» »

Koliko vatni napajalnik

Koliko vatni napajalnik

damirez ::

Zadeva je sledeča imam 1800+ AMD 512 SDRama GEforce 4 MX itd. In 200W napajalnik. Ko sem spraseval serviserja, ki mi je nadgradil PC, ce je to dovolj. Je rekel da je napajalnik malo bolj kvaliteten in da je dovolj dober da bi to poganjal in da ne bo nic zmrzovalo. Sedaj mi pa pogostokrat PC zmrzne tud miskin kazalec se ne premakne. In me zanima kako naj vem a je ro napajlnik ali je kaj drugega. HVALA!

TESKAn ::

Možno, da je napajalnik, ker 200W je pa po moje malo malo za tak računalnik...jaz bi rekel, da kupi enega 300W pa boš meu mir tudi za naprej, ko boš spet kaj nadgrajeval.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jos81 ::

za ta sistem vsaj 300W ampak kvalitetni napajalnik,kar se tiče zmrzovanja je lahko vzrok grafična ali pomnilnik-ram.
moj sistem
P4 2GHZ
ASUS P4333S
256MB DDR
GF4 4200 64MB
IBM 40GB
CD-ROM
CD-RW
Vse skupaj poganja 400w napajalnik.:)
jos

bf4ed ::

>:D Eh jaz mam isto tak kak ti ka sprašuješ.Pa mam 230W in to folga.

Samo več kot 300W ne boš rabil.
Tisti ka kupujejo 400 pa 500 pa že pretiravajao.Sploh ne vejo kaj wati pomenijo, znajo samo da jim je nekdo rekel da če je več ne zmrzuje kišta.>:D

jos81 ::

:| če je to namenjeno meni lahko povem da imam končano elektro šolo smer elektronika in vem kaj je to watt enota za merjenje el.moči.Kvaliteten napajalnik pomeni stabilen sistem.
jos

jest10 ::

Ampak moč ni merilo kvalitete

Mr.B ::

jos81, glede nato da si stručko pa bi lahko izračunal , koliko W porabi tvoj sistem. 300W je dovolj. Prav tako pa se nauči iskati po forumu, ker smo imeli že eno temo, na to pred, kakimi štirinajstimi dnevi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jos81 ::

glede foruma nisem bil jaz tisti ki je odpiral temo ,namesto da bi prej pogledal po forumo glede napajalnika pa tole ali bodo v prihodnje rać.komponente ki bodo bolj zmogljive tudi manj porabile energije ali več?Za zdaj je 300W dovolj ,ker pa sem menjaval napajalnik sem raje vzel močnejšega,tudi se strinjam da moč ni merilo kvalitete ampak stabilnost.:|
jos

Mr.B ::

Problem pri napajalniku je nihanje napetosti pri hitrih spremembah obremenitve + odvisna od kavlitete matične plošče.
Mnogi se ne zavedajo, da je napetost na ramih nižja od 3.3V kako to napetost dosežejo? enostavno z DC/DC konverterjem, ki je na plati, kot tudi napajanje procesorja in ostalih zadev. Edino kar gre direktno iz napajalnika je 3.3Vin 5V ki grejo direkt na PCI kartice, kot tudi 5v in 12v ki grejo na disk. Tu so še -12v in -5v ki pa so nepomembni.
Seveda se za 3,3v kot 5v lahko motim , ampak tu je v igri proizvajalec matične plošče kot tudi same pci kartice. Če pogledate grafične kartice, boste videli da so gor tudi regulatorji. Tako še ne pomeni da je slab napajalnik tudi vzrok nestabilnega sistema, kot tudi obrano, če ima plata slabe regulatorje napetosti, pa je napajalnik dober lahko dobiš tudi stabilen sistem.

Seveda bo pa kdo začel razmišljati, zakaj pa niso napetosti, nižje? Enostavno zaradi toka , ker je moč produkt napetosti in toka, ter seveda ker je ATX standard. Sicer se bo čez kako leto sprejel dodatni standar poleg današnjega modificeraneg +12V.

Sevda pa danes praktično noben čip v računalniku ne dela na +5v, to tudi na IDE disku.Kot tudi servo motor na disku nima direktno 12V gor. JE pač standard tak.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bf4ed ::

jos81 ni bilo tebi namenjeno:PBilo je bolj tak mišljeno da ti nekomu poveš da je boljše da kupi močnejšega, a on ne ve kak stvari delujejo in pol se nekaj hvali da njemu dela samo če ma 400W napajalnik...>:D :))

Jaz mam pa elektrotehnik-elektronik končano.

Aja če vas zanima jaz sem zmeril kolko porabi moja kišta, in to je 120W.Axp 1700+ navit na 1900+ (1572MHz) 2 diska 2 cdroma,...>:D

jos81 ::

:)) se opravičujem če sem narobe razumel upam da smo pomagali damirezu.Moj prijatelj ima trgovino in večina novih sistemov opremi z 300W napajalnikom močnejših ne uporablja.
jos

SanSan ::

damirez
ce se bos odlocil in nabavil nov napajalnik imam enega cisto novega 300W za 6.500 SIT. Imas se eno leto garancije gor.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

ghibly ::

250W napaj. zadostuje za vse potrebe normalnega compa. Ce imas se kaksno eksotiko pa 300w.

rex_ ::

ce hoces da ti bo com normalno delal si nabavi 300w napajalnik,ki ti zadostuje za tvoje potrebe...400 in pa 500w je pa res pretirano saj bos uporabljal le 30% moči kar se mi zdi premalo za tako ceno....

LP:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
648543 (7310) TribesMan
»

napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535436 (4835) TribesMan
»

Ali bo dovolj moci?!?!?

Oddelek: Strojna oprema
341934 (1298) Matek
»

Težave s spremenljivo NAPETOSTJO

Oddelek: Strojna oprema
17963 (782) boštjan
»

Antec ali Enermax?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
422909 (1874) tha_man

Več podobnih tem