» »

guitar hero/rock band/band hero???

guitar hero/rock band/band hero???

tajci ::

žiujo! upam da uprašanje ne bo preveč blesavo samo naj že takoj povem da se na te zadeve ne spoznam preveč :) uglaunem moja sestra ima PS3 in je tudi zelo navdušena nad glasbo (igra kitaro in klavir) zato sem razmišljala da bi ji kupili za darilo neko igro kjer bi lahko igrala kitaro ali pa bobne ampak kot že rečeno nimam pojma katera od teh zadev je najboljša in najbolj realna?
malo sem gledala različne igre in pa inštrumente ki so z njimi kompatibilni pa sem zasledila tale 2 oglasa na bolhi:
http://www.bolha.com/vse-ostalo/guitar-...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/igra...

tukaj so v kompletu tako bobni kot kitara samo mi ni povsem jasno na katerih igrah lahko to uporabljaš? ali se oboje lahko igra na vseh igrah al kako? pa a so še kaki drugi bobni ali pa kitare in kateri so boljši oz. se jih splača kupit?

pa še to me zanima ali se da potem še posebej dokupiti klaviature ali kaj podobnega za katero od teh iger da bi nekako potem imela cel komplet pa da bi se use dalo na čim več različnih igrah igrat :)

kaj bi se po vešem mnenju najbolj splačalo kupiti?

možno da to sploh ni izvedljivo pa da sem zastavila zelo neumno uprašanje samo mi to res ni pozano, navadni špili še grejo tole je pa že preveč usega tako da prosim za kakršenkoli nasvet :D

p.s. upam da ta tema že ni bila prevečkrat obdelana, če pa je pa me prosim preusmerite :)

St235 ::

Guitar hero/rock band načeloma podpirajo 4 igralce hkrati. Glasbila, ki so podprta so kitara, bobni in vokal. Možno je potem po želji kombinirat. Kontrolerje iz guitar hero je možno uporabljat v Rock bandu in obratno.

Drugače pa je guitar hero/rock band iger vsaj 20, razlikujejo se bolj ali manj po tem kateri komadi so na voljo. poleg tega imata obe franšizi še online trgovino kjer lahko kupuješ komade.

Splača se ti predvsem pogledat špile, ki so vezani na posamezne bende (Rock band: beatles ali green day, Guitar hero metalica...) će je kaj takšnega kar bi blo tvoji sestri všeč. Drugače pa guitar hero 5, ali band hero (bolj pop repertoar) ni slaba izbira.

Siddh ::

poglej Rocksmith, stvar ne more bit bolj realna kot je ta igra
http://rocksmith.ubi.com/rocksmith/en-u...
kupiš še tisti Raal tone Cable in lahko priklopiš pravo kitaro na PS3

vsi tisti heroji pa niso ravno realni, tam imaš tistih pet šest tipk, in je brezveze igrat če znaš igrat pravo kitaro

eric_cartman ::

Živjo!

Tvoje vprašanje sploh ni blesavo.. :P

Problem jst vidm samo v tem.. Najprej kok ma tvoja sestra rada igrce na PS3??

Jst namreč tudi igram kitaro že kar nekej let.. Pa sem se igrce Guitar Hero, ki smo jo igral skupej pri kolegu kr hitro naveličow. Problem je ta, ker so kontrole na kitari skupaj z igro nekaj čisto drugega kot igranje prave kitare.. Praktično ni niti ene podobnosti, razen, da imaš pač v rokah nekaj v obliki kitare. Oz. kar hočem povedat je to, da če znaš dobr igrat pravo kitaro, boš sigurno zanič v igri Guitar Hero, ker je pač neka čisto druga logika. Ciljat morš v pravem momentu tone, ki letijo pred ekran. In pa pač barve. Z levo roko pač klikaš barve oz. če se temu lahko tako reče prekate na kitari. Z desno pa oponašaš neko simulacijo trzalice. Vendar poanta te igre je zadeti ton ob pravem času.

Drugače pa je to kul darilo in ne boš falila, če veš da rada igra PS3..

Zgodovina sprememb…

saj zato sem jaz predlagal rocksmith, ker se igra z pravo kitaro

eric_cartman ::

@Siddh

Aveš da zdej pa sem še jst firbc kaj je tale Rocksmith..

Vedno igram samo preko programa Guitar Pro. A je tle kšna podobnost? Al je prov kot špil narjen tale Rocksmith? Kako pa poteka ta povezava moja kitara in pač igrica. Ali dobiš zraven igre njihovo kitaro??

kitaro rabiš svojo (pravo kitaro ala fender, cort...), potem pa kupiš kabel iz bananice v usb, reče se mu Real tone Cable (ali pa na pcju potegneš z travnika nocable crack in priklopiš kitaro z 6,3mm v 3.5mm adapterjem v pc LINE IN)

ko pa si v igri pa si izbereš neko muziko in začneš igrat, note ti pa letijo podobno kot v guitar hero, le da jih je tukaj več
od začetka ti pokaže samo vsakih nekaj not, potem pa z časom vedno več, dokler ne pokaže vseh not in akordov
če nisi ziher, če bi igro kupil si pač z travnika jo preneseš in poskusiš

St235 ::

Treba ločit ,ka hočeš pravzaprav kupit igro(guitar hero/rock band) ali že na tričetrt simulator kitare (rocksmith). Tako, da dokler tega ne razčistiš nima smisla kupovat.

Rocksmith je recimo meni osebno neuporaben, ker 99% guitar hero/rock band expirienca je bilo igranje s kolegi. In rock band/guitar hero omogoča, da lahko side by side igrajo virtuoz, motorični debil in totalen geek. Da o neprecenljivosti izkušnje, ko se vsi skupaj derejo Backstreet 's back allright ne govorimo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xbox 360 premium nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
777829 (5531) brecoboy
»

Who is your guitar hero

Oddelek: Sedem umetnosti
182046 (1348) tsatthoggua
»

Guitar Hero 3: Legends of Rock (strani: 1 2 )

668911 (5976) dinozaver7
»

Guitar hero 3 PC

Oddelek: Igre
112218 (1647) cyber77
»

Igre za PS2

91588 (1382) mik3y

Več podobnih tem