» »

Cene rabljenih telefonov previsoke?

Cene rabljenih telefonov previsoke?

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Bananovec ::

jnovak je izjavil:

@pronto - nima smisla se prerekat kdo (n)ima prav in za koliko naj se mobilniki prodajajo ... vsak ima svoje poglede na to & v kolikor se povpraševanje in ponudba ne srečata, je potrebno iskati naprej.

Anyways, pojdi v razdelek malih oglasov in tam objavi novo temo, npr. "K: GSM z Android OS, do 100 EUR" ter napiši kaj želiš/pričakuješ od aparata.

Točno tako! Vsak, ki prodaja telefon ponudi ceno, ki je primerljiva tisti, ki je že na tržišču.
Če ti uspe umetno znižati ceno artikla na tržišču(o tem kako in kaj raje ne bi), potem si zmagal.
Ali to ali pa prodajalca prepričaš v novo ceno.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

fosil ::

RejZoR je izjavil:

Operaterji imajo red idiotske cene. Samo poglejte redne cene telefonov pri Mobitelu. Lahko mirno rečem, da so daleč najdražje na trgu.

Tukaj gre pa za umetno napihnjene cene, zato da več plačaš če prekineš pogodbo.
Tako je!

RejZoR ::

In to da vsak ko pogleda cene reče opa, to je pa drago, bom raje vzel naročnino ker pol pride telefon napol zastonj (Mobitel pač požre maržo in not dobi z naročnino). Ker če jezst kupim v prosti brez vezave dam lahko not SIM od konkurence in Mobitel od tega ne bo imel nič razen tisto nekaj marže od prodanega telefona. Če pa se vežem na njih za 2 leti pa imajo 2 leti garantiran dohodek. Marže na same aparate pomoje nimajo neki velik, zato je njim prioriteta dobivat nove naročnike in ne prodajat telefone.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Magic1 ::

Zadnje čase dobiš na naročnino 50-100€ nižjo ceno na aparat, ki ima v štartu nabito ceno. Če greš čez mejo, dobiš ceneje aparat brez vezave, kot pri nas s vezavo. Ko mi poteče vezava, grem na bob za 7€, nasljednji telefon bo pa kak nexus.
Magic

RejZoR ::

Jezst si itaq že par let kupujem telefone v prosti (oz second hand iz Bolhe). Ker da dobiš nek smiselen popust na aparat bi moral vzet neko naročnino za 20+ EUR pri kateri pa 3/4 prednosti ne bi nikoli rabil. Tko pa imam telefon kupljen v prosti prodaji, paket brez mesečne naročnine in dodatno zakupljen bandwidth za internetni stuff. Ker mi e-maili pridejo skoraj bolj prav kot pa klici in SMS-i. Tko imam high end telefon za 300 EUR in minimalno fiksnih stroškov, ostalo je vse odvisno od klicev, ki pa jih nimam glih neki velik.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

OP bi predlagal kakšnega Huawei Ideos X5. Sam sem ga kupil za 70€ pred dvema tednoma, star eno leto brez kakršnekoli praske.

bluefish ::

Gladi je izjavil:

Če kdo nateguje so to mobilni opereterji
Primer Nokia Lumia 800:
Simobil, vezava za 24 mesecev, mesečna naročnina 12EUR. Cena: 350EUR
Amazon UK: Prosta prodaja brez omejitev. Cena: 160 funtov oz. 198EUR.
Odvisno seveda od tega, kaj teh 12€ ponuja.
So pa ti paketi itak nesmisel, ker vključujejo nebroj vključenih storitev, minut, podatkov,... ki jih povprečen naročnik niti ne izkoristi.

pronto ::

RejZoR je izjavil:

Operaterji imajo red idiotske cene. Samo poglejte redne cene telefonov pri Mobitelu. Lahko mirno rečem, da so daleč najdražje na trgu.

Sem si ogledal cenik. Kot da živimo v Afriki. Saj ni čudno da so cene rabljenih telefonov take kot so. Sicer ne vem če kdo sploh kupuje telefone pri mobitelu brez vezave. Poznam pa par ljudi, ki nimajo za kruh imajo pa Iphone in Galaxye za 1EUR in potem vezavo na mesec preko 50EUR.

Drugače se pa zdaj odločam med Galaxyem S in Ideos X5, ki sta še dokaj ugodna. Verjetno bom dodal par desetakov in vzel kar Galaxya, ki se mi zdi še najbolši za svojo ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pronto ()

LeQuack ::

Recimo Galaxy 2 pride ceneje iz nemškega Amazona skupaj s poštnino kot pa pri Mobitel z vezavo 2 leti.
Quack !

Okapi ::

Samo je treba upoštevati, da z vezavo dobiš tudi nekatere sicer plačljive storitve. Recimo če vzameš telefon s paketom najnaj7 (7 evrov na mesec za dve leti) dobiš zraven Integral, ki sicer stane 2,5 evra (neomejen prenos e-pošte) in Mobilno TV, ki sicer stane 5 evrov. Se pravi dobiš telefon brezplačno in še pol evra popusta na storitvi. Pogoj, da se ti to splača, je seveda, da bi ti storitvi rad imel.

O.

LeQuack ::

No še ta udarec, dejansko če ga hočeš plačati v celoti si na slabšem kot te neke fore na obroke. Ne moreš verjeti, kako se branijo denarja pri operaterjih.
Quack !

amigo_no1 ::

Okapi:
V času ko ima malodane vsak telefon (push) mail podporo, je govoriti o Mobitel Integralu kot neka prednost bv.
Še moja stara nokia (non touch) na symbianu podpira to (10 različnih email računov) in nimam nobene dodatne mail "storitve" pri operaterju vključene.

Recimo simobil ponuja svoj si.mail brezplačno za vse svoje uporabnike:
http://www.simobil.si/sl/services.cp2?c...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

klemenSLO ::

Jst bi tkole reku:
mel sem ZTE Blada ki sem ga prodal prejšnji teden za 55 € . Blade je HW pohranjen (600mHz, screnn je bil LCD, zvočniki malo hreščali...), funkconalno pa je gor bil inštaliran CM10 in sem mel praktično vse bonbončke kot pri bolših modelih. Vendar ni delovalo tako tekoče.
Samsung galaxy S pa dela BP. Screen je AMLOED, 1gHz. procesor... Zanj sem dal 120 €. Tako da dejansko je razlika. Morda je 120€ dost za skoraj 2 leti star telefon ampak špila tako kot more..
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

einstein :P ::

koliko je vreden LG KP500 Cookie?

hvala, lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

pviran3 ::

pocen telefon s speficikacijami priporočam huawei u8800 ideos x5 - nov je (bil) 200€, rableni so okol 100€
Si ga lastim že leto in pol brez vezave in vse deluje, gps, wifi, lučka, vredu ekran, kompakten.. skratka super, če ni dnara za sgs.

Ramon dekers ::

Vse skupaj je predrago na bolhi in pri operaterjih. Realen pokazatelj cen je gsm arena. Ampak večina bolhinih oglasov jih ima ceno nad 10% do 20% od te na gsm arena.

pronto ::

einstein :P je izjavil:

koliko je vreden LG KP500 Cookie?

hvala, lp

Jaz mislim, da je tam 30~. Ker nima wi-fija, kar je vsaj zame nuja.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vprašanje telefon pri operaterjih , na obroke.. kako je lahko tok bolj poceni?

Oddelek: Loža
346343 (5196) shintaro
»

Mnenja o trgovinah za odkup mobilnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7013119 (11606) jero_no1
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25556166 (46755) kuglvinkl
»

Cene rabljenih pri nas

Oddelek: Mobilne tehnologije
286714 (6079) Hayabusa
»

Poleti manjša različica iPhona, brezplačen MobileMe?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3510389 (8415) Limit-sky

Več podobnih tem