» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
18 / 53
»»

Tom1991 ::

A ne vidiš da lahko! Ni blo ravno težavno delo...:D

Migelo ::

Hehe. :) En gumbek stisnit res ni težko.

Zakon o Policiji pravi pa tako:
51.b člen

Plinski razpršilec, fizično silo in palico lahko policist uporabi, če ne more drugače obvladati upiranja osebe, ki ne izpolnjuje zakonitih ukazov, moti javni red, ali upiranja osebe, ki jo je treba prijeti, privesti ali ji odvzeti prostost, kot tudi, če mora odvrniti napad na osebe ali objekte, ki jih varuje, ali napad na sebe ali koga drugega.

Zdej nevem, policaji so se premikali proti njim in jim rekli, naj se umaknejo. Oni se niso, tako, da z tega pogleda (nisem nikakršen pravnik) so upravičeni.

Sem pa TOTALNO proti temu, kar so delali z mirnimi protestniki.

Zeitgeist ::

ti jasno vidno mirni protestniki, niso upoštevali navodil oz ukaza varnostnih organov, da se umaknejo, zato so varnostni organi pričeli z svojimi legalnimi stopnjevalnimi postopki PIKA.

vsak, ki je včeraj ostal na protestih po pozivu varnostnih organov da zapustijo prizorišče je moral vedeti, da krši legitimne predpise in da sam odgovarja za morebitne posledice.

Matako ::

evo folka bistveno vec, pbl 1k, vkl. taktiki in firbci med katerimi je bil tudi Zoki! Jedro pbl. 20 mlajsih likov se dere lopovi, nekdo igra Djurdev dan na frulo. Murije izredno malo in nihce v bojni opremi. Nekdo pricini topovski udar. sicer zelo tiho, jedro je slo proti cesti, mi valda za njimi

a na slovenski je protiizgredna policija. Samo so dokaj sprosbeni
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Migelo ::

Zeitgeist je izjavil:

vsak, ki je včeraj ostal na protestih po pozivu varnostnih organov da zapustijo prizorišče je moral vedeti, da krši legitimne predpise in da sam odgovarja za morebitne posledice.

S takim razmišljanjem bi potem vsi protesti lahko bili enostavno prekinjeni s strani oblasti, četudi bi bili mirni. Policija bi prišla, rekla naj se umaknejo in čene začela z tistimi neumnostmi.

T-h-o-r ::

thomas džej

What country can preserve its liberties if its rulers are not warned from time to time that their people preserve the spirit of resistance?

The spirit of resistance to government is so valuable on certain occasions that I wish it to be always kept alive. It will often be exercised when wrong, but better so than not to be exercised at all.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

aha 5 partyvanov je blokiralo slovensko. Scena je zelo razpotegnjena,
/\/\.K.

PaX_MaN ::

Matako je izjavil:

a na slovenski je protiizgredna policija. Samo so dokaj sprosbeni

Toj k vejo da se črnogorcem ne da kopat za granitnimi kockami.>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

jedro je hitro! Medtem ko sem bluzil po zdaj praznem kongresnem so ze vsi pred parlamentom
/\/\.K.

ok protiizgredne murije kar nekaj, vkl ena seksi blondinka! Ste meli to v MB. a? Nivo decibelov nizek, zvizgi in vzkliki maribor drzi se. Folk stalno hodi gor in dol, izgleda so brali moje nasvete!

pizda dez bo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Sims ::

http://imageshack.us/photo/my-images/20...

Kako se da slika direkt, brez povezave?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

amigo_no1 ::

http://img203.imageshack.us/img203/9952/70598325907866265907801.jpg

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

btw parkirisce dela dalje, lol. Policija s sciti spusca avte cez kordon ne pa kolesarjev! Logicno, avto tezko vrzes v parlament in ocitno so kolesarji nevarnejsi. Jedro cca 10 istih likov se dere cuvate lopove
/\/\.K.

jype ::

Mene so spustil skoz, zgleda sam fejk kolesarje ustavlajo.

aja btw, po lastni doktrini se stalno gibljem in preverjam perimeter, da mi ga kdo ne zapre! Zdaj sem za policaji s psom. No, no komisar rex, tega taktika ze ne bos grizel, je prezvit!.Ena penzionistka meni da bi protestniki morali delat. Oni zvizgajo, en lik ima cisto neuporaben megafon.

se en topovski udar
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Dober livefeed, Matako! Keep it on.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Joj da bi js enga vidu metat takele stvari, kok bi ga za ušesa.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: black ice ()

zdi se mi da protest zgublja moment. En lik na robu po srbsko vabi policaja na dzolo, a minuto prej je gobcal perfekto mocvirscino. V daljavi se slisi rezget!
/\/\.K.

Migelo je izjavil:

Zeitgeist je izjavil:

S takim razmišljanjem bi potem vsi protesti lahko bili enostavno prekinjeni s strani oblasti, četudi bi bili mirni. Policija bi prišla, rekla naj se umaknejo in čene začela z tistimi neumnostmi.

takšna je zakonodaja v vsaki nam "normalni" državi. dvomim pa da bodo policaji prekinili mirne legalne proteste. ta protest pa še legalen ni bil, čeravno sem mnenja, da je legitimen in ga osebno podpiram.

GOTOF JE!

Koga briga če je legalen? Če se na kongrescu zmeniš za v kino, te nima noben polcaj stran za podit.

se en topovski, jedro spet nekam gre, poln kurac jih imam ze. Sicer zelo mir. Liki za mano so ocitno tisto dzolo pricinili sami.
/\/\.K.

MisterR ::

Keep up the good work Matako! :)

T-h-o-r ::

matako uploadaj rajš kako fotko, če se že kurčiš nekaj :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ne ne, besede so boljše, pustijo več prostora domišljiji!

zadnja patrola perimetra je odkrila da je med policijo kup dobrih mrh. Namesto vzklikov se zdaj slisi v glavnem tisto znano mrmranje mnozice, kot po koncertu. Cas je da grem
/\/\.K.

Matako počakaj še malo, v MB se je ob tej uri komaj začelo!

Matheeew ::

Na Dnevniku vidijo malo drugače :)

18. 36 Policija je protestnike pozvala, naj se razidejo, sicer bo uporabila prisilna sredstva.

18. 43 Protestniki so na opozorila policije odgovorili "hočemo Vinkota", proti policiji sta prileteli tudi dve steklenici.

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre...

jype ne bluzi. klko jih je vceraj blo zmenjenih za v kino ali pa na drink sredi 6k folka in napovedanimi in vsem znanimi demonstracijami?

in ja če ti policaj ukaže, da se moraš umaknit se boš umaknil, če ne pa boš pač nosil posledice(položnica, solzivec, ščit, pendrek,lisice). če pa ti meniš, da je z tem ukazom prekoračil pooblastila ali kršil zakonodajo, pa imaš pravna sredstva.

Ganon ::

Na bruhanje mi gre, ko vidim, da se vedno najde trop opic, ki proteste izkoriščajo za vandalizem, sproščanje agresije.

Zeitgeist> jype ne bluzi. klko jih je vceraj blo zmenjenih za v kino ali pa na drink sredi 6k folka in napovedanimi in vsem znanimi demonstracijami?

Ziher kšn.

Zeitgeist> in ja če ti policaj ukaže, da se moraš umaknit se boš umaknil

Jasno, saj nisem butl, niti nimam slabih izkušenj s policisti.

Ganon> Na bruhanje mi gre, ko vidim, da se vedno najde trop opic, ki proteste izkoriščajo za vandalizem, sproščanje agresije.

Mene počas tut prjemle, da bi šu protestirat prot metanju petard in drugih nevarnih reči.

Sims ::

Gremo Ljubljana! In ponovno smo tukaj. Pride policaj in reče: " Prosim pojdite domov, niste se prijavili" Aha ... Fertik je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

Policija pojasnjuje včerajšnje dogajanje:
http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

EDIT: sklanjatve...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matheeew ()

Karaya 52 ::

Legalnost/nelegalnost shodov je neumna rec. Najprej Tosica oprostijo, potem pa ti tezijo, da si na nelegalnem shodu.

Ko vidim siol.net in takoj za tem še "novice" me mine da bi kliknil. Daj preberi njihovo poročanje oz. novice od včeraj...

amigo_no1 ::

Še nisi dojel, kaj je postal siol.net ?

SDS glasilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

STA novica.

Mr.B ::

amigo_no1 , mi lahko pokažeš še druge medija, ta leve, da mi še oni podučijo.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

MisterR je izjavil:

Matako počakaj še malo, v MB se je ob tej uri komaj začelo!

Evo me že doma! Kako tako hitro vprašate? Ker sem imel bicikel! Opažam, da utegne biti kolo zelo koristen protestniški pripomoček, še posebno če si "taktik" (t.j. ne nameravaš sedeti na tleh in čakati, da ti servirajo gumijasti štrudelj s poprovo omako).

1. Očitno hitreje prideš in zapustiš prizorišče in nekako ne izgledaš kot del mase.
2. Na vaških protestih, kot je bil tale lahko občasno dobesedno v minuti obkrožiš perimeter in tako točno veš ves čas kje in koliko je policije, kako opremo imajo in če se zunaj perimetra zbirajo kaki potencialno zanimivi liki (recimo navijači - ni jih bilo).
3. Ko je dolgčas služi kot priročen sedež za naslanjati se.
4. Če bi slučajno zagustilo ga lahko uporabljaš kot ščit, držeč ga za okvir v višini glave.
4b. S kolegom ga lahko uporabljata kot prebojni oven proti kordonom.
5. Če res pride do tega, ga lahko uporabiš kot kinetično sredstvo prepričevanja (vržeš ga na policijo ali tarčo).

Glede folka. Kot rečeno cca 1K likov, ampak vseh tipov. Jedro izredno majhno - ni šans da premaknejo maso v akcijo.

Policija dokaj razumno postavljena. Težko rečem koliko jih je bilo, ker so bili zelo zvito postavljeni po perimetru. Moram priznati, da so dosti profesionalno zaprli minimum cest - promet razen na tistem delu Slovenske poleg Kongresnega in seveda mimo Parlamenta sploh ni bil moten, parkirišče na Trgu republike je delalo dalje brez gnjavaž.
Imeli so kolikor sem videl en sam polno opremljen kordon pred parlamentom in rezerve v bližini. Ostali, tudi seksi blondinka, so imeli lažjo protiizgredniško opremo (samo čelade v glavnem). Nisem opazil, da bi razen tisti pred parlamentom imeli kanistre s solzivcem niti nisem videl, da bi imeli metalce solzivnega plina. Je pa res, da so imeli za parlamentom kup žur-mobilov, kaj veš kaj je bilo notri.

Rezgetanje je prihajalo od konjeniškega para zraven Opere. Mislim, rezgetala sta konja, ki sta ju jahala konjenika.

Potem je bilo še par komisar Rexov z lastnikoma, saj kolikor sem videl.

To je bilo to. Zelo sproščena na izi scena.

No... mogoče pa ravno zamujam štalo?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> 1. Očitno hitreje prideš in zapustiš prizorišče in nekako ne izgledaš kot del mase.

Tako je. Z biciklom si dovolj hiter, da si morda sicer iz Kranja, pa si se samo ponesreči zagozdil med protestnike v Ljubljani, ker si dvakrat narobe zavil!

Fora je, da ima policija nek stereotip protestnika, ki mu kolesar nekako ne ustreza. Zaenkrat.
Ne ampak resno, kolo je odličen protestniški pripomoček - če le ni prevelika gužva, potem te moti, samo drugače pa kot sem opisal v točkah zgoraj... imaš en kup načinov uporabe tega prevoznega sredstava, ki ni očiten na prvi pogled!
/\/\.K.

Problem je tudi, da ima večina policistov strah pred ustavljanjem kolesarjev, ker mnogi, ko jih preseneti represivni organ, preventivno padejo in se potolčejo, kar je seveda že brutalno policjsko nasilje.

Da ne omenjam tega, da če na bicikl montiraš košare in not naložiš sladkarije (od kebrovega zakona naprej alkoholnih pijač ne smeš), lahko nepoškodovan prideš skozi vsako bojno linijo.

T-h-o-r je izjavil:

matako uploadaj rajš kako fotko, če se že kurčiš nekaj :)

Thor sem probal! Ampak moj socio ne-pametni telefon ni proizvedel nič uporabnega. Pred paralmentom je v resnici dosti slaba razsvetljava. Saj za moj telefon. Dobesedno tema.
/\/\.K.

Daedalus ::

Bi pojasnil tocno kaj si mislil s "the hard way"?

Množični protesti, ki politike uspešno prepričajo, da je čas za sestop z oblasti. Kaj si pa ti mislil?

Policija opozarja: Nehajte kršiti javni red in mir!

Epic. Tole bo treba dati na fejk škatlo z opremo za proteste:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus ::

Predlagam, se doda 3. kandidat z imenom Gotofje in se ga obkroži.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

KTr1sk ::

KTr1sk je izjavil:

in kaj mislite, bo to sploh kaj vplivalo na njega, al bo še vedno ponosen na sebe in ne bo odstopil

MisterR je izjavil:

Odstopil bo zagotovo, v to ga bo prisilila koalicija. Koalicijo pa ulica.

Enostavno si država (ja država) ne more privoščit, da bi ulica vplivala na politiko, ker potem se ti zgodi Grčija. Tega pa noče nihče od odgovornih tvegat.

Koga pa se bo namesto njega volilo oz. kdo se bo sploh potegoval za županski stolček pa vprašanje. V 60 dneh(od odstopa) so itak razpisane nove volitve.

ampak vidiš
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ka...
Kangler vseeno nima tega spoštovanja in noče odstopit, da ga ni sram!

Citiram iz 24ur komentar od nekoga ki je lepo povedal kako je res bilo in si lahko samo zamislite resnico

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji:
18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!"
Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?
Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!"
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Matheeew je izjavil:

Na Dnevniku vidijo malo drugače :)

18. 36 Policija je protestnike pozvala, naj se razidejo, sicer bo uporabila prisilna sredstva.

18. 43 Protestniki so na opozorila policije odgovorili "hočemo Vinkota", proti policiji sta prileteli tudi dve steklenici.

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre...

Ja "Hočemo Vinkota" je bil res vzklic! Ampak v glavnem je bilo vse na temo "lopovi". Poziv policije je tudi bil a ga enostavno nisem uspel razločiti, ker je un lik s cenenim megafonom hrešal v moji bližini. No saj tudi njega nisem razumel, ker je bila naprava res v kurcu. Razen, če je to bilo še takrat, poleg Kongresnega parka, na Slovenski? Možno. Plus verjeli ali ne... dejansko je bilo kup Štajercev tam!

Nisem pa zasledil nobenih vzklikov proti Zokiju, je pa res, da je bil zelo malo časa tam in jaz sem takrat bluzil okoli, ker sem hotel ugotoviti koliko je folka. To je bilo še v Kongresnem, potem se je množica zelo hitro preselila pred Parlament in sem v bistvu spet malo prepozno dojel.

Saj pravim, jedro je bilo hitro - logično, ker je šlo za ene 10-20 likov.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

ColdCat ::

Direktno!

Svetloba naj vas ne zmoti. Dragonsi so prižgali vso pirotehniko

Dnevnik.si poroča:

"19. 27 Protestniki odhajajo izpred parlamenta, po neuradnih podatkih pa so iz Maribora na poti v Ljubljano Viole. "

A fak no, spet bo treba ven! :))
Sem vedel, da sem šel prehitro!

Je to res?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Hitro v protestno opremo, Matako. Dolžnost kliče! :))
No grave is deep enough to keep us in chains.

No s biciklom sem v 5 minutah tam, če furam jype-style. Samo ne bi šel zastonj... žabarji smo leni. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
18 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238819 (33949) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133070 (23895) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714144 (13487) Gandalfar

Več podobnih tem