» »

Predsedniške volitve 2012

Predsedniške volitve 2012

Temo vidijo: vsi
««
5 / 29
»»

Utk ::

Meni je pa bolj zanimivo, da človeku, ki je dobrih 30 let stalno v dobrih službah, menjava podov in vodovodnih inštalacij v ženinem stanovanju pobere praktično vse življenjske prihranke, to je pa tudi vse kar je ustvaril v svoji karieri. Sej ni problem, ampak zakaj ne reče, da si je pač privoščil in užival življenje, a ga je sram? Ne pa da bluzi o strašnih stroških v NY.

torentino ::

Mogoče je preveč zapravil za dobave g. Pavliča.
Glede na to, da mu je naredil lepo "uslugico"

lexios ::

MadMicka je izjavil:

Gledam zdajle par minut soočenje kandidatov za predsednika na POP TV. In kaj izjavi Zver? Pravi, da so za izgubljene liste s podpisi krivi v Državnem zboru RS, pravi da ni kriva vlada. Mislim proklet debil! Kako ta kreten od človeka ve, da je kriv državni zbor, da morda ni krivda na MNZ oz na vladi? A je bil zravn, k so kradl liste al pa k so jih po nesreči zgubili, recimo? Državni zbor je potrdil, da se število originalnih listov pokriva s številom kopij, ki jih je shranil sindikat. Na MNZ pa so sporočili, da jih je manj? Kako neki on ve, kdo je kriv? Dokler tega ne pojasni, je pač navaden kreten, nevreden položaja predsednika države. Vse lepo in prav, ga pač razumem, da leze Janši v rit in da člani ene politične stranke držijo skupaj, ampak vse ima nekje svojo mejo!

Kreten je bil že v preteklih mandatih, nič novega! Kot minister pa je imho naredil več škode kot zdj v Bruslju, upam, da bo po tej kandidaturi res premislu o umiku iz slovenske politike IN SE TUDI ODSTRANIL...

Keyser Soze ::

Utk je izjavil:

Meni je pa bolj zanimivo, da človeku, ki je dobrih 30 let stalno v dobrih službah, menjava podov in vodovodnih inštalacij v ženinem stanovanju pobere praktično vse življenjske prihranke, to je pa tudi vse kar je ustvaril v svoji karieri. Sej ni problem, ampak zakaj ne reče, da si je pač privoščil in užival življenje, a ga je sram? Ne pa da bluzi o strašnih stroških v NY.

Ne vem kaj kurac se zgovarja.

Če je dobro zaslužil, je dobro zaslužil. Če je bilo vse po reglcih ne vidim nobenega problema, če si je s tem denarjem rit brisal al pa koko dobavljal za lastne potrebe.

Mislim, folk se pa tud obremenjuje z vsem, samo pomembnim ne.
OM, F, G!

Matako ::

Zato, ker je slovenska narodna psihologija naravnana na neke vrste manični egalitarizem, ki se potem kaže navzven kot kult "malega človeka".

Vsi kandidati so prisiljeni dokazati, ali se saj zlagati, da so le eni izmed "malih ljudi". No razen Kučanu ni bilo treba, saj je že po naravi majhen in luškan.. ima tudi prijazne očke.

In ja, dejansko je pri nas družbeno sprejemljivejše, da se poizkusiš lažno prikazati kot revnega, kot da se recimo iskreno pohvališ z osebnih uspehom, ki se - zakaj ne - kaže lahko tudi v veliko denarja. Ker če pokažeš, da si bogat kao zajebavaš "malega človeka", če pa lažeš, da si reven, si pa saj poizkusil vklopiti se med "normalne ljudi", samo ti ni uspelo, ampak ajd!

Patološko, ampak resnično! In ne bo se spremenilo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Double_J ::

http://www.mladina.si/117654/zadnja-nap...

Bomo videli koliko so bili točni...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

mtosev ::

pahorček je v vsakem novem soočenju bolj in bolj prepričljiv
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gigahertz ::

a u nedeljo so volitve?:)) za nih si še čevlov ne obujem kaj šele da grem volt:)
"670#2500#8"

Okapi ::

Vreme bo hudo slabo. Zna Zver kakšen odstotek več dobiti od pričakovanega, ker ima verjetno najbolj zagrete volilce. Še vedno pa premalo za drugi krog.

O.

Buggy ::

daljnovidni predsedik sponzoriran od optike je passe...bolj me skrbi hunta volilcev v drugem krogu ki imajo radi mojstra Miho...in pavliho istocasno. Model od pahorinota je pijavka...ce ne dobi predsedniskega polozaja je politicno mrtev.

celada ::

Double_J je izjavil:

http://www.mladina.si/117654/zadnja-nap...

Bomo videli koliko so bili točni...

Zadnje volitve so bili še najbolj točni.

trololo2 ::

Dobro se odvija tole. V drugem krogu bo Pahor z glasovi Zvera zgleda pometel s Turkom.

dstr17_ ::

Pahor je s to svojo novo retoriko že na parlamentarnih volitvah dosegel zelo dober rezultat za SD. Izgleda da bo uspeh ponovil.

A predvolilni molk dovoljuje, da se odvijajo debate po forumih?

itak. zakaj pa ne bi? saj slotech ni medij

brez turkeca na čelu države bo življenje lepše

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

trololo2 ::

dstr17_ je izjavil:

Pahor je s to svojo novo retoriko že na parlamentarnih volitvah dosegel zelo dober rezultat za SD. Izgleda da bo uspeh ponovil.

Hm pa je res že čez polnoči. Bi zbrisal svoj post pa ne morem... Moderator briši ;).

Seveda je tudi Slo-tech medij.

V nekaterih drugih medijih recimo onemogočijo komentiranje člankov v zvezi z volitvami, ali pa zaklenejo forum.

Kolikor vem je prepovedana propaganda in nagovarjanje volilcev, ampak nisem pa prepričan ali tudi forumska debata spada pod to. Zdi se mi, da ne bi smela biti, ker sicer bi bilo to kot da je kakršnakoli debata v zvezi z volitvami prepovedana.

A doma se pa smemo pogovarjati? Ali pa v oštariji?

O.

Massacra ::

trololo2 je izjavil:

Dobro se odvija tole. V drugem krogu bo Pahor z glasovi Zvera zgleda pometel s Turkom.

Ne ne. Zverovih v drugem krogu vsaj 50% ne bo šlo volit.
In do drugega kroga je še daleč. In dramatični dogodki
pred nami. :)

http://www.rtvslo.si/volitve-2011/do-16...

Zanimivo, med drugim pravijo tole:

Za objavo na družabnem omrežju sta sicer odgovorna tako pisec na zidu kot tudi lastnik profila. Za takšno kršitev pa je predvidena globa od 120 do 200 evrov tako za pisca komentarja kot tudi za lastnika profila. Pravila volilnega molka veljajo tudi za objavo komentarjev oz. forumov na spletnih medijih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dstr17_ ()

Ja, ampak to velja za propagando za tega ali onega kandidata, ne pa za pogovore o njih. Če napišeš "volite za XXX, ker je d'best", je to kršitev, če pa se pogovarjamo o tem, kakšne šanse ima ta ali oni in kako bo vreme vplivalo na volilno udeležbo, pa to ne more biti kršitev volilnega molka. Ni treba biti bolj papeški od papeža.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Oberyn ::

Pri zadnjih volitvah v državni zbor (ups, samo upam, da niso bile tudi absolutno zadnje... krkovič ... specialna brigada ... ma pustmo to) je bila tema zaklenjena točno ob polnoči, ko se je začel volilni molk. Oziroma 10 sekund prej. Jaz sem 3 sekunde pred polnočjo hotel stisniti zmagovalni zadnji post, pa me je admin prehitel za ene 5 sekund in zaklenil. Tudi sicer je imel admin zadnje pol ure hitre prste kot hudič, posti so izginjali hitreje, kot sem jih lahko bral.

Gregor P ::

... če bo po kakšnem čudnem naključju slučajno treba plačati kakšno kazen (v naši državi pač človek nikoli ne ve:P), bomo pa skup zbrali pa je:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

a upa kdo napisat koga bo volu:D
"670#2500#8"

Gigahertz je izjavil:

a upa kdo napisat koga bo volu:D

Pha. Jaz sem predčasno volil v četrtek in tu napisal, koga. Pobrskaj par strani nazaj.

ne da se mi iskat,napiš še enkrat8-)
"670#2500#8"

Gigahertz je izjavil:

ne da se mi iskat,napiš še enkrat8-)

Turka. Naj razložim. Jaz sem levičar, mislim politično. Zdaj, to je sorta, ki izumira, ampak ene dva ducata nas je pa še v državi. Tudi na zadnjih volitvah v državni zbor sem volil edino levo politično stranko v državi, ki pa žal ni prišla v parlament. In Turk je po srcu tudi precej levičar. Zato. Zver je seveda skrajni desničar (kar običajno imenujemo fašizem), Pahor ni pa nič. Pahor je fikus, ups oprostite mi, fikusi, nisem vas mislil užaliti.

Looooooka ::

dstr17_ je izjavil:

Ce bo svoji zeni se naprej pustil odpirati usta mu to ne bo prevec pomagalo :D

ne vem ampak Pahor, kolikor sem ga imel vcasih v cislih (dokler ni osmesil sebe in stranke) se mi sedaj kot "prosjac" za funkcijo predsednika bruha...bi se reklo skoraj, da je ta zadnja opcija pri tistih res zagenjenih in njegovi politicni eksistenci nasploh :D

...razmisljam da bi volil Zverino...samo da ta vsakomu_biti_vsecen_gospod ne pride v drugi krog!

OWCE FTW!

In Turk je po srcu tudi precej levičar. Zato. Zver je seveda skrajni desničar (kar običajno imenujemo fašizem),

Zakaj pa nisi rekel, da je Zver po srcu precej desničar, Turk pa skrajni levičar (kar običajno imenujemo komunizem)?

:8)
Dve šivanki...

...razmisljam da bi volil Zverino...samo da ta vsakomu_biti_vsecen_gospod ne pride v drugi krog!

Si že obupal, da bi lahko zmagali v prvem krogu. V drugem se boste tko ali tako že utrudili...
Dve šivanki...

Ni mi jasno, kaj te tako skrbi, saj je vsakomur jasno, da je popolnoma vseeno, kateri od obeh levih bo predsednik.

O.

Okapi je izjavil:

Ni mi jasno, kaj te tako skrbi, saj je vsakomur jasno, da je popolnoma vseeno, kateri od obeh levih bo predsednik.

O.

Mene nič ne skrbi... Stanovnika pa precej skrbi. Tudi nekaj skrajnih levičarjev skrbi. Zato se mi zdi pa zabavno.
Dve šivanki...

Mene nič ne skrbi... Stanovnika pa precej skrbi. Tudi nekaj skrajnih levičarjev skrbi. Zato se mi zdi pa zabavno.

a to ti je Sturm povedal al tista Nezka al kaj je ze tista incognito klero deklina tam v tvoji vladi?...trot prve vrste!

Stanovnik: »Volitve ne bodo normalne, bodo plebiscit.«

http://www.delo.si/novice/politika/stan...

Očitno tega strica skrbi, tako kot tudi tebe Buggy.
Dve šivanki...

Mene nič ne skrbi... Stanovnika pa precej skrbi. Tudi nekaj skrajnih levičarjev skrbi.

ker te zgodovina tako krepko zanima vprasaj svojega dobro placanega Peterleta, ce kaj ve kako je Tovsakova gradila svoj imperij srce zlato!!...pa to je retoricno vprasanje, da se ne bos matral!

moralnezi, klerofasist, da vam ni para...fuj in fej bi rekli delavni ljudje!

a vas res ni sram...ali si lazete kolektivno?

marsikdo vas je ze skuzil, ce hoces ali ne ste pokazali do sedaj ze vaso komepetnco ..in do kje vasi zepi sezejo.

ne boj se ... volitve predsednika ste itak popusili v svojem rumenem idealu, pocasi bo narod doumel, da jim skodo delate tudi na ostalih ravneh...to bo sele bolelo ti dvojni celavi!

Mene pri vsem skupaj še najbolj zabava misel na zagrizene desnake, ki bodo v drugem krogu volili Pahorja. Nekateri verjetno razmišljajo, ali bi ga ne bilo pametno za vsak slučaj podpreti že v prvem krogu. Priceless.8-)

O.

Okapi je izjavil:

Mene pri vsem skupaj še najbolj zabava misel na zagrizene desnake, ki bodo v drugem krogu volili Pahorja. Nekateri verjetno razmišljajo, ali bi ga ne bilo pametno za vsak slučaj podpreti že v prvem krogu. Priceless.8-)

O.

Ja saj to je problem. Pahor je točno tisto, kar Hans Hellmut Kirst v svojih romanih imenuje "uporaben material". Pod fašistično vlado bo fašist, pod katero drugo pa kaj drugega. Ampak vlada je pač kakršna je (res hvala, dragi sodržavljani, za to darilo). Zato se Pahorja bojim kot hudič križa.

Oberyn je izjavil:

Zato se Pahorja bojim kot hudič križa.

Ah dajte no, bati se kateregakoli od teh treh mojstrov? Ni nevarnosti. Je pa očitno, da je ta strah vodil naše like, ki so pisali ustavo - to, da Predsednik republike nima nekih resnih pristojnosti ni nobeno naključje ampak takorekoč preroško spoznanje, da bi z njimi utegnili početi neumnosti (kar točno počnejo predsedniki držav, kjer te pristojnosti so).

Tako da dilema: po eni strani bi rad videl, da bi jih imeli... po drugi strani pa se mi tako ni treba nikogar bati.

Razen Monike! Vi sploh ne veste kako gajstna je ta baba in čemu smo se za las izognili!
/\/\.K.

lexios ::

Levinski?:))

PS: ...prebral njen umotvor in se popolnoma strinjam, Matako! Čeprav... Neko varovalko (tko kot je na nek način dejstvo, da predsednik republike nima resnih pristojnosti in bi praktično lahko to funkcijo zasedala tudi Štern in Latoya) bi blo potrebno imet tudi oz. PREDVSEM pri volitvah v državni zbor, imho!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Tuek je definitivno zmagal s svoji predlogom rešitve referendumske zagate! In vsi so ponovno sedli za mizo!

Zver mu je želel dokazati, da je njegov predlog skregan z zakoni (in torej s pametjo),
Pahor pa je izjavil najbrž eno največjih bedarij, kar jih je lahko, da bo do škodljive
posledice referenduma večje od škodlivih posledic sprejetih zakonov! če je eno in drugo
škodljivo, zakaj "butelj" kljub vsemu podpira ŠKODLJIVOST?
Ker najbrž nima blage veze o skorajda ničemer (kot vse kaže tudi ne o
Ustavno zagotovljenih pravicah). Pa celo pravnik je menda :))

... to da nek politik nima pojma o ničemer je pravzaprav problem vseh (vsaj zahodnih) demokracij; namreč celoten proces odločanja je tako ogromen in kompleksen ter zajema toliko soudeležencev, da tudi predsedniki vlad običajno nimajo celotne, jasne slike ... kar je po svoje dobro ker pomeni, da je vsak soodvisen od drugega, torej obstaja neka minimalna medsebojna "kontrola", minus pa je pač to, da noben nima točnega pregleda nad vsem (oz. nima toliko časa za to) ter se odgovornost porazgubi med vsemi.

šernk ::

to, da Predsednik republike nima nekih resnih pristojnosti ni nobeno naključje ampak takorekoč preroško spoznanje, da bi z njimi utegnili početi neumnosti (kar točno počnejo predsedniki držav, kjer te pristojnosti so).

in kje ima predsednik te resne pristojnosti? Razen v kakšnih diktaturnih državah kot je severna koreja itd. nima nikjer. Ne v ZDA, ne kralji nimajo po evropi, ne nikjer. Povsod je zadaj takšna ali drugačna vlada, ki odloča o vsem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pahor ni pravnik ampak je diplomiral iz mednarodnih odnosov.

Recimo v Franciji ima predsednik več moči: imenuje premiera in ministre.

kdaj pa bo drugi krog? v prvemu se mi itak ne izplača iti glasovat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

:))

dstr17_ je izjavil:

Pahor ni pravnik ampak je diplomiral iz mednarodnih odnosov.

Recimo v Franciji ima predsednik več moči: imenuje premiera in ministre.

O zhit, maš prav :))

Še en FDV-jevec torej, ki si misli, da je "boga prijel za keco"!

Massacra je izjavil:

če je eno in drugo

Saj pravim - teorija najmanjšega zla. Po njej se bo jutri volilo in je popolnoma družbeno sprejeta. Zato njegova izjava sploh ni tako zelo zanič.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Massacra je izjavil:

če je eno in drugo

Saj pravim - teorija najmanjšega zla. Po njej se bo jutri volilo in je popolnoma družbeno sprejeta. Zato njegova izjava sploh ni tako zelo zanič.

Je pa Turkov predlog zato mnogo boljši in je z vidika ponujene rešitve (tako kot jo je on videl) izšel iz te referendomsko/zakonske zagate kot velik zmagovalec, saj so vsi spet sedli za mizo in se pogajajo!

Se strinjaš?

Massacra je izjavil:

Je pa Turkov predlog zato mnogo boljši in je z vidika ponujene rešitve (tako kot jo je on videl) izšel iz te referendomsko/zakonske zagate kot velik zmagovalec, saj so vsi spet sedli za mizo in se pogajajo!

Se strinjaš?

Popolnoma! Saj to je ta ironija: jaz se z g. Predsednikom strinjam bolj kot marsikdo, ki bo šel jutri na volitve. Saj spremljal sem njegove predstavitve in pojavitve bolj kot povprečje.

Ampak, tu pride še večja ironija: če ne bi bil spremljal predvolilnih srečanj in izjav bi mogoče še celo šel jutri volit (EDIT: ups, brez imen). Tako pa so me vsi trije liki združno uspeli popolnoma prepričati (z argumenti!) da je ves šov popolnoma irelevanten in da si ne zasluži niti trohice pozornosti, ki jo dobiva. Ponavljam: to sem se odločil na osnovi _njihovih_ izjav. Poleg tega sem že omenil, da mi defenzivno voljenje ne diši, res nisem prijatelj "teorije najmanjšega zla", ker se mi zdi, da s tem pristaneš na psihozo - igraš tujo igro. Povsem osebno mnenje.

Tudi dvomim, da bodo te volitve kakorkoli vplivale na El Yayota, on bo to že nekako obrnil, da bo izgledalo, da ga vsi napadajo in spletkarijo proti njemu. Skratka.. škoda cajta.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Mogoče je tvoja težava edino v tem, da ti vidiš vloga predsednika le kot ultimativnega nasprotnika vlade:8)

Vidim ga kot le kot ne-faktor. In ostale kandidate tudi. Ampak pustimo to, že zdaj smo napisali preveč za danes.
/\/\.K.
««
5 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SLOVENIJA , politika, volitve, predsedniške volitve

Oddelek: Problemi človeštva
429096 (7918) Kamran
»

Predsedniški kandidat Miro Žitko (strani: 1 2 )

549184 (7322) Matija82
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

814109847 (94032) imagodei

Več podobnih tem