Forum » Šola » Državna štipendija-študent
Državna štipendija-študent
Quantum ::
Pozdravljeni! Zanima, me kdaj bo izplačilo državnih štipendij? Lansko leto sem imel prometno nesrečo, tako da nisem opravil letnika v celoti. Za letošnje študijsko leto, pa sem zaprosil ponovno in so mi jo odobrili. Samo ne vem kdaj bo nakazilo.
Pa hvala!
Pa hvala!
- spremenil: Quantum ()
zee ::
Seveda bi lahko tudi poklical na CSD, kjer te stvari urejajo in bi ti verjetno vedeli povedati, kako je s tem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Kamran ::
Pozdrav,
Mene pa zanima, če so kaj na potihem (naši vrli poslanci) sprejeli kakšen zakon, da če si prejemal državno štipendijo, ko ti starši umrejo, in če kaj podeduješ (hišo, stanovanje, zemljo,...), če se ti lahko usedejo na podedovano v zapuščinskem postopku. Pač retroaktivnost is a bitch.
Mene pa zanima, če so kaj na potihem (naši vrli poslanci) sprejeli kakšen zakon, da če si prejemal državno štipendijo, ko ti starši umrejo, in če kaj podeduješ (hišo, stanovanje, zemljo,...), če se ti lahko usedejo na podedovano v zapuščinskem postopku. Pač retroaktivnost is a bitch.
vorantz ::
??
Nisem sicer pogledal videa ampak to kar si reku nima smisla
razn, če si prejemal, nisi nrdil letnika, moraš vračat, jih par let ne jebeš, vmes se ti stari fentajo, in pol ti pridejo rubit dedovane stvari
za kar si pa itak sam kriv
Nisem sicer pogledal videa ampak to kar si reku nima smisla
razn, če si prejemal, nisi nrdil letnika, moraš vračat, jih par let ne jebeš, vmes se ti stari fentajo, in pol ti pridejo rubit dedovane stvari
Kamran ::
??razn, če si prejemal, nisi nrdil letnika, moraš vračat, jih par let ne jebeš, vmes se ti stari fentajo, in pol ti pridejo rubit dedovane stvari
Glede prvega - to že sedaj velja, ampak menda bodo sedaj bolj pozorni na to oz. se bo to dejansko izvajalo (vračanje ali davčna izvršba). Vendar lahko tudi tukaj prihaja do zlorab.
Drugo - ja kaj pa če si vse naredil, maturiral, diplomiral, pa se vseeno odločijo za to, ker vidijo, da tisti, ki so prejemali štipendijo, da imajo neko premoženje oz. tvoji starši,... kaj potem ? Država pač rabi teuro-te.
krepki ::
Pozdravljeni:
Vendar pa nadalje 18. člen določa, da se v premoženje osebe oziroma družine NE šteje:
- stanovanje, v katerem oseba dejansko prebiva, do vrednosti primernega stanovanja,
- osebni avtomobili oziroma enosledna vozila do vrednosti 28-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka (28 * 288,81 EUR),
Torej zanima me kakšna vrednost avtomobila mora bit da se ne šteje,pri pridobivanju štipendije.
Vendar pa nadalje 18. člen določa, da se v premoženje osebe oziroma družine NE šteje:
- stanovanje, v katerem oseba dejansko prebiva, do vrednosti primernega stanovanja,
- osebni avtomobili oziroma enosledna vozila do vrednosti 28-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka (28 * 288,81 EUR),
Torej zanima me kakšna vrednost avtomobila mora bit da se ne šteje,pri pridobivanju štipendije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6686 (3522) | sandmodnigga |
» | vračilo štipendijeOddelek: Šola | 8083 (5303) | St235 |
» | Vračanje štipendije-da/ne?Oddelek: Šola | 6770 (5762) | NotSpecial |
» | PavziranjeOddelek: Šola | 4442 (3970) | SuperVeloce |
» | vračilo štipendijeOddelek: Loža | 2251 (2067) | lambda |