» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
10 / 41
»»

jakan123 ::

Mavrik je izjavil:

black ice je izjavil:

Googlova cena je 350€ za 16GB verzijo (nemški Play Store). Ostalo maržo imajo posredniki.

Narobe - LG ostalim trgovinam prodaja te telefone po 500€, vse kar je nad to so marže posrednikov. Poišči novice.

Potem si trgovine delajo minus, ker ga prodajajo po nižji ceni... Cene 500+ sem zasledil samo pri nas. V Avstriji in Nemčiji je od 400-450

JayKay ::

8gb 239 funtov
16gb 279 funtov

v UK + 9.99 dostava

trancer01 ::

jakan123 je izjavil:

bdoxx je izjavil:

Epic Citedral probajte
https://play.google.com/store/apps/deta...

men note občasno zalagira xD

Sem probal, zgreje se v mejah normale. Šteka pa nič :)

Koliko časa si pa poganjal zadevo? :D Poskusi kak 3D špil poganjati vsaj pol ure in potem poglej temperaturo procesorja(je nekje v settings). Me res zanima na koliko se segreje, ko ga ornk zmatraš. :D Drugače tudi sam pri testiranju nisem opazil, da bi se reč kaj dosti grela, tako da je očitno imela le ena serija nexusov oz. imajo zgolj posamezni primerki težave s pregrevanjem.

kmetek ::

A nehate omenjati Googlovo ceno, ki ni realna, to je njihova domena, ko dobavitelj dobi direkt od LGja je druga pesem, pri nas je dobaviteljeva cena 560€.

JayKay je izjavil:

8gb 239 funtov
16gb 279 funtov

v UK + 9.99 dostava

Kupi 10000 kosov pa prodajaš v SLO po 400€ z lahkoto, win win :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

@kmetek: moj post se nanaša na tole

_Dormage_ je izjavil:

Za nekoga, ki je videl samo napovedno novico googla na kateri je google govoril o ?239 so tele cene od odfuk.
Ker nisem sledil nič vmes mi lahko kdo razloži kaj se je zgodilo, da smo prišli iz ?239 na 500 ?
Tudi UK nima ?239 ;(

google cena je na srečo moja realnost 8-)

kmetek ::

in na nesrečo 2mio SLO. sej pravim, nehajte omenjat google za vas ELITO.

black ice ::

Mavrik je izjavil:

black ice je izjavil:

Googlova cena je 350€ za 16GB verzijo (nemški Play Store). Ostalo maržo imajo posredniki.

Narobe - LG ostalim trgovinam prodaja te telefone po 500€, vse kar je nad to so marže posrednikov. Poišči novice.

Priznam, nisem spremljal novic.
Kako to, da je v UK še ceneje kot v Nemčiji?

damjanll ::

kmetek je izjavil:

A nehate omenjati Googlovo ceno, ki ni realna, to je njihova domena, ko dobavitelj dobi direkt od LGja je druga pesem, pri nas je dobaviteljeva cena 560€.

Nekako ne verjamem, kako je lahko potem pri mobisvetu 470 eur? Mogoce je 560 priporocena maloprodajna cena, dobavljiteljeva pa mora big ziher pod 450, sicer bi si delal mobisvet zgubo? Jaz bi ugibal da je pri nas dobavna cena 400 eur. Vse nad tem je pa marza trgovcev... in nekateri imajo razumno marzo (70 eur) drugi pa skopusko (150+)

FlyingBee ::

danes sem bil v MB eleclerc-u in so imeli v simobilu 3 komade, 1 je bil že rezerviran ... zadevo sem neprižgano pregledal in moram rečt, da sem pričakoval več kar se tiče zunanjosti, je pa lahek in well built ... optimus G bi mi bilo v čast probat, ampak kaj vem kdaj bo ta tukaj na voljo

drugače pa tudi trgovci morajo od nečesa živet in ne se preveč pritoževat in takoj v tujino laufat, drugače pa noben te ne sili, da v trgovini ala BB in Compshop ali HN kupuješ high-tech ... po drugi strani pa je strah vzbujajoče in zaskrbljujoče kako imamo še zaprt trg

Zgodovina sprememb…

dr.Akula ::

JayKay je izjavil:

danes prisel original bumper

Se splača nabavit? Kakšen plus ali minus glede bumperja?
ni podatka

BullDozer ::

Vem, da se je to v tej temi že omenjalo, vendar me zanima stvari v zvezi z garancijo.

Recimo, da preko podjetja npr. IzAnglije.com naročim telefon (Nexus 4 seveda) pri spletni trgovini Google Play.

Kako bi bilo v tem primeru mogoče uveljavljati garancijo, glede na to, da Google ne prodaja na slovenskih tleh?

Hvala za odgovore!
"The madman is a dreamer awake"
- Sigmund Freud

@dr.Akula: minus bi bil tak da je drag 15.99 funtov +5.99 dostava v UK. je pa sam bumper kvalitetno narjen, se trdno oprime tel in dejansko skoraj zgleda kot del telefona. spodaj in zgoraj je, kot se vidi na slikah malo dvignjen za zasciti povrsini. na oprijem je malo spolzek ampak ne toliko da bil tel zdrsil iz roke. recimo tisti case iz amazona za 2.99 je bolj grippy. sam sem bumper kupil ker hocem met karseda naked tel, brez da bi skrebel za praske na dnu.

@BullDozer. ne mores, ker ce delas rma request ti google poslje kurirja na naslov kamor so tel poslali (naslov ki je v tvojem google wallet racunu). razen seveda ce imajo izanglije.com koga, ki je doma v UK (hint: to nisem jaz :>)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

@JayKay Hvala, predvsem me je zanimalo glede prileganja, ker imam sedaj en poceni plastičen bumper, ki pa malo škriplje. Seveda glede na to, da je ta official je taka bojazen malo bosa. Pa tudi cena je premium.
ni podatka

freesty ::

Kak doug se vam N4 fila? Men se je danes 8ur, da je bil cist poun :o Vmes sem ga recimo 4ure uporabljal. Je to normalno?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

napolni v 2.5h ce nic ne delam

BullDozer ::

JayKay je izjavil:

@BullDozer. ne mores, ker ce delas rma request ti google poslje kurirja na naslov kamor so tel poslali (naslov ki je v tvojem google wallet racunu). razen seveda ce imajo izanglije.com koga, ki je doma v UK (hint: to nisem jaz :>)

Hvala za odgovor! :) Sem se pozanimal pri podjetju samem in pravijo, da je zadeva mogoča tj. pošlješ jim artikel v Anglijo (kar stane 25 €) oni pa ga predajo kurirju ...
"The madman is a dreamer awake"
- Sigmund Freud

Dr_M ::

Evo, drzim nexusa 4 v roki. Sploh mi ni usec. Ne telefon, ne pure android.
Res da je hiter, ampak je zelo neintuitiven.
Pa tist debel rob spodaj, kjer bi morale bit tipke, je epic fail.
Build qulitiy pa...za odtenek boljsi kot samsung, ampak ne veliko.

Pesimist ::

Kaj Nexus 4 kuplen v prosti, bodisi mobisvet ali avstrija/nemcija ima garancijo kje?

Jaz se vbistvu zaj odlocam med LG 4x HD in Nexus 4. Nevem no.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

s1m0n ::

Pesimist, sem imel enako odločitev a sem vzel 4X. Ni kaj veliko slabši a vprašanje, če bo kdaj sploh dobil posodobitev na JB.
Pri Nexus 4 pa te za posodobitve ni potrebno skrbet ker bodo 100%. Izdelava je pri obeh dobra a Nexus 4 sede lepše v roko je pa zaradi stekla bolj drseč. Nasploh zgleda bolj premium kot 4X.
Če hočeš čist Android (stock) in posodobitve, ko pridejo vzami Nexus 4 (recimo pri DiTech v Avstriji).

Pesimist ::

Ah ditech ja. nisem niti pogledal glede nato da so se na hoh.de visje cene. Bom probal da vidim ce dobijo kakega. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

adel91 ::

Dejte mal pomagat , razmišljam med Nexus 4 in Note 2 kolikor gledam kar se tiče hardware-a sta telefona bol ko ne enaka. Je Nexus 4 v prednosti pred Note 2 v čemerkoli kar bi me prepričalo da bi si ga kupil ?. (razen cene)

že enih 643690396 krat smo napisali kaj je prednost nexusa napram drugim napravam. Če je še vedno težko, pol si kupi note.

@Dr_M na stock android se treba navadi, se posebaj če prides iz kakšnega touchwiza ali sense-a. ko pa malo dlje uporabljas, pa se sprašuješ zakaj si kdaj mel non stock android tel. :D

Torej, zanima me če se presketanje in slaba kvaliteta zvoka iz earpiece zvočnika, šteje kot stvarna napaka? Telefon je bil kupljen v Telekomovem centru. Seveda bi vzel zamenjavo, če bi priznali stvarno napako. Kaj pravite, bi znali naši precej komplicirat? Kdo je sploh pooblaščen serviser za LG mobitele v Sloveniji? Upam, da niso kakšni podobni šalabajzerji kot Ram2 za Samsunge, ker res nebi rad da ga vzamejo, potem pa ga namočijo nekam da se trakec za oksidacijo obarva in mi to vržejo naprej kot zavrnitev. Na telefon sicer res pazim in mu do sedaj ni bilo še nič (padci, odrgnine, stik z vodo,...).

Kvaliteto zvoka sem sicer primerjal z bratovim Lg optimus 4X in že tisto piskanje je pri njem veliko bolj čisto, kaj šele pogovor. Glede na to, da je N4 grajen na isti platformi in še malo bolj high-end, mislim da take razlike v kvaliteti nebi smelo biti... Še od staršev, 3 leta stari, povsem povprečni telefoni, zvenijo opazno bolje.
ni podatka

Dr_M ::

@Dr_M na stock android se treba navadi, se posebaj če prides iz kakšnega touchwiza ali sense-a. ko pa malo dlje uporabljas, pa se sprašuješ zakaj si kdaj mel non stock android tel.

Ma ne vem. Ko sm mel se SGS, sem sprobal en kup romov in launcherjev, pa sem na koncu vedno pristal na touchwizu. LGjev optimus ui je pa samo se stopnicko visje.

Halfdead987 ::

Tale LGjev je precej TWju podoben...

Okna8, niti ne. Sem uporabljal TouchWiz kakšno leto pa lahko rečem, da ni primerjave z LGjevim Optimus UI ne bi hotel več nazaj :)

RazzorX ::

Sem malo pred nakupom novega telefona, pa me zanima izkušnje s kamero na Nexus 4. Kakor gledam posnetke na YT, se pri snemanju slika kar zatika, je to v praksi tudi tako?

evo ti video

Zheegec ::

No, po par dneh sem izredno navdušen. Deluje odlično, ekran zelo dober, baterija solidna... Kamera ni najboljša (je pač v rangu ostale avtofocus konkurence), ampak to niti ni najbolj važno. Pa pure Android je zmaga :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tale kamera je precej švoh za tak telefon. Ampak ker mi to ni primarna funkcija na telefonu, se bom kljub temu verjetno odločil zanj. Gre se mi precej zaradi posodobitev, ki jih bo telefon definitivno prejemal, kar ne gre reči za druge znamke/modele.

Filipko ::

Sej je vedno tko da se bo skoraj na vsakem telefonu kaj našlo da ne bo zadovoljilo vsakega uporabnika. Še preden je telefon prišel v SLO sem ga imel namen vzeti, potem so me te silne začetne razprave spravile v razmišljanje in dvom, samo sedaj pa vidim in berem da je telefon dober. Dodaten plus k nakupu pa je bil tudi ta februarska akcija na paketu free20 pri Tuškotu, saj namesto 400min dobiš pri vezavi 800min kar je bomba. Tko da Nexus 4 hir aj kam :)

Filipko, glede na to da si ga vzel pri Tušu. Najraje bi ga tudi jaz vzel tam, ampak ne vem kako imajo to urejeno glede nacionalnega gostovanja. Mogoče veš vsaj približno kje naj bi Tušmobil imel svoje oddajnike in kje naj bi gostoval pri Mobitelu?

Jaz sem pred kratkim vzel pri tusu. Imajo opcijo, da izkljucis prenos podatkov v gostovanju. Pac, da dela samo v tusmobilovem omrezju. Mobilno omrezje pa tak sam nastavis v nastavitvah telefona.

Ja za to opcijo že vem, ampak bi bilo pa super da ne bi rabil izklapljat prenosa tam, kjer se ponavadi nahajam, zato me zanima kje so Tuševi in kje Mobitelovi oddajniki.

Saj ne izklopis prenosa v celoti. Izklopis samo prenos v ostalih omrezjih. Tusmobilov prenos ti non stop laufa.

Ne razumem tocno kaj bi sploh rad dosegel?

Verjetno še jaz ne, očitno ne zastopim popolnoma tega koncepta. :))

Tusmobil ima svoje omrezje, ko omrezja zmanka ti po defaultu prestavi na mobitelovo omrezje. Ce imas pakete mingl ali vsenajboljse to pomeni, da se ti vse storitve, ki jih opravis v mobitelovem omrezju zaracunajo. Ce imas drug paket pa imas "zastojn" oz. se ti stejejo enote. Tako, da ce vzames Free paket nimas kaj skrbet.

Ce imas mingl ali vsenajboljse ima tusmobil opcijo, da si izklopis prenos podatkov v gostujocem omrezju. Torej, da imas prenos podatkov omogocen samo takrat, ko je na voljo tusmobilovo omrezje, torej brez doplacila. Pokritost naj bi bla okoli 80%.
Gsm pa nastavis rocno na tusmobil in ti ne bo preklaplalo na mobitel. Samo pac majn signala bos imel, se bos pa izognil nepotrebnim stroskom.

Se enkrat, ce vzames kateri drug paket poleg vsenajboljse ali mingl teh tezav ni in se ti tudi v mobitelovem omrezju stejejo minute.

Jaz sem razmisljal, ce bi vzel raje free, da imam boljsi signal in, da sem brez skrbi. Vendar je free paket 3€ drazji na mesec od mingla za isto ponudbo. In se vedno ga lahko zamenjas.

Hvala za razlago. Ja, sem tudi jaz najbolj zainteresiran za mingl, ravno zaradi ugodne cene.

Jaz sem si zracunal, da najceneje pride, ce vzamem mingl 12+opcija 12. Prej sem imel simobilov orto v nulo in sem placeval 17€. Torej sedaj imam 7€ vecjo narocnino 100min vec v ostala omrezja in 600MB vec prenosa. Telefon je stal 190€, ce upostevam se razliko v ceni narocnin(190+24*7) je pa 358€, kar je ugodno za 16GB verzijo:)

Meni je do sedaj oce placeval narocnino zato sem izbram opcijo 12, da ne bo prevelik preskok in bo mogoce se nadaljeval s placevanjem:) Drugace, ce bi sam bi uzel opcijo 16. Dobis 1GB prenosa in telefon za 90€ se mi zdi. Ce poracunas te pride(usaj mene, ko sem racunal) cca 30centov na mesec vec, vendar imas 300MB vec prenosa podatkov.

zadevo probal prižganega na mobitelu v cityparku ... sem pričakoval več, seveda sem pogledal površinsko

hecno je dejstvo, da če bi bil 4' g težji bi se mi zdel boljše narejen, je pa zelo lahek .. Nokia 920 in your face

FlyingBee je izjavil:

danes sem bil v MB eleclerc-u in so imeli v simobilu 3 komade, 1 je bil že rezerviran ... zadevo sem neprižgano pregledal in moram rečt, da sem pričakoval več kar se tiče zunanjosti, je pa lahek in well built ...

FlyingBee je izjavil:

zadevo probal prižganega na mobitelu v cityparku ... sem pričakoval več, seveda sem pogledal površinsko

Kaj tocno vec si pricakoval, daj malo razlozi? :)

no za tiste, ki počasneje razumejo, zdaj sem ga probaš še prižganega in tako se nadaljujejo moja očitno večja pričakovanja pri tem telefonu, tako na HW kot na SW strani, seveda pa ne v MB ne v LJ nisem vsega videl in sprobal

Lonsarg ::

freesty je izjavil:

Pokritost naj bi bla okoli 80%.
Gsm pa nastavis rocno na tusmobil in ti ne bo preklaplalo na mobitel. Samo pac majn signala bos imel, se bos pa izognil nepotrebnim stroskom.

Pokritost za GSM za tus,simobil,mobitel je okoli 98.5%,99.4%,99.7%. Umts so pa bolj ali manj izenaceni.

Za vecino ljudi je mingl prava izbira, namrec ce lih ne zivis ali delas na kraju brez tus signala, potem najverjetneje ne bos 3€ naredu z posiljanjem smsov na poti.
Podatke pa ti niti ni treba izklaplat v Mobitel omrezju, ker Android to ze avtomatsko zazna kot roaming in bi moral posebaj v nastavitvah oznacit nacional roaming, da bi ti podatke vleklo iz mobitela. Pa pomoje ni android edini, sam da ostali mogoce ne locijo nacional roaming pa roaming za tujino.

Kaj pa tole prekinjanje klicev? Na Tušmobilovi facebook strani berem precej komentarjev uporabnikov, da jim na Tušu klice prekinja kot za stavo. Kakšne izkušnje s tem?

FlyingBee je izjavil:

no za tiste, ki počasneje razumejo, zdaj sem ga probaš še prižganega in tako se nadaljujejo moja očitno večja pričakovanja pri tem telefonu, tako na HW kot na SW strani, seveda pa ne v MB ne v LJ nisem vsega videl in sprobal

Razumem da si ga 2x povrsno sprobal. Se vedno se pa nisi izjasnil kaksna so ta velika pricakovanja? Ne me razumet narobe, sam ga se nimam in ga nameravam kupit, ker ni poceni me zanima katera pricakovanja konkretno telefon ni izpolnil? Torej, konkretna ocena kaj mu fali, ne pa samo pavsalno... da vidim ce so ta dejstva (katera so?) tudi meni pomembna ali ne.

za to imaš celo morje testov (na podlagi teh sem imel določena pričakovanja da je tako ali da se meni kakšni minusi ne bodo zdeli ttako slabo), naj ti še pri tem pomagam ... poglej si + in - za hiter pregled, za podrobnosti pa veselo branje

- http://www.gsmarena.com/google_nexus_4-...
- http://www.engadget.com/2012/11/02/nexu...
- http://www.theverge.com/2012/11/2/35892...
- http://pocketnow.com/2012/11/27/nexus-4...
- http://www.mobiletechreview.com/phones/...

Zgodovina sprememb…

Stojanstvo: to sem ze bral, ampak ocene v clankih se ponavadi ne skladajo cisto z realnostjo. Sam sem ga imel tudi samo za par trenutnkov v roki, in nisem opazil slabosti, zato me zanima katere napake so tebe zmotile?

- sprane barve na zaslonu (in še vedno slabši od zaslona na one x) in dejstvo, da bodo kmalu fhd telefoni zunaj, mi ni všeč dejstvo, da bi dal 500 EUR za kaj takega
- še vedno ni butter smoothnessa, čeprav je googlov telefon
- hecno, ampak zdi se mi cenen in lahek, steklo na zadnji strani ne naredi nič v tej smeri
...

omenil si, da reviewi niso čisto v skladu z realnostjo, kar bi popravil na to, da vsake oči imajo svojega malarja in vseeno so ti testi najboljša referenca, ker se poglobijo in imajo izkušnje glede na konkurenco in tako lahko prideš lažje do zaključka, recimo konkretni primer je slabši zaslon od 1 leto stare tehnologije na one x, kar je preprosto LAME

ocenjevanje telefona brez primerjave je brezveze, zato ponovi vajo in še nekrat preberi ali pa še tiste katere nisi in potegni skupaj iz vseh testov nek zaključek in se glede na finančne zmožnosti odloči

He ja problem je da sem jaz primerjal z svojim trenutnim Desire S, in je v tem pogledu v vsem 100x boljsi. Nisem pa primerjal z one x ali pa s3. Sicer meni konkretno verjetno itak najbolj odtehta to da bom dobil android update takoj. Kar se stekla zadaj tice, bi raje videl da ga ni, ker se mi zdi da je to samo se en dodaten faktor ki je obcutljiv na poskodbe. Kar se tice zaslona in hitrosti pa nisem opazil pomanjkljivosti meni se je zdelo super.

Barve zaslona so odvisne od posameznika. Nekomu pač ne ustrezajo.
Meni je zaslon na LGjevem 4X bolj prijeten za uporabo kot na One X ter še bolj kot na S3. A je to moje osebno videnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()
««
10 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674564892 (186923) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495956 (4681) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024272 (20729) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531387 (24355) Assass1n

Več podobnih tem