» »

Služenje preko interneta

Služenje preko interneta

mojo31 ::

Pozdravljeni,

pregledal sem zelo veliko od teh tem, vendar nisem našel kakšnega pametnega odgovora.

Zanima me, da bi nekako začel kaj služiti preko interneta. Na dan bi lahko vložil kakšne 2 uri časa (cca 60 ur/mesec). Se pravi, če bi dobil nekaj 100 eur bi blo že supr.. Prosil bi, če mi lahko kdo svetuje, kako naj jih najbolj pametno porabim. Nekaj kar res preverjeno dela.. Ali se kdo od vas ukvarja kaj s tem?

Če imate kakšen pameten predlog bi vam bil res hvaležen.

lonz ::

Malo prebrskaj; takih tem je že kar nekaj odprtih.
...arrrrrr, shiver me timbers...

MIHAc27 ::

Pozabi na razna klikanja... oglej si pa strani Odesk in elance ter podobne. Preverjeno delajo, je pa konkurenca včasih huda (odvisno kaj znaš)

mojo31 ::

To sem že gledal ja.. tudi račun sem si ustvaril.. samo zgleda pa res brutalna konkurenca.. še posebej, ko si brez pozitivnih feedbackov na začetku..

A potem mislite, da so razna klikanja, itd.. bolj topel zrak, kot kaj drugega? Zanimalo bi me predvsem nekaj takšnega trdnega.. da vem, da bom zagotovo dobil denar od tega, če vložim dovolj dela..

Ajrina ::

Jaz na Freelancerju zaslužim cca. 100/mesec (dovolj za nekaj "priboljškov"). Lahko bi več, ampak se mi ne da :) Imam nekaj rednih strank in sedaj delam samo za njih. Ja, gre se pa za Photoshop. In nisem nobeden hud ekspert. Samo normalno ceno moraš ponuditi, poslati kak sample in si hitro izbran.
Job sem dobila prvi dan, ko sem se prijavila. Tako da to, da si brez feedbacka niti ni tako pomembno. Na klikanje pozabi. Preveč časa boš vložil v nič. Stran bo prej propadla ali pa ne boš dobil izplačila.

gendale ::

kaj pa znaš delat/si se pripravljen naučit?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Looooooka ::

mojo31 je izjavil:

Pozdravljeni,

pregledal sem zelo veliko od teh tem, vendar nisem našel kakšnega pametnega odgovora.

Zanima me, da bi nekako začel kaj služiti preko interneta. Na dan bi lahko vložil kakšne 2 uri časa (cca 60 ur/mesec). Se pravi, če bi dobil nekaj 100 eur bi blo že supr.. Prosil bi, če mi lahko kdo svetuje, kako naj jih najbolj pametno porabim. Nekaj kar res preverjeno dela.. Ali se kdo od vas ukvarja kaj s tem?

Če imate kakšen pameten predlog bi vam bil res hvaležen.

Prevajanje. Tam je se vedno denar.
Za programiranje ti bojo indijci ceno zbil.
Photoshop se tud splaca...pa se to pod pogojem, da znas kaj naredit, ce ne si spet pri drobizu.
Klikanje je drobiz. Opisi izdelkov so minus(ker si zgleda izdelek kupil).
Za preprodajanje izdelkov(avkcije) moras pa nekaj kapitala vlozit in potem vedet kaj in za koliko najvec se ti splaca kupit, da imas s postnino(do tebe in potem naprej) celo profit.

_Denny_ ::

Nekaj 100€..sanjaj naprej. Če bi bilo možno, se že 4 leta ne bi sekiral, da dobim neko službo za vsaj minimalca.

Edina sigurna stvar, ki jo lahko delaš brez kakega predznanja je rudarjenje Bitcoinov (pod pogojem, da imaš dobro grafično). Z Radeonom 6870 sem imel okoli 300mh/s, ker je zneslo 0,09 btc/dan oz. 8€ vsakih 10 dni. Lahko probaš tudi Team Fortress 2 text mode idle - vsak teden dobiš v inventar ~10 orožij, ki jih lahko preko trading strani menjaš oz. pretvoriš v refined metal (1 ref = 18 orožij) in enega prodaš za ~0,40$ (0,32€). Bitcoin se ti splača v primeru, če nekdo drug plačuje elektriko, TF2 pa načeloma ne.

Če imaš nekaj talenta za umetnost oz. ideje za bedarije, priporočam http://fiverr.com - za 5$ (3,92€) nekomu nekaj narišeš, zapoješ, narediš vizitko/logotip, itd. Pred kratkim sem videl nekega irca, ki je skoraj nag v njihovem jeziku zapel happy birthday in ljudje so to kupovali. Če si izviren lahko na tak način zaslužiš tudi po 500$ na mesec, samo stvar zna trajati več kot 2 uri dnevno.

Če znaš programirati, photoshop in podobno, imaš različne freelance strani. Ne priporočam, ker boš zaradi indijcev, kitajcev in ostalih delal za manj kot 2€ na uro.

Stvari, ki sploh ne delujejo več - klikanje oglasov in branje mailov. Kolega je vsak dan po 8 ur to delal in po enem letu zaslužil manj kot 5€. Izguba časa.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

mojo31 ::

Hvala za vse informacije!

Ali imate kakšne izkušnje z blogi? Ogromno ljudi po internetu pravi, da se da dobro živet na ta način.. eni celo da puščajo službo itd.. res bi rad koga od vas slišal, da je že kaj takega naredil.. ker obljub je internet poln.. samo potem, ko se stvari res lotiš.. ponavadi nekaj zmanjka..

Kaj pa affiliate marketing? baje da se tudi splača.. ali je kdo od vas že kaj zaslužil na ta način?

V elance bom verjetno tudi še kaj probal.. samo danes me je kar zamorilo, ko sem videl koliko konkurence je..

Ok.. potem klikanje je izločeno :)

blackbfm ::

Spletne zadeve same od sebe ne prinašajo profita, so kvečjem orodje oz. medij. Tebi mora bit točno jasno kaj ponujaš (tukaj se že ustavi pri tebi) in kdo je ciljna skupina. Tak da boš kar nekaj na blef začel pisat blog iz dolgčasa in služil ali celo živel od tega pa pozabi, sicer sem pa tja komu rata tudi na tak način vendar mora imet neko "dodano vrednost" da uspe, mora precej izstopat od povprečja.

Looooooka ::

Folk sluzi tudi z objavo youtube posnetkov.
Ampak mas problem...za slovenske posnetke smo premajni, da bi s tem pritegnil sponzorje...za angleske se bos moral pa toliko bolj potruditi in delati na temu, da dobis redne gledalce. Ce ti to uspe se ti bodo firme same javile in ponudile placilo za promocijo njihovega izdelka pred,med ali ob koncu posnetka.
Kar se tice blogov je enako.
In oboje traja kar nekaj casa....da dobis dovolj subscriberjev.
No razen ce si bejba in namesto youtube posnetkov racunas za kaksen privat peep show :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je z mojim trdim diskom kaj narobe?

Oddelek: Strojna oprema
121529 (1146) misek
»

Ustanovitev podjetja

Oddelek: Loža
71537 (1293) T0RN4D0
»

Spet internetno zaslužkarstvo. Nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609119 (3788) Zeberdee

Honorarno delo od doma z računalnikom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5411908 (10246) OwcA
»

Flash

Oddelek: Programiranje
81019 (878) yimi

Več podobnih tem