Forum » Pomoč in nasveti » Disk mi nekak čudno ropoče!!!
Disk mi nekak čudno ropoče!!!
Nazgul ::
Kupil sem si nov disk Seagate Barracuda 4 80gb in zamenjal starega IBM-a 80gb v upanju na tišje delovanje, ampak mislim da mi novi disk nekak čudno dela. In sicer skoraj non-stop nekaj ropoče iz njega, podobno se to čuje kokr bi nekaj nalagal, torej kokr bi se glava pomikala, ampak lučka na ohišju pravi da disk nič ne dela. Kot pravim, tako dela skoraj non-stop, včasih s krajšimi ali malo daljšimi pavzami vmes. Kaj bi lahko blo narobe? Je disk morda pokvarjen? Prosim za pomoč, ker me to tako zelo moti.
- spremenil: Nazgul ()
Bremzi ::
Ti, kako pa si zategnil vijake? Namreč meni je tudi ropotal, ker sem preveč zategnil vijake in mi je ohišje delovalo kot ojačevalec. Pa tudi podložke bi bilo mogoče pametno dativ vmes.
LP
LP
Zategnil sem jih kr dost. Za podložke nimam placa, al se mogoč dobijo take čiiisto tanke? Ampak ne verjamem da je težava v ojačanju, ker neki v disku dela kar ne bi smelo, vsaj tako se men zdi. Kot sem rekel, kokr bi se glava premikala. Ko to neha, kar se včasih dogaja, je pol tih kakor je treba.
EjTi ::
Ta disk naj bi bil čisto tih (poglej specifikaije na www.seagate.com). In če ni čisto tih (minimalno se bi ga moglo slišat samo med branjem/pisanjem) ga nesi nazaj prodajalcu da ti ga zamenja - reci da si disk kupu zato da je tih in na www.seagate.com piše - ne vem kolk - 25dB hrupa in to škripanje ni 25dB in da ga zamenja.
lepi joker ::
tudi jaz sem prej imel IBM 40GBdisk ata100 7200,s katerim sem bil zelo zadovoljen.
sedaj pa sem nabavil Maxtorja 80 gb ata133
7200,s katerim pa imam čisto iste probleme kot si jih omenil ti..čisto,čisto iste,pa tudi sam ne vem kaj naj bi to bilo.tudi sam sem že pomislil da z njim nekaj ni vredu..
ful je glasen in nonstop nekaj dela...
sedaj pa sem nabavil Maxtorja 80 gb ata133
7200,s katerim pa imam čisto iste probleme kot si jih omenil ti..čisto,čisto iste,pa tudi sam ne vem kaj naj bi to bilo.tudi sam sem že pomislil da z njim nekaj ni vredu..
ful je glasen in nonstop nekaj dela...
Zdej sem ga odšraufaul pa ga dal na dno ohišja, vmes pa še mal gume in je zdaj kr dost boljš. Sam upam da se ne bo preveč grel ker nima toplote kam odvajat razen v zrak, pa dejstvo da stoji na glavi mi tudi ne diši preveč. Vseeno ga v manjši meri še čujem (mam namreč ventilatorje vse na 5V), in zvok ki ga producira je tak kot prej opisan kar me še kr malce skrbi, namreč ni tako enakomerno brnenje temveč bolj nekako tako: trrr, trrr, trrr, trrr, zelo hitro, kot neko ohlapno "ropotanje".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov članek: Vzpostavitev v celoti šifriranega sistema na Ubuntu FeistyOddelek: Novice / Nova vsebina | 5707 (4064) | poweroff |
» | Maxtor ali HitachiOddelek: Kaj kupiti | 1768 (1198) | Dobius |
» | Maxtor vs. SeagateOddelek: Kaj kupiti | 878 (767) | VASkO |
» | Maxtor vs. WDOddelek: Kaj kupiti | 1580 (1332) | EjTi |
» | Tihi diski?Oddelek: Strojna oprema | 1970 (1327) | burekar |