» »

Računalnik ne zazna GRAFIČNE in INETRENETNEGA KABLA

Računalnik ne zazna GRAFIČNE in INETRENETNEGA KABLA

krOOokO ::

Na novo sem naložil windows 7, prej sem imel windows. Kot vedno normalno bootal, formatiral in naložil. Problem pa je tem, da mi grafične (hd 6850)in internetnega kabla ne zazna, oz. piše, da moram naložiti driverje za "adapter". Pod grafično kartico pa mi tudi ne piše da je ta, ki bi morala biti, vendar nek xy adapter. Ko internetni kabel vključim, se normalno zasveti, le zazna ga ne, prej je delovalo normlno, tako na win7 kot win8, le sedaj ne. Sem poizkusil še enkrat inštalirati windowse vendar je bilo vse isto. No vglanem ne dela internet in ne zazna grafične, tako da j slika veliko slabša kot prej kakršnokoli resolucijo nastavim. Ve kdo v čem bi bil problem? Hvala

amigo_no1 ::

INETRENETNEGA KABLA

Omfg, črkovalnik si prvo uredi.

Potrebuješ driverje za lan in grafično.

Googlaj "cpu-z", "gpu-z" in ugotovi kaj imaš od matične pl. in grafične.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Yacked2 ::

Najbolje da ročno naložiš gonilnike za mrežno, potem pa s kakšnim Driver updaterjem completno posodobiš sceno.

Se opravičujem VELIKI ALFA IN OMEGA amigo. Problem je v tem, da ne vem katero mrežno imam, niti kje se to pogleda. Ve kdo?

Saj sem ti v stavku, ki se začne z "Googlaj cpu-z..." napisal kaj naredi.
Še vedno TL;DR ?

Zgodovina sprememb…

Nisem te dobro razumel očitno, ker nisi napisal nič v zvezi z mrežno, vendar samo grafično in matično. Samo ne vem, kaj naj sedaj s tem, downloadam... Ali kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krOOokO ()

Ko veš katero matično pl/grafično imaš, pogledaš na stran proizvajalca le te.

Da.

Zgodovina sprememb…

Hvala. Torej najprej pogledam na računalnik za matično, potem pa na internet katero mrežno?

Domini tm ::

Za mrežno ti piše v Device menegerju ...

Lahko piše tudi samo "Unknown Device".

primer:
prva MB, ki mi je padla v roke:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...
imaš vse driverje gor (čipset, audio, lan, usb...).

Zgodovina sprememb…

Evo matična je ASUS P7H55, kaj sedaj? Oz. ne vem kaj potegniti od tu : www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_...

Zgodovina sprememb…

mokasin ::

Tukaj poišči LAN driver.

Potem sem jaz kot kaže čarovnik, da sem v 10 s našel tole:

http://bit.ly/Qepsuk

Hvala, sem našel hehe :)

Hvala mojstri, dela internet. Sedaj pa bo grafično verjetno avtomatsko preko interneta zaznalo oz. naložilo driverj, ne?

Zgodovina sprememb…

Se opravičujem za še en post. Vse deluje normalno, windows je avtomatsko naložil driverje za grafično itd... Tako da hvala vsem, sploh tebi amigo. :)

solatko ::

Vseeno pojdi na proizvajalčevo stran grafične, saj windows potegne samo osnovni gonilnik za delovanje, če pa hočeš izkoristiti vse prednosti svoje grafike, moraš naložit original gonilnike in jih potem po potrebi nadgrajevati. Lahko pa gonilnike dobiš tudi na AMD ali NVIDII, odvisno katero kartico imaš.
Delo krepa človeka

Vse deluje normalno, dokler danes spet ne prižgem računalnika. Spet nekaj v zvezi z driverji, odstranim namestim driverje, nato pa mi napiše da rabim neke gonilnike za realtek pcie gbe family controller , namestim, vendar še vedno piše isto oz. ne zazna kabla. Ne moreš verjeti... Pomoč?

Prodaj to kišto in kupi Apple maca. Resno, prihranil si boš veliko časa in živcev (ter kapacitete na ST serverju).

Klemenn ::

Seveda, univerzalna rešitev. Komur kaj ne dela, naj si kupi maca.

Deluje, moral sem inštalirati neke najnovejše driverje... Ne vem kaj toliko jebejo ti windowsi..

solatko ::

krOOokO - to ne zajevava windows, temveč zanič gonilniki proizvajalcev HW!
Delo krepa človeka

ThomasSGS ::

Jaz imam še bolj staro grafično kartico in vseeno dela na windows xp samo na windows 8 pa en najdem driverjev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

P7P55D_Deluxe

Oddelek: Pomoč in nasveti
6517 (458) Alessio983
»

Intel predstavil nov vezni nabor Z77 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
6917138 (14480) Janac
»

Audacity - nimam snemalne naprave

Oddelek: Zvok in slika
5861 (766) tonccy
»

Menjava ohišja

Oddelek: Pomoč in nasveti
141491 (1345) Quagmire
»

Namizni računalnik za odbelavo video-audio (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10014695 (13175) fuzia

Več podobnih tem