Forum » Kaj kupiti » Zajem videa s prenosnikom
Zajem videa s prenosnikom
faca9 ::
Zivijo,
kaksne so moznosti za zajem videa s prenosnim racunalnikom?
Zanima me zajem analognega videa, saj bo imel prenosnik firewire vhod (ob njem tudi USB 2.0). Kakseni so mozni dodatki za digitalizacijo analognega videa in vnos v racunalnik?
LP,
David
kaksne so moznosti za zajem videa s prenosnim racunalnikom?
Zanima me zajem analognega videa, saj bo imel prenosnik firewire vhod (ob njem tudi USB 2.0). Kakseni so mozni dodatki za digitalizacijo analognega videa in vnos v racunalnik?
LP,
David
IceIceBaby ::
Kar ti rabiš je ali Videobridge ali pa digitalno kamero.
1. Videobridge. Škatlica ki jo priklopiš v firewire (ponavadi, verjetno tudi na usb obstaja) in maš pol gor vse sorte vhodov in izhodov. Gor direkt priklopš analogni source videa in zajemaš.
Cena od ene 70k naprej.
2. Isto funkcijo lahko opravlja digitalna kamera. Kamero štekaš v firewire na kamero pa pol analogni source.
Če mene vprašaš se ti bol splača kamero kupit če jo že nimaš.
Kamerce se dobijo take za domačo uporabo za dobrih 100k sit in čist spodobno snemajo.
1. Videobridge. Škatlica ki jo priklopiš v firewire (ponavadi, verjetno tudi na usb obstaja) in maš pol gor vse sorte vhodov in izhodov. Gor direkt priklopš analogni source videa in zajemaš.
Cena od ene 70k naprej.
2. Isto funkcijo lahko opravlja digitalna kamera. Kamero štekaš v firewire na kamero pa pol analogni source.
Če mene vprašaš se ti bol splača kamero kupit če jo že nimaš.
Kamerce se dobijo take za domačo uporabo za dobrih 100k sit in čist spodobno snemajo.
Dr.S ::
Ja, digitalna kamera z DV-out/in OBVEZNO. Potem se pa samo še igraš!
PA MALO RAZŠIRMO TEMO:
> kakšen oz. kako zmogljiv prenosnik rabim da se lahko sploh privoščim VIDEO OBDELAVO
(oz. so intelovi celeroni 1.7 ŽE DOVOLJ ZMOGLJIVI ?)
MNENJA?
PA MALO RAZŠIRMO TEMO:
> kakšen oz. kako zmogljiv prenosnik rabim da se lahko sploh privoščim VIDEO OBDELAVO
(oz. so intelovi celeroni 1.7 ŽE DOVOLJ ZMOGLJIVI ?)
MNENJA?
Zivijo,
digitalno kamero ze imam. Sony DCR-TRV 30, vendar ne bi zelel biti odvisen od kamere.
Sicer pa nameravam kupiti prenosnik z najmanj PIV 2.0, 512 RAM, 60GB HDD, DVD-RW, imeti pa bo moral tudi firewire in USB 2.0 vhode in ustrezno grafiko na vsaj 15" zaslonu.
Nekaj zadev ze imam ogledanih, vprasanje je seveda cena.
Gledal sem:
- Gericom Masterpiece,
- Toshiba Satellite 5200-801,
- Toshiba Satellite 1950-801.
Neugodno pri Toshibah je to, da so nekoliko drage (ceprav v tujini cenejse - sploh pa v Ameriki).
Morda ima kdo drug se kak predlog?
LP,
David
digitalno kamero ze imam. Sony DCR-TRV 30, vendar ne bi zelel biti odvisen od kamere.
Sicer pa nameravam kupiti prenosnik z najmanj PIV 2.0, 512 RAM, 60GB HDD, DVD-RW, imeti pa bo moral tudi firewire in USB 2.0 vhode in ustrezno grafiko na vsaj 15" zaslonu.
Nekaj zadev ze imam ogledanih, vprasanje je seveda cena.
Gledal sem:
- Gericom Masterpiece,
- Toshiba Satellite 5200-801,
- Toshiba Satellite 1950-801.
Neugodno pri Toshibah je to, da so nekoliko drage (ceprav v tujini cenejse - sploh pa v Ameriki).
Morda ima kdo drug se kak predlog?
LP,
David
Moj iBook ma 700mhz pa nimam nobenih težav z videom. Nobenih spuščanj frejmov pa tega. Samo traja pa kr neki časa da exportam stvar v kak bolj priljubljen format (mpeg, avi, QT) ker program s katerim delam vse dela v DV formatu.
Prej sem mel iMaca s 400mhz pa isto ni blo problemov. Tako da pomoje noben nov računalnik nebi smel imeti problemov z videom.
faca9, pa če že sprašuješ za predloge. Jaz ti priporočam iBooka od Appla. Poceni, majhen in za take stvari dost zmogljiv notebook. Maš radeon 7500 tko da tut igre se da igrat ce nisi prevec zahteven. Mas podporo 2 monitorjema in tut po 5ur baterije.
Res pa je da ne ustreza čisto tvojim pogojem :)
btw...če že kupuješ 15" ekran glej da bo resolucija večja od 1024x768. Drugače je čist brez veze met tako velik ekran, samo baterijo žre kot zmešan, prostora na desktopu maš pa glih tolk kot na 12"
Prej sem mel iMaca s 400mhz pa isto ni blo problemov. Tako da pomoje noben nov računalnik nebi smel imeti problemov z videom.
faca9, pa če že sprašuješ za predloge. Jaz ti priporočam iBooka od Appla. Poceni, majhen in za take stvari dost zmogljiv notebook. Maš radeon 7500 tko da tut igre se da igrat ce nisi prevec zahteven. Mas podporo 2 monitorjema in tut po 5ur baterije.
Res pa je da ne ustreza čisto tvojim pogojem :)
btw...če že kupuješ 15" ekran glej da bo resolucija večja od 1024x768. Drugače je čist brez veze met tako velik ekran, samo baterijo žre kot zmešan, prostora na desktopu maš pa glih tolk kot na 12"
Hja, tudi i iBooku sem razmisljal, vendar je zanj tezje dobiti software, poleg tega pa nimam nobenih izkusenj pri delu z Maci.
Prav tako mi velikost samega racunalnika ni tako kriticna. Mora pa imeti velik ekran.
LP,
David
Prav tako mi velikost samega racunalnika ni tako kriticna. Mora pa imeti velik ekran.
LP,
David
No za software res ni problem. Se dobi vse kar hočeš. Ampak če ti večji ekran pomeni več pol nima smisla 12" kupovat. Jaz mam drugače doma itak večinoma še 17" nokio gor štekano tko da ni težav če kej delam :)
17" je kar v redu, sam imam 19" LCD, tako da prav tako nima tezav pri delu z racunalnikom. Vendarle pa bom prenosnik potreboval kadar me ne bo doma.
Pokazala se mi je priloznost, da ga dobim iz ZDA, tako da sedaj gledam kaj se da dobiti tam. Zaenkrat mi je najbolj vsec Toshiba Satellite 1955-S803.
Ali ima kdo kake izkusnje s SONY-jevimi prenosniki?
LP,
David
Pokazala se mi je priloznost, da ga dobim iz ZDA, tako da sedaj gledam kaj se da dobiti tam. Zaenkrat mi je najbolj vsec Toshiba Satellite 1955-S803.
Ali ima kdo kake izkusnje s SONY-jevimi prenosniki?
LP,
David
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trajanje prenosnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2042 (1718) | mmmato |
» | Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7575 (6905) | Gandalfar |
» | Nov test!Oddelek: Novice / Nova vsebina | 3359 (3359) | Gandalfar |
» | digitalna kameraOddelek: Kaj kupiti | 1276 (1176) | potepuh |
» | Kateri notebook?Oddelek: Kaj kupiti | 1172 (1042) | Pithlit |