Forum » Problemi človeštva » Smiselnost protestov
Smiselnost protestov
Temo vidijo: vsi
mk818764 ::
To sem danes dobil na mail:
Pozdrav
Gledam te demonstracije na netu. In ne razumem teh slovenčkov.
Kot prvo, pred dobrim letom dni so vrgli ti slovenčki Pahorja z oblasti. V nedeljo ga je ista "drhal" izvolila. Dan kasneje, pa so na ulicah bile parole "gotof je" in podobna sranja. Človek se vpraša, kdo je tukaj neumen. Slovenski narod ziher, ker niti en dan ne mine, pa že spremenijo mnenje. Ali pa so tako razdeljeni, da se v tej 2 milijonski državi ne morejo zedinit v ničemer? Kakšna prihodnost jih torej čaka? Phe.
Pa zakaj ste ga šli volit? Kaj bo naredil predsednik države? On nekaj obljubla. Kaj pa lahko obljubi? Saj nima pristojnosti. Jej, jej, jej...
V new Yourku so lani imeli nekaj čez 19 milijonov prebivalstva(!!), pa imajo enega župana. Pri nas imamo pri 2 milijionih 300 županov, državni zbor, državni svet, malo morje agencij,...
Kaj mislite, da bo kdaj naš proračun v plusu, glede na državni aparat?
Demonstracije.
Vsepovsod pobuda za mirne demonstracije. Ja, kje na svetu, zaboga, so z mirnimi demonstracijami dosegli spremembo?
Na Mikstone blogu je tip pravilno opisal, da so za spremembe potrebne krvave demonstracije. Ima prav. Le tedaj se nekaj zgodi.
V Mariboru ne moremo rečt da so ravno mirne demonstracije, pa Kagler vstraja in vstraja. Mislite, da bo Janša odstopil tako zlahka kot bo Kangler(čeprav vstraja še vedno). Janša si želi oblasti. On ne bo nikoli odstopil z mirnimi demonstracijami. Njega bo treba odnest iz parlamenta(dobesedno), pa še temu se bo upiral. Kake mirne demonstracije. Slovenčki, pozabte na pravljice.
Ne razumem policije. Proti čemu se bori? Proti lastnemu narodu? Za vlado? Ironija. Policija bi morala slečt uniformo in se pridružiti demonstracijam in takoj bi "elita" pobegnila. Torej, sedaj gledamo borbe med policijo in demonstranti. Janša in elita se pa smeji na toplem, ko oni zmrzujejo v mrzlem decembru. Policija varuje.
Slovenčki, želite spremembo? Tako ne bo šlo. Treba uničit aparat. Ga boste uničili, če ga boste božali in gledali? Ali pa ste res tako naivni, da mislite, da boste z mirnimi demonstracijimi kaj dosegli?
V Lljubljani je bilo ob zadnjih demostracijah 4.000 prisotnih. v LJ živi 280.000 ljudi. Če se ne motim je to 1,4% prebivalstva. Hehe, mislite da bo kaj ta dober procent dosegel? Kje so ostali? Ostali so očitno zadovoljni z Janšo in elito?!
Hehe, to ti je enotnost. Nič čudnega da Janša ne misli odstopit. Dal bo ljudstvu kost in konec. Slovenčki pa pridno "beeee".
Policija! Snemi obleko, bori se na strani ljudstva, ne proti njim. Nesite vun golazen. Drugače ne bo šlo.
Slovenčki, ko boste doumeli, da brez krvi ne bo šlo, takrat boste komaj na dobri poti. Prej pa "bob ob steno".
Z rožami, ki jih polagate policistom, pa se smejijo samo trgovci. Policija pa veselo udriha po vas. Slovenčki.
Pa lep dan še naprej
Opazovalec
Matako ::
Drugače pa folk, psihološko se pripravite na enega najbolj bizarnih obratov, ki se zna zgoditi v kratkem:
Sindikati proti protestom.
Ja prav ste prebrali. Že danes je razbrati, da je Štrukelj malo nezadovoljen, ker se reflektor odmika od njega, tudi Semo je nekaj zamišljen ... no bomo videli. Mogoče bosta pa v prvih bojnih vrstah ne.
Ja prav ste prebrali. Že danes je razbrati, da je Štrukelj malo nezadovoljen, ker se reflektor odmika od njega, tudi Semo je nekaj zamišljen ... no bomo videli. Mogoče bosta pa v prvih bojnih vrstah ne.
/\/\.K.
murmur ::
Drugače pa folk, psihološko se pripravite na enega najbolj bizarnih obratov, ki se zna zgoditi v kratkem:
Mogoce se zna zgoditi tudi vecina zadovoljnih ljubljancanov skupaj s sindikati proti protestom. Skratka vecina srecno zadovoljnih proti par klosarjev / luzerjev. Tudi prav. Decemberske lucke so prizgane, cas je za mescanski sprehod po prelepem mestu, potem pa bomo ze nekako. Pazit je treba tudi na to, da otroci pogledajo stran pri srecevanju neugledno sumljivih mimoidocih.
Mipe ::
Pri kosilu me je pri ogledu Aljanine karikature prešinila ideja: kaj, če bi javno protestirali proti huliganom? Zberemo imena tistih, ki so metali granitne kocke, nato se zmenimo in zberemo pri njihovih domovih ter jih okrasimo z jajci ter jogurti. Morda še kakšno kocko (da se ne spustimo na njihovo raven, mehkejšo kocko, morda kremšnito). Tak protest bi bil še najbolj smiseln!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
enadvatri ::
Drugič naj raje policija naredi koridor ob državnih stavbah, potegne črto in prištima kup kock. Pa bo vse pod nadzorom, tudi razbijanje.
bluefish ::
Mufasa ::
A je kakšen protest napovedan za okoli božiča? Ker ko pridem za par dni obiskat Slovenistan, mrbit izkoristim gužvo in se userjem pred vrata parlamenta. Miroljuben protest ftw.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Sj mi tut v živalski vrt ni treba, pa grem vseen pogledat da vidim kok smo evolviral.
Matako ::
Sj mi tut v živalski vrt ni treba, pa grem vseen pogledat da vidim kok smo evolviral.
A tja tudi hodiš srat?
/\/\.K.
jype ::
murmur> 21.12.2012 naslednje zmrzovanje.
Tolk revni še nismo, da ne bi mel za kapo pa rokavice.
Tolk revni še nismo, da ne bi mel za kapo pa rokavice.
Kr_Edn ::
" murmur :
21.12.2012 naslednje zmrzovanje. "
A na bo takrat po mayevskem koledarju konc sveta?
21.12.2012 naslednje zmrzovanje. "
A na bo takrat po mayevskem koledarju konc sveta?
Pojma nimam. A niso eni ze pred casom z gumenjaki v hribe tekli?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: murmur ()
" murmur :
Pojma nimam. A niso eni ze pred casom z gumenjaki v hribe tekli?"
Že ene 40 let nazaj.
Pojma nimam. A niso eni ze pred casom z gumenjaki v hribe tekli?"
Že ene 40 let nazaj.
A tja tudi hodiš srat?
Ne rabiš žalt Živalskega vrta, je vseeno dost bolj kulturno mesto kot parlament.
Zakaj se spet ločuje Lj od ostalih mest?
Maribor je res u pizdi. V Ljubljani se se kar cedita med in mleko. To je razlika. Res je, da je Kajenov manj, ker je slo precej "podjetnikov" s svojimi lizingi adijo, gnarja pa se kar ne manjka. Dokler ne manjka gnarja ni panike.
Ah, dej ga lomit. Smešno je, da imajo naše hišne pomočnice v Trsu (res, da v mestu z najvišjim standardom v državi) višjo urno postavko od prekerno zaposlenega programerja v Ljubljani. Dokler je tako, bi to imenoval prej gnojnica.
Vajenc ::
21.12.2012 naslednje zmrzovanje.
V parlamentu pa bodo lepo na toplem se smejali.
V času protestov se večina ljudi iz parlamenta pobere domov še pred temo, ponavadi kar po navodilu taglavnih. To so slabe izkušnje na rajanje dijakov in študentov v letu 2010.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
http://mikstone1.blogspot.com/
Zanimivo...mogoče pa bodo policisti res spustili ščite. Pol pa bo res vlado odneslo, saj jih ne bo več nihče branil.
Zanimivo...mogoče pa bodo policisti res spustili ščite. Pol pa bo res vlado odneslo, saj jih ne bo več nihče branil.
@nny ::
Get serious. To pismo je fake. Ne more sinu organizirati rojstnodnevne zabave? Ja, če bo najel prostor s komplet postrežbo z nezdravim futrom in animacijo klovna Žareta.
Če pa gospa policistova naredi par obloženih kruhkov in skodelico čaja menda ne bodo bankrotirali? Res bo treba odpreti temo z recepti, ker narod nima pojma več o kuhanju.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf
" mk818764 :
Zanimivo...mogoče pa bodo policisti res spustili ščite. Pol pa bo res vlado odneslo, saj jih ne bo več nihče branil. "
Zanimivo...Zanimivo...Tole pismo sem dobil na e-mail 30.11.-12
Pa blog je.............
Zanimivo...mogoče pa bodo policisti res spustili ščite. Pol pa bo res vlado odneslo, saj jih ne bo več nihče branil. "
Pa blog je.............
judoka ::
Maribor je res u pizdi. V Ljubljani se se kar cedita med in mleko. To je razlika. Res je, da je Kajenov manj, ker je slo precej "podjetnikov" s svojimi lizingi adijo, gnarja pa se kar ne manjka. Dokler ne manjka gnarja ni panike.
Itak, itak, z 100 eur bankovci si prizigamo kubanke in serjemo zlate kepe.
Izvedi en road trip in se odpelji do Lj. borze za nezaposlene. Če ti je Janez Novak iz Lj kriv za karkoli, je nekaj narobe s tvojo logiko.
dstr17_ ::
Zanimivo branje.Ni zanimivo, ker trditve v tem intervjuju niso podkrepljene z dokazi (v nekaterih primerih dokazi pravijo celo nasprotno), ampak služijo le propagandi določene politične opcije.
http://www.finance.si/8327608
" @nny :
........ Res bo treba odpreti temo z recepti, ker narod nima pojma več o kuhanju. "
Jasno da ne. Saj so ljudi prek medijev samo drek učil mešat.
........ Res bo treba odpreti temo z recepti, ker narod nima pojma več o kuhanju. "
Jasno da ne. Saj so ljudi prek medijev samo drek učil mešat.
amigo_no1 ::
" mk818764 :
Pa blog je.............
Pismo je fake.
Kateri Slo policaj ne dobiva plače ??
globalna80 ::
Ja, na teh protestih sami brezposelni, luzerji, klosarji in neizobrazene zgube. Sem na volitvah nekaj obkrozil in to je to. Jebi ga, bo treba do novih cakat za potencialne spremembe. Sicer pa za uspesnost v zivljenju ne potrebujem politike. Me ne zanima. Imam razvit razum in sem prakticno rojen poslovnez. Oh, super je. Aja, no, da ne bom lazno skromen - tud lep sem. Dost bo.
Ti si čisto zgrešil bistvo.
1. če si egoist, misliš samo na svojo uspešnost, na plenjenje davkoplačevalskega denarja te pa ne zanima. Samo da si ti sit. Bravo. Razmišljapš podobno kot večina skorumpiranih politikov.
2. Jaz sem zaposlen, izobražen in bil na protestih skupaj s številnimi drugimi, ki so daleč od luzerjev in neizobražencev.
3. Boš rabil še 10 volitev, da boš spoznal, da volitve brez korenitih sprememb ne bodo prinesle nič izboljšanja. Za strankami stojijo omrežja, lobiji, interes kapitala peščice, ki je v nasprotju z interesom večine državljanov.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein
Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globalna80 ()
globalna80 je izjavil:
Ja, na teh protestih sami brezposelni, luzerji, klosarji in neizobrazene zgube. Sem na volitvah nekaj obkrozil in to je to. Jebi ga, bo treba do novih cakat za potencialne spremembe. Sicer pa za uspesnost v zivljenju ne potrebujem politike. Me ne zanima. Imam razvit razum in sem prakticno rojen poslovnez. Oh, super je. Aja, no, da ne bom lazno skromen - tud lep sem. Dost bo.
Ti si Äisto zgreĹĄil bistvo.
1. Äe si egoist, misliĹĄ samo na svojo uspeĹĄnost, na plenjenje davkoplaÄevalskega denarja te pa ne zanima. Samo da si ti sit. Bravo. RazmiĹĄljapĹĄ podobno kot veÄina skorumpiranih politikov.
2. Jaz sem zaposlen, izobraĹžen in bil na protestih skupaj s ĹĄtevilnimi drugimi, ki so daleÄ od luzerjev in neizobraĹžencev.
3. BoĹĄ rabil ĹĄe 10 volitev, da boĹĄ spoznal, da volitve brez korenitih sprememb ne bodo prinesle niÄ izboljĹĄanja. Za strankami stojijo omreĹžja, lobiji, interes kapitala peĹĄÄice, ki je v nasprotju z interesom veÄine drĹžavljanov.
Ti si to resno vzel/a? Sori pozabil na
<sarcasm></sarcasm>.
Itak, itak, z 100 eur bankovci si prizigamo kubanke in serjemo zlate kepe.
Izvedi en road trip in se odpelji do Lj. borze za nezaposlene. Če ti je Janez Novak iz Lj kriv za karkoli, je nekaj narobe s tvojo logiko.
Hotel sem samo povedat, da imho je pri nas tako, da dokler nisi na cesti strgan, lacen in zmrznjen, potem nimas potrebe po spremembah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: murmur ()
Oldi ::
Zanimivo branje.
http://www.finance.si/8327608
Moj odgovor na to pisanje verskega blazneža.
https://slo-tech.com/forum/t545996/p381...
Kot pravi Mencinger, krizo so zakuhali v Ameriki in sedaj njihov nadzornik, torej krivec za vse skup, uči cel svet.
Policisti ne bodo spustili ščitov in čelad, ker prekleto dobro vedo, da bi s tem ogrozili sebe in pusti na cedilu večino nedolžnih protestnikov. Pač ne živimi v Nemčiji ali Belgiji, kjer je to med drugim mogoče.
Double_J ::
Če bi kak policist to storil, bi ga ostali aretirali in bi bil odpeljan na zaslišanje. To ne gre kar tako... ker s tem ogroža tudi varnost kolegov.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Mr.B ::
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Double_J ::
Ne bi ga. Bi pa sledil disciplinski postopek. Pa še to bi se dalo odnesti brez odpovedi s kakšnim zdravniškim potrdilom.
Tega policista bi umaknili od tam nemudoma... ne bi on kar stal tam brez opreme in gledal okoli.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
vostok_1 ::
Moje zahteve so, da vlada odstopi in prepusti vajeti Bruslju za enih 10 let.
Jaz ne vidim drugega izhoda.
21.12.12, upam da utegnem.
Police arrest 400 'Blockupy' activists in Frankfurt.
"Pridružila protestnikom", mhm.
Med drugim, ja.
Joj, verjemi mi, da si tega ne želiš, ker imajo prav tako, če ne še hujšo, politično krizo in že večkrat nisi mogli niti vlade sestaviti. Govorim za Belgijce, seveda. Trojka in druge interesne skupine pa so nekaj povsem drugega, prav tako je poglavje zase birokratsko razpederejasan evropski vrh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
WarpedGone ::
Super.
A bomo vprašal za mnenje še ostalih ~1.600.000 volilnih upravičencev al bo po tvoje že kr tvoje mnenje zadosti?
Veš kako se temu reče? Absolutizem in podobne grde besede.
"Janša" je na zadnjih volitvah dobil 288.719 glasov.
Bomo to demokratično izraženo voljo pohodili na nedemokratičen način?
Zbogom in hvala za vse ribe
globalna80 ::
Ravno to je cilj eu in političnih oprod. Pa saj ravno to se ne bi smelo zgoditi.
Smešno pa je, da si nekateri ljudje to želijo in ne vidijo širše slike načrtnega zadolževanja držav in okupiranje držav z diktaturo brez enega samega strela.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein
Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globalna80 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 11676 (9557) | Mipe |
⊘ | Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14016 (13359) | Gandalfar |