Forum » Problemi človeštva » Smiselnost protestov
Smiselnost protestov
Temo vidijo: vsi
Marat ::
Ramon dekers je izjavil:
To ne drži: alternative tej vladi seveda obstajajo, JJ pa je boljši morda le v napletanju teorij zarot (očitno naj bi zdaj proteste organizirali strici iz ozadja..). Rezultati njegove vlade so katastrofalni, celo slabši od rezultatov Pahorjeve vlade.
Jaja, vseeno bo JJ dobil enako število glasov kot jih je, don't wory. Sicer pa rezultati Borutove vlade so pa kakšni?
pod Boratom je Slovenija izšla ven iz recesije (ker vem da ne veš kaj to pomeni: recesija sta dve zaporedni četrtletji s padcem BDP). Janša nas je pa zdaj zopet pripeljal v recesijo. Njegova ekonomska politika je napačna, zato sem jaz za to da odstopi.
Zdaj pa vprašanje koga pa namesto njega. Pri Janši mi je sicer všeč da je šel reševat problem proračunskega deficita (to je da država porabi več kot pa dobi v proračun), vendar se je tega problema lotil le na enem koncu, to je na zmanjševanju državne porabe. Poleg tega še straši domačo in tujo javnost da je Slovenija tik pred bankrotom, zaradi česar:
- se težje in dražje zadolžujemo v tujini (višje obresti plačujemo - tudi zato, ker je blokiral Pahorjeve reforme)
- slovenski državljani zapravljajo manj, kar pomeni manj posla za slovenske firme, odpuščanja zaposlenih in posledično manj dotoka denarja prek davkov v državni proračun.
Janša bi moral naredit slovenski New Deal, t.j. narediti nekaj velikih državnih projektov kot je npr. posodobitev slovenskega sistema železnic, izgradnja tretje razvojne osi, ipd., s čimer bi država zagnala gospodarstvo, firme bi dobile posel, nastala bi nova podjetja, ljudje bi dobili zaposlitve in država bi prek davkov dobila več denarja v proračun.
Jankovič to zagovarja, vendar me pri njemu moti da nasprotuje prodaji državnih podjetij. Država bi morala te svoje firme prodati (ali pa vsaj zmanjšati svoj delež na 25%) in s kupnino financirati te velike projekte, ki bi zagnali naše gospodarstvo.
Potrebujemo torej neko zmes Janševe in Jankovičeve ekonomske politike (brez podkupnin in korupcije).
dstr17_ ::
Tisti podatki UMARJA in SURSA meni rahlo dol visita, ker bo situacija še slabša in boljša ne more biti.S podatki UMAR-ja in SURS-a se da objektivno primerjati uspešnost ene in druge vlade, ker se gre za ista merila. To je pomembno, drugače bi vsak lahko napletal svoje zgodbice in ne bi nikamor prišli.
Janša mora rešeti enako situacijo kot kmet pri zapufani kmetiji. Rešitev?Vodenje države ni isto kot vodenje kmetije. Med drugim tudi IMF odsvetuje pregloboke reze v izdatke iz proračuna. Predlogov za reševanje situacije je veliko.. ne bi še enkrat našteval, malo pobrskaj.
Ramon dekers ::
Ramon dekers je izjavil:
Pri nas bi potrebovale firme foxconn...Že dolgo časa trobim to.Torej slabo plačana delovna mesta, ki bi še zmanjšala standard? Ja, super ideja.
Ne, nekaj bi bile subvencije tistim ki imajo nizko plačo nekaj pa bi bi dala firma. Torej tisti, ki so za delo sposobni in ne bi delali ne bi imeli social oziroma jim zavod ne bi nič kriv, če bi pa delali v foxcon pa bi dobili 250 € + recimo 350€ plače. Fair enough??
Pa smo srečni vsi, firma, država delavci pa z minimlaci pač manj ampak jebat ga bolje nekaj kot nič in za vse kriviti državo in HUDOBNEGA JANEZA JANŠO.
Ramon dekers je izjavil:
To ne drži: alternative tej vladi seveda obstajajo, JJ pa je boljši morda le v napletanju teorij zarot (očitno naj bi zdaj proteste organizirali strici iz ozadja..). Rezultati njegove vlade so katastrofalni, celo slabši od rezultatov Pahorjeve vlade.
Jaja, vseeno bo JJ dobil enako število glasov kot jih je, don't wory. Sicer pa rezultati Borutove vlade so pa kakšni?
pod Boratom je Slovenija izšla ven iz recesije (ker vem da ne veš kaj to pomeni: recesija sta dve zaporedni četrtletji s padcem BDP). Janša nas je pa zdaj zopet pripeljal v recesijo. Njegova ekonomska politika je napačna, zato sem jaz za to da odstopi.
Zdaj pa vprašanje koga pa namesto njega. Pri Janši mi je sicer všeč da je šel reševat problem proračunskega deficita (to je da država porabi več kot pa dobi v proračun), vendar se je tega problema lotil le na enem koncu, to je na zmanjševanju državne porabe. Poleg tega še straši domačo in tujo javnost da je Slovenija tik pred bankrotom, zaradi česar:
- se težje in dražje zadolžujemo v tujini (višje obresti plačujemo - tudi zato, ker je blokiral Pahorjeve reforme)
- slovenski državljani zapravljajo manj, kar pomeni manj posla za slovenske firme, odpuščanja zaposlenih in posledično manj dotoka denarja prek davkov v državni proračun.
Janša bi moral naredit slovenski New Deal, t.j. narediti nekaj velikih državnih projektov kot je npr. posodobitev slovenskega sistema železnic, izgradnja tretje razvojne osi, ipd., s čimer bi država zagnala gospodarstvo, firme bi dobile posel, nastala bi nova podjetja, ljudje bi dobili zaposlitve in država bi prek davkov dobila več denarja v proračun.
Jankovič to zagovarja, vendar me pri njemu moti da nasprotuje prodaji državnih podjetij. Država bi morala te svoje firme prodati (ali pa vsaj zmanjšati svoj delež na 25%) in s kupnino financirati te velike projekte, ki bi zagnali naše gospodarstvo.
Potrebujemo torej neko zmes Janševe in Jankovičeve ekonomske politike (brez podkupnin in korupcije).
Borat je videl tudi luč na koncu predora...Glej kako naj slovenci več zapravljamo če ni regeneriranih delovnih mest.
Mi potrebujemo tuj kapital in tuje naložbe za delovna mesta. Kot si rekel prodaja državnega premoženja skupaj z bankami. Banke mu ne pustijo prodati...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Natanko tako (vključno z odstopom). Še podatki na SURS, ki to dokazujejo.
djordjevic ::
Tistim, ki pravijo, kako naprej?
Najprej je treba povsem reformirati volilni sistem. Ukiniti vse volilne okraje po Sloveniji in uvesti enotnega. Dovolj majhna država smo, da nam ni treba okrajev drobiti, katerih _edini_ namen je onemogočanje formiranja grass-roots političnih strank. Če nimaš volilnega odbora in stranke s člani v vsakem okraju, ne moreš kandidirati. Poleg tega volilcem onemogoča izbiro kandidatov, ki so morda na drugem koncu Slovenije, se pa lahko z njimi zelo poistovetijo.
Skratka, tu je treba začet. Ko bodo lahko potem dejansko kandidirali tudi resnično neodvisni kandidati, neobteženi s tako ali drugačno prtljago, bo šel v politiko še marsikdo, ki mu za prihodnost te države ni vseeno.
Najprej je treba povsem reformirati volilni sistem. Ukiniti vse volilne okraje po Sloveniji in uvesti enotnega. Dovolj majhna država smo, da nam ni treba okrajev drobiti, katerih _edini_ namen je onemogočanje formiranja grass-roots političnih strank. Če nimaš volilnega odbora in stranke s člani v vsakem okraju, ne moreš kandidirati. Poleg tega volilcem onemogoča izbiro kandidatov, ki so morda na drugem koncu Slovenije, se pa lahko z njimi zelo poistovetijo.
Skratka, tu je treba začet. Ko bodo lahko potem dejansko kandidirali tudi resnično neodvisni kandidati, neobteženi s tako ali drugačno prtljago, bo šel v politiko še marsikdo, ki mu za prihodnost te države ni vseeno.
No grave is deep enough to keep us in chains.
luli ::
Kaj sploh hočete in po kakšni poti?
Jaz hočem samo to, da politična scena pri nas spozna, da je država igra s pozitivno vsoto. Al je win-win al pa je slabo. To spoznanje mora priti po mirni poti... ker če z nasiljem samo zamenjaš akterja, nisi naredil mnogo. Trenuto največja koalicijska stranka, še tega ni skužila. Raje trosi janšizme na twitterju in se skriva.
Take pameti kot si ti je škoda za granitno kocko na protestih. Same ideje in ustvarjalnost so vas. Ker trdite, da se Janša problema loteva napak in da je rešitev bolj se zapufati, rast pa bo prišla sama od sebi ti dajem izziv.
Sposodi si 10.000€ pri NKBM za 12 mesecev. Če si ga sposoben oplemenititi po 7% letni obrestni meri, boš na koncu leta profitiral 81,60€. Ni dosti, nekaj pa je za začetek, da lahko začnemo verjeti v tvojo idejo. Dokler pa vi z Jankovičem klamfate o zadolževanju, vmes pa Jankovič puši 100 na uro s svojimi delnicami pa bodite tiho.
Pa še dokaz o tem, kako je Janša šenkal Merkator :http://www.mercator.si/si/vlagatelji/de...
Natanko tako (vključno z odstopom). Še podatki na SURS, ki to dokazujejo.
Glej meni se jebe, dobesedno j.be za podatke. Kaj točno so pa naredili za dvig GDP-JA??? Prosim vas lepo. Vsak dan je propadal in propada nova firma zasebnega sektorja, sindikati pa v stavko ker mora učiteljica in vzgojiteljica več delati. Naj pridejo enkrat v zasebni sketor kjer so določeni roki in normativi pri delu.
Če zasebni sektor pada je logično, da je pizdarija.
Marat ::
Ramon dekers je izjavil:
Mi potrebujemo tuj kapital in tuje naložbe za delovna mesta. Kot si rekel prodaja državnega premoženja skupaj z bankami. Banke mu ne pustijo prodati...
Ja, tudi to. Pozabil sem še napisat, da se mora zmanjšat birokracijo (npr. pri pridobivanju gradbenih dovoljenj), zaradi česar naša podjetja bežijo v tujino, tuja pa nočejo priti k nam. Ne vem kaj dela trenutni minister za javno upravo (pa tudi drugi), ker rezultatov pri zmanjševanju birokratskih ovir jaz ne vidim. Bolje bi bilo da bi bil Virant minister, ne pa predsednik DZ.
SDS naj pogleda svoj program 10+100 ker od teh 10 ukrepov, ki naj bi jih naredili že v prvih sto dneh, jih večina še do zdaj ni uresničenih. Ta vlada je totalno nesposobna.
Sposodi si 10.000EUR pri NKBM za 12 mesecev. Če si ga sposoben oplemenititi po 7% letni obrestni meri, boš na koncu leta profitiral 81,60EUR.Nisi ravno prav tole izračunal..
edit: pardon, si prav izračunal, če si si sposodil po njihovem tečaju.
Glej meni se jebe, dobesedno j.be za podatke.Potem so tudi tvoje primerjave izrojene: brez enotnega kriterija lahko vsak napleta svojo zgodbico in tako se ne da nikamor priti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dstr17_ ()
Potem so tudi tvoje primerjave izrojene: brez enotnega kriterija lahko vsak napleta svojo zgodbico in tako se ne da nikamor priti.
Pa mi pokaži koliko delovnih mest se je regeneriralo v Pahorjevi vladi?
Ramon dekers je izjavil:
Ja, tudi to. Pozabil sem še napisat, da se mora zmanjšat birokracijo (npr. pri pridobivanju gradbenih dovoljenj), zaradi česar naša podjetja bežijo v tujino, tuja pa nočejo priti k nam. Ne vem kaj dela trenutni minister za javno upravo (pa tudi drugi), ker rezultatov pri zmanjševanju birokratskih ovir jaz ne vidim. Bolje bi bilo da bi bil Virant minister, ne pa predsednik DZ.
SDS naj pogleda svoj program 10+100 ker od teh 10 ukrepov, ki naj bi jih naredili že v prvih sto dneh, jih večina še do zdaj ni uresničenih. Ta vlada je totalno nesposobna.
Prodaja banka je prva na listi. To je nujno potreben ukrep, saj so banke talale kredite na lepe učke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Pa mi pokaži koliko delovnih mest se je regeneriralo v Pahorjevi vladi?Očitno več kot v Janševi, ker je bilo nezaposlenih manj, ponudbe na trgu dela nekoliko več, rast BDP pa + in ne -.
Fritz ::
djordjevic je izjavil:
Tistim, ki pravijo, kako naprej?
Odlično napisano.
Ostali ste se povečini spet zgubili med klasičnimi kvazi-levo-desno strankarskimi nabijanji. Za propad pravne države smo odgovorni vsi, najbolj pa politične elite, ki so na sceni že 20 let in te so iste, enako odgovorne.
Protesti bodo imeli učinek, če se bodo stopnjevali in bo udeležba naraščala, tako kot se je to zgodilo v Mariboru...spomnite se, začelo se je z nekaj deset ljudmi. Poleg tega se tudi policija uči, kako obravnavati legitimen protest državljanov in ločevati nasilne protestnike od mirnih. Če se bo zadeva nadaljevala, je to jasen signal oblastnikom, da tokrat ne bomo pozabili in če je prebivalstvo aktivno, je nas 2 mio. njih pa nekaj sto...ta država je naša in začnite delati za nas, sicer vas ne potrebujemo!
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
V teorije zarote se ne mislim spuščati: procentualno enak delež jih ni na zavodu zdaj kot pred 2 letoma, tako da so podatki povsem primerljivi. Sicer pa glavna razlika ni v brezposelnosti - zdaj je le nekaj tisoč več brezposelnih kot takrat. Glavna razlika je v gospodarski rasti, ki je zdaj ni več.
Sposodi si 10.000EUR pri NKBM za 12 mesecev. Če si ga sposoben oplemenititi po 7% letni obrestni meri, boš na koncu leta profitiral 81,60EUR.Nisi ravno prav tole izračunal..
edit: pardon, si prav izračunal, če si si sposodil po njihovem tečaju.
Glej meni se jebe, dobesedno j.be za podatke.Potem so tudi tvoje primerjave izrojene: brez enotnega kriterija lahko vsak napleta svojo zgodbico in tako se ne da nikamor priti.
Torej, kaj še čakata vidva z Jankovičem. Takoj si idita na banko sposodit denar. Z vajinim uspehom bosta profitirala sama, pa tudi država bo na boljšem, saj bo namesto stroškov s socialko imela korist od davkov.
----------------------------------
Vidiš, da si je denar treba sposodit in da bomo s tem premagali krizo je ena velika laž. Jankovič in njemu podobni tajkuni so si sposojali tam po 2% obresni meri, pa kljub temu niso bili sposobni oplemenititi tega denarja.
bluefish ::
Vidiš, da si je denar treba sposodit in da bomo s tem premagali krizo je ena velika laž.Jaz kaj takega nisem trdil, nekatere reforme so neizogibne. To kar dela trenutna garnitura pa vse skupaj samo še poslabšuje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dstr17_ ()
djordjevic ::
Samo, jebenti, zadnje čase ga nekaj serjejo. Dobiček, ki sem ga imel od nakupa naprej, je že čisto splahnel.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Saj veste, da imate temo namenjeno Vladi 2012, anede
A. Einstein
A. Einstein
Daedalus ::
Takole resno, žaljivke na stran. Zakaj pol talaš take nasvete?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
murmur ::
Ce povzamem ta fajt tukaj je glavni problem koga izbrati - ene lopove ali druge lopove. Drek je to, da smo se navadili izbirat med manjsimi in vecjimi lopovi. Ok, lahko tudi skodljivci. To miselnost je treba zamenjat. A ni v tem smisel tega upora?
Samurai ::
Ramon dekers je izjavil:
Pri nas bi potrebovale firme foxconn...Že dolgo časa trobim to.Torej slabo plačana delovna mesta, ki bi še zmanjšala standard? Ja, super ideja.
Seveda je dobra ideja, kako lahko znižaš standard, ko pa je že tako visoka minimalna plača. Ali bi raje videl prostovoljce delat za potne stroške in malico, kot že udejanjajo v JU!
Daedalus ::
Ali bi raje videl prostovoljce delat za potne stroške in malico, kot že udejanjajo v JU!
Tale je uber nizka, ja. Delovna sila, ki se jo sicer rabi, dela zastonj. WTF, really.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
enadvatri ::
Ramon dekers je izjavil:
Jaja, vseeno bo JJ dobil enako število glasov kot jih je, don't wory.Če res, potem je očitno problem v ljudeh in ne politikih.
V ljudeh je vedno problem. Butasto pa je, da se slepimo, da bi bili lahko že enkrat politiki problem free :)
Ramon dekers je izjavil:
Kaj bi se matrali z visko tehnoogijo in težkimi kovinami. JJ za zemljiškega gospoda in vsi, marš na polje!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
Invictus ::
Ukinimo ljudi. Potem trenutna vlada ne bo imela več problemov.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
xxxul ::
Ce povzamem ta fajt tukaj je glavni problem koga izbrati - ene lopove ali druge lopove. Drek je to, da smo se navadili izbirat med manjsimi in vecjimi lopovi. Ok, lahko tudi skodljivci. To miselnost je treba zamenjat. A ni v tem smisel tega upora?
To bo vedno dilema - in vedno boš na izbiro imel samo "morske pse". V politiko gredo skor vedno ljudje ki si želijo moči in posledično vsega kar sledi iz moči. Še tisti redki ki gredo v politiko zato ker hočjo izbolšat zadeve, pa se ali prilagodijo (v smislu če vsi ostali kradejo bom pa še jst) al pa obupajo. Tak je ko je pa tolko $$$ v državni lasti, in ga posledično upravljajo politiki.
Se pravi čimprej prodat vsa podjetja v državni lasti, bodo imel manj za krast. In uvest strogo kontrolo nad tem kak se porablja ostali državni denar (razpise in investicije- khm revizor). Ampak tle spet politika nadzira samo sebe, tko da lahko samo upamo da sharkiji ki bodo to počeli ne bodo preveč požrešni.
[D]emon ::
Vse politike na minimalca, pa boste vidl kako hitr se bojo spremenile stvari. (Da ne omenjam Pahorjeve izjave da "komajda pride skozi mesec" s tri tisoc evri place.)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Samurai ::
e pravi čimprej prodat vsa podjetja v državni lasti
Za tako majhen narod kot smo mi, bi bilo to pogubno dejanje. Kar vprašaj se kdo izmed tujih vlagateljev, bi imel interes ohranit slovenščino, ko pa jo govori manj kot 2mio ljudi.
e pravi čimprej prodat vsa podjetja v državni lasti
Za tako majhen narod kot smo mi, bi bilo to pogubno dejanje. Kar vprašaj se kdo izmed tujih vlagateljev, bi imel interes ohranit slovenščino, ko pa jo govori manj kot 2mio ljudi.
a ti misliš da bo šou tuji lastnik menjat uradni jezik v državi al kako?
To bo vedno dilema - in vedno boš na izbiro imel samo "morske pse". V politiko gredo skor vedno ljudje ki si želijo moči in posledično vsega kar sledi iz moči. Še tisti redki ki gredo v politiko zato ker hočjo izbolšat zadeve, pa se ali prilagodijo (v smislu če vsi ostali kradejo bom pa še jst) al pa obupajo. Tak je ko je pa tolko $$$ v državni lasti, in ga posledično upravljajo politiki.
Se pravi čimprej prodat vsa podjetja v državni lasti, bodo imel manj za krast. In uvest strogo kontrolo nad tem kak se porablja ostali državni denar (razpise in investicije- khm revizor). Ampak tle spet politika nadzira samo sebe, tko da lahko samo upamo da sharkiji ki bodo to počeli ne bodo preveč požrešni.
Napača, spomnim se ene študije, ki so jo delali Američani še za časa hladne vojne, da bolj predatorski posamezniki gredo v biznis, saj so imeli tam večje možnosti in zaslužke, medtem ko so v državne službe, ter tudi vojsko in policijo šli v povprečju manj predatorski tipi ljudi, kar je blagodejno vplivalo na celoto. Danes ekonomija obvladuje tudi politično nadstat in se je zato ta miselnost zavlekla tudi tja, pa tudi k tebi.
Dajmo vse prodat in potem dajmo upat, da bo bolje v istih okoliščinah - priceless.
A. Einstein
A. Einstein
Ti protesti vse bolj spominjajo na peskovnik, kjer se igrajo otročaji partizančki in domobrančki. Seveda ne brez joka. In policija je čisto pravilno ter logično ukrepala, napadla predrzne in nasilne otroke. Škoda, da partizančki tega niso dojeli, a so tudi sami še otročaji.
!
!
[D]emon ::
In seveda si ti bil tam in gledal, kaj se je dogajalo, zato lahko objektivno porocas, kaj? Med 8,000 protestnikov so se vrinile budale s posnetka, ki so zacele celotno stalo. Do takrat je vse potekalo MIRNO.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
@Fritz
Brez zamere, ampak primerjat ameriko v hladni vojni, pa slovenijo trenutno je totalna bedarija, skupnega nimata popolnoma nič.
Folk štrajka ker se krade vsepovprek, se pravi je treba preprečiti krajo? če ni kaj ukrast (privatizirat) bo tud drugačn folk rinil v politiko...
PS: Pri nas politika obvladuje ekonomijo, in ne obratno.
Brez zamere, ampak primerjat ameriko v hladni vojni, pa slovenijo trenutno je totalna bedarija, skupnega nimata popolnoma nič.
Folk štrajka ker se krade vsepovprek, se pravi je treba preprečiti krajo? če ni kaj ukrast (privatizirat) bo tud drugačn folk rinil v politiko...
@Fritz
Kako ne, na eni strani imamo slovensko tranzicijsko močvirje, kjer sprega politike in interesnih skupin dela svoje in na drugi strani globaliziran kapitalizem, kjer interesne skupine ob odsotnosti močne države počnejo isto ali pa še huje.
Ameriški primer iz hladne vojne je bil primer tega, da je služba politikov drugačna kot biznis, slabše plačana vendar drugače nagrajena in da je zato nekoč privabljala drugačen tip ljudi. Kdor se v politiki peha za materialnimi koristmi, ta konča v zlorabi oblasti.
A. Einstein
A. Einstein
Invictus ::
Ti protesti vse bolj spominjajo na peskovnik, kjer se igrajo otročaji partizančki in domobrančki. Seveda ne brez joka. In policija je čisto pravilno ter logično ukrepala, napadla predrzne in nasilne otroke. Škoda, da partizančki tega niso dojeli, a so tudi sami še otročaji.
Kje pa piše da so bili predrzneži partizančki? Mogoče so bili domobrančki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Slabo ste brali, prav to sem zapisal. Samo partizančki niso razumeli situacije, večina si jih tolmači dogajanje, da so bili ti domobrančku in policisti del zarote vlade. Pravzaprav pa je policija samo njih zaščitila pred domobrančki.
Pozor! Pozor! Ne uporabljajte starih mask iz zaklonišč in boljšjih sejmov!
Stare "JNA" in druge maske so zdravju zelo škodljive, saj tedanji filtri vsebujejo azbest. Kot vemo, že en sam azbestni tujek (delec vlakna) v pljučih lahko povzroči raka!
Raje po spletu poiščite sodobne civilne in vojaške NBC maske, ki se s filtrom v cenejši in zanesljivi civilni izvedbi dobijo že za tri desetake.
Pozor! Pozor! Ne uporabljajte starih mask iz zaklonišč in boljšjih sejmov!
Stare "JNA" in druge maske so zdravju zelo škodljive, saj tedanji filtri vsebujejo azbest. Kot vemo, že en sam azbestni tujek (delec vlakna) v pljučih lahko povzroči raka!
Raje po spletu poiščite sodobne civilne in vojaške NBC maske, ki se s filtrom v cenejši in zanesljivi civilni izvedbi dobijo že za tri desetake.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
Double_J ::
Janković je pozival naj se narod dvigne, Turk pa je govoril kako morajo ljudje glasno izraziti svoja pričakovanja. In potem so tudi organizirali vse skupaj.
No sedaj so ljudje povedali, preveč dolgo pa jaz tega ne bi gledal, ker novega ne bo nič. Nakoncu bodo na te proteste upali samo še razgrajači.
No sedaj so ljudje povedali, preveč dolgo pa jaz tega ne bi gledal, ker novega ne bo nič. Nakoncu bodo na te proteste upali samo še razgrajači.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
@Fritz
Kako ne, na eni strani imamo slovensko tranzicijsko močvirje, kjer sprega politike in interesnih skupin dela svoje in na drugi strani globaliziran kapitalizem, kjer interesne skupine ob odsotnosti močne države počnejo isto ali pa še huje.
Ameriški primer iz hladne vojne je bil primer tega, da je služba politikov drugačna kot biznis, slabše plačana vendar drugače nagrajena in da je zato nekoč privabljala drugačen tip ljudi. Kdor se v politiki peha za materialnimi koristmi, ta konča v zlorabi oblasti.
V ameriki je večina kapitala v privat rokah, se pravi kdor hoče na htro zaslužit (na tak ali drugačen način) gre v privat sektor. V Slo je še vedno full kapitala v javni lasti, kjer je nadzor lebav, prihodki skor zajamčeni, če gre pa kej u kurac pa itak kolegi dajo državno pomoč. Le kam gre nekdo ki hoče na hitro pokasirat?
Kdor se v politiki peha za materialnimi koristmi, ta konča v zlorabi oblasti.
To pa absolutno drži - in to se dogaja... sam si narobe napisu: Kdor se v Sloveniji peha za materialnimi koristmi, gre v pilitiko in zlorabi oblast.
jype ::
Double_J> Janković je pozival naj se narod dvigne, Turk pa je govoril kako morajo ljudje glasno izraziti svoja pričakovanja. In potem so tudi organizirali vse skupaj.
To si narobe obveščen. Organizirali so mirne proteste proti nesposobnosti vlade, janšinterna je pa organizirala desničarske skrajneže, da so se šli mešat med protestnike in izvajat nasilje. Saj je vedno ista pesem.
To si narobe obveščen. Organizirali so mirne proteste proti nesposobnosti vlade, janšinterna je pa organizirala desničarske skrajneže, da so se šli mešat med protestnike in izvajat nasilje. Saj je vedno ista pesem.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: enadvatri ()
In znova sta se dobro odrezala policijska sindikata! Presenetila sta z idejo o dogovorjenem simbolu miru (članstvo je razdeljevalo rdeče nageljne) in solidarnosti. Tisti, ki so prišli razbijati, kakopak niso mogli skočiti pod krinko, saj so bili (najbrž z razlogom zamaskirani) in slabo opremljeni (z granitom, palicami in petardami, nageljnov pa jasno niso imeli v nahrbtnikih). In zakaj znova? Preprosto, ker so dokazali, da niso kot ostali sindikati JS gniloživke članstva in vladajoče politike na drugi strani. Poleg vsega imam občutek, da so tudi najbolj dobrodelni s številnimi akcijami, ker so z zbranimi prispevki tudi denarno pomagali pomoči potrebnim, na Obali npr.
Double_J> Janković je pozival naj se narod dvigne, Turk pa je govoril kako morajo ljudje glasno izraziti svoja pričakovanja. In potem so tudi organizirali vse skupaj.
Pomotoma sem predlagal izbris, sem se zaklikal.
V Italiji se dogaja podobno. Mirnim šolnikom in socialne države lačni raji, so se (za razliko od naših) mirno pridružili na protestih neofašistični desničarji z zelo spravljivimi parolami na transparentih. Napovedali so celo udeležbo na prihodnjih volitvah, kljub ustavni prepovedi njihovega družbenega organiziranja in angažiranja. Čisto možno, da je tudi na njihovi strani nezadovoljstvo in protestirajo povsem spontano. Čas bo pokazal.
dukenukem ::
tole meni kaže na to, da so teli fantje z kapucami poslani od vrha lopovske zalege ,da naredijo nemire poglejte video
Še dobro, da je tista scena pri 1:49, ker bi drugače kdo lahko preveč resno vzel ta video.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
globalna80 ::
Zaradi česa se protestira?
Verjetno je zmanjkalo prostora še za kakšnega?
Verjetno je zmanjkalo prostora še za kakšnega?
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein
Albert Einstein
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 11677 (9558) | Mipe |
⊘ | Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14018 (13361) | Gandalfar |