» »

Dvojni XP-ji na enem računalniku

Dvojni XP-ji na enem računalniku

freejack ::

Hmm, a je možno, bi delalo?
Razmišljam, da bi dal na C: eno instalacijo in na D: eno. Dual boot varjanta, da bi pol v meniju izbral katere XPje bi naložil.

btw. večuporabniška funkcija pri enih XPjih ne pride v poštev ( ker ne smejo met istih datotek v uporabi, različni gonilniki za vsako inštalacijo, ipd.)

10x :D

Mercier ::

Ja, gre brez problema. Poženi inštalacijo in malo pazi.

Kaj pa hardware profili?

Tito ::

Vse je ok...

Drugače pa se v tem primeru delita enak boot ini in če se uniči 1 particija tudi druga nebo delala... Obstaja še en način, ki pa je zelo beden. Narediš 3 particije primarna particija je fat32 z kakšnimi 15 mb in nanjo posnameš boot magic. Potem pa aktiviraš da je druga particija primarna i n nanjo posnameš os, potem pa še na tretji narediš da je primarna aktivna... in posnameš os... Potem nazaj aktiviraš prvo in narediš da ob prvi ikonci zažene drugo particijo ob drugi pa tretjo... Z takim načinom imaš na disku lahko tudi druge os-je linuxe.... Sam je dokaj bedno in izredno zajebano za narest...:D

nicjasno ::

Se ena varianta obstaja.

Jaz mam tak za win in linux narjeno.

Winxp na enem disku, linux na drugem, pol pa samo v biosu recem s kerega diska naj boota.

TADA! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

SaŠa: Strojni profili mi niso najbolj všeč, ker se mi ne bo lublo vsakih xy minut menjat profil.

Glede na to, da je za vsak dual oz. multiple boot način jasno, da če se ti zj* primarna, aktivna, boot partiticija, tut ostale ne delajo; tk da glede tega ne vidim problem.
Pol bi dual xp boot deloval isto, kot recimo 9x in xp? (s tem, da bi pač izbral c:XP ali d:XP)?

tito: pismo, že zdej mam 5 partiticij :D
No ja, zakompliricano se ne sliši, sam; če drugo partiticijo aktiviram in nanjo namestim OS, pol pa aktiviram prvo, kako bo prva, aktivna, partiticija prišla do boot sektorja? Boot Magic? Če recimo pol zaženeš drugo partiticijo, imaš na razpolago samo to ali lahko nemoteno delaš še z tretjo oz. prvo?
btw. zakaj je ta način beden?

nicjasno: Žal mam sam en disk, tko da bom kr na klasični dual boot način probal
------------------------

Zaenkrat razmišljam, da bom naredil tko; c:XP, d:XP, e:files, + 5Gb nepartiticioniranega prostora za linux (f,g) [suse, da se ve :D ]

btw. za clean xp install iz dosa zaženem i386\winnt.exe, right?

Tito ::

Nevem če rabš glih to...

Drugače pa mislim da lahko bootmagic naredi, da se vse druge particije skrijejo in tako če greš 1 sistem nemorš šart po druih... Bedn pa je za to, ker maš tolk več dela, namesto da samo dvakrat posnameš xp-je enkrat na eno pol pa na drugo particijo.

Je pa ta stvar izredno dobra, če hočeš imeti xp + linux, saj linux zelo prijetno uniči xp-jev boot sistem in ga zamenja s svojim lilotem al kaj je že, to pa ni glih vedno cool! V tem primeru je ta način pomoje najbolši in ni beden!

nicjasno ::

Pri meni je tak, da sta sistema na locenih trdih diskih.

Iz tvojega opisa sem razbral da je tudi pri tebi tako. Seveda moj pristop ne deluje, ce imas samo en disk z vec particijami.

Hmm, bom še probal mal po netu poiskat za kako rešitev, pa mal več o strojnem profilu zvedet,..

10x za pomoč

/me časti vsakemu eno virtualno pivce :D

ToniT ::

Ma sploh ne vem, kaj komplicirate.
Ti samo zaženi setup od windows xp, odkljukaj advanced in povej, kam želiš instalirati windowse. Ko bo vse končano, boš dobil v boot.ini dvakrat možnost izbrati windows xp. Potem še samo preimenuješ prikaz na ekranu (v boot.ini), da boš vedel, kaj je kaj (ali pa tudi ne - delalo bo v vsakem primeru).

10x in mislim, da bom ravno to naredil
Sej v najslabšem primeru se mi vse skup totalka sesuje, pa bom sam 1 urco več dela mel. :D Še vedno boljš, pa bolj easy, kot kak boot manager dobit, ki majo ful grd interface. :D

kockish ::

XOSL ti je grd? Pol ni pomoci...

Drugace pa ne kompliciraj in samo winXP setup pozeni, sej ni nobenega problema...

lordkocka: damn, a veš da sn enih 10 boot managerjev pogledal, pa so bli vsi bolj tk, na XOSL sn pa priš, sam se mi pol že ni več dalo screenshotov gledat. :D 10x :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BOOTMGR in NTLDR, ne najde boot.ini

Oddelek: Operacijski sistemi
121559 (1385) MrStein
»

boot.ini vprašanje

Oddelek: Operacijski sistemi
262088 (1442) ta_ki_tke
»