Forum » Zvok in slika » Telefon ali digitalni fotoaparat
Telefon ali digitalni fotoaparat
uro1001 ::
Pozdravljeni!
Uporabljam telefon z ugrajenim 8.1 M fotoaparatom (ločljivost slike 3264x2448 pixels) in digitalni fotoaparat z 10.2 M (ločljivost slike 3648×2736 piels).
Zanima me, katera slika ima večjo kakovost?
Uporabljam telefon z ugrajenim 8.1 M fotoaparatom (ločljivost slike 3264x2448 pixels) in digitalni fotoaparat z 10.2 M (ločljivost slike 3648×2736 piels).
Zanima me, katera slika ima večjo kakovost?
s1m0n ::
Kater telefon in kateri fotoaparat ?
Večinoma imajo fotoaparati večje senzorje kar pripomore k kvaliteti slike a so tudi ta moderni v telefonih kar zmogljivi!
Večinoma imajo fotoaparati večje senzorje kar pripomore k kvaliteti slike a so tudi ta moderni v telefonih kar zmogljivi!
luxxx7 ::
Prvo kot prvo pixli pri kakovostni fotografiji sploh niso pomembni. Najbolj važno je kakšen senzor ima določena naprava vgajenega. Med tema dvema je sigurno v prednosti digitalec, koliko pa znaša je pa odvisno koliko ste zahtevni kakšna bo fotka ;)
fosil ::
Pri fotoaparatu je pomembna tudi optika, ki je pri telefonih sploh ni.
To se najbolj pozna pri slabši svetlobi.
To se najbolj pozna pri slabši svetlobi.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Redorange ::
king67 ::
kurjač ::
Telefon nima optičnega stabilizatorja, tisti digitalni pa ni od koristi. Preveri, kaj ima digitalc.
king67 ::
Ja sej tudi jaz, senzor je narejen iz pixlov
Ne pomeni pa, nujno, večji senzor tudi več pixlov.
lp,
king67
Zgodovina sprememb…
- spremenil: king67 ()
rokleb ::
da ne odpiram nove teme ,
sem pred nakupom novega telefona (android),
kateri je najboljši trenutni nakup (ne najdražji) srednji razred, mora pa imeti dober fotoaparat ker ga rabim veliko za slikanje , predvsem izdelkov (zlasti v zaprtih prostorih) ...
gledal sem ta dva, vendar sta nekoliko predraga (presega sredstva, recesija v firmi, žal ne odločam jaz, se še pogajamo) moti me stara verzija OS
Samsung Galaxy S Advance
Sony Xperia P
ter novega
HTC Desire X
ali kateri drugi?
lp
sem pred nakupom novega telefona (android),
kateri je najboljši trenutni nakup (ne najdražji) srednji razred, mora pa imeti dober fotoaparat ker ga rabim veliko za slikanje , predvsem izdelkov (zlasti v zaprtih prostorih) ...
gledal sem ta dva, vendar sta nekoliko predraga (presega sredstva, recesija v firmi, žal ne odločam jaz, se še pogajamo) moti me stara verzija OS
Samsung Galaxy S Advance
Sony Xperia P
ter novega
HTC Desire X
ali kateri drugi?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rokleb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony meni, da telefoni potrebujejo 48 megapikslovOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 7785 (5043) | Gavran |
» | Kateri telefon z dobro kamero? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18109 (16506) | denabiker |
» | Canon razvil tipalo s 120 megapiksliOddelek: Novice / Ostale najave | 7770 (6636) | GeRo |
» | Nokia predstavila N8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nokia / Symbian | 24512 (21698) | Bistri007 |
» | Sony z novimi CMOS senzorji, kmalu s kar 12 megapiksli v telefonih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9220 (7296) | Gavran |