» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
11 / 41
»»

Lonsarg ::

RazzorX je izjavil:

Kaj pa tole prekinjanje klicev? Na Tušmobilovi facebook strani berem precej komentarjev uporabnikov, da jim na Tušu klice prekinja kot za stavo. Kakšne izkušnje s tem?

Prekine ti, ko gre iz Tuš na Mobitel signal, o tem najbrž govorijo. Pač ja, če se živi v kakih zelo malih naselkih, oziroma se pogovarja med vožnjo po kaki ne preveč glavni cesti velja premislit zadevo.

Jaz bi vzel Nexus 4 na Mingl12 + Opcija 19, ki ti da 2GB prenosa. Torej dobiš isto podatkov, kot bi jih na Mingl17, plačuješ pa 14EUR več na mesec, kot Mingl17, kar nanese 336EUR v dveh letih + 49EUR, kar daš za mobitel in si torej v bistvu dobil, če vse poračunaš Nexus 4 za 385EUR.

Čeprav, jaz bi res vzel Optimus HD, namesto Nexusa, mam zadosti dobro zaupanje v CyanogenMOD skupino, da bi raje 100EUR prišparal, pa sam nalagam ROMe:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

RazzorX ::

Dejansko pišejo, da imajo nekateri oddajnik precej blizu hiše, s polnim signalom tušmobila, pa jim prekinja precej. Kakih takih zadev si res ne želim.

bboy ::

Simobil je objavil cene Nexus 4...

http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bboy ()

Zheegec ::

sprane barve na zaslonu (in še vedno slabši od zaslona na one x) in dejstvo, da bodo kmalu fhd telefoni zunaj, mi ni všeč dejstvo, da bi dal 500 EUR za kaj takega

Misliš realne in ne umetno nabit kontrast?
- še vedno ni butter smoothnessa, čeprav je googlov telefon

Kako ni? Deluje noro smooth, razen če imaš vključene kakšne animacije, ki so še vedno smooth, ampak z delayom.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

trancer01 ::

Sem stestiral tako optimus 4x hd kot nexus 4 in moram priznati, da se mi zdi zaslon boljši na optimusu, svetlejši je in ima po mojem občutku bolj izrazite barve. Kar se odzivnosti tiče, je pa nexus 4 boljši, a vseeno ni tako izrazitih razlik, kot sem mislil glede na ves hype okoli project butter bla bla, prav tako pa je optimus UI 3.0 presenetljivo slick in ima kar nekaj plusov v primerjavi s stock androidom. Če bi se sam odločal med tema aparatoma, bi vseeno izbral nexus 4, predvsem zaradi močnejše konjenice pod pokrovom, tj. 2 GB RAM-a in snapdragon 4 pro. Minus pri optimus 4x je tudi tegra 3, ki s strani developerjev ni ravno dobro podprta in zato marsikakšen špil ne laufa optimalno na tem chipsetu, poleg tega pa tudi samo čipovje danes ne predstavlja več ravno vrhunca tehnike(40 nm tehnologija, GPU pa tudi bolj hype kot res nekaj najboljšega kljub reklami nvidie).

fireX88 ::

kar se tiče 4x zaslona zato ker ima IPS matriko zaslona! ostalo pa bolj malo vem! :)
kar se tiče tegre sem pa mislu, da ni tako slab procesor, kar pa zdaj iz tvojega posta vidim da je.. ali pač?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

s1m0n ::

Nič ni slabo. Ni pa najboljše kar večina ljudi hoče :)
Jaz ne več se potrebuje ? 16 jeder z 3GHz, nek soliden 2-jerdni procesor je preko glave. Grafika pa naj bo boljša.

FlyingBee ::

30fps za fhd video pa je vrh glave

JayKay ::

takoj ko presaltas iz saturated amoled zaslona opazis razliko, ampak po parih dneh je vse normalno. glede kamere: v 99% primerih je kamera več kot zadostna, enako velja za fotic. swype podpora za slovenščino je plus, za komunikacijo v angleščini pa ni boljšega.

trancer01 ::

Vsekakor nisem mislil reči, da je tegra 3 za nič, le najboljša ni med štirijedrniki. Absolutno pa se tudi strinjam, da proizvajalci pretiravajo s temi večjedrnimi procesorji, dve jedri ob dobri GPU več kot zadoščata! Iphone 5 ima po mojem optimalno zasnovo hardvera: odlično grafično procesorsko enoto, zmogljiv dvojedrni procesor, vrhunski zaslon in odlično(za telefon!) kamero.

fireX88 ::

ok, zabeleženo :)
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

OmegaBlue ::

iPhone slavospevi se lahko kar tukaj nehajo. Držte se teme.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Halfdead987 ::

Sem danes malo sprobal.. Kar kul telefon... Mi je kar žal da nisem njega namesto S3 vzel..Bi še 200EUR prišparal..

Zgodovina sprememb…

dejanslo ::

Danes je končno dospel tudi moj. Prihajam iz skoraj 4 leta stare Omnie HD (AMOLED, 3,7" 200dpi, Symbian S60v5-SPB Shell), dobil pa sem ga za "ta pravo" ceno. Sicer sem se že malo igral s parimi Androidi (HTC mau starejši modeli, SGS3, SGS3 mini), ampak to je moj prvi.

Po današnjih cca 6 urah veselja z njim sem prišel do sklepov:
1. Ekran - na avtomatski osvetlitvi se mi zdi malo temen, drugače nimam pripomb whatsoever.
2. Smoothness - tekoče ko puter. Ni šteknil niti enkrat.
3. Prilagodljivost, sistem - nastavil sem lahko čisto vse, kar sem želel in kot sem želel. Neat! Moram pa še malo nagruntat zadeve.
4. Build quality - na splošno zelo dober, vendar če ga tresem, se sliši znotraj tisti rattle. Škoda. Pa gumb za odklenit bi lahko bil malo bolj izbočen.
5. Kamera - hitra, ful. Slike zadovoljive. Nisem se še poglabljal.

All in all, mislim, da je dober telefon. Moram zdaj enkrat skočit še po SIM in upam, da ne bo problemov z zvokom slušalke. Upam tudi, da ga bom lahko kdaj v prihodnosti priklopil na BT mouse&keyboard ter 24" ekran ;)

PS: ja, ful bi bilo vredu, če se n4 vs whatever topici v tej temi končajo.

PPS: USB OTG, a bo s software updateom?
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Tisti "rattle" se tudi pri mojem sliši in je verjetno kak element kamere ali vibra naprave...

jakan123 ::

s1m0n je izjavil:

Tisti "rattle" se tudi pri mojem sliši in je verjetno kak element kamere ali vibra naprave...

Autofocus. Tudi pri iphonu se sliši :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jakan123 ()

dejanslo ::

jakan123 je izjavil:

Bumper se že dobi, ampak je drag, 25EUR :/ Sem z ebaya naročil usnjen etui:

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-REAL-...

Sem potem naročil ta produkt in ga danes dobil. Predvsem me je zanimalo, če ima luknjo za zvočnik, ker se na slikah ne vidi - jo ima. Drugače vredu izdelano, telefon fits in, usnje lepo zašito, poklopec pa je na magnet. Deluje, kot da bi zaščitil telefon pri padcu iz, npr, mize. Poskusil ne bom ;) Pogrešam le luknjo za notification ledico.

Mimogrede, sem šel vprašat na Mobitel, če se da Đabest zamenjat na 2013 ceneje kot za 30eur - lahko zamenjaš naročnika in ob tem paket za 12EUR, drugače pa vedno pristaneš na cca 25-30eur. Tako da sem šel še na Tušmobil - lahko dobiš testno FREE15 za 7 dni, da preveriš delovanje. Pa v FREE paketih podatki v gostovanju pri Mobitelu _niso_ brezplačni!
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

freesty ::

Ja, samo klici so..
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

kmetek ::

sej je to dovolj.

Assass1n ::

Tole bo moj naslednji telefon, če bi ga kdo menjal za s2 pa doplačam naj javi na zs.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Kolk vam kaj baterija drzi? Me obupno, vsaj tak obcutek mam. Mislim, da bi mogla dle drzat kljub heavy usage-u.

https://photos-4.dropbox.com/t/0/AABP98...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

Lol ampak notification light je pa čisto pofailano postavljen.. Pa baterije se ne da odstranit...(upam da nebo pri S4 tako..)

Kaj je to sranje s MicroSIM da rabiš nek SIM eject tool da odpreš in jo daš ven?
Sicer je pa pure android kul. UI me spominja na FoxHound oz. nova launcher :)

jakan123 ::

freesty je izjavil:

Kolk vam kaj baterija drzi? Me obupno, vsaj tak obcutek mam. Mislim, da bi mogla dle drzat kljub heavy usage-u.

2 dni oz. en dan ob večji uporabi.

Notification led je cist ok. Ja telefona ne mores razdret. Sim tray dobis ven da porines sponko v luknjo poleg le tega. Men je to kul. Sem pa gledal en dissassembly guide na youtubu. Do baterije prides z lahkoto, ce ze hoces menjat.. Pure android pa itq rula:)

jakan123 je izjavil:

freesty je izjavil:

2 dni oz. en dan ob večji uporabi.

Lahk naredis tak screenshot kot jaz, da se vidi kolk si mel zaslon pa wifi przgan v tem dnevu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

Definitivno ni ok.. Čisto fail postavljen... Na vrhu bi moral bit..
In kaj ti je kul pri tem da SIM ne dobiš normalno ven?

Kul mi je to, da je telefon kompaktno narjen in se nic ne premika, skripa...

Ravno prej je nekdo pisal da se nekaj sliši,ko ga treseš. :) Škripat nebi smel noben,sploh nevem kako vam uspe. Meni noben od mojih androidov ni škripal,od najslabšega do najboljšega (Huawei U8500-trenutni S3).

Jaz cez cas zacnem drkat pokrovcek baterije gor in dol in se potem cist zjaha... Takda mi je tole kvecjemu plus.
Kolegu je htc sensation skripal ko si pritisnil zadaj na pokrov od baterije..

Well,zgleda kot da je bil telefon narejen ravno zate :)
Malo offtopic:
Meni baterija na S3 zdrži na 10% predvajanje glasbe skoraj 2 uri. Relacija LJ-Umag je celo pot veselo pel. :)
Drugače pa probaj JuiceDefender...Je kot nek magic... Telefon deluje kot prej le baterija dosti dlje traja...

Ni cist res. Moti me slaba kamera in slaba baterija. Druga pa je res super.

Ah, dajte no kateri zmogljiv android telefon pa zdrži dolgo na enem polnjenju?

S3

V bistvu z ornh uporabo ni telefona, ki bi z okoli 2000mAh zdržal več kot en dan, pa naj ima iOS, WP, ali Android.

V bistvu je vse tako zelo podobno, da lahko praktično pozabiš na tiste ure pripravljenosti, ki jih pišejo in gledaš izključno na mAh pri nakupu, pa ne boš nič kaj falil.

Ja 1 dan me nebi motil. 6-7ur pa mi je res malo.

Če misliš to 6-7ur aktivne uporabe, je to normalno. Mobiteli res zdržijo cel dan ornh uporabe, ne pa cel dal konstantne uporabe, to pa razen exteded baterij noben ne.

hojnikb ::

kdaj že mislijo nardit kej na področju baterij; imamo že telefone z 4+ jedri in full hd ekrani ter z shitload grafične moči, amapk še vedno uporabljamo 20+let star tech baterij..
#brezpodpisa

Nokia je wireless charging naredila :) Pa na Nexus 4 baje tudi pride.. (piše na gsmareni)

jan_g ::

Nexus 4 ima to možnost, samo je potrebno paziti, kateri wireless charger kupiš. Baje ne deluje na vseh enako dobro (na nekaterih pa sploh ne). Original nexus wireless charger, ki so ga predstavili takrat oktobra, pa še ni dobavljiv.

Mavrik ::

Meni ima čez 24 ur nekako še 20% baterije (telefoniranje, SMSi, sync/wifi vklopljen, cca 1 ura poslušanja glasbe).
The truth is rarely pure and never simple.

denabiker ::

Brezveze debatirat koliko baterija zdrži...tako kot sosedov otrok jamra, da ima Note 2 zanič baterijo, pa vsakič, ko ga vidim nabija igre, verjetno še kakšne močne, HD resolucija itd. :)

Če prideš z baterijo čez dan skozi, si zmagal:)

No, če si na šihtu, ga priklopiš na polnjenje, jaz ga imam skoraj vedno na USB - PC, v avtu imam tudi polnilec, doma pa tudi:) Pa nimam težav:)

Zgodovina sprememb…

Baterija mi zdrži z malo optimizacije okoli 2 dneva. Par ur igranja, pa stalen sync in nekje pol dneva povezava na Nimbuzz (MSN, Gtalk in Facebook chat).
Janez Janša, 29.04.2014

Kakšna je ta optimizacija? Custom rom? Power saving mode?

Ma ne, samo da izključiš stvari, ki se ne rabijo. Od cell broadcast, location services itd. Pust je pa on 24/7.
Custom ROM moram še malo prečekirati, samo po mojem ni nobene potrebe. Vse deluje odlično.
Janez Janša, 29.04.2014

JayKay ::

dost pomaga ce izklopite report location from this device v maps location settings

Evo sem rootal telefon. Nalozil juice defenderja in faux123 s katerim sem poleg tega, da sem ga dal v power saving mode, se spremenil barve na zaslonu, da so kot se sika. Dosti ljudi pravi, da so sprane. Men se niti niso zdele. Ampak zdaj ko sem skalibriral se mi zdi vseeno boljse:)

pickle_rick ::

A ima še kdo probleme z tiny flaslight? Če skušam luč vklopiti tako, da potresem ob lockscreenu se na random prižge/ne prižge, aplikacija se obesi, potem mi pa še obe kameri ne delata, dokler ne restartam telefona.

FlyingBee ::

freesty, neverjetno je kaj delajo z barvami na teh zaslonih, vem da čim večji kontrast ni boljše, ampak vsaj da je dober in da je vse skupaj skalibrirano ... apple to dela že ves čas in žanje pohvale

kot da ne znajo naredit tako da bo prav, ravno v tem primeru je zaslon od istega proizvajalca in "enak" kot na Optimus G pa je tam boljši zaslon ... mislim ne vem, a mi zna kdo iz tehničnega stališča povedat zakaj tako

Pesimist ::

Ta nexus 4 je pa res tesko dobit jau. Ze 1 tedn cakam pri ditechu in nix ne dobijo v grazu.
Edino stevilo narocienih primerkov raste malo vsake par dni. Nevem no S3 je drazji in se mi tudi ne dopade kaj dosti. Ze hardware button me moti. Pri LG 4X me pa moti samo to da so updejti zamudni ali sploh ne. Nocem neke custom flash crape. To sem ze prerasto drugace bi ga takoj vzel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

no comment ::

FlyingBee je izjavil:

freesty, neverjetno je kaj delajo z barvami na teh zaslonih, vem da čim večji kontrast ni boljše, ampak vsaj da je dober in da je vse skupaj skalibrirano ... apple to dela že ves čas in žanje pohvale

kot da ne znajo naredit tako da bo prav, ravno v tem primeru je zaslon od istega proizvajalca in "enak" kot na Optimus G pa je tam boljši zaslon ... mislim ne vem, a mi zna kdo iz tehničnega stališča povedat zakaj tako

Ja. Jaz sem bil ZELO razočaran nad nepravilnostjo barv na N4. In ne govorim o AMOLED vs IPS. Če postaviš N4 ob nek za silo skalibriran monitor je razlika šokantna. Nekatere barve so tako mimo, da se resno vprašaš ali je delal kalibracijo za ta zaslon 'na roke' barvno slep človek. Razumem, da to ni primarna stvar za telefon, ampak vseeno... (telefon, ki se ga ne sme omenjat, je v tem pogledu svetlobna leta pred N4)

Stock JB je SUPER. Telefon je super hiter, prevelik in baterijo poje za malo malico (hitreje kot 2,5 leti star iPhone4!!!). Aplikacije, ki jih največ uporabljam (Reeder, Flickr, eBay, PayPal, Massive Dev...) v Android verziji povečini izgledajo kot ruske verzije iOS aplikacij. Škoda. Aja, pa certifikati v browserju, jezus marija... Google pa je drugače svoj del softvera napravil precej dobro, IMHO.

Upam, da bo čez kaki dve leti popustila ta norija za gigantskimi ekrani na telefonih in se bo dalo dobit spodoben telefon z ekranom 4" (ali max. 4.3").

Zgodovina sprememb…

Poisci faux123. S tem se da lepo nastavit gamo in rgb vrednosti. Ekran je potem kot more bit ampak zahteva root.
««
11 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674564880 (186911) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495956 (4681) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024271 (20728) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531387 (24355) Assass1n

Več podobnih tem