Forum » Zvok in slika » PC na Monitor + TV prek HDMI
PC na Monitor + TV prek HDMI
koprive ::
Pozdrav vsem.
Trenutno imam Monitor s TV tunerjem in v drugi sobi televizijo. Oboje bi rad povezal s PCjem s kabloma HDMI. Ni nujno potrebno da oba delujeta istočasno, ker ne bom gledal v obeh sobah naenkrat, škodi pa ne da je čim manj preklapljanja.
Kupujem nov PC in vidim da imajo nove osnovne plošče razen DVI in VGA tudi HDMI priključek (procesor bo Intel i3). Na HDMI ki je na osnovni plošči bi povezal TV, za monitor pa bi nabavil kakšno cenejšo pasivno hlajeno grafično kartico s HDMI izhodom.
Zanima me ali bosta intelova grafična kartica in PCIe grafična (recimo radeon) prikazovali sliko istočasno vsaka na svojem ekranu? Hvala!
Trenutno imam Monitor s TV tunerjem in v drugi sobi televizijo. Oboje bi rad povezal s PCjem s kabloma HDMI. Ni nujno potrebno da oba delujeta istočasno, ker ne bom gledal v obeh sobah naenkrat, škodi pa ne da je čim manj preklapljanja.
Kupujem nov PC in vidim da imajo nove osnovne plošče razen DVI in VGA tudi HDMI priključek (procesor bo Intel i3). Na HDMI ki je na osnovni plošči bi povezal TV, za monitor pa bi nabavil kakšno cenejšo pasivno hlajeno grafično kartico s HDMI izhodom.
Zanima me ali bosta intelova grafična kartica in PCIe grafična (recimo radeon) prikazovali sliko istočasno vsaka na svojem ekranu? Hvala!
Hvala za odgovor. Ne vem če obstaja kakšna poceni grafična kartica z dvema izhodoma. Potem ni druge rešitve kot priklopit monitor na DVI oziroma uporabiti adapter?
Hvala za odgovor. Ne vem če obstaja kakšna poceni grafična kartica z dvema izhodoma. Potem ni druge rešitve kot priklopit monitor na DVI oziroma uporabiti adapter?
HDMI izhodoma... V tem primeru grafične kartice ne rabim. Oba ekrana priklopim na integrirano kartico, enega na HDMI in drugega na DVI. To bo najbrž ok?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11913 (9389) | PrimozR |
» | DisplayPorti nagraficni in 4 monitorjiOddelek: Strojna oprema | 1615 (1372) | AgiZ |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7052 (6304) | Janac |
» | katera Dual DVI grafična karticaOddelek: Kaj kupiti | 1901 (1766) | frudi |
» | dual monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2322) | kunigunda |