» »

Nekaj vprašanj po inštalaciji novega Radeona

Nekaj vprašanj po inštalaciji novega Radeona

Nazgul ::

Prva stvar ki sem jo opazil po inštalaciji je da mam v device managerju omenjenih kar dva Radeona, tut enga secondary. Je to zaradi dveh izhodov, VGA ter DVI in je to normalno?

Potem sem na hitro sprobal en DVD film in sem opazil da zvok malce zaostaja za sliko, kar se prej nikoli ni dogajalo. Ko pa sem malo preskočil chapterje se je stvar normalizirala. Zakaj se lahko sploh kaj takega dogaja? Edino kar sem spremenil pri konfiguraciji od prej je nova grafična pa novi DirectX 9.0.

Pa še nekaj, ko v nastavitvah naštimam refresh rate več kakor 75Hz (vsaj v resoluciji 1024x768, v drugih nisem sprobal), mi to osveževanje "ne prime", ampak monitor še kr javi da mam 75Hz, čeprav v nastavitvah piše npr. 100Hz, pa tud monitor podpira do 100Hz. Kaj je problem?

Prosim za komentarje.

rap3r ::

Za osveževanje morš it v display properties/advance pol maš pa dm device oz tm k naštimaš v ATIjevih nastavitvath in sicer morš najdt monitor in ko klikneš na monitor pol maš tm max frekvency in dej tm 100Hz sam se ti nau spremenil k pol morš še tm na monitors naštimat 100% drgač use ostalo glede driverjev je tist ql za zvok pa definitivno ni radeon kriu!Kero zvočno pa maš?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Pa sej sem bil tam v displayu, pa sem kliknu na monitor pa je tam pisal da mam max resolucijo 1280x1024 pa max refresh rate celo 120Hz, pa tud v zavihku monitor sem dal na 100Hz, pa ni hotlo primt. Kaj pa misliš kje sem to naštimaval?

Zvočno mam pa ono integrirano na nForcu. Sam kot rečeno, to ne more biti krivo, sej je prej delalo kot bi moralo.

jest10 ::

Pa maš izbran pravi monitor? Al maš plug and play monitor vštiman? Mene je tako zafrkavalo na starem računalniku, meu sem pa ati expert 98. Pa nikakor ni šlo čez 60Hz. Polej sem pa izbrau v nastavitvah kar en xy monitor in ga dau za privzetega. Polej je pa lepo na 85Hz potegnilo. Probej tudi ti. Izberi en čim večjiu monitor pa ga dej za privzetega. Ma da ti dela

Uno z dvema radeonoma je pa normalno. Zaradi 2 izhodou. Tudi meni tako kaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Pa seveda mam prav monitor izbran, sej se monitor sam avtomatsko naštima preko unga protokola, ko se sporazumeva z grafično al windowsi al kaj, DDC imenovan. Sej tud piše da zmore tko visoko osveževanje. Sej če ne bi zmogel sploh ne bi imel na izbiro tko visoko frekvenco, razen če izbral ono opcijo da overridam specifikacije monitorja, sam to nimam naštimano.

Vseeno hvala za pomoč. Še kdo?

rap3r ::

Sej maš inštaliran ati control panel?Tm notr si naštimu k prej sm jz tko mal čudn povedu?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Ja, mam, mam. Tam notri sem tud naštimal.

Vanich ::

Mene pa zanima kuga je to, kar se mi pri 9ooo pro dogaja, namreč ista taka refresh rate fora kot pri GeForce karticah; v špilih mi ne potegne prave frekvence. Niti Power strip ne pomaga. A ma ATI tud kakšen refresh rate fix, kot ga ima N'vidia ? Monitor je pa LG 99 G.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Refresh rate na Radeon 7000 ???

Oddelek: Programska oprema
5843 (811) Sponka
»

Kaj pa vaše oči?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
382532 (2532) Mr.B
»