» »

CPU na 100% brez potrebe

CPU na 100% brez potrebe

Temo vidijo: vsi

inbox ::

Velikokrat se mi zgodi, ko surfam po netu, da mi zašteka računalnik (upočasni se delovanje), CPU meter se dvigne na 100%, brez da bi bil prižgan katerikoli zahteven program, tudi v task managerju ni noben program, ki bi veliko pokuril. Recimo, da imam prižgan samo Chrome, se mi to zgodi. Čez nekaj minut procenti padejo in spet dela normalno. Furam pa Win7 x64 (original). Do sedaj ni bilo nobenih problemov, delam tudi z After Effectsi in Premierom brez problema, pa ni nikoli tako zaštekal za brezveze.
Torej kaj bi bilo narobe?

PS: včasih mi tudi napiše da se je crashnil Java oz. flash plugin.

Xserces ::

komponente pa so?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

i3 2.5, 4gb rama. Niso komponente problem, ker mi adobe creative suite dela bp. Zašetka pri uporabi samega Chroma.

amigo_no1 ::

Izklopi chromov adobe flash player.

http://www.howtogeek.com/howto/16705/di...

Samo potem mi ne bodo nekatere strani delale? Oz. filmčki ipd.

Če nadaljujem svoj prejšni stavek:
in namesti uradni flash player (non IE) in bodo flash strani delale.

Zadeva je takšna, da še vedno nisem rešila problema. Sem pa ugotovil, da tudi če ni brskalnik odprt, se mi zgodi isto, torej CPU brez potrebe na 100% in vse zašteka. Tudi med gledanjem filma, samo od sebe se ustavi, šteka, CPU na 100%. Ali pa če nič ne delam, samo gledam - CPU na 100%. Kje bi lahko bila težava?

galu ::

Poglej v task managerju koliko kakšen proces požere, ko bo CPU na 100%. Konec koncev maš ga lahko tudi cel čas odprtega.
shortcut: ctrl+alt+delete ALI start, zaženi: "taskmgr.exe"

Če to ne pokaže nič pametnega, pa probej s tem: http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
Tako to gre.

Zdej recimo deluje normalno, v tskmg pa gledam procese pod CPU in je vse na 0 razen System Idle Process je na 99. Bi tudi to moralo bit v normalnem delovanju na 00?

Sej sm že pogledal na gugl, pa mi ni nič jasno. Ma na novo bom naložil Winse pa je. Se mi ne da j***t.

Vanadium ::

Mah jaz mam iste probleme na puncinem thinkpad r60, notri je dvojederni procesor t2400 4gb rama, ati x1400 graficna pa windows 7 tako melje da glava pece, na acer laptopu od puncinega brata z enojedernim celeron procesorjem, 2gb rama in intel x3100 grafiko pa leti proti temu. Sem obupal ze kaj bi bilo in se mi neda vec vsak mesec na novo dajat windows 7

logit ::

Če se vam to dogaja na prenosnikih je lahko problem v defektni bateriji oziroma napajalniku. Pri meni je bil to vzrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: logit ()

Hm... no pri thinkpadu imam fuc baterijo... bo treba novo zgleda nabavit pa probat. Samo ni mi jasno kaj bi baterija mela pri yem?

Meni je sprva šel procesor na 100% ko se je baterija polnila in sicer med 60% in 85% napolnjenosti. Kasneje pa vsakič ko sem imel baterijo priključeno. Trenutno uporabljam prenosnik brez baterije direkt na el. omrežje in nimam več teh težav.

Re: High CPU usage (100%)

?04-10-2012 11:07 AM

I had the exact problem with you and I found out that it was the battery's problem because when it was low on battery it didn't give the processor the electricity it needed so it was becoming really slow. Remove the battery and test your computer again, might help.

logit je izjavil:

Meni je sprva šel procesor na 100% ko se je baterija polnila in sicer med 60% in 85% napolnjenosti. Kasneje pa vsakič ko sem imel baterijo priključeno. Trenutno uporabljam prenosnik brez baterije direkt na el. omrežje in nimam več teh težav.

Re: High CPU usage (100%)

?04-10-2012 11:07 AM

I had the exact problem with you and I found out that it was the battery's problem because when it was low on battery it didn't give the processor the electricity it needed so it was becoming really slow. Remove the battery and test your computer again, might help.

K***c? 8-O Ravno mi je zaštekal ko sem to bral in se fila baterija (na 63%). Res mi je parkrat že utripala baterija in mi napisalo neki error. Zna bit to ja. Hvala za informacije, bom bil pozoren.

RejZoR ::

Napiš kateri proces žre tolk CPU-ja, ker vse drugo je eno prazno mlatenje slame...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hojnikb ::

će ti žere cpu nt kernel, pol je fora v slabih driverjih...
#brezpodpisa

Meni chrome največ požre ob odprtem slotech žre od 15-20 sem pa dal zdaj ven baterijo pa se mi zdi da je malo bolje vse skupaj.

Meni je redno žrlo 100% v task managerju vendar brez konkretnega in vidnega procesa. Vse je kazalo normalno samo seštevek je bil pa 100%.

klinker ::

Vanadium je izjavil:

Mah jaz mam iste probleme na puncinem thinkpad r60, notri je dvojederni procesor t2400 4gb rama, ati x1400 graficna pa windows 7 tako melje da glava pece, na acer laptopu od puncinega brata z enojedernim celeron procesorjem, 2gb rama in intel x3100 grafiko pa leti proti temu. Sem obupal ze kaj bi bilo in se mi neda vec vsak mesec na novo dajat windows 7

Zanimivo, ker ima frend s thinkpadom enake probleme pa je bistveno boljsa konfiguracija...nek 12" z i5ko in 4GB rama. Je pa sluzbeni in kot zgleda majo nikakve sistemce tam da mu ne znajo to postimat (luka koper) :D

klinker ::

Sej ne vem kdo so...je pa dejstvo da ima laptop za 2k € in dela slabse od mojega prastarega HPja z Athlon64 X2 in 2GB rama.

Evo imam brez baterije priklopljeno direkt na štrom, dela brez problema :)

klinker je izjavil:

Vanadium je izjavil:

Zanimivo, ker ima frend s thinkpadom enake probleme pa je bistveno boljsa konfiguracija...nek 12" z i5ko in 4GB rama. Je pa sluzbeni in kot zgleda majo nikakve sistemce tam da mu ne znajo to postimat (luka koper) :D

Ja nevem kaj je fora teh thinkpadov, fotru sem dal svojga dela d620 in dela ko šus pa ima mislim da celo gma965 grafiko not (celo aero dela na tej grafiki)

69charger ::

Znan problem, sploh pri kakšnih HPjih kjer z univerzalnim adapterjem ni dovajalo dovolj moči in je posledično deloval zelo počasi. Podobni simptomi pri slabi bateriji/napajalniku.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230279307 (99865) MrStein
»

Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7021963 (20336) zuz3k
»

thinkpad r61

Oddelek: Pomoč in nasveti
16836 (762) kixs
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6022011 (18638) MrStein

Več podobnih tem