» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
10 / 53
»»

floyd1 ::

Samo 2 komentarja:
- Jajca, kamenje, kocke in bakle ne sodijo na občinsko fasado. NE sodijo in konec. Ampak od mulotov lahko žal pričakuješ tudi to. Občinska fasada tudi NI F.K. in nestrinjanje se da čisto lepo izraziti tako, kot se ga je tam nekje do 18.00 ure.
- Metanje solzilca in uporaba konjenice v mestnem centru, pretepanje in pridržanja tudi naključnih mimoidočih, gostov lokalov, ki mirno pijejo svojo pijačo, je huligansko. Totalno huligansko in neprofesionalno. Od nekih kao šolanih ljudi tega nikoli ne bi pričakoval.

krneki0001 ::

drvo je izjavil:

Kdo pri zdravi pameti bi kafetkal ali pripeljal na proteste otroke ob protestih, za katere se lahko predvideva da je velika možnost da lahko stanje eskalira. Če ne kaj drugega je to neodgovorno, če ne butasto. Od staršev, da pripeljejo otroke ali da jih na protest pustijo, od zijal, ki so kafetkali 5m od protestov pa, da se čudijo, da so naenkrat postali udeleženci.

Večina je prišla na miren protest. Provocirati so pa začeli policisti.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

drvo ::

Čisto možno da so prišli na miren protest. Samo pri taki množici in glede na to da se je začelo zaostrovat že teden prej je neodgovorno, da izpostavljaš svoje otroke in se potem čudiš.

Sej pravim, da so policaji začeli provocirat in špricat s solzivcem. In ko se je to začelo dogajat, so se mamice umaknile z otroki v lokale, ker so mislile, da bodo tam bolj varne. Pa so policaji v lokale začeli solzivec spuščat. Celo v trgovino sem videl, da so ga spustili med prodajalke. Zelo očitno so jih te prodajalke hudo ogrožale.

AndrejS ::

Če si visok politik , pa lahko kradeš in se smejiš bogemu naredu brez denarja za hrano ?

drvo ::

Point je v tem, da je neodgovorno na potencialno nevaren kraj voditi otroke pa če je eskalacijo začela policija ali pa protestniki.

Ejsi_Disi ::

Hmmm, zakaj se je leta 2009 kupil vodni top? A je sploh kdaj bil uporabljen?
Rock n' roll ain't noise pollution!

Keyser Soze ::

Človek bi mislil, da se bodo razgrete buče ohladile do jutra. Jah, moja napaka. Ni razgreta, je zgleda kar indoktrinirana al pa nevzgojena.

Kot sem povedal, če ti ni jasen koncept normalnih protestov v normalni državi, potem imaš probleme s funkcioniranjem v družbi. Ene par folka tule gor jih več kot evidentno ima. V vsaki civilizirani državi je protestov konec, ko se začne kršit predpise. Probleme z dojemanjem tega pa imajo samo problematični.

Reakcija policije je bila na mestu (dopuščam možnost kršitev, ker se jih je v takšnih razmerah skoraj nemogoče ognit), v nasprotnem primeru bi ta odgovarjala zaradi opustitve dolžnega ravnanja (zaščita premoženja in varnosti ljudi). Tile "junci" so čisto dobro kvalificirani in izurjeni za delo z množicami (preden si kakšen forumski pametnjakovič ustvari kakšen izikrivljen imidž).

P.S.: Nebivedu, a to ej v tistem stilu, ko ti z bullbarom po cesti red delaš? Al k tvoji huskiji lovijo grizlije po Štajerskem?
OM, F, G!

Matako ::

Saj pravim vsi skupaj so bili malo zeleni. Murija ni vedla točno kako reagirati, ljudje pa tudi niso vajeni, da so protesti lahko kar fajn "štrudelj party" (da jih fašeš) in da je to na nek način normalno. Mislim par likov se čudi kako to, da policija ni "potegnila s protestniki" LOL. :D

Naslednjič bo bolje.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

O, je že začivkal tiček, ki ve vse.

P.S.: Najbrž je prebral na Kunsteljevem blogu kako in kaj?
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

Al k tvoji huskiji lovijo grizlije po Štajerskem?

Prvič slišim, da bi grizliji živeli v naši državi, pa da bi se 20kg težak vlečni pes spravil v napad na tako veliko zver tudi.
Na kašni substanci pa si danes?

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

krneki0001 je izjavil:

Sej pravim, da so policaji začeli provocirat in špricat s solzivcem. In ko se je to začelo dogajat, so se mamice umaknile z otroki v lokale, ker so mislile, da bodo tam bolj varne. Pa so policaji v lokale začeli solzivec spuščat. Celo v trgovino sem videl, da so ga spustili med prodajalke. Zelo očitno so jih te prodajalke hudo ogrožale.

Če je to res kar pišeš, je to sramota in obsodbe vredno dejanje policije. Sicer pa mamice z otroci nimajo kaj delati na protestih, tudi če le opazujejo dogajanje v bližnjem lokalu. Vsakič, ko vidiš pretep lahko pomagaš in reskiraš kakšno batino ali pa se umakneš. Pri protestih je podobno.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Mene ne moti, če provokatorje potegnejo ven iz množice in kaznujejo. Če pa pavšalno kaznujejo kar vsakega, ki jim pride pod roko, je pa to že policijsko nasilje in prekoračitev pooblastil.

Kaj če bi en kreten ustrelil proti njim, bi potem policaji streljali kar vsepovprek po ljudeh?

Saj vsi vemo, policaji so najprej napadli uboge prodajalke in mamice z otroki, potem pa so se pogumni protestniki uprli s kamenjem in jajci. Tako, v samoobrambi.

Gorenak je pa na skrivaj, iz spomenika na trgu, kjer imajo tajno postojanko, usmerjal zlobni represivni postroj.
OM, F, G!

keyser, sorry, ampak da v trgovino spustiš solzivec, je tudi neumnost.

krneki0001 je izjavil:

Kaj če bi en kreten ustrelil proti njim, bi potem policaji streljali kar vsepovprek po ljudeh?

Zravnaj si fakte, kaj policija lahko in kaj ne.
OM, F, G!

Tr0n ::

Keyser Soze je izjavil:

Človek bi mislil, da se bodo razgrete buče ohladile do jutra. Jah, moja napaka. Ni razgreta, je zgleda kar indoktrinirana al pa nevzgojena.

Kot sem povedal, če ti ni jasen koncept normalnih protestov v normalni državi, potem imaš probleme s funkcioniranjem v družbi. Ene par folka tule gor jih več kot evidentno ima. V vsaki civilizirani državi je protestov konec, ko se začne kršit predpise. Probleme z dojemanjem tega pa imajo samo problematični.

Pri 6000 - 10000 ljudi, koliko ocenjujejo mediji, pride tudi do izgredov, pa si lahko se ne vem kako "funkcionalen" drzavljan. Mob mentality pac. :) Solzivec pa po mojem ni bil potreben, bodo pa to pokazale preiskave.

Podpiram meščane, ki želijo, da župan upošteva njihovo voljo. Ampak, treba je upoštevati, da v takšni zmešnjavi kot so nasilne demonstracije, lahko pride tudi do scenarija, ki si ga opisal zgoraj. Če si kdaj videl množičen pretep, ti bo jasno, da se na koncu tepejo tudi tisti, ki na začetku mirijo situacijo.
Woody Allen

Aston_11 ::

Mi pade primerjava med onim nacijem ameriškim, ki je pošprical študente s sprejem in špricanjem s sprejem, ki naj bi bilo na enem izmed posnetkov.

Daedalus ::

Policija je pretiravala. Ali zaradi lastne nekompetentnosti ali pa ukazov od zgoraj. V vsakem primeru naj minister pokaže malo objektivne odgovornosti in odstopi. Vključno s pravkar nastavljenim lakajem na vrhu Policije.

Keyser - maš posnetke. Lahko pa še naprej živiš v zanikanju, your choice.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

redstrasse ::

Da bi policaje ustavili bi lahko metali vodne balončke s sintetično barvo, potem bi bil ščit neuporaben, mogoče kakšnega zadanejo v čelado, da se mu obarva pogled na situacijo :) ?

keyser ni treba nič ravnat mojih faktov, vem kaj so policijska pooblastila in kdaj so prekoračena. In včeraj so bila, ker so kr pavšalno talali udarce in špricali s solzilcem. Niso se niti trudili ustaviti tistih nasilnih protestnikov, ampak so se spravili na vse, ki so mimo prišli.
Naslednjič bodo ljudje bolj pripravljeni, pa bo še več kot samo 7 policajev, 3 konji in 14 avtomobilov razbitih.

Aston_11 je izjavil:

Mi pade primerjava med onim nacijem ameriškim, ki je pošprical študente s sprejem in špricanjem s sprejem, ki naj bi bilo na enem izmed posnetkov.

Bistvena razlika. Dejansko je tam policaj lahko (ne poznam njihovih predpisov, dvomim, pa da dopuščajo špricanje solzivca pod prisilo v usta oz. iz neposredne bližine) prekoračil pooblastilu. Tule, pri tem posnetku, prvič ne vemo kdaj tčno se je zgodil oz. kako je časvno vmeščen v potek protestov, kot drugo pa posnetek malce zamegli vse tiste predmete, ki so najprej poleteli proti policiji, preden je ta ukrepala.

Kdor ne vidi razlike med USA in našim primerom nima kaj počet v tej temi, ker je daleč od realnosti.

Lej, pujsi, so imeli že kar pripravljene pripomočke, da zaigrajo nasilje s strani protestnikov. Kar znak so spulili, pa granitne kocke so si pripravili. Kakšno policijo imamo pri nas...

krneki0001 je izjavil:

Naslednjič bodo ljudje bolj pripravljeni, pa bo še več kot samo 7 policajev, 3 konji in 14 avtomobilov razbitih.

Ni se treba trudit, da mi dopoveš, kja dejansko so vaši nameni na protestih. Mi je več kot kristalno jasno zakaj ste tam.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Kje so granitne kocke dobili, saj so lepo zalite z betonom? Po mojem so prišle od drugje, so druge barve kot tiste na tleh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Tr0n ::

Ni se treba trudit, da mi dopoveš, kja dejansko so vaši nameni na protestih. Mi je več kot kristalno jasno zakaj ste tam.

Posplosevanje je grdo pocetje, ce zelis imeti argumentirano diskusijo. Vecina ljudi, od teh 10k, so mirno protestirali in so tudi prisli s taksnim namenom.

PNG ::

Dejstvo je, da se je včeraj šlo za izgorevanje neke agresije in besa, ki ga ljudje premorejo iz obeh strani (kar je v bistvu zelo žalostno). Razlika je le v tem, da so eni bili plačani za to, da odigrajo svojo vlogo kot profesionalci, drugi so pa bili izigrani do te mere, da bi lahko na račun tega napisal zgled 90-10 pravila za kakšno knjigo.

Keyser, ti lahko kar naprej zagovarjaš svoje profesionalce, samo ti nisi bil tam, tako da govoriš na pamet in svoje argumente podajaš skozi nekaj slik, ki si jih našel na spletu. Resnično upam, da se zavedaš da je tvoje mnenje popolnoma irelevantno. Seveda ignoriraš legitimne poste ki so kontradikcija tvojemu vehementnemu poveličevanju "svojih", saj si isti kot povprečen slovenceljn (sicer pa če ne bi bil, bi svojo kariero izgradil v kakšni boljši instituciji kot je MNZ, heh).

Zagovorniki protestnikov in zagovorniki policistov - vsak vleče na svojo stran, resnica pa je nekje vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PNG ()

MisterR ::

Glede otrok, protest je bil prvi dve uri miren in seveda je neodgovorno, če skupaj z otrokom ne odideš vstran, ko se začnejo pizdarije (pirotehnika).

Kdo je kriv za nasilje, vprašanje. Mislim da odgovora ne bomo našli.
Dejstvo je, da policija ni znala izločit teh nasilnežev, kljub temu da je bilo med protestniki dosti policistov v civilu.
Če bi jim to uspelo potem takega razpleta ne bi bilo.

Ampak ker so ubrali drugo pot (nasilje rodi nasilje) se je zgodilo to kaj se je zgodilo, na eni strani 500 policistov, na drugi 6000 protestnikov.

Še enkrat povem, da je policiji bilo v interesu najti organizatorje ne pa te ki so začeli z nasiljem.

Aston_11 je izjavil:

Kje so granitne kocke dobili, saj so lepo zalite z betonom? Po mojem so prišle od drugje, so druge barve kot tiste na tleh.

No ja, če dobro pomislim, morda jih je imela policija še kaj na zalogi od dogodka pred Parlamentom? So jih s sabo pripeljali.

@Tron
Na žalost se mi zdi da ne posplošujem. Vsaj kar se tiče večine na tem forumu ne. Sodeč po njihovih izjavah je njihov cilj samo eden, in to je resno sproščanje frustracij na bolj manj zakonite načine.

Sem pa že parkrat izpostavil. Za normalne so se protesti zaključili takoj, ko so imeli prve elemente kršenja JRM. In tudi to, da je bilo vse skupaj jasen zajeb organizatorja, ker ni poskrbel za ustrezno varnost in ni končal shoda, ko so se začele pizdarije.
OM, F, G!

RockyS - to je zelo za lase privlečen argument, saj nihče ni bil ogrožen iz strani ljudi, temveč samo iz strani policije. Tudi jaz se nisem počutil niti najmanj ogroženega, le policisti so mi grozili s pretepom (protestov se niti nisem udeležil mimogrede, le na sprehod sem šel in glede na to, da živim v strogem centru mesta bi težko šel na sprehod mimo protesta).

Skrijte otroke, da jih policija ne poškoduje, če pa jih, ste si pa sami krivi! Neumnost.

imagodei ::

Daedalus je izjavil:

Policija je pretiravala. Ali zaradi lastne nekompetentnosti ali pa ukazov od zgoraj. V vsakem primeru naj minister pokaže malo objektivne odgovornosti in odstopi. Vključno s pravkar nastavljenim lakajem na vrhu Policije.

Keyser - maš posnetke. Lahko pa še naprej živiš v zanikanju, your choice.

Na posnetkih, ki si jih objavil, jaz vidim predvsem mlade huligane, ki provocirajo policije v anti-riot opremi. Moraš bit dost usekan, da se ti to zdi dobra ideja v taki situaciji. Normalni ljudje se spokajo stran.

Edino tisti posnetek, kjer policisti s pendreki pod rebra štokajo na tleh sedeče ljudi je nekoliko sporen. Ampak, očitno so se policisti v vrsti namenili sprazniti tisti del. Spet, ko gredo proti tebi policisti v anti-riot opremi, ideja, da obsediš na tleh v tihem protestu, ni najbolj krasna.

No, razen če je - moraš pač v zakup vzeti posledice. Morda pa postaneš mučenik in navdih za druge. Ampak, brez batin ne gre. Mislim, saj ste odrasli, boste že zračunali, kaj ste pripravljeni pretrpet, da odstavite Kanglerja. Če vas par črnic, odrgnin, kak izbit zob in razklana ustnica ter nekaj solzilca ne moti, potem je to mogoče bližnjica.

V nasprotnem primeru (če jih nočeš fasat, če nočeš biti pridržan, kaznovan), potem na neki točki (ko vidiš, da policija ne dopušča več veselice), pobereš svoje propse in greš domov. Traja morda dalj časa da dosežeš svoje, ni pa razbitih nosov, odrgnin in plačilnih nalogov za kršenje JRM.

Je pa res, da potem nimaš tolk uspešnega PR-ja - pa smo spet pri tisti prejšnji varianti. Da je treba kaj dol požret.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Kakorkoli se je ze zacelo, ce protestnik sedi na tleh in drzi roke v zraku, policaj ga pa iz razdalje enega metra sprica s solzilcem in ga potem se s pendrekom udari je stvar policaju usla iz rok.

Jaz vidim ogromno pametnih postov od ljudi, ki so spremljali situacijo iz televizijskih kanalov in youtube-a v tej temi. Lahko vsaj skušate razumeti, da vaše mnenje ni odsev faktov?

imagodei je izjavil:

Na posnetkih, ki si jih objavil, jaz vidim predvsem mlade huligane, ki provocirajo policije v anti-riot opremi. Moraš bit dost usekan, da se ti to zdi dobra ideja v taki situaciji. Normalni ljudje se spokajo stran.

IMO posledica romantičnega pogleda na svet, ki ga recimo pri nas goji večina nadebudnih intelektualcev. Kao moč ideje proti fizični sili.

Folk. Policiji se ne boš zasmilil, če sediš na tleh in jih kao zaustavljaš s svojo nemočnostjo. To je neumno in naivno.

Potem je pa že bolj pametno metati kocke. Saj ni iluzij.
/\/\.K.

BigWhale je izjavil:

Kakorkoli se je ze zacelo, ce protestnik sedi na tleh in drzi roke v zraku, policaj ga pa iz razdalje enega metra sprica s solzilcem in ga potem se s pendrekom udari je stvar policaju usla iz rok.

Kaj pa če začnejo v policiste pred tem leteti NLP?

Če malce orišem zadevo, da bo folku bolj jasen koncept, ker preveč sbutilnega ne dojamejo, če rdeči križ med vojno prevaža oborožene in boja sposobne vojake oz. jim prostovoljno ponudi zaščito, da ti lahko sekajo po nasprotni strani, tudi rdeči križ postane legitimna tarča.

Ne moreš bit taka pi***, da izza živega ščita mečeš stvari v policaje. Ne ti, ne tisti na tleh, da te glupo podpira pri tem in se čudi ko jih faše.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

Provokacije vsekakor niso dobre, vendar tudi normalen policaj ne bo na provokacije odreagiral. Dokler policaj tudi v resnici ni resno ogrozen, nima kaj odreagirati. Jaz sem kilometre dalec od tega, da bi protestnike podpiral. A ravnanje policajev je bilo v tistih nekaj posnetkih, ki se jih je videlo, povsem neprimerno. S konjenico nad pehoto? Lol. :>

Keyser Soze je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Kaj pa če začnejo v policiste pred tem leteti NLP?

Če malce orišem zadevo, da bo folku bolj jasen koncept, ker preveč sbutilnega ne dojamejo, če rdeči križ med vojno prevaža oborožene in boja sposobne vojake oz. jim prostovoljno ponudi zaščito, da ti lahko sekajo po nasprotni strani, ti postanejo legitimna tarča.

Ne moreš bit taka pi***, da izza živega ščita mečeš stvari v policaje. Ne ti, ne tisti na tleh, da te glupo podpira pri tem in se čudi ko jih faše.

Če tebi kdo grozi z orožjem ga ne smeš ubit, niti ga ne smeš pretepst z uporabo prekomerne sile. Za policijo to ne velja?

BigWhale je izjavil:

Ušla bi mu, če ne bi naredil ničesar.

BigWhale je izjavil:

imagodei je izjavil:

Provokacije vsekakor niso dobre, vendar tudi normalen policaj ne bo na provokacije odreagiral. Dokler policaj tudi v resnici ni resno ogrozen, nima kaj odreagirati. Jaz sem kilometre dalec od tega, da bi protestnike podpiral. A ravnanje policajev je bilo v tistih nekaj posnetkih, ki se jih je videlo, povsem neprimerno. S konjenico nad pehoto? Lol. :>

S konjenico na proteste, kjer se vsakič uporabljajo pirotehnična sredstva? Lol.

MisterR je izjavil:

Če tebi kdo grozi z orožjem ga ne smeš ubit, niti ga ne smeš pretepst z uporabo prekomerne sile. Za policijo to ne velja?

Ja saj. Dejansko imajo večja pooblastila kot civili. Licenca za štrudelj.

Ne rečem, da je to prav, samo je tako.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

@Matako to ne velja. Tudi policist ne sme uporabit prekomerne sile.

MisterR je izjavil:

In če tebi kdo grozi z orožjem? A mora takšnemu policaj zaplesat en ples miru, mu ponudit vijolico in marjetico v znak sprave in potem še spusti jato ptic miru?

Al bi bilo bolje, da vzame v roke kakšno prisilno sredstvo in na hitro konča zadevo?
OM, F, G!

Daedalus ::

Folk. Policiji se ne boš zasmilil, če sediš na tleh in jih kao zaustavljaš s svojo nemočnostjo. To je neumno in naivno.

Itak da ne. Lepo pa se pokaže, kaki bedaki so, ko pretepajo mirne protestnike.

Sej rečem. Pri bombanju parlamenta so se lepo držali nazaj. Tokrat so se pa odločili, da si naredijo medvedjo uslugo. Pametni... niso.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

imagodei ::

MisterR je izjavil:

Glede otrok, protest je bil prvi dve uri miren in seveda je neodgovorno, če skupaj z otrokom ne odideš vstran, ko se začnejo pizdarije (pirotehnika).

Zakaj bi bilo bistveno bolj odgovorno, da otroke spraviš spat, sam pa se vrneš in stojiš skupaj s tistimi, ki mečejo petarde v policiste? S tem se jasno identificiraš z njimi in se ponujaš policistom.

Zakaj npr. pri tatvinah velja, da je enako kriv tisti, ki drži vrečo, kot tisti, ki notri daje, pri nasilnih protestih pa bi morala obstajati razlika med tistimi, ki mečejo petarde in tistimi, ki jih "zgolj" vzpodbujajo (magari s svojo fizično prisotnostjo)?

MisterR je izjavil:

Dejstvo je, da policija ni znala izločit teh nasilnežev, kljub temu da je bilo med protestniki dosti policistov v civilu.

Naloga policistov v tistem trenutku ni ugotavljat, kdo poje "Kumbaya My Lord" ali "All we are saying, is give peace a chance" in kdo meče granitne kocke. Če stojiš v gruči ljudi, ki zganja vandalizem, se identificiraš z njimi. Sporočaš, da se strinjaš s tem. Daješ razjarjeni množici podporo, legitimnost.

Policija je tam, da zavaruje premoženje in ljudi, ne zato, ker jo je tja poslal Kangler. V kateri točki se je protest proti Kanglerju spremenil v protest proti Policiji?

MisterR je izjavil:

Ampak ker so ubrali drugo pot (nasilje rodi nasilje) se je zgodilo to kaj se je zgodilo, na eni strani 500 policistov, na drugi 6000 protestnikov.

To je sicer res, ampak to velja za obe strani: ko normalen človek vidi, da so posamezniki pričeli z vandalizmom in se sam ne identificira s takimi metodami, je čas da zapusti prizorišče. Period.
- Hoc est qui sumus -

MisterR je izjavil:

@Matako to ne velja. Tudi policist ne sme uporabit prekomerne sile.

To je res. Samo kaj, ko definicija ni jasna kdaj je sila prekomerna. Kao, odvisno od situacije.

Kakorkoli obračaš policist ima bistveno večja pooblastila ne samo za uporabo "gole" sile, amapk tudi uporabo prisilnih sredstev. Kot sem rekel, zakaj misliš, da so opremljeni recimo s pendreki, ki so namenjeni skoraj izključno ofenzivnim potezam?

Na žalost je bila včerajšna akcija dobesedno po knjigi. To se folk uči tam.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Gregor Spagn ::

Sem mislil da so ljudej na tem forumu bolj inteligentni in znajo stvar pogledati objektivno ne pa subjektivno in iz stališča koga bomo nalomili...

Kot že v več postih napisano tam sem biu na razlagovi proti občini okoli 18:30 videl sem da je letelo proti policajem svega in svašta in noben policaj ni nič delal. Potem je pa prišla konjenica in sem jaz pobral šila in kopita in letel proti domu...

Moje mnenje je da bi morala policija bolj ostro pristopiti. Ker da poškodujejo:
7 policistov
14 vozil
3 konje

in je 11 protestnikov ranjenih mislim da se vidi kdo je prekoračil pooblastila. Logično bi blo da bi bilo najmanj 5 krat toliko protestnikov!

In vsi tisti ki menite da so policaji prekoračili pooblastila pridite nekam pa bom mi ki držimo za policaje v vas metali bakle, granitne kocke, palice, prometne znake, koše za smeti, kamne in druge predmete. Ker me zanima kako boste to prenašali očitno imate fetiše sado mazo

Buggy ::

mene pa resno zanima na kateri demokraticen nacin bi lahko kanglerja uspesno pripravili do tega da odstopi, ce ze protesti (mirni) niso dovolj?

Tudi Pahorjevo sprenevedanje okoli tega vprasanja je zelo zanimivo. On tudi govori nekaj v tem smislu. Ajde vsi, ki ste prepricani v pravno drzavo, da pri nas se vedno funkcionira...Kako?

Mislim da je samo se ulica dosti mocen signal za to bando!

Daedalus je izjavil:

Itak da ne. Lepo pa se pokaže, kaki bedaki so, ko pretepajo mirne protestnike.

Mirne protestnike?

A to govoriva o kakšnih protestih iz 70. let?

P.S.: A shod dejansko res ni bil prijavljen?
OM, F, G!

Bil je najavljen, ne pa uradno prijavljen. Očitno so obe strani prišle pripravljene. Niti policaj ne bo oblekel protiizgredniške opreme, niti protestnik ne bo nase vlekel smučarske kape, če saj _malo_ ne misli resno.

Če pa to delajo samo za štos pa klinc.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze je izjavil:

MisterR je izjavil:

In če tebi kdo grozi z orožjem? A mora takšnemu policaj zaplesat en ples miru, mu ponudit vijolico in marjetico v znak sprave in potem še spusti jato ptic miru?

Al bi bilo bolje, da vzame v roke kakšno prisilno sredstvo in na hitro konča zadevo?

Si pa spreten pisun ni kaj. Zdaj pa še enkrat preberi, nikjer ne omenjam prisilna sredstva ampak uporabo prekomerne sile! In nima veze s čim ali kako hitro konča zadevo. Gre se UPORABO PREKOMERNE SILE.

Sedi 1.

PNG je izjavil:

RockyS - to je zelo za lase privlečen argument, saj nihče ni bil ogrožen iz strani ljudi, temveč samo iz strani policije. Tudi jaz se nisem počutil niti najmanj ogroženega, le policisti so mi grozili s pretepom (protestov se niti nisem udeležil mimogrede, le na sprehod sem šel in glede na to, da živim v strogem centru mesta bi težko šel na sprehod mimo protesta).

Skrijte otroke, da jih policija ne poškoduje, če pa jih, ste si pa sami krivi! Neumnost.

V tej temi je djordje opisal, da se je počutil ogroženega s strani protestnikov. In vsak, ki nima namena nasilno protestirati bi se tako počutil, če bi mimo tebe letele cobre33, kocke, flaše in stoli. Žal je tako, da si takšni kot Kangler po mirnih demostracijah še vedno prepevajo znano Clashovo "Should I Stay Or Should I Go", zato ljudem upravičeno pride na pamet, da župan potrebuje malo močnejšo vzpodbudo. Vladajoča elita se bo zavedala svojih dejanj šele, ko bo prepozno in bodo letele glave globalno. Kakšna šolska ura zgodovine jim manjka, škoda, ker večina bi nas rada živela v miru.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()
««
10 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238701 (33831) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133027 (23852) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714108 (13451) Gandalfar

Več podobnih tem