» »

Cover od Wherever you will go - The Calling

Cover od Wherever you will go - The Calling

JKSniper ::

Živijo!

Evo, pa sma objavila s punco najin prvi cover! Ona ima zasluge za to da se sploh kaj sliši :P jaz pa za to da se kaj da gledat. Če torej koga karkoli zanima v zvezi s snemanjem (avdio/video), obdelavo, montažo, igranjem kitare, notami za to pesem ali karkoli drugega - go ahead, sma z veseljem pripravljena pomagati :).

Priporočam ogled v full HD in fullscreen :).


PS: Upam da vam je zadeva všeč ;)

LP!
Jure & Tjaša
  • spremenilo: JKSniper ()

schurda ::

Nisem za to, da se z DSLR dela video, ampak za tole pa svaka čast - obema! :D
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Cg33k ::

=) supr sta tole nardila.

Sm neki cajta nazaj tut sam posnel ta komad, vendar nazalost brez videa, zadeva je seveda posneta doma in kvaliteta zvoka ni niti približno blizu vajine.

Me pa zanima kateri mikrofon in avdio umesnik uporabljate v studiu?

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cg33k ()

JKSniper ::

schurda je izjavil:

Nisem za to, da se z DSLR dela video, ampak za tole pa svaka čast - obema! :D


Hehe, hvala! Še imava v planu kej novega, kej od tu navzgor, vsaj z kvaliteto. Sicer je pa to takšen hobby projekt, kjer večina sodelujočih uživa :P :D

Mimogrede, kaj je narobe z DSLR-jem za video? Velik senzor je pač +, edina pomanjkljivost je vodenje zooma (če je) in fokusa objektiva, ki je zaradi večjega senzorja še toliko bolj občutljiv. Vendar že imam zlobne plane kako ukrotiti to dvoje na svoj način :P

JKSniper ::

Cg33k je izjavil:

=) supr sta tole nardila.

Sm neki cajta nazaj tut sam posnel ta komad, vendar nazalost brez videa, zadeva je seveda posneta doma in kvaliteta zvoka ni niti približno blizu vajine.

Me pa zanima kateri mikrofon in avdio umesnik uporabljate v studiu?

Lp


Ej ej ej! Ravno pogledal! Super si to naredil, zelo všečno! Če ni zraven videa nič narobe, včasih bolje brez, kot pa z nekim sfaljenim, na katerega se folk bolj osredotoči in muzika pade v ozadje. Tudi posneto sploh ni švoh! Glede snemalne opreme ti pa težko kaj povem, bi ti pa tale (link spodaj) sigurno zaupal s kako opremo je zadeva posneta! Malo je slabše izdelano, ker je bila kitara sposojena, pojma nismo imeli kaj je vseh 1000 gumbov na njej in kaj bo dalo najbolj čist zvok ven, ampak nekaj je uspelo, temu komadu primerno. Če omeniš za kateri komad se gre in omeniš zraven Tjašo in Jureta bo Andrej sigurno vedel za kaj se gre in povedal kako se je zadeva posnela v studiu :)
http://www.studio-mars.com/?stran=Konta...

LP!
Jure

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JKSniper ()

SaXsIm ::

Luštna zadeva, me pa moti pohitevanje pri igranju kitare.
SaXsIm

Okapi ::

Pa če smo pikolovski, bi bila lahko montaža bolje sinhronizirana z muziko.

O.

JKSniper ::

Hvala za konstruktivne kritike :). Ja, Tjaša je prvič igrala v studiu, brez metronoma in je živčnost skrajšala komad za nekaj sekund :D

@Okapi, kar dosti časa sem namenil sinhroniziranju. Mi poveš pri katerem času to najbolj opaziš? Če ne druga da vem za prihodnjič ter da pogruntam kje je vzrok? Delal sem večinoma z 200% zoomom na roke in pri 1/4 hitrosti, da sem lovil brenkanje kitare na videu z zvokom, prav tako sem preverjal če se pri zvoku originala in studijskem zvoku pozna kakršnokoli odstopanje. Načeloma napačne sinhronizacije ne opazim, vsaj se ne na originalu.

LP!
Jure

eric_cartman ::

wauu :P Tole se supr sliši na mojih zvočnikih... :)

@shurda
Pri dostih filmih in tudi pri zadnjem delu Zdravnikove vesti so dokazali, da se tudi DSLR aparati lahko postavijo ob bok tudi profesionalnim kameram...


Če smo pikolovski, pa tudi mene malo zmoti snemanje, ki je sploh pri zoom in zoom out malo neenakomerno... Pa ene parkrat si ji med komadom porezal oči (mislim, da to ni bilo namensko - ali se pač motim).

Če želiš izboljšati tehniko snemanja, bo zelo pomagalo, če ne snemaš iz roke. Tudi profesionalci pri snemanju nikoli ne snemajo iz roke (razen če imajo steadycam).

Ful lahko narediš tut sam doma.. Na youtube-u je dosti videov, kako izdelaš tračnice za kamero (v poštev pride že lestev). Sicer pa so dobri stativi za snemanje že tam okoli 250 € (pri stativih ne šparaj z denarjem, ker ti bo na koncu žal, kot meni...zato sem moral kupiti še enega)

Drugače pa supr. Iz napak se učimo in postajamo vedno boljši. :)

Lp

Okapi ::

Načeloma napačne sinhronizacije ne opazim, vsaj se ne na originalu.
Ni problem sinhronizacija zvoke in slike, ampak sinhronizacija montaže (rezov) z glasbo in petjem. Vsaj jaz bi na kar nekaj mestih reze naredil malo prej ali malo kasneje.

O.

JKSniper ::

@meferdzo; Ja, neenakomeren zoom ni posledica tresenja roke, pač pa posledica neenakomernega premika zooma ringa. Nekaj je tudi posnetega iz roke in je tresočega, vendar že aktivno delam na izdelavi gimbal steadycama ter vodenja zooma in fokusa preko RV, s katerimi bom digitalno lahko določil pred snemanjem "fokus" ravnine, in preko stikala ali finega potenciometra prestavljal med njimi, pri stikalu pa lahko reguliral exponencial prehoda ter čas prehoda... tega sistema še nisem videl nikjer, verjetno zato, ker je enostavno predrag. Ampak ker sem modelar imam vse kar potrebujem doma na lagru :), za izdelavo kovinskih in plastičnih delov pa tudi ni problem, ker imam CNC mašino. Zadevo bom zrisal prej v 3D, optimiral glede statičnega in dinamičnega balansa (3D računa vztrajnostne momente med risanjem).

@Okapi; Ja, sedaj zastopim! Približno mi je jasno kje je problem in nekaj sem sam kriv, ker se mi ni dalo bolj fino regulirati, dosti pa je krivo to, da je v videu bil kakšen fail, od mimoidočih, do tresenja, do off fokusa itd... in enostavno ni bilo dovolj video materijala za flikat kritične dele.

Za enostavnejšo montažo in tako da vsak trenutek veš s čim lahko delaš, sem si naredil takšen timeline avdia (vrhna linija) in video tracke glede na avdio. Nekaj je tudi označeno kje ni kaj OK in kaj gre 100% noter :)

TIMELINE



LP!
Jure

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

JKSniper ::

No, pa je izšel nov cover :) KONČNO :)


LP!
Jure

Duhec ::

Jebela mi je všeč !
En velik BRAVO in še večji za slovenski grb !

JKSniper ::

Hvala! :) Ja, se mi je zdelo vredno povdarit nekaj slovenskega, glede na to da smo le Slovenci in sma pri prejšnem videu snemala v Italiji (sicer v Trstu, ki je sicer naš! ampak vseeno :P ).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotoaparat vs. kamera?

Oddelek: Zvok in slika
276113 (5496) schurda
»

Kamera ali DSLR?

Oddelek: Zvok in slika
212843 (2421) telexdell
»

DSLR ali kamera

Oddelek: Kaj kupiti
353583 (2753) LordTado
»

dslr in zajem videa

Oddelek: Zvok in slika
222408 (2001) M-XXXX
»

Canon predstavil nov DSLR-fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
549102 (7132) MrStein

Več podobnih tem