Forum » Zvok in slika » VHS na divx
VHS na divx
miki2323 ::
Imam pinnacle tv kartico in bi rad posnel nekaj video kaset na cdejke v divx format če ima kdo izkušnje s tem mi naj prosim javi ker res nimam pojma kako bi to naredil KAKO IZ VIDEO KASET V DIVX
- odbrisal: Gandalfar ()
ferjan ::
poišči si program iuVCR s katerim lahko stisneš v DivX v realnem času.
Meni dela brez problema na Duronu 800. Imam pa Pinnaclov PCTV.
Meni dela brez problema na Duronu 800. Imam pa Pinnaclov PCTV.
Predator ::
videorekorder -> scart kabel -> composite vhod na tv kartici ( veliko lepša slika kot če probam preko antenskega kabla )
snemam z iuvcr
kar se formata snemanja tiče je pa odvisno od hitrosti tvojega računala, če imaš ustrezno zmogljivo pošast lahko snemaš direktno v divx ( jaz uporabljam xvid ) in mp3 sound, če nimaš lahko poskusiš s tem da zvok posnameš v wav ( da razbremeniš procesor ) in potem posnetek naknadno obdelaš ( naprimer stisneš zvok iz wav v mp3 ) z virtualdubom...
potem za bitrate divxa in audio se pa odločiš potem ko nekajkrat poskusiš snemat oz od kakovosti kaset pa koliko bi rad spravil na kakšen cd
snemam z iuvcr
kar se formata snemanja tiče je pa odvisno od hitrosti tvojega računala, če imaš ustrezno zmogljivo pošast lahko snemaš direktno v divx ( jaz uporabljam xvid ) in mp3 sound, če nimaš lahko poskusiš s tem da zvok posnameš v wav ( da razbremeniš procesor ) in potem posnetek naknadno obdelaš ( naprimer stisneš zvok iz wav v mp3 ) z virtualdubom...
potem za bitrate divxa in audio se pa odločiš potem ko nekajkrat poskusiš snemat oz od kakovosti kaset pa koliko bi rad spravil na kakšen cd
PhotoBlaz ::
iuVCR je najbolsa zadeva,..ce hoces se kasneje rekompresirati DivX uporabi VirtualDUB.
DivX nastimaj na 1-pass in priblizno na 1000 bps, ce bos hotu kasneje se manjsi fajl rekompresiraj v vDUB-u iun dej ta bitrate an ene 700.
snemaj v 320x240, je ze akr dobra kvaliteta, ce pac ne gledas monitorja (ko gledas film) pol metra stran.
obvezno uporabi 25fps in seveda stisni zvok z mp3 kodekom(ce imas dober racunalnik(hiter), lahko vse naredis real-time ko ti rippa.(oz. divx mors itaq delat takoj, ker drgac naus mel dost diska ) :-))
Aha, se informativno: priblizno za eno uro filma bos na teh nastavitvah k sm ti povedu porabu okol 450Mb
Cau
Model
DivX nastimaj na 1-pass in priblizno na 1000 bps, ce bos hotu kasneje se manjsi fajl rekompresiraj v vDUB-u iun dej ta bitrate an ene 700.
snemaj v 320x240, je ze akr dobra kvaliteta, ce pac ne gledas monitorja (ko gledas film) pol metra stran.
obvezno uporabi 25fps in seveda stisni zvok z mp3 kodekom(ce imas dober racunalnik(hiter), lahko vse naredis real-time ko ti rippa.(oz. divx mors itaq delat takoj, ker drgac naus mel dost diska ) :-))
Aha, se informativno: priblizno za eno uro filma bos na teh nastavitvah k sm ti povedu porabu okol 450Mb
Cau
Model
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje TV na diskOddelek: Zvok in slika | 3297 (2483) | kitara8 |
» | TV TUNEROddelek: Kaj kupiti | 2072 (1558) | All |
» | IZ TV-ja takoj v Divx formatOddelek: Pomoč in nasveti | 1764 (1186) | tac |
» | Kater program za zajemanje videa s TV kartico?Oddelek: Programska oprema | 1297 (1017) | jeggy |
» | Program za gledanje tv-jaOddelek: Zvok in slika | 2301 (1800) | freserovski |