» »

joomla - kako preprečiti css v komponenti

joomla - kako preprečiti css v komponenti

cryptozaver ::

Kako bi v joomli preprečil, da ena od komponent naloži nek css.

Z drugimi besedami. Eden izmed css mi namreč dela težave na strani, ki kliče komponento, zato bi rad preprečil temu css-u da se naloži.

Vice ::

Poglej kateri slog uporablja komponenta in ga popravi. Malo pobrskaj po datotekah.

To že ampak potem bi ga popravil tudi za vse ostale podstrani, ki pa ta css rabijo. Komponenta namreč pobere css, ki ga tudi vse ostale.

boro10 ::

V backendu v komponenti pod opcija pripona razreda modula (class) napišeš kateri css naj povzame. Spišeš v cssju
Pozdrav

Hmm nisem ravno doma v pisanju css-a.

Kolikor sem gledal po netu lahko v privzet css za neko komponento napišeš nekaj custom vrstic in jih z imenom (class sufix) potem kličeš. Ne vem pa kako bi naredil ravno obratno. Da komponenta css sploh ne naloži?

Kje pa je zapisano katere css-je komponenta sploh kliče? Nekje mora bit. Sem že brskal po skriptah pa nič pametnega našel. Lahko bi editiral tam in rešil elegantno vse skup...

Zgodovina sprememb…

Trinitron ::

To, da komponenta "kliče" nekatere CSS stile, je malo narobe rečeno. Ko se HTML naloži, brskanik vsakemu elementu dodeli vizualna pravila, ki se naj nanašajo. Vsak CSS "stavek" je zgrajen iz selektorja in pravil v obliki: selektor {pravilo1: vrednost1; pravilo2: vednost2; ...}. Selektor lahko zajame množico elementov glede na več kriterijev (ime oznake, razred, id, ...). Selektorji so tudi različno močni - bolj močen selektor lahko povozi pravila manj močnega selektorja. Morda lahko tako rešiš problem, če gre za kakšno malenkost?

Gandalfar ::

Tipicno je lazje z !important overridat to kompoenento

Gandalfar je izjavil:

Tipicno je lazje z !important overridat to kompoenento

Si lahko malo bolj natančen? Kot sem rekel, s css nisem ravno domač, sem pa svoje čase delal s html in php.

Gandalfar ::

Daj ti bolj natancno povej kaj se ti povozi (uporabi chromov dev inspector)

Uporabljam FF Web Developer Toolbar. Nič se ne povozi.

Komponenta (konkretno kunena forum) dodeli osnovnemu izgledu vizualna pravila - css, ki pokvari videz. Če v z zgoraj omenjenim dodatkom izključim ta css je prikaz tak kot bi moral bit. Problem pa je v tem, da je css del templejta, ki je sicer za vse ostale elemente potreben.

Pomeni, da moram nekako preprečit da se ta css ne dodeli le tej komponenti ker ostalim se mora.

Linka ne moram dat, ker je stran v prenovi in zaklenjena. Trenutna (stara) je tale: www.minutka.si. Tu se forum prikazuje OK. Na prenovljeni pa ne...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345082 (4219) sunniegoldie
»

Nekaj vprašanj glede izdelave spletne strani.

Oddelek: Izdelava spletišč
384754 (3605) scipascapa
»

Od dizajna do programiranja spletne strani

Oddelek: Programiranje
357071 (4495) Arey
»

CSS vprašanje - kako povoziti stil znotraj DIVa

Oddelek: Programiranje
7718 (673) para!
»

Programi za izdelovanje spletnih strani