Forum » Programiranje » OpenGL - kje začeti
OpenGL - kje začeti
darkkk ::
Pozdravljeni,
torej, pokazala se je potreba po tem, da začnem sam packati z openGL knjižnico. Do sedaj sem uporabljal rgl (R paket za openGL) in znam recimo z njim delati, vendar sem zaradi tega "žrtev softwera" in bi rad imel pri vsemu bolj odprte roke.
O sami 3d grafiki bolj nimam pojma, v končni fazi bi pa rad nekaj, kar mi bo znalo izrisovati 3d podatke, vendar bi rad načine risanja sam oblikoval.
Vprašanja:
1. literatura? Po možnosti bolj nove sorte
2. kako nastaviti (inštalirati) OpenGL knjižnice z MinGW compilerjem (v končni fazi bi rad, da se zadeva kompajla za potrebe R-ja, verjento bom moral na koncu zadeve zapakirat in exposat z nekimi extern "C" funkcijami, ampak to so že detajli tule)
3. c, c++ (vsaj večina osnov + stl) sta mi poznana.
torej, pokazala se je potreba po tem, da začnem sam packati z openGL knjižnico. Do sedaj sem uporabljal rgl (R paket za openGL) in znam recimo z njim delati, vendar sem zaradi tega "žrtev softwera" in bi rad imel pri vsemu bolj odprte roke.
O sami 3d grafiki bolj nimam pojma, v končni fazi bi pa rad nekaj, kar mi bo znalo izrisovati 3d podatke, vendar bi rad načine risanja sam oblikoval.
Vprašanja:
1. literatura? Po možnosti bolj nove sorte
2. kako nastaviti (inštalirati) OpenGL knjižnice z MinGW compilerjem (v končni fazi bi rad, da se zadeva kompajla za potrebe R-ja, verjento bom moral na koncu zadeve zapakirat in exposat z nekimi extern "C" funkcijami, ampak to so že detajli tule)
3. c, c++ (vsaj večina osnov + stl) sta mi poznana.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Valve izdal SteamOS in predstavil prototip Steam Machine in Steam ControllerOddelek: Novice / Konzole | 15510 (10516) | Testman42 |
» | Steam za Linux na voljo vsemOddelek: Novice / Igre | 16125 (13164) | deadbeef |
» | AMD v novem Catalystu podprl OpenGL 3.0Oddelek: Novice / Grafične kartice | 5613 (3683) | lopov |
» | Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8038 (5642) | BigWhale |
» | presek poligonov v opengl?Oddelek: Programiranje | 1351 (1151) | Red_Mamba |