Forum » Mobilne tehnologije » Google/LG Nexus 4
Google/LG Nexus 4
Zheegec ::
Razlika 2.3 - 4.0 je za faktor 100 ali tisoč večja, kot 4.0-4.1, zanemarljivo. Tudi 5.0 ne more takega preskoka prinesti, kot ga je 4.0 prinesel. Od 4.0 naprej je Android res postal zakon.
Se strinjam. Je pa 4.1 opazno bolj "tekoč", kot 4.0 - kar je vedno super. 4.2 ima pa možnost več user accountov, kar čakam že nekaj časa na svojem Transformerju. No, Nexus 4 pa pride jutri juhuuu.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
lekses ::
Razlika 2.3 - 4.0 je za faktor 100 ali tisoč večja, kot 4.0-4.1, zanemarljivo. Tudi 5.0 ne more takega preskoka prinesti, kot ga je 4.0 prinesel. Od 4.0 naprej je Android res postal zakon.
Se strinjam. Je pa 4.1 opazno bolj "tekoč", kot 4.0 - kar je vedno super. 4.2 ima pa možnost več user accountov, kar čakam že nekaj časa na svojem Transformerju. No, Nexus 4 pa pride jutri juhuuu.
4.1 prinaša Google Now. Dokaj uporabna zadeva, glede na teste velik boljša od iOS alternative. V prvi polovici februarja bomo celo Sony fosili počas dobil 4.1 :)
MAX34216 ::
http://www.amazon.co.uk/Nexus-Hydro-cap...
tega mam jaz dokler official bumper ne pride, kar bo cez 2 tedna
sam case je kul, ne prevec bulky, dovolj pa ce dol pade tel
A zaupaš kje in za koliko si ga naročil? Mene tudi mika.
Hvala
Mavrik ::
A je kdo našel kake dobre in-ear/prenosne slušalke z mikrofonom in kontrolami, ki so kompatibiline z N4? Na HTC slušalkah mi ne delajo kontrole in mikrofon :\
The truth is rarely pure and never simple.
JayKay ::
http://www.amazon.co.uk/Nexus-Hydro-cap...
tega mam jaz dokler official bumper ne pride, kar bo cez 2 tedna
sam case je kul, ne prevec bulky, dovolj pa ce dol pade tel
A zaupaš kje in za koliko si ga naročil? Mene tudi mika.
Hvala
na amazon :(
alkoo ::
Fajn vam je, da lahko že naročate pripomočke za telefon. Jaz še čakam telefon
Upam, da bo počasi prispel... Je tu še kakšen isti nesrečnež?
jakan123 ::
Bumper se že dobi, ampak je drag, 25€ :/ Sem z ebaya naročil usnjen etui:
http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-REAL-...
Fajn vam je, da lahko že naročate pripomočke za telefon. Jaz še čakam telefon
Ne razumem tega... Danes sem Se odlocil, da ga nabavim in takoj za tem pisem name njemu... Na zalogi.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
dejanslo ::
Bumper se že dobi, ampak je drag, 25€ :/ Sem z ebaya naročil usnjen etui:
Daj, prosim poročaj, če bo vredu :)
Jaz sem sicer hotel naročit tega:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00A...
vendar trenutno ga ne morejo poslat v SLO.
Kje pa se da dobit ta orginal/orginal-like bumper za 25eur? :) Pri nas najbrž ne, a ne?
There`s More Than One Way To Do It
dejanslo ::
Tega sem tudi gledal, ampak so v prvi reviziji imeli težave, da je neko lepilo popustilo (tudi na slikah), zdaj nova pa je šele kaka dva tedna na voljo..
There`s More Than One Way To Do It
Izaso ::
Tušmobil je vključil Nexus 4 v ponudbo :)
na spletni ni, imaš cenik?
Evo, so že dali na web pri Tušmobilu:)
http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni...
matt ::
Ali bo kdo naročal v kratkem kaj preko nemškega playstor-a? V kolikor bo
se priporočam za Nexus 4 16GB verzijo in si deliva poštnino. Zainteresirani na ZS!
se priporočam za Nexus 4 16GB verzijo in si deliva poštnino. Zainteresirani na ZS!
freesty ::
Jaz sem si preracunal, ce se vezem za 2 leti ga dobim za 357€.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
freesty ::
Kak ste kaj zadovoljni z nexusom? Je to to? Pomankljivosti? Verjetno grem danes po njega:)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Lynxfox ::
Dobila včeraj v testiranje, way beyond navdušena so far :) Mala pošast laufa da je veselje, mi je pa uspelo v 6h urah in pol danes stankati baterijo do 28%, je pa res da sem pozabila izklopiti Currents background sync, ki je baje blazno požrešen glede baterije. Screen time ~3h, 1h voice calls pa ogromno prčkanja z SMSi in MMSi, slikami, few photospheres etc. Aja pa cel čas na wireless. Je pa telefon tako fenomenalen, da z veseljem kupim tud portable battery charger če je treba in ga vlačim s sabo. Pričakujem pa da se bo battery life precej izboljšal v naslednjih dneh, če ne bom tako kot danes vsaki 2 minuti nekaj prčkala po njem :P Klici so baje super na obeh straneh, za MMSe moram imeti vklopljen prenos podatkov če jih hočem poslati/prejeti (same problem kot pri GNex), če ima kdo nasvete za nastavitve ki bi to rešili (da imaš lahko prenos izklopljen in se sam od sebe avtomatsko poveže tako kot je treba, pri HTCju mi je to delalo BP ) bodo zelo dobrodošli.
damjan1980 ::
ce ze vlacite tu not xperia T, ceprav niti priblizno tu not ne sodi; zadnjic sem ga imel priliko dobit v roke. prvi vtis: ekran je res super. Pol pa sem zacel preklapljat homescreene. omfg. 10x sem strcnil sem in tja in vrnil telefon, ker to se ja obupno zatika. Ja...na nexusu z 4.2 se clovek res razvadi. 4.2 je prinesel podvojem framerate in to se se kako pozna pri delovanju sistema. In ta kao flagship od sonyja laufa na 4.0.x, ceprav je ze pol leta zunaj 4.2. FAIL
Zakaj LG ne folga dobavit zadostno kolicino nexusov je bilo pojasnjeno prejsnji teden. Google ni v sanjah pricakoval taksnega povprasevanja. Le to so prilagodili povprasevanju po galaxy nexusu. In kaj se je vmes zgodilo da je od zmernega pvoprasevanja (galaxy nexus), prislo do eksplozije povprasevanja (nexus 4)? Folku je dosadlo da proizvajalci gor tlacijo na telefone svoj shitware, zaradi katerega upocasnijo sistem za zjokat, polek tega ga hendikepirajo ker sami potem niso sposobni dovolj hitro zagotavljat apdejte. v glavnem fail na celi crti.
In nexus blesi v hitrosti, gladkosti delovanja iz povsem enakega razloga kot iphone: proizvajalec sistem izpili v nulo in ga optimizira za eno napravo. Predstavljajte si da bi ios npr. samsung nasmetil z svojim sranjem. gladkost delovanja pa pa.
Zakaj LG ne folga dobavit zadostno kolicino nexusov je bilo pojasnjeno prejsnji teden. Google ni v sanjah pricakoval taksnega povprasevanja. Le to so prilagodili povprasevanju po galaxy nexusu. In kaj se je vmes zgodilo da je od zmernega pvoprasevanja (galaxy nexus), prislo do eksplozije povprasevanja (nexus 4)? Folku je dosadlo da proizvajalci gor tlacijo na telefone svoj shitware, zaradi katerega upocasnijo sistem za zjokat, polek tega ga hendikepirajo ker sami potem niso sposobni dovolj hitro zagotavljat apdejte. v glavnem fail na celi crti.
In nexus blesi v hitrosti, gladkosti delovanja iz povsem enakega razloga kot iphone: proizvajalec sistem izpili v nulo in ga optimizira za eno napravo. Predstavljajte si da bi ios npr. samsung nasmetil z svojim sranjem. gladkost delovanja pa pa.
damjanll ::
Zdaj ga imajo tudi pri simobilu, torej trenutno je pri nas stanje tako:
Mobitel E-trgovina: 511,50
Si Mobil: 515
Mobitel: 550
Tus Mobil: 573
Lopovi so vsi...
Mobitel E-trgovina: 511,50
Si Mobil: 515
Mobitel: 550
Tus Mobil: 573
Lopovi so vsi...
v Villachu ga nimajo na zalogi, ga pa imajo v Klagenfurtu kakor vidim, razdalja je pa ista. A kdo ve, ce grem do Klagenfurta potem mi ni treba avstrijske vinjete kupit? Do Villacha pa ja?
FlyingBee ::
če google ni pričakoval takega povpraševanja, ko jih za 300 in 350 da brez vezave na playstore, potem pa so idioti
Kak ste kaj zadovoljni z nexusom? Je to to? Pomankljivosti? Verjetno grem danes po njega:)
Torej, po več kot tednu uporabe:
Pomanjkljivosti:
- V žepu mal žuli ker je velik :P
- Ne delajo mi HTC slušalke in moram poiskati druge
- Na Linuxu sem moral mal počarat da mi je začel MTP za prenos datotek delat dobro
Kul stvari:
- Hiiiiiiiteeeer. Android deluje gladko kot led in res se morm potrudit da samo za malenkost zašteka.
- Lep oster zaslon.
- Tanjši in lažji kot zgleda na slikah. Lepši kot zgleda na slikah.
- Na koncu dneva imam po precej zahtevni uporabi ponavadi še po 25+% baterije, kar na prejšnjih Androidih ni bilo za pričakovati.
Še vedno navdušen :)
FlyingBee ::
no, Simobil pozitivno presenetil, na orto v nulo brez dodatkov 400 EUR, še vedno pa preveč denarja za telefon
v Villachu ga nimajo na zalogi, ga pa imajo v Klagenfurtu kakor vidim, razdalja je pa ista. A kdo ve, ce grem do Klagenfurta potem mi ni treba avstrijske vinjete kupit? Do Villacha pa ja?
Če je ista trgovina naj ti ga v Vilalch pošljejo. Jaz sem ga rezerviral in so ga iz Dunaja poslali v Villach. Dan po rezervaciji sem ga šel že iskat :)
jusv ::
Meni tale varianta na Tušmobili v paketu free20 z opcijo 16 za 79€ ne zdi slaba, pa tudi izbira drugih opcij je super. Telefon pa vsaj tisto kar sem na testu sprobal del vse BP.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
Karavanke - 6,5€
10-dnevna vinjeta - 8,3€, če se prav spomnim
Za nikamor ne rabiš vinjete, lahko se pelješ po stari cesti
10-dnevna vinjeta - 8,3€, če se prav spomnim
Za nikamor ne rabiš vinjete, lahko se pelješ po stari cesti
bajo ::
damjan1980 je izjavil:
ce ze vlacite tu not xperia T, ceprav niti priblizno tu not ne sodi; zadnjic sem ga imel priliko dobit v roke. prvi vtis: ekran je res super. Pol pa sem zacel preklapljat homescreene. omfg. 10x sem strcnil sem in tja in vrnil telefon, ker to se ja obupno zatika. Ja...na nexusu z 4.2 se clovek res razvadi. 4.2 je prinesel podvojem framerate in to se se kako pozna pri delovanju sistema. In ta kao flagship od sonyja laufa na 4.0.x, ceprav je ze pol leta zunaj 4.2. FAIL
Damjan1980 to je to, kar sem hotel povedat par postov prej. Podpis !!! In ta telefon je cenovno zeloooo ugoden glede na to kar nudi.
matt ::
Glede na to da sem zasledil, da je med nami še kar nekaj takih, ki bi želeli imeti nexus 4
pa ga nimajo možnosti kje dobiti, bi lahko skupaj naročili preko http://www.izanglije.com.
Skupaj si lahko razdelimo poštnino in provizijo in ga dobimo za cca 380-390€. Več kot nas je,
ceneje bo...zainteresirani na ZS!
Pa lep večer še naprej vsem.
pa ga nimajo možnosti kje dobiti, bi lahko skupaj naročili preko http://www.izanglije.com.
Skupaj si lahko razdelimo poštnino in provizijo in ga dobimo za cca 380-390€. Več kot nas je,
ceneje bo...zainteresirani na ZS!
Pa lep večer še naprej vsem.
lekses ::
damjan1980 je izjavil:
Če me že izpostavlaš, ker sem omenu Xperio T... Se strinjam, Nexus je hitr in dobiva hitre posodobitve. Sm tud reku, da bi ga kupu, če bi meu več kt 16 GB prostora. Moj post je bil mišljen kot kritika in začudenje nad politiko google, ker omejuje prostor.
Če pa že delaš primerjavo... Si lepo izpostavu praktično edino prednost Nexusa, tj. hitrosti in redne posodobitve. Izgled, za držanje bolj prijetna zadnja stran telefona, kamera, zaslon ... Tuki je pač Sony mojster.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lekses ()
Mah tale Nexus4 je veliko razočaranje... Ne gre tudi v največji Ferrari ovitek za telefon
Vse ostalo je pa super, dejansko najboljši telefon na trgu trenutno.
Vse ostalo je pa super, dejansko najboljši telefon na trgu trenutno.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
trancer01 ::
Kako se obnese telefon pod večjimi obremenitvami, recimo ob daljšem igranju zahtevne 3D igre? Po netu se precej piše, da se reč rada pregreva... Me zanima, če je to pri večini nexusov 4 ali samo pri nekaterih, ki imajo verjetno HW napake.
s1m0n ::
@tracer01, to je zadnje kar te naj skrbi :) Če je telefon obremenjen se bo segrel pa če je N4 ali ne.
trancer01 ::
No, ni čisto tako. Segreje se že, vendar konkretno za N4 sem zasledil, da so se nekaterim segrevali pretirano že ob 15-minutni uporabi google earth in to na zelo visoke temperature, tudi tam proti 100 stopinjam C. :D
Gogole earth še nisem sprobal, ampak pri hudi uporabi se mi ni tako hudo segrel. Segrel se je isto kot se mi je iphone ali htc desire
bdoxx ::
Epic Citedral probajte
https://play.google.com/store/apps/deta...
men note občasno zalagira xD
Sem probal, zgreje se v mejah normale. Šteka pa nič :)
_Dormage_ ::
Za nekoga, ki je videl samo napovedno novico googla na kateri je google govoril o ?239 so tele cene od odfuk.
Ker nisem sledil nič vmes mi lahko kdo razloži kaj se je zgodilo, da smo prišli iz ?239 na 500 ?
Tudi UK nima ?239
Ker nisem sledil nič vmes mi lahko kdo razloži kaj se je zgodilo, da smo prišli iz ?239 na 500 ?
Tudi UK nima ?239
black ice ::
Googlova cena je 350€ za 16GB verzijo (nemški Play Store). Ostalo maržo imajo posredniki.
Jaz sem dal 399EUR in se mi zdi to čisto ok cena za tak telefon. Seveda se pa ne bi branil, če bi ga lahko dobil za kaj manj :D
S fotoaparatom sem zadovoljen. Dela dobre slike.
S fotoaparatom sem zadovoljen. Dela dobre slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jakan123 ()
Googlova cena je 350€ za 16GB verzijo (nemški Play Store). Ostalo maržo imajo posredniki.
Narobe - LG ostalim trgovinam prodaja te telefone po 500€, vse kar je nad to so marže posrednikov. Poišči novice.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 564342 (186373) | zk_eu |
» | Najmanj slab Android do 150€Oddelek: Mobilne tehnologije | 5955 (4680) | Bellzmet |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 24238 (20695) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 31339 (24307) | Assass1n |