinji ?

SleepLess ::

Če bi dal radiator od vodnega hlajenja v zmrzovalno skrinjo (-20). Delam vodno hlajenje in mislim tole izvest. Po moje bi se proc ohladil do enih 5-10 stopinj. Pa bi to kaj škodovalo?

||_^_|| ::

Ne bo škodovalo. Sam morš namesto vode dat antifriz.

morphling1 ::

Hladilnik boš uničil na malo daljši rok, nič drugega.
Kompresorji niso narejeni za pogosto vklapljanje in izklapljanje, ampak za kak vklop na dan da samo dohladi glede na ozgube skozi izolacijo odvisno od nastavljenosti termostata. Kar boš ti naredil je to da boš naenkrat vnašal ogromno toplote v hladilnik, kar pomeni da se bo kompresor vklapljal recimo vsako minuto, zaradi tega se bo pregreval in kmalu tudi crknil. Zadevi se moraš malo bolj posvetiti, kot prvo je treba imet kompresor namenjen za non-stop delovanje mo možnosti tak da spreminja vrtljaje glede na obremenitev. Temperature pa kontroliraš ali z dolžino kapilare ali avtomatko s termostatičnim ekspanzijskim ventilom, vse skupaj je dosti bolj zahtevno če hočeš dobro narediti za kontrolirat. Lahko probaš sicer, samo da te ne bo mama tepla ko ji boš uničil zmrzovalno skrinjo.

Aja pa dej se navadi v naslov teme na kratko opisat problem.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SleepLess ::

Bom se navadil:D Torej bi se kompresor zelo hitro uničil. Torej bi ga moral zamenjati z enim ki nostop deluje. Bom še malo preštudiral stvar pa se potem lotil unićevanja skrinj>:D >:D

ne_ti_si ::

tudi sam sem hotel nardit podobno le da sem jaz mislo da bi dal kar posodo za vodo v skrinjo radiatorja pa sploh nebi mel...neslišen sistem :)
ASUS Rampage III Extreme / i7 950 4.5Ghz / Nvidia 2x GTX570 SLI 950/1150/1800
G-Skill 3x2GB / X-fi Fatal1ty Platinum / WD1002FAEX SATA 6Gb / SSD Corsair 64GB
EKWB CPU + GPU / SAITEK R.A.T.7 / Logitech G15, G35, THX Z5500 / Corsair HX1000W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kompresor...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
92002 (1849) Vanadium
»

brnenje ali vodno hlajenje-alternativa

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111604 (1367) frenk
»