» »

Je sploh še kdo zvest svojemu partnerju?

Je sploh še kdo zvest svojemu partnerju?

««
2 / 14
»»

solatko ::

NeMeTko - Če bi hotel debatirati samo s teboj, bi ti odgovarjal na ZS. Tema je splošna, dostopna vsem, torej je kramljanje na tvoj post, namenjen vsem, ki jim ni vseeno, kako so zadovoljni s svojim partnerjem in spolnostjo v zvezi.

Fajmoštrov po navadi ne sprašujem za nasvete, saj so izven dogajanja, pedofilija in homo pa nista moji interesni sferi.

Moji posti niso namenjeni spravljanju na pravo pot, v smislu kot si ga predstavljaš ti, so pa namenjeni širjenju obzorja na področju, v katerem ima večina SLO parov, kar krepke težave in probleme. S spolnostjo je tako kot z naravo ali umetnostjo, lahko je fantastična, če jo znaš uživat in se brez zadržkov predajat, lahko pa je hudo breme in vzrok mnogih težav v sicer dobrih zvezah.

Nič kar odgovarjam, ni namenjeno samo dotičnemu, je spološna debata o precej tabuizirani temi - varanje v zvezi.

To so čisto moja mnenja in delčki lastnih spoznanj in izkušenj, katere delim s forumaši, z namenom komu pomagat do lepšega življenja in drugačnega razmišljanja o spolnosti, kot ga kar precej Slovencem dajejo starši in cerkev.

Skakanje čez plot je nemoralno, predvsem do sebe in posledica nezmožnosti komuniciranja s partnerjem/ko. Kaj o teh stvareh meni splošna javnost, pa je stvar javnosti in ne prizadetih posameznikov, ki jim partner natakne rogove.

Verjemi, da v odprtih, dobrih zvezah, do varanja ne more priti, lahko pa pride do določenih odstopanj od splošno sprejetih moralnih načel.

V pošteni in odkriti zvezi se da vse zment.

Invictus - In to vse zaradi hinavščine, ki je prisotna v marsikateri zvezi. V odkritih poštenih zvezah, tega ni, razen po dogovoru (če je slučajno partner nesposoben za reprodukcijo).

tpleko - predvsem ti predlagam, da čim manj bereš rumeni tisk, saj ravno ta, najbolj poneumlja svetovno prebivalstvo.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

BlackHole ::

francek1 je izjavil:

Kot je napisal solatko: V zdravih zvezah, problema varanja, ni!!!!!

Tudi če se kdo malo pregreši, to namreč ni varanje ampak le popestritev. Problem pa nastane, ko se vklopijo čustva...

Ne vem, v čem se potem razlikuje nekdo, ki se malo pregreši in si popestri svojo spolnost drugje in nekdo, ki si enako popestri na nekih žurkah, izletih. Zakaj je eno popestritev, drugo pa varanje? Noben od teh nima pošlihtanih odnosov in govora je o istih ljudeh.
LP Marko

tpleko ::

Invictus je izjavil:

Angleži so delali raziskavo ali so uradni očetje tudi biološki očetje svojih otrok. Preverjali so pa samo krvne skupine.

Izkazalo se je da 25% otrok ni njihovih. Se pravi jih je zaplodil nekdo drug.

Sklepe naj si izpelje vsak sam ...

jaz si izpeljem tale sklep: ti otroki so iz prejšnjih zvez. mislim da sploh ni toliko varanja, če pa že je pa ni produkt nosečnost.

NeMeTko ::

@Solatko - če boš pridno delal na svoji teoriji, boš kmalu dosegel tisti nivo, ko ti sex sploh ne bo več potreben, saj boš takointako vse 'doživljal v glavi'.

Res mi je žal - ampak način, na katerega interpretiraš stvari in jih poveličuješ (čeprav imaš deloma prav) je pretiran in vsiljiv.

Takointako pa smo že vajeni, da so po forumih, četih in drugod po virtuali vsi najlepši, imajo največje, so oh in sploh - prav nič drugače pa ni z nakladanjem, kako imajo to kao vsi neki ful pošlihtano, 'svobodna' razmerja, kjer se lahko vsak po mili volji gončka naokol, partner pa jim po možnosti še po ramah treplja "res imam tapravega kerlca".

Kdor je tako naiven, pa takemu nakladanju verjame, je še večji osel, kot tisti, ki jih piše.
Da bi videl dejansko stanje, zadošča že bežen pogled na katero od 'borz' in poišče, katera beseda je največkrat uporabljena - DISKRETNOST.

Čemu torej diskretnost, če imajo kao vsi to tako pošlihtano, da je vse ok in cool, če se sem in tja pasejo po kakšnem drugem travniku?

Wox ::

Promiskuiteta dandanes se v samem bistvu ne razlikuje kaj preveč od tiste pred recmo 100 leti. Že takrat in še danes je odvisna od urejenosti osebkovega podstrešja.
Več ali manj gre za vedenjske vzorce, ki se jih osebek priuči kot otrok. Praviloma so promiskuitetni otroci promiskuitetnih staršev. Obstajajo pa tudi patološke oblike promiskuitete, kot je nimfomanija (nezmožnost orgazmiranja), slaba samopodoba, problematično staranje (predvsem pri ženskem spolu) in pa da zadevi ne bi rekli preprosto kurbarija, so si v modernem demokratičnem svetu omislili celo odvisnost od seksa.
Commodore 64

Vitez ::

Kurbarija je vedno bila in bo. Razlika je le v tem, da včasih ni bilo interneta, da bi se o tem "javno" pogovarjali.

m0LN4r ::

Dans so konference in hoteli. Nekoč so pa ble veselice in kozolci :D
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Yosh ::

Človekova vodilna gonilna sila je razmnoževanje, vse ostalo je zgolj nagib da se to izpolni, imho.
Naravno je da se ženski tako kot moškemu poraja občutek za spolni odnos z različnimi ljudmi, ker s tem se na nek način pospeši genska variabilnost.
Sebični gen, ki ima edino funkcijo, razmnožiti se.
Zato pravim, če ženska ne zna imeti drugačen odnos, višjega okusa in najti srečo in popolno zadovoljstvo v odnosu dveh, potem naj se zapolni preko seksualnih odnosov.
Mene ne moti, še manj ko pa se razmnožim. Torej tako bi to zgledalo. Imam punco, oba sva dovolj zrela in razumeva posledice odnosa in imava nek skupen cilj. Če v tem ne zna vztrajat in iskati višji okus ki se lahko rodi med dvema, potem naj ima druge partnerje. Jaz je z ničemer ne zavezujem niti si jo ne lastim. Če mi podari dar otroka, potem je moja , ali najina funkcija opravljena.. dolžan sem tega otroka spraviti do kruha, mu zagotoviti najbolje koliko lahko in ga poučiti o svetu da postane zdrav človek, ki ne bo škodoval svetu, postal nek delikvent, npr.
Če bo želela, potem bova uresničila svetost v družini in v odnosu dveh. Če ne, pa naj gre in uživa.
Preprosto je. Navsezadnje bo ostala sama, postarana, smrti zazrta v oči. Pa jaz tudi. Vsak svojo individualno, spoznavno pot.
Share with others, your inner joy, goodness and beauty , and dont hurt them.

blackbfm ::

me zanima ja, če imata ti in solatko v rl tudi res vse popredalčkano in urejeno, tako kot nakladata tu:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

solatko ::

blackbfm - Nihče na tem svetu nima vse urejeno in popredalčkano, pač pa v svetu živimo tudi ljudje, ki določenim zadevam, ne dajemo take pomembnosti, kot drugi. Med temi je tudi to, da imaš za vsako ceno enega partnerja.
Dokler mi bo v zakonu zabavno in se partnerka trudi, da mi praktično na področju spolnosti v vsem ustreže (seveda moj trud ne zaostaja za njenim), pač ne bom iskal zabave drugje. Zakaj bi šel na slabše, kot imam doma.
Fizičnega varanja ne priznavam in ga ne jemljem kot dejansko varanje, s tem sem razčistil že v rani mladosti, smatram pa za varanje, vztrajanje v zvezi, ki ne nudi nikomur zadovoljstva.
Torej zadeva je taka, probleme se rešuje sproti, dogovorno, željam se v okviru mogočega, poizkuša ugoditi čim prej, bistvo pa je, da v zvezi tabu teme ne obstojajo.
Seveda ne gre vedno vse gladko, tudi spreš se zaradi kakšne malenkosti, vendar je vse tisto kar veže, vredno več, kot morebitna telovadba pri sosedi/u.
Ko je zveza dejansko, zveza dveh samostojnih in svobodnih osebkov, ki imata do partnerja predvsem občutek prijateljstva, naklonjenosti, spoštovanja in seveda malo tudi zaljubljenosti, potem se lahko kvalitetno obdrži veliko desetletij (najina 41 let) in tudi zato se zavedam, da nama je veliko ljudi enostavno fovš.
Še danes, kot dva frišna zaljubljenca hodiv z roko v roki ali objeta, redko se več kot nekaj ur drživa vsak zase, zaradi brezveznega prepirčka (seveda pride tudi do tega), velikokrat igram copato (pospravljanje, pomivanje, likanje, kuham tako vedno jaz...), vendar v tem uživam, saj vem, da zato profitiram na nekem drugem področju. Sicer pravilom že celo skupno življenje, domača dela deliva, saj v teh časih, ne more vse sloneti na ženi, dec pa naj bi se pojal po športnih dogodkih, kuplerajih in gostilnah, potem bi rad pa še porcijo dobrega sexa, doma.

To ne pišem zato, da bi se hvalil, predvsem hočem mlajšim dopovedat, da je za srečno zvezo, potrebno malo več, kot samo nekaj mesečna nora zaljubljenost, saj so razočaranja potem, velikokrat zelo huda (nekatere to vodi celo v samomor ali drugo obliko samodestrukcije).

Ne berite postov zato, da boste kritizirali pisca, raje berite to z odprtimi možgani in dobre izkušnje uporabite sami.
Delo krepa človeka

gruntfürmich ::

sami neki sindikalni in podobna sranja... zakaj jst nimam nikoli sindikalnega? če pa je že izlet pa ni žensk...:'( bemti pa še taka stroka...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

solatko ::

gruntfürmich - nisi član pravega sindikata. Izobraževanje, zdravstvo, trgovina...., imajo najbolj poštimane izlete in zabave, najslabše jo odneseš pri pravnikih (so tolk zamorjeni, da se še zabavat ne znajo, sploh pa brez kužkov).
Delo krepa človeka

korenje3 ::

babe so grozne. sploh določene, ka dobesedno iščejo tipa. ne vem al je to zato da jo parkrat pikne al zarad denarja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

solatko ::

korenje3 - Dokler boš imel tako mnenje o ženskah, nimaš pogojev za trdno zvezo. Ženske ne sprejmejo več vsakega bedaka, ki misli da je moški, ker mu med nogami nekaj binglja.
Ravno tako, kot pravi moški nismo zadovoljni z ženskami, katere ne izkazujejo svojo ženskost na vsakem koraku, ženske niso zadovoljne, s fanti, ki niso pripravljeni sodelovat v igri ljubezni - daj-dam.

Prisiljena večerna telovadba (samo da je mir v hiši), že dolgo ni več edina dejavnost, ki jo od svojega partnerja, pričakujejo prave ženske. Enakopravnost na ekonomskem področju, je prinesla tudi premike v glavah žensk, ki niso več zadovoljne s svojimi slabšimi polovicami. Moška letanja po gostilnah, poslovnih "večerjah", smrdeče sode popitih pijač...., raje zamenjajo za svojo svobodo in iskanje zabave (živi se samo enkrat), kot da v nedogled strežejo samovolji in oblastnosti svojih partnerjev.
Ekonomska neodvisnost jim je dala možnost, da čisto lahko, shajajo brez nas, z občasnimi kratkimi in burnimi vezami, brez neke podložniške mazohistične vloge v življenju.

Zato spoštovani fantje, se bo potrebno za kakršno koli pametno in kvalitetno zvezo, vsekakor bolj potruditi, kot je bilo to samoumevno v preteklih stoletjih. Lahko pa se sprejme podoben pogled na življenje, se ne vztraja na dolgih vezah in se veselo sprehaja skozi življenje iz cveta na cvet.

In "babe" sploh niso tako grozna bitja, jemljejo si samo delček tega, kar smo si "deci" jemali skozi tisočletja. Konec je ere z babami za šporgetom, slinčkom v roki in raztegnjenimi nogami pozno zvečer, za potešitev, po alkoholu, smrdečega deca. Za zahvalo pa še nekaj bušk.
Ženske so prav prijetna bitja, če se tudi moški malo potrudi in v tem milem bitju, ne vidi zastonj gospodinjske pomočnice, matere svojega ali sosedovega semena in večerne kurbe.
Delo krepa človeka

[D]emon ::

OrkAA je izjavil:

A možnosti da človek enostavno nima želje po spolnih odnosih z drugimi ljudmi pa pravte da ni?


*sarkazem* Ocitno ne.


Wox je izjavil:


Več ali manj gre za vedenjske vzorce, ki se jih osebek priuči kot otrok. Praviloma so promiskuitetni otroci promiskuitetnih staršev. Obstajajo pa tudi patološke oblike promiskuitete, kot je nimfomanija (nezmožnost orgazmiranja), slaba samopodoba, problematično staranje (predvsem pri ženskem spolu) in pa da zadevi ne bi rekli preprosto kurbarija, so si v modernem demokratičnem svetu omislili celo odvisnost od seksa.


Pa vrzi v to posodo se mejno osebnostno motnjo. (Se manifestira v samodestruktivnem vedenju--zloraba substanc in/ali promiskuitetna spolnost bolj tveganih oblik (brez zascite ipd.))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

solatko ::

[D]emon - torej posledično, otroci staršev, ki imajo istospolna nagnjenja, postanejo homoseksualni:D.
Če bi bilo tako enostavno, potem krščansko vzgojenim staršem - posledično otrokom, nikoli nebi prišlo na misel, sexati, brez cilja - delanje otrok.

Človek kot samostojni osebek, se pač uči iz učil, do katerih ima dostop. Učenje, brez dodatnih razlag, je nepopolno, zato smo kot starši in partnerji, zelo nepopolni in se moramo celo življenje priučevati, saj šol za skupno življenje in vzgojo otrok, enostano ni. Nihče nima opravljene visoke šole za vzgojo in skupno življenje, vendar nekateri kljub temu, iz teh področij blestijo, kot da bi imeli doktorat, ne glede na pomanjkljivo vzgojo v rani mladosti.

Vse je pač odvisno od tega, kako smo se pripravljeni prebijati skozi življenje.

Sam sem sinu vedno dejal, življenje je gledališče, v katerem so vloge podeljene, glede na to, katero vlogo si želiš, oziroma, katere vloge se želiš naučiti. Najbolje je, da se odločiš biti režiser, najslabša pa je vloga stranskega igralca in v tej vlogi živi, na žalos, večina človeštva.
Le malo je glavnih igralcev, veliko je solistov, režiserji in producenti pa so sila redki.

Nič ni določeno v kartah in zvezdah, je pa res, da imamo nekateri veliko srečo (včasih se je potrebno tudi potrudit za to), da smo v pravem trenutku, spoznali pravo, sebi primerno osebo, s katero, uspešno in srečno rinemo proti bridkemu koncu življenja.
Delo krepa človeka

Invictus ::

Dejstvo je da večina živali ni monogamnih. Tudi pri ljudeh je monogamnost bolj umetna tvorba kot pa nek naravni proces.

Monogamnost je preprosto reklamirana iz dejstva, da mora nekdo živeti otroke. Ženske same jih včasih niso bile sposobne. Danes je to malo drugače, ampak brez moških gre vseeno težko.

Oblast je pač s to popularizacijo poskrbela da nekdo vzgoji in preživi otroke, po možnosti svoje. Drugače je to slabo za gospodarstvo, saj od neizobraženih in ponorelih odraslih nimaš nekih koristi, ampak samo škodo. Gospodarsko in seveda finančno. Vodilni krogi so že znali poskrbeti zase.

Seveda obstajajo ljubezni, ko se najdeta dva in se celo imata rada še po 20-30 letih. Ampak kolikor gledam, jih večina ostaja skupaj predvsem zaradi otrok (kar je bil tudi namen monogamnosti) in zaradi odziva okolica (tipa kaj bodo pa sosedje rekli). Ko se otroci odselijo, pa poči.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

first_line ::

Invictus je izjavil:

Angleži so delali raziskavo ali so uradni očetje tudi biološki očetje svojih otrok. Preverjali so pa samo krvne skupine.

Izkazalo se je da 25% otrok ni njihovih. Se pravi jih je zaplodil nekdo drug.

Sklepe naj si izpelje vsak sam ...


No to vse pove :)

solatko ::

first_line - In seveda so take raziskave alfa in omega. Verjetno bo res, da so otroci iz časov hipijevstva (60-ta leta prejšnjega stoletja), precej pomešani, saj je bila ena od najbolj priljubljenih zabav, predhodnica poznejšemu swingerstvu, grupni sex in menjava čim več partnerjev, praviloma brez vsake zaščite, sicer pa slika nebi bila tako visoka, v prid lažnih očetovstev. V povprečju, sploh iz časov AIDS-a naprej, je teh kukavičjih jajc bolj malo, saj je pravilo pri sexanju na hito, uporaba kondoma, tako da so neželjene nosečnosti (redke so ženske, ki si želijo otroka izven zveze ali zakona), sila redke.
Več je takih otrok, tudi v družbah, kjer je kontracepcija in vse kar je povezano s spolnostjo, umazana ali tabu tema.

PaX_MaN - Se je dr. trany pač preveč gibal/a v krogih pravnikov.

Invictus - dejstvo je tudi, da so nekatere živalske vrste monogamne in tam po navadi drugi partner konča, zelo hitro po poginulem partnerju.

Ljudje pa smo postali monogamni, večinoma z uvajanjem lastnine. V plemenskih skupnostih (se vidi pri nekaterih plemenih, Romih...,) monogamnost ni tako sveta, otroke vzgaja skupnost (začuda v teh skupnostih ni lačnih otrok), monogamnost pa je kot sveto predpisala, predvsem RKC, čisto iz ekonomskih razlogov.
Delo krepa človeka

first_line ::

V ZDA je bilo v 70ih 10% takih otrok, postaja vedno 'slabše'.

Vidim da se veliko ljudi tukaj zaveda, da če ženi ne pripelješ nigra vsak vikend domov, si ga pa sama najde. Razlika je samo v tem koliko truda moraš sam vložiti :)

Kar je z vidika narave tudi logično, z vidika človeštva pa žalostno- nima folk kaj drugega delati kot da se goni in laže.

Matako ::

gruntfürmich je izjavil:

sami neki sindikalni in podobna sranja... zakaj jst nimam nikoli sindikalnega? če pa je že izlet pa ni žensk...:'( bemti pa še taka stroka...


Ja saj. Ko bereš forume, revije dobiš občutek, da je kurbarija za vsakim vogalom in da se skoraj ne moreš obrniti, na da bi ga vtaknil promiskuitetni radodajki. In potem si rečeš "ok, pa prečekirajmo sceno, tako za štos" ... in izkaže se da so bila poročila malček pretirana. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Sarkozy ::

solatko je izjavil:


Ljudje pa smo postali monogamni, večinoma z uvajanjem lastnine. V plemenskih skupnostih (se vidi pri nekaterih plemenih, Romih...,) monogamnost ni tako sveta, otroke vzgaja skupnost (začuda v teh skupnostih ni lačnih otrok), monogamnost pa je kot sveto predpisala, predvsem RKC, čisto iz ekonomskih razlogov.


ja v bistvu se sliši super, le kateri moški si tega ne bi želel8-)
zaplodiš ene 20 pankrtov, ki jih nato vzgaja skupnost >> (Država);)
Ils sont fous ces Slovenes!

Invictus ::

Seveda če verjameš da so tvoji ...

Lahko so sosedovi ... Manjša pomanjkljivost ... ;)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sarkozy ::

eh, to me v bistvu nič ne briga
20 ali 10, 10 gor ali dol, mala malca
za njih tako ali tako poskrbi skupnost;)
Ils sont fous ces Slovenes!

gruntfürmich ::

kar pravi solatko je 100% res. mi malce preveč posplošujemo stvari glede žensk in vse mečemo v en koš, delamo povprečje, čeprav tega ne bi smeli. veliko jih je uredu, napaka je da imajo napačnega deda ali pa jih okolica ne razume ker so daleč pred njimi.
vendar pa po drugi strani opažam velik trend, da so babe (neumne) pripravljene vedno več potrpeti za deda, če ima le-ta denar... to pa je potem skupen problem ker vsi posplošujemo in pravimo 'babe so take'.

Matako je izjavil:

Ja saj. Ko bereš forume, revije dobiš občutek, da je kurbarija za vsakim vogalom in da se skoraj ne moreš obrniti, na da bi ga vtaknil promiskuitetni radodajki. In potem si rečeš "ok, pa prečekirajmo sceno, tako za štos" ... in izkaže se da so bila poročila malček pretirana. :D

to pa tudi 100% drži!:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

[D]emon ::

solatko je izjavil:

[D]emon - torej posledično, otroci staršev, ki imajo istospolna nagnjenja, postanejo homoseksualni:D.



Kot prvo, nisem jaz podal izvorne teze. Kot drugo, promiskuitetno obnasanje je (v vecini primerov) stvar vzgoje (pod kar se lahko smatra tudi vplive okolja), medtem ko spolna usmerjenost ni.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: [D]emon ()

guest #44 ::

Jaz imam občutek, da ta nenaden bum v svobodi žensk je bil prehiter za normalen razvoj družbe. Moški resda smo imeli to že tisočletja, ampak vzpostavili so se določeni varnostni mehanizmi, ki to balancirajo. Pri modernih ženskah pa se mi zdi to ravnovesje porušeno.

Težko kakorkoli dokažem trditev, ampak it's just a feeling. Je pa vsaj logičen. Namreč zatirani otroci, ko dobijo svobodo se jim pogosto utrže, dejansko njim v škodo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

OrkAA ::

Praktično največja neumnost ki jo lahko kdo reče je da je represija za lastno dobro tistga nad katerim se vrši.

Večina žensk se ma čist fino in ne delajo ničesar narobe če se ne podrejajo absurdnemu patriarhatu preteklosti, itak pa še vedno delajo za manj dnarja in so velik pogostejše žrtve fizičnega nasilja.

guest #44 ::

Nisem nikoli trdil, da je boljše če so podrejene. Zgolj pravim, da prehitre spremembe lahko slabo vplivajo.

Sicer vrjamem, da se dogajajo nepravičnosti. Jaz osebno sem bil prisoten pri pozitivni diskriminaciji žensk.
V krogih kjer ni veliko primitivcev, mnogokrat gre ženskam bolje od moških.

Vsekakor ne vstrajam, da je boljše če se vrnemo nazaj. Sem pa mnenja, da treba temo kritično obravnavat in posledično se nekaj naučit iz tega.

root987 ::

Sicer vrjamem, da se dogajajo nepravičnosti. Jaz osebno sem bil prisoten pri pozitivni diskriminaciji žensk.

Katera diskriminacija je pa pozitivna?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

guest #44 ::

root987 je izjavil:

Sicer vrjamem, da se dogajajo nepravičnosti. Jaz osebno sem bil prisoten pri pozitivni diskriminaciji žensk.

Katera diskriminacija je pa pozitivna?


Nobena. Ampak obstaja pozitivna diskriminacija.

NeMeTko ::

Sprijazniti se bo treba s kruto resnico, da so ženske na marsikaterem področju moške že čisto deplasirale in izrinile v ozadje.

Borba za enakopravnost so ženske na marsikaterem področju vodile tako zagrizeno, da se bodo kmalu morali moški na teh področjih začeti boriti za enakopravnost. Če so moški le s težavo odstopili pravice ženskam in je ta proces trajal stoletja in več, nimam občutka, da bi ženske bile kaj dosti bolj nagnjene k temu, da bi iz rok izpustile kakšnega od pridobljenih privilegijev.

Če bo šlo tako naprej, bodo na fakultetah več ali manj samo še ženske, moški pa bodo opravljali le še 'umazana' in fizična dela.

guest #44 ::

To pa je sploh jasno, da ženske niso nič bolj pravično usmerjene od moških. Prav tako bi uživale v zasužnjevanju moških in bi moškim počele isto kot so oni njim IMO.

Življenje je borba most of the time.

GregiB ::

Bi bilo zanimivo, da vsak pametnjakovič napiše, kako dolgo je v trenutni zvezi in koliko znaša rekordno dolga zveza... da vemo, od "kod prihaja"... BTW, 21 let / 21 let.
Se pa strinjam s solatkom, da je središče odnosa (spolnega, socialnega, družinskega idr) med ušesi... Imam zgolj komentar o "popestritvah", ki jih nekateri navajate... Še po 21 letih si iskreno zaželim partnerko, s katero sem... ne kurbe, bolniške sestre, jezne gozdarke... Za to si nabavite lutko, pa jo po mili volji preoblačite... Če ste spolni odnos pripeljali do faze, ko zgolj še zadovoljujete (oz. popestrujete) svoje spolne fantazije, ste že tako "mim"...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

gruntfürmich ::

ne se toliko obešat na besede jverneja. je kar pravilno predpostavil stvari.
ostali morda ne dojamete realnosti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

echo ::

Ko vidiš, kaj ženski naredi v glavi, ko po treh letih veze prevara svojga spranga tipčka, jo razumeš.

jype ::

gruntfürmich> je kar pravilno predpostavil stvari.

Če je on pravilno predpostavil, potem ostali ne živimo v realnosti in se nam samo sanja, da je vse drugače kot on predvideva?



Nismo vsi paranoični oportunistični egoisti. Deal with it.

15/15, pred obstoječo nisem imel nobene zveze (sem pa bil kot najstnik nesrečno zaljubljen, kot se za čudake mojega kova spodobi), pa nihče od naju ni tako usekan, da bi mislil da bo trajalo večno, obema pa zelo ustreza, da se lahko drug na drugega zaneseva. Ena možnost je da sem jaz zadel na loteriji, druga, precej verjetnejša, pa da realisti nimamo težav s sprejemanjem sebe in drugih in si ne dajemo dela s fantaziranjem o tem kaj vse bi lahko šlo narobe z zvezo (predvsem pa nam je kristalno jasno, da je v sodobnem svetu zvestoba popolnoma v rokah vsakega posameznika in tako izključno stvar zaupanja, če že mora biti del zveze - moje prepričanje je itak da to nima nikakršnega smisla in da če partner zares želi imeti spolne odnose izven razmerja in ga to izpolnjuje oziroma osrečuje, si jih bo priskrbel tako ali drugače in si tak užitek zagotovo tudi zasluži, nikakor pa ne verjamem v pravljice, da si tega želi čisto vsak človek ali celo večina ljudi, kot bi nas radi prepričali nekateri od tistih, ki jih misel na to morda vzburja).

Solatko je sicer že malce ekscesen romantik, a jaz nimam nobenega razloga da mu bi poskušal dopovedati da je z njegovimi idejami karkoli narobe, ker je v življenju očitno zadovoljen, ali pa samo trdi da je, kar pa ni niti predmet debate, niti stvar kogarkoli drugega. Tudi če jaz trdim da sem srečen in zadovoljen v življenju s svojo partnerko in da je ta partnerka izjemna v vseh pogledih ki se meni zdijo pomembni se bodo našla teleta, ki bodo namigovala na neumnosti, če svojih trditev ne bom dokazal s tako intimno izpovedjo, da je itak nikdar ne bi želel objaviti, tako da smo kar se tiče bralca itak vsi ki tu objavljamo najstniški zafrustriranci, ki nasprotnega spola sploh še nikoli v življenju nismo videli od blizu - pa imamo kljub temu prav.

echo> Ko vidiš, kaj ženski naredi v glavi, ko po treh letih veze prevara svojga spranga tipčka, jo razumeš.

Kaj pa ko vidiš da tega ne stori, čeprav ji nihče ne bi težil če bi (in ona to dobro ve)? Pa to ni več tripanje na hormonih zaljubljenosti, ker je od začetka zveze minilo že precej let? Ji omeniš, da si pričakoval, da bo izkoristila priložnost, ker naj bi bila itak genetsko programirana razmakniti noge ob srečanju z vsakim popolnim moškim? Če bi jaz svojemu dekletu namignil kaj takega bi v odgovor verjetno dobil kak sarkastičen "ugabuga" s pripadajočimi kretnjami. Če ste pravi frajerji boste z ustrezno znanstveno metodo zdaj čimprej dokazali, da imate vsi impulzivneži s šibko mero samokontrole statistično konsistentno zaznavno manjše možgane od tistih, ki teh težav nimamo.

Mimogrede, tlačit vse ženske v isto košaro za umazano perilo je skrajno žaljivo in pove ogromno o vašem razumevanju žensk in še več o popolni odsotnosti slednjega. Velja tudi obratno, jasno, a v tej debati je druga stran nadvse šibko zastopana, zato je kritika uperjena predvsem v eno (v vnaprejšnji izogib obtožbam, da gre za priviligiranje ali diskriminacijo z namenom prilizovanja ali kaj podobnega).

IcEk` ::

Svaka čast Jure. Kot najstnik jaz tudi sprva nisem tega razumel, pa sem z vsako izkušnjo več prišo k pameti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IcEk` ()

tpleko ::

guest #44 je izjavil:

Zgolj pravim, da prehitre spremembe lahko slabo vplivajo.

Človek se zlahka privadi na pozitivno spremembo, pa če je bil navajen na slabo stvar celo življenje.

tpleko ::

NeMeTko je izjavil:

Če bo šlo tako naprej, bodo na fakultetah več ali manj samo še ženske, moški pa bodo opravljali le še 'umazana' in fizična dela.

Ženske bodo zavzela mesta, kjer ne rabiš uber talenta. kot npr. fakultete.
Če se kdo ne strinja z menoj: koliko izumov so iznašle ženske?

jype je izjavil:

Mimogrede, tlačit vse ženske v isto košaro za umazano perilo je skrajno žaljivo

v eno košaro se jih ne da stlačit, se jih pa da kategorizirat v ene par košar.
saj moške tudi, le da je pri njih kategorij malo več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpleko ()

tpleko ::

jaz vem da tale naš jupe ni zadovoljen v svoji vezi, ker vedno posta neke dolge samogovore v teme o ženskah in jih brani kot ena pichka. najbrž podzavestno upa, da ga bo brala kakašna ženska in mu poslalala zasebno sporočilo za meeting. ker je imel samo enega spolnega partnerja v življenju mu to ne da miru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpleko ()

jype ::

tpleko> koliko izumov so iznašle ženske?

Bistveno več kot moški, le da večina moških še danes ne ve niti kaj je "metlica za stranišče", niti kako se zakrpa nogavice, zato teh konceptov niso sposobni doumeti, niti jih spoznati za koristne.

V mizoginističnem patriarhatu civilizacij seveda ženske niso imele niti možnosti ustvarjanja presežkov, zato se je le izjemoma kdaj zgodilo, da jih kakšna je, danes je pa reč že precej drugačna.

tpleko> v eno košaro se jih ne da stlačit, se jih pa da kategorizirat v ene par košar.

Absolutno, če si jih dovoliš razrezat. Le zelo redke ženske so takšne, da jih lahko pospraviš cele v eno samo košaro, prav tako moški.

tpleko> jaz vem da tale naš jupe ni zadovoljen v svoji vezi, ker vedno posta neke dolge samogovore v teme o ženskah in jih brani kot ena pichka. najbrž podzavestno upa, da ga bo brala kakašna ženska in mu poslalala zasebno sporočilo za meeting. navsezadnje imeti samo enega spolnega partnerja v življenju mu podzavestno ne da miru.

Kako pa veš da sploh imam spolnega partnerja?

tpleko ::

jype> Bistveno več kot moški

ne. me prav zanima kakšen bi bil svet brez moških. po moje bi bili na stopnji ameriških indijancev.

jype> Absolutno, če si jih dovoliš razrezat. Le zelo redke ženske so takšne, da jih lahko pospraviš cele v eno samo košaro, prav tako moški.

glede najvažnejših stvari se jih da čisto lepo skategorizirat. npr jaz delim ljudi na dobre in slabe. enostavno. tukaj ni razlik med spoloma. na splošno pa velja za ženske tole pravilo: girls just wanna have fun. ker nimajo dovolj razvitih možganov za bolj komplicirane užitke.


jype> Kako pa veš da sploh imam spolnega partnerja?
zakaj pa imaš punco?

jype ::

tpleko> ne. me prav zanima kakšen bi bil svet brez moških. po moje bi bili na stopnji ameriških indijancev.

Po moje pa na stopnji kakšne utopične znanstvene fantastike. Jaz imam bolj prav.

tpleko> girls just wanna have fun. ker nimajo dovolj razvitih možganov za bolj komplicirane užitke.

Ampak ženske imajo možgane precej bolj razvite kot moški in prej tudi odrastejo.

tpleko> zakaj pa imaš punco?

Zaradi družbenih pritiskov.

tpleko ::

jype> Ampak ženske prej tudi odrastejo

bolj kot ima neka žival razvite možgane tem dlje odrašča. pravkar si dokazal mojo trditev.
ženske morajo hitro odrasti ker morajo skrbeti za otroke. saj bi bile tudi ženske lahko močnejši in pametnejši spol, amapak moč in inteligenca je bolj pomembma pri lovu kot pri čuvanju otroka.

jype ::

tpleko> bolj kot ima neka žival razvite možgane tem dlje odrašča.

A! Želve imajo torej najbolj razvite možgane! Me veseli, da smo to razčistili.

tpleko> ženske morajo hitro odrasti ker morajo skrbeti za otroke.

Najmanjšega pojma nimaš, sinko. Najmanjšega.

tpleko> saj bi bile tudi ženske lahko močnejši in pametnejši spol, amapak moč in inteligenca je bolj pomembma pri lovu kot pri čuvanju otroka.

Če bi to držalo noben otrok ne bi doživel pubertete.

NeMeTko ::

Mislim, da veliko preveč črnobelo gledate na življenje in partnerstva.

"Idealnih" partnerjev brez pomanjkljivosti ni. Vsak od nas ima svoje pomanjkljivosti. Kdor trdi, da jih nima, laže drugim, ali pa celo samemu sebi. Trditi, da tvoj partner nima pomanjkljivosti, je tudi popoln nesmisel.

A vendarle - tudi pomanjkljivosti niso vse enako slabe ali velike. Z nekaterimi se aranžiramo, na druge se privadimo, tretje sprejmemo. Vsekakor pa še vedno ostane nekaj, kar nas lahko spravlja ob živce, občasno lahko celo v bes.

Ko se dva spoznata, ki se med seboj privlačita, bosta naredila vse, kar je v njuni možnosti, da bi svoje pomanjkljivosti prikrila, se drugemu pokazala v najlepši luči, da bi si tako čimbolj popravil 'šanse'.
Ta faza pri nekaterih traja zgolj do 'dosege horizontalnega cilja', pri drugih celo življenje, pri ostalih pa se konča bilokje vmes. Do tiste točke nekje vmes, pa smo se tudi spreminjali in prilagodili. Pač ne gre, da bi dve različni osebi živeli na istem prostoru, pa da se nebi prilagodili ena na drugo. Tudi tu se spet eni prilagodijo bolj, drugi manj.
Se pa tudi najdejo izjeme, ki se nočejo prilagajati, nočejo tolerirati partnerjevih posebnosti, kar ima prej ali slej za posledico, da se zveza razpade.

Ravno tako obstaja kopica 'enosmernih' zakonov, ki delujejo po sistemu 'ona je srečna, jaz pa poročen' - medtem ko si ona misli "jaz sem poročena, on pa srečen".
Ne smemo si tudi ne zatiskati oči in trditi, da vsi zakoni nastanejo kot nekakšna nadgradnja življenjske ljubezni. Še ne pred stotimi leti so se starši dogovorili - in glej ga zlomka - ločitev praktično ni bilo, nekako so se aranžirali in ravno hudo mrtvilo tudi ni moglo vladati v spalnicah, glede na številčne družine v tistih časih.

Narava pozna pojem SIMBIOZA. Zakon ali partnerska zveza je tak tipičen primer simbioze, kjer se dva med seboj dopolnujeta in na nek način tvorita celoto - osnovo za družino. V čem se dva dopolnjujeta, ni pravila. Od modela 'ti imaš denar, jaz ga znam zapraviti' pa do 'ti pomivaš, jaz brišem' obstajajo vse variante. Nekatere variante 'osrečujejo' oba, druge samo enega.

Kje je potem tu varanje in skoki čez plot? Mogoče je iz zgoraj napisanega jasno, da pri toliko možnih kombinacijah in posebnostih zvez mora obstajati ogromno število zvez, ki so daleč od nečesa, čemur bi se lahko reklo ideala. V zvezo se vstopa z neverjetnimi ideali, načrti in upi, ki se pogosto izkažejo za utopijo. Kolikokrat slišiš mlada dekleta reči "sex ni nič posebnega, ampak glavno, da me ima rad". Ob tem pa moški pogosto še sebi nočejo priznati, da mogoče tiste 3 min niso tisto, o čemur ženske sanjajo. Seveda obstaja tudi obratna varianta, ko se izkaže, da bi njej bilo povsem dovolj eden ali dvakrat na mesec 'ustreči' njegovim potrebam.
V obeh primerih pride prej ali slej do tega, da se tisti prikrajšani počuti prevaranega. Prevaranega za nekaj, kar meni, da mu pripada, si zasluži. Ko se enemu v podzavest prikrade ta občutek, se manjka samo še priložnosti in sokrivca, da se zgodi prešuštvo, skok, ali kakorkoli že hočete temu reči.
Dejansko danes živimo v času, ko so pričakovanja vse višja, njihova izpolnitev pa vse nižja. Ob tem pa priložnosti in skušnjave na vsakem koraku, tako v reali, kot tudi v virtuali.

Ljudje se pri tem predajajo utopiji, da bodo nekako 'nadoknadili' tisto, kar jim v zvezi manjka. Morda se jim začasno celo dozdeva, da jim to uspeva, vendar na dolgi rok si morajo vendarle prej ali slej priznati, da tudi to ni rešitev nihovih problemov.

Pisanje nekaterih, ki se širokoustijo, govorijo o 'športu' in podobno so za mene mokre sanje adolescentov in postaranih poznopubertetnikov in nima kaj dosti skupnega z realnim življenjem.
To je bistveno bolj kompleksno, govorjenje o nekakšnem športu pa čisto navadno nezrelo bahaštvo.

333333 ::

.
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

gruntfürmich ::

vsi ki zadev ne posplošujete in jih ne mečete v en koš imate prav.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kr1ženska ::

tpleko je izjavil:

ker nimajo dovolj razvitih možganov za bolj komplicirane užitke.

Zdej se bom pa še jaz mal umešala :) Ko ravno govorimo o ženskih razvitih možganih. Vrjemi mi mi, da je danes prava umetnost srečat tipa, ki ni ena pi***, ki bi znal še kaj drugega kot hodit po kafetkih, se pred tabo delat da je pameten, ki mu loh z eno preprosto kajlo oziroma dopolnitvi kake "njegove znanstvene teorije" zamašiš usta.
Jaz sem vedno rekla. Ženske in moški je isti drek. Imaš ženske ki so blond v glavo in tipe ki so blond v glavo. Maš pametne tipe, maš pametne punce. Maš tiste ki imajo neki v glavi pošlihtan in tiste ki jim pov kurca ni jasn kako stoji ta svet.
To da si zelo pameten pa še vedno ni pogoj za srečo. Lahko si sila neumen (umsko prizadet) pa si prav tako srečen. Saj bistvo vsega pa menda je, da je človek srečen. Se pravi, zakaj potem ljudi, ki so neumnejši od tebe dajaš v nič? Če ti družba ne paše se pač umakni stran.
Te smem vprašat kakšna bi bila tvoja idealna partnerka in v kaki krogih se družiš (sindikalni izleti?) da srečuješ tako populacijo žensk?

IMO vsak ima svojo predstavo idealne zveze. Super je, da si najdeš partnerja, ki ima podobno predstavo in jo lako skupaj živita. Te stvari, meje pa je treba postaviti na začetku zveze.
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Female bodybuilders (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10825684 (22762) first_line

Uravnotežen pogled na vloge spolov (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998138561 (129161) Gandalfar

Več podobnih tem