Forum » Programska oprema » Konverzija DVD filma v AVI format
Konverzija DVD filma v AVI format
hifrik ::
Pozdravljeni,
zanima me kako konvertiraš kompleten DVD film (ne glede če iz ploščka ali HDD-ja), kateri je sestavljen iz večih VOB fajlov v samo en npr .avi fajl.
Sem probal z magic DVD riper, pa ne gre, namreč več VOB fajlov mi konvertira v več .avi fajlov in ne v enega
Upam da sem dobro razložil problem.
Hvala, Sašo
zanima me kako konvertiraš kompleten DVD film (ne glede če iz ploščka ali HDD-ja), kateri je sestavljen iz večih VOB fajlov v samo en npr .avi fajl.
Sem probal z magic DVD riper, pa ne gre, namreč več VOB fajlov mi konvertira v več .avi fajlov in ne v enega
Upam da sem dobro razložil problem.
Hvala, Sašo
dzinks63 ::
Poizkusi še z drugimi, tega je ogromno, npr.: DVD to AVI , drugače pa lahko te posamezne avi zalepiš skupaj z joiner programi.
eric_cartman ::
jst bi ga definitivno poskusu narest z Premierom... Vsak video not importiraš.. in jih skupej zlimaš... na koncu sam izvoziš kot .avi format.. je pa res da ti bo .avi format kr dost placa zauzev.. S tistim programom kjer ga boš delov morš pazt da ne daš uncompressed avi format.. Ker bo na konc film velik 30 giga ali več..
Za moje pojme je bolše če ga daš v (če uporabljaš apple) .mov format ali pa kvalitetni mp4.
Sicer pa ti za Windowse priporočam mpeg2 kompresijo.. Ki je napram kvaliteta in velikost datoteke zelo dobra...
Pazit morš pa tudi na to.. Nisem čist siguren.. Ampak mislim, da ima vsak DVD video avdio posebej.. In jih združi skupaj, ko ga predvajaš.. Tako da ne pozabiš dodati še tega, da boš imel na koncu zvok... :P
Za moje pojme je bolše če ga daš v (če uporabljaš apple) .mov format ali pa kvalitetni mp4.
Sicer pa ti za Windowse priporočam mpeg2 kompresijo.. Ki je napram kvaliteta in velikost datoteke zelo dobra...
Pazit morš pa tudi na to.. Nisem čist siguren.. Ampak mislim, da ima vsak DVD video avdio posebej.. In jih združi skupaj, ko ga predvajaš.. Tako da ne pozabiš dodati še tega, da boš imel na koncu zvok... :P
hifrik ::
eric_cartman je izjavil:
jst bi ga definitivno poskusu narest z Premierom... Vsak video not importiraš.. in jih skupej zlimaš... na koncu sam izvoziš kot .avi format.. je pa res da ti bo .avi format kr dost placa zauzev.. S tistim programom kjer ga boš delov morš pazt da ne daš uncompressed avi format.. Ker bo na konc film velik 30 giga ali več..
Kakšen link?
eric_cartman ::
hm.. malo moram pobrskat.. se pa o Premieru najde tone in tone teh zadev na youtubu...
1. Inštaliraj Adobeovo zbirko.. oz. samo Premiere.. in ga zaženi...
2. Na začetku izbereš format.. in če imaš film že v HD kvaliteti.. potem izberi format v katerem ti piše HDV 1080i25 (50i)
3. Importanje vseh filmčkov
4. Zlaganje posameznih clipov na video sekvenco..
5. izvažanje filma (izbira formata) - tu ti lahko pomagam jaz - ko boš pri temu koraku mi sporoči - za kateri format se boš odločil...
drugače pa takole:
link 1:
link 2:
link 3:
poglej si mal tole.. če pa kej ne veš..pa kr vprašej...
P.S. odgovarjam takrat ko imam čas ker sem še vedno v službi...
1. Inštaliraj Adobeovo zbirko.. oz. samo Premiere.. in ga zaženi...
2. Na začetku izbereš format.. in če imaš film že v HD kvaliteti.. potem izberi format v katerem ti piše HDV 1080i25 (50i)
3. Importanje vseh filmčkov
4. Zlaganje posameznih clipov na video sekvenco..
5. izvažanje filma (izbira formata) - tu ti lahko pomagam jaz - ko boš pri temu koraku mi sporoči - za kateri format se boš odločil...
drugače pa takole:
link 1:
link 2:
link 3:
poglej si mal tole.. če pa kej ne veš..pa kr vprašej...
P.S. odgovarjam takrat ko imam čas ker sem še vedno v službi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MP3 + JPG -> AVIOddelek: Pomoč in nasveti | 1195 (984) | Alen T 1978 |
» | Sony veagsOddelek: Programska oprema | 1115 (918) | enjst |
» | Korektura osvetlitve in kontrasta video posnetkov!!!Oddelek: Zvok in slika | 1043 (933) | montinjak |
» | PROSIM ZA POMOČ!!! sony dcr-trv22eOddelek: Zvok in slika | 1384 (1300) | katika |
» | Divx filemOddelek: Sedem umetnosti | 1042 (874) | BlackHole |