» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
8 / 41
»»

bajo ::

Ja Mobitel ima ceno 408,00 EUR za dvoletno vezavo, tako da se tistim, ki so pri njemu ne splača vozit v AVstrijo za ceno 400 EUR + cca 40 EUR bencin in si na koncu še na slabšem...pa še kakšne nevšečnosti glede garancije,. Za ostale, ki so pri drugih operaterjih pa je razumljivo, ker ima recimo Simobil že cca mesec dni napisano, da pride kmalu.
Glede teme okoli NAJ NAJ in kupiti phone preko Bolhe sem namerno malo sprovociral zadevo. Za isto ali nižjo ceno lahko v Avstriji kupiš telefon v štacuni in se izogneš morebitni nevšečnosti. Moj princip je takšen, da tehničnih stvari ne kupujem preko Bolhe.

Magic1 ::

Me prav zanima, kje so večje komplikacije z garancijo, pri nas, ali v Avstriji?
Magic

Invictus ::

trikrat lahko ugibaš ...

glede na veliko količino tem glede garancije tukaj

Sam imam z Nizozemci in Nemci zelo dobre izkušnje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bajo ::

Jaz sem glede garancije bolj mislil na Avstrijo in da se vsedeš v avto in odpeljaš do Gradza, Celovca, Beljaka in je spet strošek bencin. Pri naših operaterjih pa lahko zdreš kakšen nadomestni telefon za čas popravila.
Verjamem pa, da so pa glede garancijskih popravil v tujini bolj odzivni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: bajo ()

damjan1980 ::

za posto si ze slisal? in kje mislis da ti bodo rekli da je tvoj telefon bil v stiku z vodo in adijo garancija, pri nas ali v avstriji?
jaz vidim kvecjemu plus v tem, ce imam garancijo v avstriji, nemciji, kot pa v slovenistanu.

xerror ::

Če bo crknil se bom pač do Avstrije zapeljal na servis. Itak grem vsaj 1x na mesec v Beljak, če pa slučajno ne bi mogel imam pa dva kolega, ki delata tam pa lahko spotoma oddata na servis.

koci_ ::

BTW, a niso garancije mednarodne? ;) Torej, tudi če kupiš aparat pri sosedih jodlerjih, ga lahko servisiraš pri našem pooblaščenem serviserju in obratno. Če se motim me popravite.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: koci_ ()

damjan1980 ::

odvisno od prodajalca. asus in samsung vem da imata mednarodno

FlyingBee ::

hja, recimo LG ima nekje bogu za hrbtom in če kupiš v Lj. potem moraš tudi daleč na servis ... je pa dobro vprašanje od koci-ja zgoraj ... damjan, kaj to pomeni, da za samsung in asus velja zgornja trditev?

bajo ::

Stojansto kar se tiče naših operaterjev, ti prineseš mobitel do njih, kjer si ga pač kupil in pol uni urejajo naprej do pooblašenega servisa in nazaj do tebe.
Hvala bogu, da imate nekateri veze glede Avstrije, jaz sem samo na splošno razmišljal. Kar se pa tiče mednarodne garancije za LG pa mislim, da je bolj kavbojska verzija in ni to urejeno tako kot bi moralo biti. Naj me nekdo popravi. Vem recimo za računalniško opremo kot so naprimer notebooki, da so mednarodne garancije za HP, Lenovo, Toshiba in lahko uveljavljaš servis pri nas.

Drugače pa kakor komu paše, pa naj si ureja :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: bajo ()

xerror ::

Včeraj sem ga rezerviral pri ditechu, danes je že doma :D Zaenkrat sem navdušen, res super telefon :)

denabiker ::

koci_ je izjavil:

BTW, a niso garancije mednarodne? ;) Torej, tudi če kupiš aparat pri sosedih jodlerjih, ga lahko servisiraš pri našem pooblaščenem serviserju in obratno. Če se motim me popravite.


že že, ampak je precej ljudi naletelo na težave, ko ti naši serviserji gladko zavrnejo. Smo pač v tej butasti SLOVENIJI!

Saj je enkrat celo ZPS naredila neko študijo in ugotovila celo štalo pri nas in se celo pri isti skupini izdelkov precej razlikuje od enega do drugega uvoznika.

Pa čeprav smo v EU, je še kar štala! Sam sem vozil že nekaj artiklov v Graz popravljat pod garancijo. Ampak meni ni takšna težava, ker smo pogosto gor in tudi dosti znancev dela v Avstriji - se vozijo vsak dan.

pickle_rick ::

Še en novopečeni lastnik, zaenkrat super, sploh glede na to da je bil prehod iz 5 let starega C702(vsa čast SE za ta telefon). Me pa zanima, glede na to da imam zaenkrat samo 100mb prenosa, kako ta prenos izkoristiti za čimveč brskanja po spletu. Ne gre se mi toliko za sinhronizacijo, ter push zadeve, ampak predvsem forume, mmc, etc. Do zdaj sem z lahkoto zdržal z 100mb, uporabljal sem namreč opero mini in mi je zmeraj ostalo kljub povprečno vsaj pol ure brskanja na dan. A obstaja kaj podobnega za android, da čimbolj skompresira stran na svojih serverjih, da je posledično minimalno prenosa?

damjanll ::

Ja, opera mini :)

jnce ::

Tušmobil je vključil Nexus 4 v ponudbo :)

denabiker ::

saj jih tak ne bo dosti:)
če se je google uštel pri naročilu, zdaj pa imajo probleme, ker si naknadno zmišljujejo...

kmetek ::

jnce je izjavil:

Tušmobil je vključil Nexus 4 v ponudbo :)


na spletni ni, imaš cenik?

jnce ::

Baje da dajo danes cenik na apletno stran :)
novico pa sem zasledil na Facebook profilu Tušmobila

c00L3r ::

koci_ je izjavil:

BTW, a niso garancije mednarodne? ;) Torej, tudi če kupiš aparat pri sosedih jodlerjih, ga lahko servisiraš pri našem pooblaščenem serviserju in obratno. Če se motim me popravite.

Garancije so mednarodne kao. Ampak potem vidiš, da je ima tvoj aparat tam eno modelno številko na koncu drugačno, kot tisti, ki se prodaja v Avstriji/Nemčiji. Tako ti potem uradni servis reče, da tega aparata pri nas ne popravljajo, ker se ne prodaja na našem trgu. Razlika je pa samo v eni mali številki in čeprav sta aparata identična, iz stališča garancije nista.

Zato pred vsakim nakupim iz tujine obvezno preverit pri uradnem uvozniku/serviserju, če ti bodo priznali garancijo.

barakus ::

Potem to ni mednarodna garancija mar ne?

c00L3r ::

Sem že večkrat hotel kupit nekaj iz tujine in prej preveril pri serviserju. Nazadnje je bilo ravno za en prenosnik. In je odgovor tak, da mednarodna garancija velja mednarodno, če se v vseh teh državah tudi prodaja isti izdelek.

Nekako v stilu, kot proizvajalci avtomobilov delajo posebne modele za indijski/kitajski/ameriški trg in ga pri nas ne bi mogli servisirat, ker nimajo delov in znanja.

Pri tej elektroniki pa gre večinoma za isti izdelek, le tam ena zadnja cifra v modelu je drugačna in se potem izgovarjajo, da ne ni podpore za ta izdelek pri nas. V Slovenijo dobimo velikokrat aparate za vzhodno ali pa južno Evropsko regijo. In po mnenju proizvajalca gre tukaj za 2 različna produkta.

Se strinjam, da je to nateg. Ampak takšna je realnost. Boljše je preverit prej.

barakus ::

Hvala za razlago.

FlyingBee ::

se pojavljajo slike belega nexusa 4, čeprav vprašanje je kje so sploh črni http://www.gsmarena.com/white_lg_nexus_...

glede na poplave različnih modelov, kitajčki so s svojimi že daleč Huawei, Oppo, ZTE, ... mogoče pa je taktika googla s pomanjkanjem nexusa, ker glede na koliko novic in komentarjev generira, se jim bo še splačalo na koncu, čeprav izpadejo amaterji .. kako da niso povsod v zadostnem številu dosegljivi (Simobil ga že 1 mesec napoveduje, pri Mobitelu pa je kaj, 10 kosov prišlo :-(

klinker ::

Klinc jih gleda dokler ni vsaj 32gb placa. Ze moj 2 leti star nexus s ima 16gb in je poln, ne pa 4ka s FHD snemanjem videa, ipd "bomboncki".

lekses ::

klinker je izjavil:

Klinc jih gleda dokler ni vsaj 32gb placa. Ze moj 2 leti star nexus s ima 16gb in je poln, ne pa 4ka s FHD snemanjem videa, ipd "bomboncki".


Mene je isto to zmotil, pa sm potem raj Xperio T kupu. Sicer nimam tko dobre software podpore kot pr Nexus 4, ampak telih 16 GB brez možnosti razširitve je res mal smešnih.

Zanč sm biu na enem športnem dogodku in posneu par filmov. Pr 1080p resoluciji je biu notranji spomin mimogrede napolnjen. Da ne govorim o tem, da mi navigacija pobere skoraj 2 GB, pa Bard's Tale dodatne 3 GB (mimogrede, dalč najbolša igrca, ki sem jo igrou na telefonu). Ob tem pa je uporabniku na voljo samo okrog 12 GB, ker ostalo pobere sistem.

A je res tolk težko dodat podporo za SD? Če bi jo meu, bi definitivno kupu Nexus-a.

bajo ::

Za višek GB-jev ima pa Google tole aplikacijo Google Drive v oblaku, kjer lahko shranjuješ višek. Pač drugačna logika od SD kartic :)....Apple tudi ima podobno logiko z Iphoni


https://play.google.com/store/apps/deta...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: bajo ()

lekses ::

bajo je izjavil:

Za višek GB-jev ima pa Google tole aplikacijo Google Drive v oblaku, kjer lahko shranjuješ višek. Pač drugačna logika od SD kartic. Zgleda, da so se zgledovali po Applu :)

https://play.google.com/store/apps/deta...



Ja tole je brezveze. Če grem jz na koncert/šport, nimam na voljo povezave, da bom vmes snemu na oblak. SD kartica je ravno za to, da nafilaš, doma pa urejaš posnetke/slike.

Ne vem no, highend android telefon s 16 GB spomina, ponujajo pa celo verzijo z 8 GB :) mal se hecajo

jan_g ::

Nexus -> dev phone. Zato določene stvari manjkajo. Hočem povedati, da so nexusi namenoma criplani, verjetno tudi zaradi ekosistema oz. ostalih proizvajalcev (samsung, htc, sony, motorola).

KoMar- ::

Besedi Nexus in crippled ne sodita v isti stavek.

jan_g ::

Sodita, sem že pred časom bral, ampak sedaj ne najdem, da je nek google android developer izjavil, da nexusi namenoma nimajo sd card slota, ker dev phone ni multimedijska naprava, ki bi potrebovala gigabajte prostora za slike, video posnetke in ostale podatke. Se pravi, če je to res, so se zavestno odločili za ta korak.

Jaz imam tudi zadnjega nexusa in sem ga vzel z vedenjem, da ima določene omejitve. Kljub temu se mi zdi odličen nakup, glede na to, da so ostali high end telefoni 2x dražji.

smoke ::

Razlog zakaj ni SD card slotov: http://www.androidcentral.com/why-nexus...

lekses ::

smoke je izjavil:

Razlog zakaj ni SD card slotov: http://www.androidcentral.com/why-nexus...



"We got tired of seeing OEMs include many GB of internal storage for music, while users were still running out of space for apps and data. This approach lets us merge everything on one volume, which is way better."

Bedarija. Moja Xperia T ma 2 GB prostora za aplikacije. Trenutno mam naložene vse, ki jih rabim in ne rabm, pa je še vedno preko 1 GB prostora. V teh 2 GB se namreč shrani manjši del aplikacije, večina pa gre v preostal del notranjega spomina telefona. Vsaj pri mojem telefonu.

damjanll ::

Bolj verjeten razlog je to da nocejo placevat microsoftu za FAT patente. (Na SD karticah je obicajno FAT gor) Ampak tega seveda ne bodo priznali ker bi bila slaba reklama.

Mavrik ::

damjanll je izjavil:

Bolj verjeten razlog je to da nocejo placevat microsoftu za FAT patente. (Na SD karticah je obicajno FAT gor) Ampak tega seveda ne bodo priznali ker bi bila slaba reklama.


Ne, to je najmanjši problem. Dejansko je resen problem to, da proizvajalci dajejo premalo prostora na flashu (glej HTC naprave in še par drugih) in so potem ljudje razočarani, ko na njihove telefone s 16GB SD karticami ne morejo dati veliko aplikacij. Trenutna arhitektura Androida pa pametnejše rešitve ne ponuja. Isti razlog je tudi za to, da je na Nexus napravah izginil MSD način za priklop vsebine in ima samo MTP ter CTP.
The truth is rarely pure and never simple.

s1m0n ::

Pa ni MSD izginil s prihodom ICSa ?

smoke ::

lekses je izjavil:

smoke je izjavil:

Razlog zakaj ni SD card slotov: http://www.androidcentral.com/why-nexus...



"We got tired of seeing OEMs include many GB of internal storage for music, while users were still running out of space for apps and data. This approach lets us merge everything on one volume, which is way better."

Bedarija. Moja Xperia T ma 2 GB prostora za aplikacije. Trenutno mam naložene vse, ki jih rabim in ne rabm, pa je še vedno preko 1 GB prostora. V teh 2 GB se namreč shrani manjši del aplikacije, večina pa gre v preostal del notranjega spomina telefona. Vsaj pri mojem telefonu.


No, roko na srce, noben te ne sili, da morš kupit Nexus napravo. Če si z Xperio T zadovoljen, je to to. :)

lekses ::

smoke je izjavil:

lekses je izjavil:

smoke je izjavil:

Razlog zakaj ni SD card slotov: http://www.androidcentral.com/why-nexus...



"We got tired of seeing OEMs include many GB of internal storage for music, while users were still running out of space for apps and data. This approach lets us merge everything on one volume, which is way better."

Bedarija. Moja Xperia T ma 2 GB prostora za aplikacije. Trenutno mam naložene vse, ki jih rabim in ne rabm, pa je še vedno preko 1 GB prostora. V teh 2 GB se namreč shrani manjši del aplikacije, večina pa gre v preostal del notranjega spomina telefona. Vsaj pri mojem telefonu.


No, roko na srce, noben te ne sili, da morš kupit Nexus napravo. Če si z Xperio T zadovoljen, je to to. :)



Nisem nek fanboy sonyja, ampak glede na ceno in ostale lastnosti se mi je zdela xperia t najbolj smotrn nakup.
Bi pa z veseljem kupu nexus-a, zato me čudi politika googla glede kapacitete spomina. Ko sem bral po tujih forumih, je velik ljudi, ki bi kupl nexus-a, pa jih je od tega odvrnil pomanjkanje spomina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lekses ()

Mavrik ::

s1m0n je izjavil:

Pa ni MSD izginil s prihodom ICSa ?


Ne, večina naprav z SD karticami še vedno ma MSD.
The truth is rarely pure and never simple.

bajo ::

lekses je izjavil:

bajo je izjavil:

Za višek GB-jev ima pa Google tole aplikacijo Google Drive v oblaku, kjer lahko shranjuješ višek. Pač drugačna logika od SD kartic. Zgleda, da so se zgledovali po Applu :)

https://play.google.com/store/apps/deta...



Ja tole je brezveze. Če grem jz na koncert/šport, nimam na voljo povezave, da bom vmes snemu na oblak. SD kartica je ravno za to, da nafilaš, doma pa urejaš posnetke/slike.

Ne vem no, highend android telefon s 16 GB spomina, ponujajo pa celo verzijo z 8 GB :) mal se hecajo

Lekses lej...slabost pri tvoji Xperia T je pa ta, da boš zadnji fosil glede SW-ja (verjetno imaš še ICS 4.0.4), Nexus ima JB 4.2.1. direktno od Googla, teb ga pa mal preobrne Sony (ostali phoni še čakajo na nadgradnje NA VERZIJO 4.2) in slabo baterijo, da ti servisu rajši ne govorim (iskušnje glede ženinega telefona).
Zato pa vsak kupi tisto, kar se mu zdi najbolj smotrno in tu pač razglabjamo o Nexus 4 telefonih :)

Spock83 ::

lekses je izjavil:

bajo je izjavil:

Za višek GB-jev ima pa Google tole aplikacijo Google Drive v oblaku, kjer lahko shranjuješ višek. Pač drugačna logika od SD kartic. Zgleda, da so se zgledovali po Applu :)

https://play.google.com/store/apps/deta...



Ja tole je brezveze. Če grem jz na koncert/šport, nimam na voljo povezave, da bom vmes snemu na oblak. SD kartica je ravno za to, da nafilaš, doma pa urejaš posnetke/slike.

Ne vem no, highend android telefon s 16 GB spomina, ponujajo pa celo verzijo z 8 GB :) mal se hecajo


Ne ne hecajo se. Malo morajo pustiti nekaj za Samsung, HTC... ;)

bdoxx ::

Lekses lej...slabost pri tvoji Xperia T je pa ta, da boš zadnji fosil glede SW-ja (verjetno imaš še ICS 4.0.4), Nexus ima JB 4.2.1. direktno od Googla, teb ga pa mal preobrne Sony (ostali phoni še čakajo na nadgradnje NA VERZIJO 4.2) in slabo baterijo, da ti servisu rajši ne govorim (iskušnje glede ženinega telefona).
Zato pa vsak kupi tisto, kar se mu zdi najbolj smotrno in tu pač razglabjamo o Nexus 4 telefonih :)

Sure, ker če nimaš 4.2 nisi IN, in je telefon totalno neuporaben.
Sam sem še na 4.0.3 na SGN, in glej ga zlomka telefon deluje normalno.

s1m0n ::

Posodobitev na novejše verzije je vedno zaželjena ni pa nujna.
Kaj gromozanskega pa pridobiš iz ICS na JB ?
Razen kakšnih optimizacij delovanja ?

Tisti dodatni bonbončki niso kaj UH, da bi jih moral imeti.

lekses ::

s1m0n je izjavil:

Posodobitev na novejše verzije je vedno zaželjena ni pa nujna.
Kaj gromozanskega pa pridobiš iz ICS na JB ?
Razen kakšnih optimizacij delovanja ?

Tisti dodatni bonbončki niso kaj UH, da bi jih moral imeti.



Sei glede tega majo prou kritiki Sonyja, ker so s posodobitvami res uzad. Ampak men pač to odtehta dobra kamera in super zaslon, pa podpora SD :)
Sm pa meu 1 dan nexusa na testiranju, res fajn telefon. Mogoče preveč drsi, ker ima steklo na zadnji strani.

pickle_rick ::

ICS in JB je meni velika razlika, JB mi je nekako veliko bolj intiutiven, preklapljanje med aplikacijami hitrejše, izboljšane kontrole kamere ipd.

Lonsarg ::

Razlika 2.3 - 4.0 je za faktor 100 ali tisoč večja, kot 4.0-4.1, zanemarljivo. Tudi 5.0 ne more takega preskoka prinesti, kot ga je 4.0 prinesel. Od 4.0 naprej je Android res postal zakon.

bajo ::

Lejte razumem, da tisti, ki imate ICS tolažite prvo sebe, da ni velike razlike med ICS in JB. Sam uporabljam Nexus 4 na JB 4.2.1. ki ima še odličen HW (QuadCore 1.5 + 2gb RAM) in Lenovo Thinkpad Tablet 3G tablico, ki je na ICS 4.0.3 (DualCore 1.0GHz + 1Gb ram) Pa še kakšna razlika je v samem delovanju..Drugače pa lahko vsak poišče na netu in youtube kakšne so razlike. .Isti problem kot Sony ima tudi LG glede posodobitev in pol si primoran rootat telefon, ker lahko rodiš preden dobiš kakšno posodobitev. In tu ne gre za IN ali OUT metodo ampak za point, če je zunaj nova verzija Androida, zakaj moram jaz s svojim telefonom čakati med 6-12 mesecev, da jo dobim !!! Zato, ker morajo proizvajalci v čisti Android vključiti cel kup navlake, kao dobrih aplikacij, da ja traja in upočasnuje in dela nestabilen telefon. Zato mi je všeč Nexus 4, ker je čisti spoliran Android na telefonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: bajo ()

FlyingBee ::

ni ga čez android, ki z vsako posodobitvijo postaja še boljši in boljši, edino včasih je SW prepočasen in ne sledi HW-ju kar je razumljivo

dejanslo ::

Imate kakšna priporočila za ovitek za N4? :)
There`s More Than One Way To Do It

JayKay ::

http://www.amazon.co.uk/Nexus-Hydro-cap...
tega mam jaz dokler official bumper ne pride, kar bo cez 2 tedna

sam case je kul, ne prevec bulky, dovolj pa ce dol pade tel

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

SLO_Matej ::

FlyingBee je izjavil:

ni ga čez android, ki z vsako posodobitvijo postaja še boljši in boljši, edino včasih je SW prepočasen in ne sledi HW-ju kar je razumljivo

FlyingBee je izjavil:

"jed" še ni pripravljena, zakaj ste tako presenečeni, je kdaj slabega okusa
««
8 / 41
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674540196 (162227) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495508 (4233) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5022801 (19258) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6529680 (22648) Assass1n

Več podobnih tem