» »

Smiselnost protestov

Smiselnost protestov

Temo vidijo: vsi
««
50 / 59
»»

Okapi ::

Napaka, da iz "ne A" izpelješ "ne B" (čeprav je to popolnoma prisiljen zaključek, ker nimaš nobene informacije za ta primer) ima gotovo tudi ime, vendar ne bi vedel.
Ja, ima ime - modus tollens. In NI napaka.

Modus tollens @ Wikipedia

O.

enadvatri ::

Pa bo Kradljivković slišu obupane klice izpred magistrata: "Zoki, spoki"?

Matako ::

Okapi je izjavil:

Napaka, da iz "ne A" izpelješ "ne B" (čeprav je to popolnoma prisiljen zaključek, ker nimaš nobene informacije za ta primer) ima gotovo tudi ime, vendar ne bi vedel.
Ja, ima ime - modus tollens. In NI napaka.

Modus tollens @ Wikipedia

O.

Ne, to je ime drugega pravila. Pazi, tukaj moraš biti natančen.

MT je eno pravilo MP je drugo pravilo. Oziroma če ti je lažje: to je tako kot če rečeš množenje in deljenje. Dve različni operaciji. Obe se da izvesti pravilno ali napačno. Ne moreš recimo reči, če je nekdo delil namesto da bi množil.. da je vse ok, ker je deljenje regularna operacija. Še vedno je naredil napako.

....

Aja pa da ne bi kdo vložil OT kviska v debato!! Stvar je izredno, ampak res izredno relavantna. V bistvu, sem kar malo vesel, da sem jo uočil.

Namreč, na protestih in v DZ nam čisto stalno servirajo svoj trik z modus ponens. Če bo Alenka bo to, če ne, bo pa ravno obratno. Isto je Jajo nabijal, ko je govoril o okrupeih in odsotnosti le teh. Saj pravim.. demagogi izkoriščajo, da ta logična napak sploh ne izgleda kot napaka ampak neke vrste legitimno pravilo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Saj sem. In to ni nobeno drugo pravilo, ampak ravno to, o katerem se pogovarjamo.

Če partizani, potem svoboda.
Če ne-partizani, potem ne-svoboda.

To je čisto pravilno sklepanje. Problem je seveda, ker ne vemo, če je prva trditev pravilna. Ampak če je prva pravilna, potem je pravilna tudi druga.

O.

Okapi je izjavil:

Saj sem. In to ni nobeno drugo pravilo, ampak ravno to, o katerem se pogovarjamo.

Še enkrat. Bodi natančen.

MT: Če A potem B. Ne B. Potem ne A.

Pazi. Nikakor to ni isto, da iz ne A izpelješ ne B. To lahko narediš izključno če imaš t.i. ekvivalenco (če A in samo če A potem B). EDIT: razlog zakaj lahko iz ne B izpelješ ne A je v tem, da je to _implicitno_ povedano. Če A... potem B. Ampak ker ni B, potem je jasno, da to ni res. Torej ne A. Samo o tem kaj če ne A.. pa nismo nič rekli. To je ta razlika... tako po spominu.

Mimogrede tovrstne veščine so svoje čase na poljuden (in duhovit) način dobro urile knjige Raymonda Smullyana... priporočam (samo jih je veliko in se ukvarjajo z različnimi področji).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ja, res bi bilo treba reči "če partizani in samo če partizani", ampak ker že za prvi del trditve ne vemo, ali je resničen, se mi drugega dela ni zdelo vredno mešati zraven.;)

O.

No še vedno iščem ime logične napake. Ni vrag da je kje tu: List of fallacies @ Wikipedia
Po domače bi rekel "zamenjava implikacije z ekvivalenco".

EDIT: Aha, eno ga: Denying the antecedent @ Wikipedia

Pa itak: če ne-partizani potem LAHKO svoboda ali pa tudi ne-svoboda. Pustimo odprto, zakaj bi se omejevali! To je retorično-logično pragmatični zaključek. Umetnost retorike in diplomacije. :D

Samo preden to razložiš ideološko zavzetemui sogovorniku... jih že fašeš po gobcu.

Morala basni: logika je zanimiva, ni pa vedno praktična.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

Ma stvari so zelo enostavne:

Če partizanov ne bi bilo in bi pri nas bili hitrejši zahodni zavezniki, bi današnja Slovenija potencialno bila nekje na ravni Avstrije, le zahodna meja bi se končala pri Vrhniki, ker je od tam naprej bila mednarodno priznana meja R. Italije. Če pa bi bili hitrejši Rusi, potem bi danes bili v podobni tranziciji, le po štiridesetih letih malce tršega komunizma.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Matr no Fritz... z Okapijem sva ravno zdaj porabila pol večera, da sva formalno dokazala, da bi LAHKO bila na ravni Avstrije. Ali pa tudi ne!

Daj malo spoštuj najin akademski vložek no. :)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Meni je v bistvu vseeno, če bi zdaj govoril nemško ali italijansko, dokler lahko uživam razmeroma visok življenjski standard. Nacionalizem je mimo.

jype ::

Jaz pa govorim nemško in malenkost celo italijansko, pa se mi zdi, da ni vseeno, ker nas velika večina brez upora sploh ne bi obstajala.

Mipe je izjavil:

Meni je v bistvu vseeno, če bi zdaj govoril nemško ali italijansko, dokler lahko uživam razmeroma visok življenjski standard. Nacionalizem je mimo.

Kdo ti brani, da se preseliš? Spokaj še danes, pa potem govori ... Nemško.

O, fino, mi zrihtaš nemško državljanstvo in stalno bivališče v Nemčiji/Avstiji? Aja, da ne pozabimo tečaja nemškega jezika. Pa pokril boš potne stroške za obiske družine/itd.

Mipe> O, fino, mi zrihtaš nemško državljanstvo in stalno bivališče v Nemčiji/Avstiji?

Tega ne potrebuješ. Si prebivalec EU, samo prijaviš se in živiš in delaš tam, enako kot pri nas.

Mipe> Aja, da ne pozabimo tečaja nemškega jezika. Pa pokril boš potne stroške za obiske družine/itd.

Spoiled little brat, aren't we?

Jap. Sem že dokaj navajen na življenje tu v mat'kurji. Zakaj bi se selil iz domačega okolja, polnega prijateljev, sorodnikov in znancev, v neznano okolje samo zato, ker me nekdo podi? Mi bo treba puško naslonit na glavo ali pa mi vsaj pomahati z zajetnim šopkom denarja.

Mipe je izjavil:

O, fino, mi zrihtaš nemško državljanstvo in stalno bivališče v Nemčiji/Avstiji? Aja, da ne pozabimo tečaja nemškega jezika. Pa pokril boš potne stroške za obiske družine/itd.

1. Kot ti je že povedal Jure, delovnega dovoljenja ne potrebuješ, vse potrebne dokumente pa urediš za nekaj deset evrov, ker si državljan EU.

2. Vse ostalo je na tebi, če si tako želiš. Če to uspe našim južnim sosedom, zakaj ne bi tebi? :))

Jaz nikogar ne podim (no, lepše bi nam bilo, če bi valvoline, ramon dekers in ostali Anschlussovci čimprej šli tja in nehali tukaj delat škodo), samo pravim, da je enostavno jit.

Izvoli, bodi za zgled. Pokaži nam, da je res enostavno.

Aja, saj res, obveznosti. Vsi jih imamo. Lahko je tistim, ki nimajo doma nobenih obveznosti...

mtosev ::

Mipe je izjavil:

Jap. Sem že dokaj navajen na življenje tu v mat'kurji. Zakaj bi se selil iz domačega okolja, polnega prijateljev, sorodnikov in znancev, v neznano okolje samo zato, ker me nekdo podi? Mi bo treba puško naslonit na glavo ali pa mi vsaj pomahati z zajetnim šopkom denarja.
tud meni v slo kr ok. ne vem kaj bi počel v tujini:))
jezike sosednjih držav ne govorim (razen HR)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Mipe> Izvoli, bodi za zgled. Pokaži nam, da je res enostavno.

Sem že večkrat v svoji karieri. Seveda sem prišel nazaj, ker sem totalen nazi.

Vse ostalo je na tebi, če si tako želiš.
Saj Mipe ni rekel, da bi rad šel. On je samo rekel, da se ne bi boril za slovenski jezik.

Pri čemer je treba takoj povedati, da jezik v resnici nima dosti skupnega z narodom. Irce so recimo uspeli uspešno poangležiti, pa so še vedno ostali ponosni Irci (ki sedaj svojo keltščino gojijo tako, kot mi gojimo ljudske noše in plese). Še več, irska književnost (Shaw, Joyce, Wilde, Beckett, Yeats ...) je svetovno znana, ker je v angleščini. Kdo ve, morda bi bil recimo Cankar dandanes svetovno znan, če bi pisal v nemščini.

O.

Okapi> Kdo ve, morda bi bil recimo Cankar dandanes svetovno znan, če bi pisal v nemščini.

V resnici bi imel precej konkurence med nemškimi jamrači, čeprav smo po besedah neznalcev samo Slovenci tako zelo depresivni.

Sploh pa je jezik ovira med slovenskim in tujimi trgi. Je treba plačevati prevajanje, tolmače itd., vse to bi odpadlo, če bi uporabljali isti jezik.

mtosev ::

naredimo english co-official jezik v SLO in je vse rešeno
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mipe> če bi uporabljali isti jezik.

Saj ga.

mtosev je izjavil:

naredimo english co-official jezik v SLO in je vse rešeno

Vendar je za nas bolj relevanten nemški trg. Kaj zdaj?

Double_J ::

Kako pa so protestniki dovolili, da se neki strici imenujejo odbor vseslovenske vstaje heh...
Dve šivanki...

donfilipo ::

Vendar je za nas bolj relevanten nemški trg. Kaj zdaj?

Tuzdi nemci se morajo naučiti angleško.

In 'do', sploh mladi trgovci in poslovneži to vse 'speka tha langwiđ'

Hec je, da bi to po eni strani precej penostavilo zadeve, odpravilo marsikatero mučno (za koga pa tudi umetnost in strast:) delo...ampak kaj točno bi bili narodi s pisanostjo prikrajšani, pa nihče ne zna enostavno pojasniti.

Dejstvo je, da Nemci nimajo za pisca numero ena začetnika neke socialdemokracije, in žlahtno in kosmato nemščino lovijo že iz kakega Goetheja, ki je začetnik grozljivke:))

Torej kaj točno je prednost slovenske kulture in ali ima narodni ponos smisel, je tabu tema, odgovor je podan povsod skoraj s klofuto, kaj točno pa so prednosti več kultur na nekem prostoru, pa nihče ne pove.

Evropa bi nemara s svojimi nenehnimi vojnami in bitkami v preteklosti in uspešnim kopiranjem med velikimi, pa kopiranji z mutacijami:) in to v leposlovju in znanosti, humanistiki in malo kar sploh gre tudi v naravoslovju....evropa bi morala biti nek pokazatelj. Torej???? Koleslji????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Double_J je izjavil:

Kako pa so protestniki dovolili, da se neki strici imenujejo odbor vseslovenske vstaje heh...

Ja saj. Saj ravno zdaj poteka upor proti VSV hunti, ki je prevzela oblast nad Vstajo. Folk ima dosti Kričača, Ljubeja, Žulja. Fantje so nastavljali rit politikom in sindikalistom zadnjič - saj na račun ostalih. Opažen je bil tudi posmehljiv odnos do vseh, ki ne furajo njihove linije (celo iz odra so spuščali cinične na račun tistih, ki so šli na Trdinovo). Prevzetni pizduni. Gotovi so.

In potem si še celo upajo na vstaji zbirati prostovoljne prispevke za stroške neznanih zneskov in celo sugerirati, da bi bilo dati "recimo 5 eur". Naj si nesejo svoj "zastonj" čaj in cel oder s starimi prdci domov pa ne bo stroškov!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

jype je izjavil:

T-h-o-r> stalin nikakor ne bi storil česa takega ;)

Podpisal sporazuma s Hitlerjem? Seveda ne :)

dogajanje v letu 39 nima nobene veze z dogodki v letu 41

čakte, kričač je tisti, ki je 3. in 4. vstajo organiziral, tako da tisti iz njihovih vrst lahko govorijo, če želijo, ali ne, zato ker matako tako pravi?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Jaz samo sporočam občutke s terena. Me sicer jezi prevzetnost in prodaja (čeprav sem like sumil že dalj časa)... ampak bom preživel. Ni to moje celo življenje.

Niso pa vsi tako miroljubni kot jaz.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Aha.

'Vanjski neprijatelj oče da frakcioniše pokret za obnovu respublike'8-)

To morte ljublančan preprečit. Ti matako bi po moje komot dal 10€:))

donfilipo je izjavil:

Ti matako bi po moje komot dal 10EUR:))

Gre za princip in sporočilo!

Ne vem zate, ampak jaz sem še lokalnim klošarjem vedno dal, kadar so uleteli s tisto "ej, zbiramo za litrco, prispevaš?". Pošteno, to cenim!

Tisti, ki so skušali igrati na violino občutka krivde pa sem vedno namenil le odjeb.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ne vem zate, ampak jaz sem še lokalnim klošarjem vedno dal, kadar so uleteli s tisto "ej, zbiramo za litrco, prispevaš?"

Jaz tudi. Brez pitanja. Ampak potem sem se pa moral zdraviti, pa sem palamudil 'grem ti po sendvič' ne dam pa za drogo, pa sem potem po preparaciji mafije že špilal kurirja s horsom8-) ...tako da kaj prida reprezentativen ti ga jaz nisem.

In nekako 'vem' da razen mitskega jezusa ni pravega principa, oziroma principov. Se pa hudičevo nemogoče tega držim. Prešibak sem ke v pesti8-)

No tule konkretno je seveda hec...vidim da ti vstaja ni po 'ideologiji', pa jasno malo provociram.
Dejansko pa ne pričakujem, da bi tako gibanje lahko dihalo brez prispevkov. Ni šans. In zna biti, da bo tako kot occupy ravno zaradi pomanjkanja sredstev in pravih ciljev tudi zamrlo. Ali pa spet ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

donfilipo je izjavil:

Dejansko pa ne pričakujem, da bi tako gibanje lahko dihalo brez prispevkov. Ni šans.

Ah kaj da ne!

Jasno, če hočeš iz tega narediti redni šov in matinejo, imeti oder in prirejati koncerte.. jasno, to stane.

Samo saj to niti ni bil namen. Začeli smo z eno precej cenejšo varianto ... najboljše stvari v živjenju so zastonj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ljubav8-)

Je smisel v matineji na trajanje! Revolucionarni namen je, kot sem razumel in vivo razviti teorijo, kjer se bo še Žižek učil in včasih kaj dodal. Ni on škrtica, ampak iskren. Ne ve vsega in težko je po katastrofi stalina nositi odgovornost in glavno idejo.

Koncerti in dogajanje...recimo show Roze, kolikor sem uspel slišati ob slabem tonu....je pa meni super.

donfilipo je izjavil:

Ljubav8-)

Ma klinc, ta je sorazmerno draga. Za ceno povprečne ljubavi dobiš kup molotovk.
/\/\.K.

Ne govorim o instant in potem povezavah. Govorim o tistih prvih kemijsko osnovanih, kjer se samo išče grmovje in samota. Ne jest, ne pit, ne strup...ampak ljubav.

Ostalo je potem kariera, biznis in kalkulirana subkultura:))

Najboljše so res kemijske notranje rakcije povezane z intimo.

Ima pa tudi koletkiv svoj čar. Zdaj morda nekoga moti, da se zbirajo vedno bolj slavna imena, imaš tudi upravičene kritike.

Recimo Plestenjak. Češ: ti ki sem jih videl na protestih od dojke države vlečejo po 300.000€ letno. Pa nič od njih. Jan mora vsaj na oder in v 'sovi sta dve'

To če je res je malo icy.

Če pa ni res...je pa tudi kritika enega malce bolj velikega pesnika: 'Jan jaz obludujem tvoj swingy, blusy style, ampak poješ skozi nos. Preozek nos je. In zdaj če boš take strešal ga popravimo:))

Double_J ::

No ja... dosti hujši je odbor za pravično in solidarno družbo. Kar nekaj zahtevajo v imenu ljudi... notri pa vemo kdo vse je.
Dve šivanki...

solatko ::

Pa tudi Zbor za republiko, ni nič boljši!
Delo krepa človeka

Double_J je izjavil:

No ja... dosti hujši je odbor za pravično in solidarno družbo. Kar nekaj zahtevajo v imenu ljudi... notri pa vemo kdo vse je.

božo repe, jože pirjevec, kar je dovolj, da jih podpiram

solatko ::

Podpiraj jih dalje - dobesedno!
Delo krepa človeka

odbor za pravično in solidarno družbo

Ma to je sumljivo če je odbor. To mora biti oborožena fronta8-)

Odbor je iz slovenskega parlamentarizma poznano ustanovljen zato da nič ne naredi!

resnično dober predlog - ljudska fronta za pravično in solidarno družbo 8-)

Hm ja...tole pa ni dobro. Sindrom poznam iz gibanja occupy.

Poziv naj ljudje kličejo na 113 v paniki, ker so aretirali 3 protestante.

Ti pa potem vsaj enemu pošljejo ubijalske položnice. Za skupaj čez 600€.

Če pošljejo vsem, ki so klicarili, bo pa kriza.

Malo kaznovati, malo špricati s solzilcem.

Pa še nekaj sem opazil. Evo prava luda filipova:)

Prostesti so dejansko nek politični sensor. Orientacija sploščena na eno os -levo-desno.

Desni so PROTI (infiltirani agenti ne štejejo) levi so ZA!

Če so desni za, potem kadijo (you now marjana:) če so levi proti so pa nekaj bolni:)
8-)

Manu ::

To je smisel protestov. Proti korupciji in škodo delujočim politikom, sodnikom, uradnikom, menedžerjem in ostalim funkcionarjem.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Jap če sem čisto iskren je Klemenčič zame vsaj toliko pošten policaj kot Drago Kos (sory pač poznam nekaj precej 'nečloveških':)...pa kot kaže, še malo bolj pravno podkovan.

Kar je naredil je enostavno zaradi učinka genialno.

Janša ni brez pravnikov. Celo žena Klemenčiča in Matoz sta mu pravnika. Tako da če tadva nista predvidela kaj se zgodi, (in nikakor nisem toliko naiven, da bi mislil Janša ne bi znal do pike pojasniti evrov iz poročila, če bi vedel da mora sicer bo letel:)...je to znak, da je komisija tiho a spretno kovala udar, ki si ga bodo tako politiki kot javnost zapomnila.

Ampak po drugi strani...ko se na banditosa navežeš in se ti don-orožja:) zdi nekako umirjen in ukročen v naročju lepe Urške, potem če veš, da je malo bolj za Slovence, ..vsaj po govoricah, ...kot za tujce, ki so te že skoraj pregnali:) potem včasih tudi rečeš, tale policaj je mal paragrafarski. A ne Okapi8-)

Ša še nekaj je. Do danes so ga stalno vlačili po sodiščih in vseh mogočih komisijah obsodili pa nikoli. Ma ni teorije in ne denarja, da bi vse to podkupil. Tako da....

Kar je naredil je enostavno zaradi učinka genialno.
Predvsem je bil tajming pravi. Ker dvomim, da bi imelo poročilo brez ljudskih vstaj takšen vpliv. Pred pol leta bi verjetno pes malo lajal, karavana pa bi šla mirno dalje.

Ljudske vstaje so glede tega spremenile vse. Virant, Lukšič in ostala "neomadeževana" kompanija je začutila, da lahko ljudski gnev preusmeri na oba grešnika. No, za nekatere (tudi iz vstajniškega tabora) bo streznjenje nastopilo po naslednjih volitvah.>:D

O.
««
50 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5512504 (10385) Mipe

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5715359 (14702) Gandalfar

Več podobnih tem