» »

kloniranje compact flash kartice

kloniranje compact flash kartice

mrsmoke ::

Pozdravljeni!
V podjetju imam nek specifičen industrijski računalnik. V tem računalniku na tej kartici je operacijski sistem Windows Xp embedded. Zaradi varnosti bi rad to kartico kloniral. Poskusil sem že tako da sem kartico odstranil in poskusil s programom Acronis True Image, vendar ta program ne prepozna zunanjih kartic. Uspešno sem kloniral particijo s programom PC Disk Clone X 11.5. To particijo sem nato nastavil na primarno in aktivno, vendar se ta računalnik noče zagnati. Kaj lahko naredimo oz. probamo. Naj omenim še to, da sem kartico priključil na svoj računalnik z zunanjim bralnikom kartic. Particija je formata ntfs. Bral sem, da je napaka lahko v mbr zapisu. Kje in kako to popravim?
Hvala in lp

jukoz ::

Kak linux poženi in uporabi program dd:

dd if=/dev/_original_ of=/dev/_kopija_

mrsmoke ::

Sem ravno zdajle probal. Ne deluje. Namesto ntfs particije mi naredi RAW particijo.

misek ::

Ne kopiraj samo particije ampak celi disk. Ali pa poskusi s kakšnim drugim programom recimo z ImageUSB.

Duhec ::

Pa si nastavil v cmos nastavitvah biosa, da je prva boot enota USB (predvidevam, da je tvoj zunanji bralnik kartic pač USB) ?

mrsmoke ::

Originalna kartica v industrijskemu računalniku lepo deluje. Klonirana pa ne. Ta Računalnik ima vgrajeno režo za te kartice.
Kloniral sem pa tako, da sem kartico vzel ven iz industrijskega računalnika. To kartico nato priklopil na zunanji usb čitalec kartic in v Linuxu kloniral z dd if=/dev/sdb of=/slika.img ... Torej sem kloniral celo kartico, ne pa samo particijo. Kaj lahko še naredim?

NeMeTko ::

tony1 ::

Sta originalna in tvoja CF kartica podobne velikosti? Jo tisti računalnik sploh zna brati (če npr. gor zapišeš eno datoteko)?

k4vz0024 ::

Si bom sposodil temo. S katerim programom napraviti klon SD kartice?

mrsmoke ::

Bom poskusil z omenjenim orodjem. Obe kartici sta 4GB. Nisem gledal če kartico prepozna, ker težava je že v tem da na stari kartici prepozna ntfs particijo, na klonirani pa raw. Težava je vsekakor pri kloniranju. Kljub temu da sta obe 4GB, ali bi dd vseeno javil, če bi bila nova kartica manjša?

jukoz ::

dd bi samo padel ven ker bi zmanjkalo prostora. Oz napisal bi kolko je skopiral in to bi bilo to.
Kakšna pa je originalna CF kartica? To so kakšne industrijske? Ne poznam da bi lahko naredil kakšno zaščito pred kopiranjem. Lahko da je problem v CF readerju. Ker če jo sistem spozna kot raw pomeni da ni nanjo napisal nič oz da je napisal premalo.
Dej, poizkusi najprej dd-jat na kak navaden disk in nato bootni en drug pc s tem diskom. Da vidiš če uspešno skopira.

krneki0001 ::

Predvidevam, da je original kartica prišla zarven računalnika in je starejši letnik, tako da je lahko samo "SD", medtem, ko je nova kartica "SDHC".

Preveri in če je tako, potem ti zadeva ne bo delovala, dokler ne dobiš tudi ti navadne SD kartice.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Duhec ::

Ni SD ampak CF.
Je pa lahko problem v čitalcu, da mogoče ne dela pravilno z večjimi kapacitetami >= 4GB.

Poizkusi še z HDD Raw copy programom, ki kopira sektor po sektorju:
http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Cop...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

mrsmoke ::

Tudi s programom HDD Raw copy sem poskusil in ni delovalo. Tudi ta omenjeni programi mi naredi samo particijo raw. Naredil sem 5GB virtualni disk in nanj poskusil naložiti že narejeno sliko (s programom dd). Moj testni virtualni računalnik se zažene in zmrzne (verjetno zaradi različne strojne opreme). Torej je napaka v novi CF kartici ali zunanjemu čitalcu kartic. Lahko da je kartica tudi premajhna. Kaj menite? Bom kupil malo večjo kartico oz. poskusil z drugim čitalcem kartic in sporočim. Zaenkrat hvala.

imagodei ::

Pri nas identične CF kartice podvajamo s programom Clonezilla (v Beginner mode). V kolikor gre za podvajanje na različno serijo kartic (oz. pričakujemo, da je ciljna kartica manjša, pa čeprav samo za par blockov), najprej na izvorni kartici zmanjšamo particijo z GParted, nato pa s Clonezillo v Expert načinu naredimo image (z opcijo q1 - Priority only dd). Image kopiramo na ciljno kartico prav tako v Expert načinu (z vklopljenima možnostima j1 - Write MBR (512B) again after image is restored; j0 use dd to create partition).

V praksi se izkaže za prikladno, če particijo/particije na template CF karticah vedno že v štartu nekoliko zmanjšamo (nekaj 10 ali 100MB), ker dejanska količina prostora med različnimi serijami pač odstopa.
- Hoc est qui sumus -

mrsmoke ::

Deluje. Težava je bila v premajhni kapaciteti kartice.
Hvala za pomoč in lp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje diska (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12214817 (3304) KLux
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111203 (10173) Jerry000
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!

Oddelek: Strojna oprema
162293 (1635) Spajky
»

WINDOWS XP - se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
61034 (916) vbohinc
»

Sesutje particij na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
5932 (875) Tzar

Več podobnih tem