» »

Snemanje zvoka na pc

Snemanje zvoka na pc

Tero ::

Kakšen software bi potreboval če bi preko line-in priključka zvočne kartice snemal zvok na trdi disk v CD kvaliteti? Pa še glede formata... WAV datoteke imajo imejitev 4GB. Kako to zaobiti oziroma kateri uncompressed formati se zato uporablja? VLC mi je ratalo nastavit da je snemal, ampak nisem našel nobenega nestisnjega formata razen wav...
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

refosk ::

5er--> ::

Loseless compression
Jaz bi posegel po flac formatu. Kompresija je, vendar brez izgube kvalitete. (Stvar lahko pretvarjaš med wav in flac, pa ne bo razlike v posnetku.)

axee ::

Za kakšen projekt pa gre, da rabiš več kot 4GB velike wav datoteke??

Ker to je še v profesionalnem svetu redkost, pa se uporablja samo wav (poleg aiff).

neeno ::

Bi si sposodil temo še za vprašanje o audio interface-ih... Potreboval bi neko zvočno kartico USB ali FW, za do 150€ - uporabljalo bi se predvsem za snemanje električne kitare in el. basa (max 3 kanali hkrati). Ogledoval sem si ALESIS io4 pa me zanima če ima kdo kake izkušnje s to napravo ali mogoče predlog za kako boljšo ?

axee ::

Bi bil z dvema input kanaloma zadovoljen? Ker obstaja za to ceno dosti interfacov top proizvajalcev, Presonus, Focusrite itd., samo da je v temu rangu večinoma 2 inputa..

Pri teh stvareh je zelo priporočljivo kupiti neko zanesljivo firmo, ker so sami driverji in support ZELO pomembni.

Produkta, kot sta recimo Focusrite Scarlett 2i2 ali pa Presonus Abox 2x2 sta zelo popularni izbiri, to sta zanesljivi firmi, sam bi se odločil za Focusrite, ki ponujajo zelo solidne preampe za to ceno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

neeno ::

Hmm sem pogledal ti dve rešitvi in sta malenkost dražji kot omenjeni Alesis io4. Idealno bi bilo imeti 3 kanale (toliko kot je instrumentov) saj bi v takem primeru lahko vsi trije hkrati odigrali kak komad na slušalke ne glede na lokacijo (stanovanje v bloku). Načeloma se glede na reviewe na youtube še vedno nagibam k Alesis io4 ampak me je konkretno zanimalo ali ima kdo izkušnje iz prve roke...

Cg33k ::

Sam uporabljam Lexicon omego že dobro leto in mi dela super za vloženih 200€. Sedaj se jo dobi že za 150€. Ni pa to seveda neka pro zadeva.

http://www.fff.si/ArticleDetail.aspx?Ar...

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dac pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9513026 (7846) Steinkauz
»

snemalni studio doma

Oddelek: Zvok in slika
161660 (1066) Tomson
»

Snemanje klaviature

Oddelek: Zvok in slika
81217 (1017) dkrast
»

Mešalka z možnostjo večsteznega snemanja

Oddelek: Zvok in slika
111652 (1455) SaXsIm
»

Zvočna kartica :optimum cena - kvaliteta

Oddelek: Kaj kupiti
402897 (2299) mte

Več podobnih tem